Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτας: Αύξηση λειτουργικών κερδών 28,4% το 2023 - Μέρισμα 3,36€ μετά φόρων
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
28/06/2024 · 09:48

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτας: Αύξηση λειτουργικών κερδών 28,4% το 2023 - Μέρισμα 3,36€ μετά φόρων

Οι καταθέσεις συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Στο τέλος του 2023 ξεπέρασαν τα €208,2εκ. από €178,2εκ. το 2022 σημειώνοντας αύξηση κατά €30εκ. ή 17%.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη στις 27/06/2024 η Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, παρουσία πλήθους μελών της Τράπεζας, όπου αποτέλεσε κοινή διαπίστωση η υγιής οργανική ανάπτυξη και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2023, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Τράπεζας Καρδίτσας, Μπούκης Γεώργιος, δήλωσε: «Το 2023 υπήρξε μια χρονιά με προκλήσεις για την Παγκόσμια και Ελληνική Οικονομία. Η προσπάθεια ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και της επακόλουθης αύξησης του παγκόσμιου πληθωρισμού συνεχίζεται. Απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σφοδρά για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις 3 χρόνια την τοπική οικονομία. Ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια την ένταση αυτών των φαινομένων, τη σοβαρότητα και το ύψος των ζημιών, και τον άμεσο και έμμεσο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπό τους στην περιοχή, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες αυτές, η Τράπεζά μας συνέχισε απτόητη την ανοδική της πορεία και αυτή τη χρονιά. Η συνέπεια και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μάς καταξιώνουν στη συνείδηση των πελατών και των χιλιάδων μελών μας, τους οποίους και φέτος δικαιώνουμε. Γι’ αυτό τον λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ποσού 3,36€ μετά φόρων, ανά συνεταιριστική μερίδα, το οποίο σημαίνει μερισματική απόδοση 5%,. Το υπόλοιπο των κερδών χρήσης ενσωματώνεται ως υπεραξία στη συνεταιριστική μερίδα, η λογιστική τιμή της οποίας διαμορφώθηκε στα €76,51, αυξημένη κατά 8,19% (2022: €70,72). Η απόδοση αυτή δείχνει την απόδοση που προσφέρει η επένδυση σε μερίδες της Συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας.

Η Τράπεζα Καρδίτσας αποδεικνύει ότι αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και αποτελεί, όπως πρόσφατα διατύπωσε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, «υπόδειγμα λειτουργίας, συνέπειας και αξιοπιστίας προς τα μέλη και τους συνεταίρους της»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας, Τουρναβίτης Παναγιώτης, σχολιάζοντας τα μεγέθη και τα αποτελέσματα για το έτος 2023 ανέφερε: Η Τράπεζα Καρδίτσας είχε ακόμη μια εξαιρετική χρονιά το 2023, όπου καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε θέσει. Είχαμε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη των μεγεθών μας, διαχειριστήκαμε αποδοτικά τα στοιχεία του ενεργητικού μας και με επιτυχία τα «κόκκινα» δάνεια, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά ο Δείκτης των Ανοιγμάτων μας σε καθυστέρηση να είναι μονοψήφιος, κρατήσαμε αρκετά υψηλά τα έσοδα από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα διατηρήσαμε χαμηλά το λειτουργικό μας κόστος. Και όλα αυτά εν μέσω συνεπειών της κακοκαιρίας DANIEL έχοντας αποφασίσει να αναστείλουμε την καταβολή δόσεων από συνεπείς δανειολήπτες και τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά υπερήμερων δανειοληπτών, προκειμένου να υποστηρίξουμε τα πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις με όλες μας τις δυνάμεις.

Είχαμε έτσι και πάλι ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα, μέρος του οποίου επιστρέφουμε στα μέλη μας και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία με την μορφή του μερίσματος και υπεραξίας στην τιμή της μερίδας, επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική συνολική ετήσια απόδοση για τους συνεταίρους μας, με το ROTE της Τράπεζας μας να είναι λίγο πάνω από το 13%.

