Τρίτη, 19 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
UPSat: Το συναρπαστικό ταξίδι κατασκευής του πρώτου ελληνικού νανοδορυφόρου ανοιχτού λογισμικού
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
10/11/2024 · 11:59

UPSat: Το συναρπαστικό ταξίδι κατασκευής του πρώτου ελληνικού νανοδορυφόρου ανοιχτού λογισμικού

Η επιτυχής εκτόξευση του UPSat συνοδεύθηκε από ενθουσιασμό, ωστόσο ένα νέο σύγγραμμα περιγράφει το «συναρπαστικό και αντισυμβατικό ταξίδι του στο διάστημα».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στις 18 Απριλίου το 2017 τέθηκε σε τροχιά ο UPSat, ο πρώτος ελληνικός νανοδορυφόρος ανοιχτής σχεδίασης και ανοιχτού λογισμικού, ο οποίος μαζί με τον DUTHSat αποτέλεσε τις ελληνικές συμμετοχές στη μεγάλη διεθνή ερευνητική αποστολή QB50 με νανοδορυφόρους κατασκευασμένους από πανεπιστήμια. Η επιτυχής εκτόξευση του UPSat συνοδεύθηκε από ενθουσιασμό, ωστόσο ένα νέο σύγγραμμα περιγράφει το «συναρπαστικό και αντισυμβατικό ταξίδι του στο διάστημα».

Πρόκειται για το βιβλίο στην αγγλική γλώσσα του Πάρι Χρυσού, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και του Φραντσέσκο Πάολο Άπιο (Francesco Paolo Appio), καθηγητή στην Paris Business School, με τίτλο «Cubesats: Invading and Shaping the Space Industry» (εκδόσεις Elgar). Μέσα από το βιβλίο οι συγγραφείς επιχειρούν να σκιαγραφήσουν ευρύτερα τον μετασχηματιστικό ρόλο της νέας τεχνολογίας των νανοδορυφόρων CubeSats και τη συμβολή της στον εκδημοκρατισμό της εξερεύνησης του διαστήματος.

«Η κύρια αξία των CubeSats είναι ίσως η ίδια η ύπαρξή τους, με την έννοια ότι πλέον το πεδίο της διαστημικής εξερεύνησης και εκμετάλλευσης έχει ντε φάκτο αλλάξει: νέοι ενδιαφερόμενοι έχουν εισέλθει στον χώρο που πλέον ονομάζεται New Space. Στο νέο αυτό πλαίσιο, οι φορείς του διαστήματος μετασχηματίζονται, υιοθετώντας διαδικασίες από τον κόσμο των αναπτυσσόντων (developers), όπως τα hackathons, ενώ οι επιστήμονες σχεδιάζουν πρωτότυπες αποστολές. Παράλληλα το διάστημα γίνεται παράγοντας μετασχηματισμού υπαρχουσών υπηρεσιών και προϊόντων με προσθήκη νέων γνωρισμάτων και λειτουργιών σε αγαθά που πριν δεν ήταν συνδεδεμένα με δορυφόρους, μια “διαστημοποίησή” τους», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάρις Χρυσός.

Στο σύγγραμμα οι δύο συγγραφείς συνομίλησαν με επιστημονικές ομάδες που αναπτύσσουν νανοδορυφόρους σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Η μία από αυτές ήταν η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Libre Space Foundation», που κατασκεύασε τον UPSat. Μέσα από τις αφηγήσεις αναδεικνύονται οι ποικίλες δυσκολίες και καθυστερήσεις, με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι κατά την κατασκευή, αλλά και η δυναμική της ομάδας που μέσα από στενή συνεργασία των μελών της και δουλειά νυχθημερόν κατάφερε να ολοκληρώσει το εγχείρημα.

«Αποκαλύπτοντας την ιστορία της ανάπτυξης του UPSat αναδεικνύεται ένα συναρπαστικό και αντισυμβατικό ταξίδι στο διάστημα, το οποίο θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς σε περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν συμβατικές τεχνολογίες», περιγράφουν οι δύο συγγραφείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζουν το εγχείρημα του UPSat «Μαύρο κύκνο», καθώς «αμφισβητεί την αντίληψή μας για το πώς πρέπει να εξελίσσονται τα πράγματα. Υπό μία κανονιστική έννοια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλα έγιναν “λάθος”. Ωστόσο, οι τυποποιημένες λογικές συχνά υπονομεύουν τη διαδικασία, με την οποία διαμορφώνεται η γνώση, τον τρόπο με τον οποίο μια τεχνολογία διαμορφώνεται σταδιακά προτού γίνει κανόνας».

Επίσης, για τη συγγραφή του βιβλίου μελετήθηκαν ομάδες σε άλλες πέντε χώρες και τρεις ηπείρους: στο Παρίσι με την Ecole Polytechnique, στο Λονδίνο με το University College of London, στις ΗΠΑ με το Arizona State University και το Berkeley, στο Βέλγιο με το Von Krauman Karman Institute και στη Σαγκάη με το Jiao Tong University.

«Είναι αρκετός ο όγκος λίγων κυβικών εκατοστών για να στεγάσει μια προσωπική φιλοδοξία που περιλαμβάνει το σύμπαν;», αναρωτήθηκαν οι συγγραφείς προτού καταγράψουν την ιστορία ανθρώπων που κατασκεύασαν CubeSats. Μέσα από την έρευνα αυτή αναδεικνύονται η πολυπλοκότητα της διαδικασίας ανάπτυξης αυτών των δορυφόρων, οι τεχνολογικές προκλήσεις και οι προκλήσεις της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Παρά τις πολιτισμικές ιδιομορφίες των διαφορετικών περιβαλλόντων που ερευνήθηκαν, εξηγεί ο κ. Χρυσός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ομάδες μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά «που τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν σε μια πρόκληση δίχως προηγούμενο στην οποία έχουν θέσει τον εαυτό τους». Ένα από αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά είναι «η δημιουργική οικειοποίηση της γνώσης της εγκαθιδρυμένης διαστημικής βιομηχανίας και η μεταστοιχείωσή της στο επίπεδο των νανοδορυφόρων». «Δεύτερο αποτέλεσμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι ο εντοπισμός των ορίων κάποιων κλασικών θεωριών του μάνατζμεντ (σπονδυλωτή δομή τεχνολογιών, διαχείριση έργων), καθώς στον βαθμό που εμφανίζονται καινοτομίες, η απαιτούμενη δράση ξεπερνάει τις συνήθεις νόρμες. Εδώ, ένας “κανονικός” καταμερισμός εργασίας αποδεικνύεται ανεπαρκής και τη θέση του παίρνουν νέες μορφές δράσης», συνεχίζει ο κ. Χρυσός.

Ένα τρίτο κοινό χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε, είναι «η ανάδειξη της σημασίας της οικειότητας για την καινοτόμο συνεργασία». Τέλος, ο κ. Χρυσός διαπίστωσε ότι στο πεδίο των CubeSats «έχουμε ερευνητές, όχι επιχειρήσεις ή χρήστες, που καινοτομούν και οι ερευνητές δεν περιορίζονται στη συγγραφή άρθρων, αλλά αναπτύσσουν τις ίδιες τις τεχνολογίες». Αυτό, όπως προσθέτει, αποτελεί μια επιπλέον επιτυχή δοκιμή της θεωρίας της «Καινοτομίας από τους αναπτύσσοντες», που είχε αποτυπώσει ο ίδιος σε παλαιότερη έρευνά του.

Επιπλέον, οι δύο συγγραφείς θέλησαν να αναδείξουν την καινοτομία «ως μια ανοικτή, αβέβαιη προς το αποτέλεσμα διεργασία» αντί της συνήθους έρευνας της καινοτομίας με όρους αποτελέσματος. «Η μελέτη μας ρίχνει φως σε έναν χώρο, όπου η τεχνική αλληλεπιδρά με τη δυναμική της ομάδας και τις προσωπικές προσδοκίες των υποκειμένων», επισημαίνει ο κ. Χρυσός. Μάλιστα, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι «η τεχνολογία των νανοδορυφόρων θα μπορούσε να είναι μια μεταφορά για τη σύγχρονη συζήτηση σχετικά με την πανεπιστημιακή έρευνα και τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Πραγματοποιώντας έναν παραλληλισμό μεταξύ επιστημονικών επαναστάσεων και τεχνολογικής διαταραχής, το σύγγραμμα εισάγει τον αναγνώστη στον κόσμο της τεχνολογικής καινοτομίας αναδεικνύοντας τις προσωπικές διαδρομές που συχνά βρίσκονται πίσω από τις τεχνολογικές προκλήσεις».

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ τονίζει εξάλλου ότι «παρακολουθώντας τους αναπτύσσοντες των νανοδορυφόρων να αναμετριούνται με ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, ανακαλύπτουμε ταυτόχρονα νέους τρόπους συνεργασίας, καθώς οι συνήθεις νόρμες καταμερισμού εργασίας δείχνουν τα όριά τους. Ένας ιδιαίτερος τρόπος ανάπτυξης τεχνολογιών αναδύεται έτσι προσφέροντας καινούριες ευκαιρίες και προβάλλοντας νέα όνειρα για τα όρια της ανθρώπινης ευρηματικότητας».

Ποιες είναι όμως οι αυξανόμενες δυνατότητες των CubeSats και ποιο το μέλλον τους στη διαστημική βιομηχανία, ρωτάμε τον κ. Χρυσό. «Οι CubeSats δημιουργούν σήμερα μια παράλληλη βιομηχανία διαστήματος, με εκατοντάδες να εκτοξεύονται πλέον κάθε χρόνο. Το βιβλίο χαρακτηρίζει αυτή την αγορά ως “ομιχλώδη οικονομία” αφού υπάρχει μια διπλή κατεύθυνση: αφενός υπάρχουν χρήσεις των νανοδορυφόρων για τις οποίες η αξία είναι γνωστή, όπου οι αναπτύσσοντες μπορούν να φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν εγκαθιδρυμένα επιχειρηματικά μοντέλα και δομές. Αφετέρου, υπάρχει μια δυναμική για νέου τύπου αποστολές, αξία που αναγνωρίζεται και διερευνάται ως επί το πλείστον από την επιστήμη και εδώ το επιχειρηματικό μοντέλο δεν μπαίνει ως προϋπόθεση, ωστόσο ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τη γνώση, όπως ριψοκίνδυνες αποστολές που δεν μπορούν να εκτελέσουν οι δορυφόροι που γνωρίζαμε μέχρι τώρα».

«Όσο η τεχνολογία αυτή ωριμάζει, τόσο η σχετική δραστηριότητα θα εμπίπτει περισσότερο στον τομέα των κλασσικών οικονομικών θεωριών και οι διεργασίες ανάπτυξης θα μετατρέπονται από περιπέτεια σε ρουτίνα. Η πορεία όμως αυτή αφήνει στο διάβα της νέες δομές, δημιουργεί νέες συνήθειες, ανακατεύει την τράπουλα των παραγόντων, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους να εισέλθουν στο χώρο. Σίγουρα διαμορφώνονται έτσι νέοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Παράλληλα είναι όμως, σημαντικό να αναφερθεί ότι, παρά τα εμβληματικά και κοσμοϊστορικά επιτεύγματά της, η “παραδοσιακή” διαστημική βιομηχανία παρέμεινε για πολλά χρόνια συντηρητική ως προς τις τεχνολογίες της. Ο λόγος είναι πολύ απλός: καθώς το ρίσκο της αποτυχίας είναι πολύ μεγάλο – και αντίστοιχο το κόστος “αστρονομικό” – υπάρχει μια παράδοση στην διατήρηση των επιτυχημένων τεχνολογιών και την προτίμησή τους από τις καινούργιες. Οι νανοδορυφόροι ωστόσο επιτρέπουν ένα επίπεδο πειραματισμού και τεχνολογικής εξερεύνησης που θα ήταν ασύλληπτο πριν», υπογραμμίζει ο κ. Χρυσός.

Το βιβλίο «CubeSats: Invading and Shaping the Space Industry» θα παρουσιαστεί αυτή την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του ΕΚΠΑ (Ακαδημίας 48, 1ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Εμμανουήλ, η αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ, Μαρία Τζαμτζή, και ο συγγραφέας, Πάρις Χρυσός. Εγγραφή για την παρακολούθηση της εκδήλωσης γίνεται στο λινκ https://forms.gle/AwW6nzWZ7E2pejcdA

  • YPSAT
  • ·
  • ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
  • ·
  • ΝΑΝΟΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

AS: Ο Πασκουάλ θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και θα αναλάβει την Ντουμπάι

All Content

Αδριατική Λίγκα: Πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς η Παρτιζάν, 100-94 τον Ερυθρό Αστέρα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος Green Beverages: Συνεργασία με την Asahi Soft Drinks για την ανάπτυξη της Green Cola στην Ιαπωνία

All Content - BusinessNews.gr

Μιχαήλ Αραμπατζής Α.Β.Ε.Ε.- Ελληνική Ζύμη : Πάνω από 50% του τζίρου από εξαγωγές – Το brand Εlzymi και οι επενδύσεις των 10,5 εκατ. ευρω.

All Content - BusinessNews.gr

Μετά την lululemon και η alo στην Ελλάδα - Ποιος φέρνει το διάσημο brand στη χώρα μας

All Content

«Πού ήσουν;» από Stoiximan & Another Circus: Mια ερώτηση που κρύβει µέσα της εκατοµµύρια στιγµές

All Content

Από την Choose η καμπάνια για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, που αναδείχθηκε ως case study στο Viber

FleetNews

Η Lepas έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion

FleetNews

Νέο Volkswagen ID. Polo με 226 «ηλεκτρικούς» ίππους

FleetNews

Ράλλυ Ακρόπολις: Έρχεται με υπερειδική στο Ελληνικό!

All Content

Ιταλία: Έκανε το 2-0 η Αρμάνι Μιλάνο, ισοφάρισε η Μπρέσια

All Content

Άρης: Η παρακάμερα από τη νίκη επί της ΑΕΚ και η απονομή στην ομάδα Γυναικών (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Ξεκίνησε σήμερα και καλύφθηκε η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ ύψους 4 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ryanair: Αύξηση 40% για τα καθαρά κέρδη του 2025 στα 2,26 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Υψηλά ο πήχης της πιστωτικής επέκτασης - Στόχος για νέα δάνεια πάνω από 15 δισ. ευρώ το 2026

FleetNews

Συνέδριο Ομίλου Συγγελίδη για την στρατηγική των μαρκών του

FleetNews

Στην Ελλάδα η επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo, μαζί με το EX60

CSRΝews.gr

Η Ronald McDonald House Ελλάς παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα

CSRΝews.gr

Η Miele συμμετείχε ως Platinum Sponsor στο Messinia Challenge 2026

CSRΝews.gr

Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: «Παρών» για 5η συνεχή χρονιά στο Messinia Challenge 2026

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Samsung Electronics Hellas: Το Μέλλον του Επιχειρηματικού Εξοπλισμού
Samsung Electronics Hellas: Το Μέλλον του Επιχειρηματικού Εξοπλισμού 09/11/2024 - 20:20
Νέα συνεργασία της Cloudway 11/11/2024 - 12:30
Νέα συνεργασία της Cloudway

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Geeko Digital αναλαμβάνει την digital ανάπτυξη της Fenomilano
    18/05/2026 - 21:35 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Κομισιόν επιμένει στη χρήση των αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
    18/05/2026 - 21:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε αγωγή 10 δισ. κατά της Εφορίας για διαρροή των φορολογικών του δηλώσεων
    18/05/2026 - 20:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χαλκιδική: Το νέο Meravia «τρέχει» με υψηλές πληρότητες και στόχο τη σεζόν έως Νοέμβριο
    18/05/2026 - 20:01 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΙΣΝ - SNF Nostos: Πλούσιο πρόγραμμα και ονόματα εκπλήξεις γιορτάζοντας 30 χρόνια κοινωφελούς δράσης
    18/05/2026 - 19:30 ESG
  • Moody’s: Αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα – Τα 4 εκλογικά σενάρια και ο αντίκτυπος στην οικονομία
    18/05/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΠΑΑΤ: Προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων για τα έργα αγροτικής οδοποιίας με προϋπολογισμό 194 εκατ. ευρώ
    18/05/2026 - 18:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • PhARMA Innovation Forum: Νέα ηγεσία με επίκεντρο τον ασθενή και τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας
    18/05/2026 - 17:59 ΥΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,47%, στα 240,18 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    18/05/2026 - 17:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Όμιλος Green Beverages: Συνεργασία με την Asahi Soft Drinks για την ανάπτυξη της Green Cola στην Ιαπωνία
    18/05/2026 - 17:33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μετά την lululemon και η alo στην Ελλάδα - Ποιος φέρνει το διάσημο brand στη χώρα μας
    18/05/2026 - 06:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μιχαήλ Αραμπατζής Α.Β.Ε.Ε.- Ελληνική Ζύμη : Πάνω από 50% του τζίρου από εξαγωγές – Το brand Εlzymi και οι επενδύσεις των 10,5 εκατ. ευρω.
    18/05/2026 - 06:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΗ: Ξεκίνησε σήμερα και καλύφθηκε η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ ύψους 4 δισ. ευρώ
    18/05/2026 - 10:33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ντ. Τραμπ: «Δεν θα απομείνει τίποτα» από το Ιράν εάν η Τεχεράνη δεν κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ
    18/05/2026 - 09:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΑΑ: Μειωμένα στα 18,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη για το α΄τρίμηνο του 2026 - Στα 55,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA
    18/05/2026 - 10:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ιταλία: Έκανε το 2-0 η Αρμάνι Μιλάνο, ισοφάρισε η Μπρέσια

18/05/2026 - 20:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αδριατική Λίγκα: Πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς η Παρτιζάν, 100-94 τον Ερυθρό Αστέρα (vid)

18/05/2026 - 20:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Ronald McDonald House Ελλάς παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα

18/05/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ronald McDonald House Ελλάς παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα

18/05/2026 - 14:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Skip & Dove Men+Care της Unilever: Επίσημοι Xορηγοί της Euroleague Basketball για το Final Four 2026

18/05/2026 - 14:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Miele συμμετείχε ως Platinum Sponsor στο Messinia Challenge 2026

18/05/2026 - 13:55
FleetNews
fleetnews.gr

Η Lepas έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion

18/05/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο Volkswagen ID. Polo με 226 «ηλεκτρικούς» ίππους

18/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo