Η Real Consulting προχωρά σε μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές κινήσεις στην ελληνική αγορά πληροφορικής, ανακοινώνοντας την εξαγορά του 100% της Open Technology Services (OTS), μέσω συμφωνίας που υπεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου 2026 με όλους τους μετόχους της τελευταίας. Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κανονισμού για την κατάχρηση αγοράς και της ελληνικής νομοθεσίας περί δημοσιοποίησης ρυθμιζόμενων πληροφοριών, σηματοδοτώντας τη δημιουργία ενός νέου, ισχυρότερου επιχειρηματικού σχήματος στον τομέα των ψηφιακών λύσεων.
Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσω ανταλλαγής μετοχών, με την έκδοση νέων τίτλων της Real Consulting, οι οποίοι θα αποδοθούν στους υφιστάμενους μετόχους της OTS. Η αποτίμηση της τελευταίας πραγματοποιήθηκε από την BDO Ορκωτοί Ελεγκτές, σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4548/2018, και αποτυπώνεται στην έκθεση της 9ης Φεβρουαρίου 2026. Για τον σκοπό αυτό, θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση της Real Consulting, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,68 εκατ. ευρώ με εισφορά σε είδος, ήτοι το σύνολο των μετοχών της OTS, χωρίς δικαίωμα προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους. Στο πλαίσιο αυτό θα εκδοθούν 9.203.824 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ και τιμής διάθεσης 5,10 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση της Real Consulting τονίζει ότι η συμφωνία εντάσσεται στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό και στοχεύει στη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου ομίλου με αυξημένες δυνατότητες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και ψηφιακού μετασχηματισμού. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2025 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 67 εκατ. ευρώ, με EBITDA άνω των 14 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2026 οι προοπτικές ενίσχυσης των μεγεθών τοποθετούνται άνω του 25%, στηριζόμενες τόσο στην οργανική ανάπτυξη όσο και στις συνέργειες και τις διασταυρούμενες πωλήσεις.
Παρά τη συγχώνευση σε επίπεδο ομίλου, η OTS θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική οντότητα, διατηρώντας τη διοικητική της ομάδα, την εμπορική της ταυτότητα και το δίκτυο συνεργασιών της. Η διοίκηση της Real Consulting εκτιμά ότι η κίνηση αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη θέση του ομίλου στην αγορά και δημιουργεί σταθερές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, προσφέροντας αυξημένη αξία στους μετόχους και νέες προοπτικές σε πελάτες και εργαζομένους.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται, βάσει των σημερινών δεδομένων, έως τις 31 Μαρτίου 2026. Οικονομικός σύμβουλος της Real Consulting είναι η KPC Finance, ενώ νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία Παπαπολίτης & Παπαπολίτης. Η εταιρεία δεσμεύεται να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.
Παράλληλα, η βασική μέτοχος One Dealer Holdings, που ελέγχεται έμμεσα από τον Νικόλαο Βαρδινογιάννη, προχώρησε σε συμφωνία πώλησης 7.000.000 μετοχών, που αντιστοιχούν στο 32,56% των δικαιωμάτων ψήφου της Real Consulting, στην τιμή των 4,70 ευρώ ανά μετοχή. Μετά τις συναλλαγές αυτές, η μετοχική βάση της εταιρείας διευρύνεται με την είσοδο σημαντικών επενδυτικών σχημάτων, μεταξύ των οποίων οι όμιλοι Intracom, Motor Oil, Blue Oak του Δημήτρη Θεοδωρίδη και Red Arrow Holdings του Μιλτιάδη Μαρινάκη.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι, μόλις λάβει τις προβλεπόμενες γνωστοποιήσεις για σημαντικές μεταβολές στη μετοχική της σύνθεση, θα προβεί άμεσα στις αντίστοιχες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό.
Πηγές της εταιρείας εξηγούν ότι:
- Το νέο μετοχολόγιο δημιουργεί ένα νέο όχημα με ισχυρή παρουσία στους τομείς του λογισμικού και της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας.
- Οι διοικητικές ομάδες δεν αλλάζουν. Η Real Consulting συνεχίζει υπό τους Διονυσία Άννα Καρατζά και Διονύσιο Αθανασάκο και η OTS υπό τον Σπύρο Παμπουκίδη. Η τελευταία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική οντότητα, διατηρώντας διοικητική ομάδα, εμπορική ταυτότητα και υφιστάμενες συνεργασίες.
- Το νέο σχήμα απασχολεί περίπου 550 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου θα είναι της τάξης των 67 εκατ. ευρώ, με EBITDA άνω των 14 εκατ. ευρώ. Για το 2026, εκτιμάται ότι διαμορφώνονται προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών μεγεθών άνω του 25%, ως αποτέλεσμα οργανικής ανάπτυξης, διασταυρούμενων πωλήσεων και στοχευμένης αξιοποίησης συνεργειών.
Ποια είναι η OTS
Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παραρτήματα στην Αθήνα και τα Τρίκαλα, η OTS (Open Technology Services) δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης λογισμικού από το 1993. Η εταιρεία εξυπηρετεί φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με εστίαση στα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα.
Σύμφωνα με τα εταιρικά της στοιχεία, η OTS διαθέτει περισσότερες από 700 εγκαταστάσεις συστημάτων και εξυπηρετεί πάνω από 100.000 χρήστες.
Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τη σειρά Open1, η οποία αποτελείται από εφαρμογές για οικονομική διαχείριση, μισθοδοσία και διαχείριση προσωπικού, ηλεκτρονικές πληρωμές, ηλεκτρονικό ραντεβού, διαχείριση μελών και ηλεκτρονική διεκπεραίωση διαδικασιών. Επιπλέον, διαθέτει εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το ParkaLot για διαχείριση χώρων στάθμευσης, το Open1|Fleet για διαχείριση οχημάτων και το Open1|Water για παρακολούθηση ποιότητας νερού.
Η OTS απασχολεί 240 εργαζομένους και διαθέτει τρία γραφεία στην Ελλάδα. Το 2024 έλαβε πιστοποίηση Great Place to Work για τον κλάδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία λειτουργεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα OTS Academy για την επιμόρφωση του προσωπικού της.
Η εταιρεία συμμετέχει σε εθνικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι κύριες κατηγορίες λύσεων που αναπτύσσει αφορούν συστήματα επιχειρησιακού λογισμικού, εφαρμογές για έξυπνες πόλεις, συστήματα διαχείρισης υποθέσεων και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία ενημερώνει και επεκτείνει τα πληροφοριακά της συστήματα ανάλογα με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις των πελατών της.