Αυτό που έχει, ωστόσο, εξίσου μεγάλη σημασία είναι ότι η Τράπεζα μας συνεχίζει και το 2024 την εξαιρετική της πορεία, με άνοδο σε όλα της τα μεγέθη. Με υψηλότατο δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, συνεχίζει απρόσκοπτα τον στρατηγικό της σχεδιασμό και την αποστολή της που δεν είναι άλλη από την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη».

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε €5,56 εκ, αυξημένα κατά 28,4% σε σχέση με το 2022 (€4,33 εκ) επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά την δυναμική λειτουργική κερδοφορία της τράπεζας μας. Το ενεργητικό έφτασε τα €243,5εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 17,4% σε σχέση με το 2022 (207,5εκ.).

Οι καταθέσεις συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Στο τέλος του 2023 ξεπέρασαν τα €208,2εκ. από €178,2εκ. το 2022 σημειώνοντας αύξηση κατά €30εκ. ή 17%. ενώ το σύνολο των δανείων και απαιτήσεων της Τράπεζας προ προβλέψεων απομείωσης ανέρχονταν σε 145,2 εκ.€, έναντι 137,5 εκ.€ το 2022, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,6% . Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (>90 ημερών + οριστικές καθυστερήσεις) μειώθηκε περαιτέρω και βρίσκεται στο 9,94% σε σχέση με το 14,03% του 2022. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς διαχείρισης των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση αλλά και της σημαντικής αύξησης του συνόλου των χορηγήσεων.

Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται με υψηλούς ρυθμούς. Ο αριθμός των συνεταίρων-μελών της Τράπεζας στις 31/12/2023 έφτασε τους 14.524, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.227 νέα μέλη ή ποσοστιαία αύξηση 9,23% σε σχέση με το 2022. Μεταξύ των ετών 2010-2023 ο αριθμός μελών παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία και η αύξηση φτάνει το 253%. Οι συνεταιριστικές μερίδες έφτασαν την 31.12.2023 στις 324.896 αυξημένες κατά 23.154 μέσα στο 2023.

Το συνεταιριστικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανήλθε στα 25.967,48 εκ €, αυξημένο κατά 16,65% σε σχέση με το 2022, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 23,53%, ίσως ο υψηλότερος σε ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Επιπλέον, στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, με σημαντικότερα τις νέες συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς Φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και την επέκταση της δραστηριοποίησης της Τράπεζας στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Έτσι, σε μια εποχή όπου οι μεγάλες τράπεζες συρρικνώνουν διαρκώς το δίκτυό τους κλείνοντας καταστήματα στην επαρχία και αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας προγραμματίζει τον Αύγουστο το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός της στην πόλη της Λάρισας , με πρόθεση επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της σε όλη τη Θεσσαλία έως το 2027.

Παράλληλα όμως με την ενίσχυση της φυσικής της παρουσίας, η Τράπεζα Καρδίτσας επενδύει σημαντικά και στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες και στην αναβάθμιση των υποστηρικτικών των της συστημάτων, με σκοπό την παροχή σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εφές: Sold out ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό (pic)

All Content

Ολυμπιακός: Χρήσιμες πληροφορίες για όσους βρεθούν στη SUNEL Arena για τον αγώνα με την Αρμάνι

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

All Content - BusinessNews.gr

Κορρές: Ποια εταιρεία ξαναπαίρνει στα χέρια του ο Γιώργος Κορρές – Τζίρος 64,6 εκατ. και ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

All Content - BusinessNews.gr

ΟΤΕ: Αύξηση 3,1% στο EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 882,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Με Εφές στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, με Αρμάνι Μιλάνο στα Άνω Λιόσια ο Ολυμπιακός

All Content

Πού θα δείτε τους αγώνες Εφές-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο

All Content - BusinessNews.gr

Πειραιώς: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη, στα 893 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Η ΔΕΗ ψάχνεται στη Ρουμανία και "πασάρει" στον Γκάλη ενώ ο ΕΛΟΤ ανοίγει διαγωνισμό 6,52 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Eurobank: Άλμα 14,3% στα κέρδη εννεαμήνου – Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ - Το μήνυμα Καραβία

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

CSRΝews.gr

Βρετανία: ΜΚΟ συγκέντρωσε 30 εκατ. στερλίνες για τη δημιουργία καταφύγιου βιοποικιλότητας

CSRΝews.gr

Κατερίνη: Η Πιερία «ταξίδεψε» σε Τσεχία και Σλοβακία – Στο επίκεντρο οι αγορές της Κεντρικής Ευρώπης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Moody's: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Alpha Bank, έπειτα από 14 χρόνια
Moody's: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Alpha Bank, έπειτα από 14 χρόνια 27/06/2024 - 19:19
Η ελληνική neobank snappi της Πειραιώς πήρε τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ - Το μήνυμα του Χρ. Μεγάλου 28/06/2024 - 11:36
Η ελληνική neobank snappi της Πειραιώς πήρε τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ - Το μήνυμα του Χρ. Μεγάλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Υπουργείο Υγείας: Στην Ελλάδα το νέο γεωγραφικά αποκεντρωμένο γραφείο του ΠΟΥ
    30/10/2026 - 16:20 ΥΓΕΙΑ
  • Έρευνα ManpowerGroup: Έξι στους δέκα εργαζομένους βιώνουν επαγγελματική εξουθένωση
    30/10/2026 - 16:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πόσα δις. κοστίζει στις ΗΠΑ ο πόλεμος με το Ιράν;
    30/10/2026 - 16:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Capital Clean Energy Carriers: Αυξημένα κατά 45,7% τα καθαρά κέρδη το γ΄ τρίμηνο, στα 34,61 εκατ. δολάρια
    30/10/2026 - 16:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στη ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ρέμος - Κατέθεσε μήνυση για δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος του από ανώνυμα blogs
    30/10/2026 - 15:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η GIGABYTE παρουσιάζει την μητρική κάρτα WRX90 AI TOP
    30/10/2026 - 15:57 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ρωσία-Νόβακ: "Η Ουκρανία επανέλαβε τις επιθέσεις εναντίον ρωσικών διυλιστηρίων"
    30/10/2026 - 15:56 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ισπανία: Ο υπουργός Μεταφορών αρνείται να παραιτηθεί
    30/10/2026 - 15:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • ManpowerGroup: Τι αναζητούν σήμερα οι εργαζόμενοι από την εργασία τους
    30/10/2026 - 15:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βρετανία: Υπό σοβαρή πίεση η οικονομία
    30/10/2026 - 15:46 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Eurobank: Άλμα 14,3% στα κέρδη εννεαμήνου – Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ - Το μήνυμα Καραβία
    29/10/2026 - 17:40 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Σε δολιοφθορά στο δίκτυο αερίου για κλοπή χαλκού η πολύνεκρη έκρηξη στην Πλάκα - Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης
    29/10/2026 - 20:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, είναι αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία
    29/10/2026 - 19:12 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες
    29/10/2026 - 16:44 ESG
  • «Χωριάτικο»: Προφυλακιστέος ο Άγγελος Γιαννακόπουλος - Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί απάτης
    29/10/2026 - 22:08 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ηρακλής: Με πίστη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Ιβανώφειο

30/10/2026 - 14:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΕΟΚ: Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις (30/10-2/11)

30/10/2026 - 13:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

30/10/2026 - 13:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στην κορυφή της τηλεθέασης η σειρά «Ντέρτι» του ΑΝΤ1 για τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 12:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Βρετανία: ΜΚΟ συγκέντρωσε 30 εκατ. στερλίνες για τη δημιουργία καταφύγιου βιοποικιλότητας

30/10/2026 - 12:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo