Πέμπτη, 14 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δ. Παπαστεργίου: Τα data centers καθιστούν τηλεπικοινωνιακό κόμβο την Ελλάδα
newsroom newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
24/05/2024 · 16:24

Δ. Παπαστεργίου: Τα data centers καθιστούν τηλεπικοινωνιακό κόμβο την Ελλάδα

«Πλέον είμαστε σε φάση που υλοποιούμε μια στρατηγική για τη χωροθέτηση των data centers» σημείωσε ο κ.Παπαστεργίου.

Σε «πάρα πολύ σημαντικό τηλεπικοινωνικό κόμβο» εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, χάρη και στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη δημιουργία κέντρων δεδομένων (data centers) στη χώρα. Ωστόσο, η άναρχη ανάπτυξη των data centers μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ενώ το γεγονός ότι η λειτουργία τους απαιτεί σημαντικές ποσότητες ενέργειας, επιβάλλει την ανάληψη δράσης για την ορθολογική χωροθέτησή τους. Τα παραπάνω προέκυψαν από όσα ανέφερε σήμερα, από την Κοζάνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο συνέδριο «Balkan Energy Forum», που διοργανώνουν ο Τομέας Μακεδονίας-Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) και η ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

«Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα γίνεται ένας πάρα πολύ σημαντικός κόμβος τηλεπικοινωνιακός για τους εξής λόγους: πρώτον, γεωστρατηγικά είμαστε σε ένα σημείο σύγκλισης των τριών ηπείρων. Δεύτερον, έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ασφαλές, είμαστε μια ασφαλής χώρα (...) Οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουμε πολλούς επισκέπτες, πολλές εταιρείες, οι οποίες έρχονται να ποντίσουν καλώδια, με στόχο να δημιουργήσουν data centers (...) Βέβαια, οι ποσότητες της ενέργειας (που απαιτούνται για τη λειτουργία τους) είναι μεγάλες (...) Θα πρέπει λοιπόν να δούμε πώς μπορούμε να σταθμίσουμε τη δημιουργία των data centers, αφoύ η Ελλάδα γίνεται ένα τέτοιο ευρωπαϊκό hub, και πού θα τα χωροθετήσουμε. Διότι ήδη στην περιοχή πέριξ της Αττικής, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μεσόγεια ο ΔΕΔΔΗΕ έχει πλέον σημαντικά προβλήματα στο να μπορέσουν τα δίκτυα του να υποστηρίξουν αυτά τα πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας (...) Πλέον είμαστε σε φάση που υλοποιούμε μια στρατηγική για τη χωροθέτηση των data centers» σημείωσε ο κ.Παπαστεργίου και πρόσθεσε πως ήδη κάποια από τα κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση δεν χωροθετούνται πλέον στην Αττική, αλλά στην περιφέρεια, αφού ένα από τα μεγαλύτερα βρίσκεται στην Κρήτη, άλλο στον Λούρο και υπάρχει σχεδιασμός και για τη δυτική Μακεδονία.

Συμπλήρωσε πως ενώ το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι εμφανώς σημαντικό για τα κέντρα δεδομένων, αυτό που δεν είναι ενίοτε προφανές είναι ότι χρειάζεται επίσης να υπάρχει γεωγραφική διασπορά τους για λόγους προστασίας και των φυσικών υποδομών. «Δηλαδή δεν έχει κανένα νόημα να μαζέψουμε, ας πούμε στο Κορωπί, όλα τα data centers της χώρας, γιατί μπορεί να γίνει εκεί ένας νέος "Daniel" και, όσες δικλείδες ασφαλείας κι αν έχουν ληφθεί, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Συνεπώς χρειάζεται διασπορά και για λόγους φυσικών καταστροφών, σεισμών, θεομηνιών τέτοιου είδους και προφανώς ακραία μέριμνα -με την έννοια του όρου υπογραμμισμένη- για λόγους κυβερνοασφάλειας, γιατί τα δεδομένα σήμερα είναι το πετρέλαιο του χθες» υπογράμμισε. Πρόσθεσε πως, στις σημερινές συνθήκες, δεν αρκεί απλά να δημιουργούνται υποδομές, αλλά είναι απαραίτητο να μπει ως κοινός παρονομαστής σε όλα η (κυβερνο)ασφάλεια. Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο που μπορεί να διδραματίσει η νεοσύστατη Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Προχωρώντας και πέρα από τα data centers, ο κ.Παπαστεργίου υπογράμμισε την ανάγκη «να μετράμε αυτό το οποίο καταναλώνουμε στην ενέργεια». Προς αυτή την κατεύθυνση, χαρακτήρισε ως πολύ αισιόδοξη, ελπιδοφόρα και έξυπνη την πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ να τοποθετήσει μετρητές, οι οποίοι δεν είναι «έξυπνοι» μόνο ως προς τη μέτρηση της δικής τους κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και ως gateway (πύλη) για την υπόλοιπες συσκευές ΙοΤ (Ίντερνετ των Πραγμάτων) του σπιτιού, όπως μετρητές αερίου και ύδρευσης. Αναφερόμενος στη σχέση τεχνολογίας και ενέργειας, ο υπουργός υπενθύμισε ακόμα πως τον Ιούνιο «θα δούμε πώς η αλλαγή παρόχου (ενέργειας) μπορεί να γίνεται στο εξής πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα μέσω wallet, με την απλή αποδοχή ενός μηνύματος».

Όσον αφορά το πώς μπορούν γενικότερα να αξιοποιηθούν υποδομές ενέργειας -όπως φράγματα- για τη θωράκιση των περιοχών της χώρας από διάφορα ακραία φαινόμενα, π.χ., πλημμυρικά, με τη συνδρομή και της τεχνολογίας, ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε πως οι ευφυείς τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορούν να βοηθήσουν στην πλέον σφαιρική διαχείριση των στοιχείων για όλες τις υδάτινες λεκάνες της χώρας. Στην ίδια κατεύθυνση μπορούν να εισφέρουν και τα επαρκή και κατάλληλα δεδομένα, π.χ., μετεωρολογικά. «Κι εδώ έρχεται το νέο δορυφορικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η χώρα με 200 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την ενεργοποίηση 15 μικροδορυφόρων, ώστε να έχουμε πλέον τα στοιχεία που θέλουμε, με την ακρίβεια που τα θέλουμε, από το Διάστημα» υπογράμμισε.

Θα επιτευχθούν οι στόχοι του ΕΣΕΚ;

Πόσο εφικτό είναι να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται για το 2030 από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ); Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Παναγιώτης Παπασταματίου, εκτίμησε πως οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ενωση έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το μίγμα των τεχνολογιών μέσω των οποίων επιδιώκεται η επίτευξή τους. «Οι στόχοι είναι δυνατόν να επιτευχθούν για πολύ συγκεκριμένους λόγους: πρώτον, δεν υπάρχει τεχνολογικό ζήτημα -οι απαραίτητες τεχνολογίες είναι ώριμες, εμπορικά δοκιμασμένες και χρηματοδοτήσιμες. Δεύτερον, έχουμε την οικονομικότητα των επενδύσεων και το επενδυτικό ενδιαφέρον. Και τρίτον, έχουμε την κοινωνική ανοχή ή αποδοχή. Πράγματι, υπάρχουν αντιρρήσεις και αντιδράσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό όμως είναι ένα φαινόμενο το οποίο καταρχάς αφορά οποιαδήποτε παραγωγική επένδυση γίνεται στη χώρα και νομίζω σε οποιαδήποτε δυτική δημοκρατία. Όμως, αν δούμε τις εθνικές μετρήσεις, η αποδοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάγκης για ενεργειακή μετάβαση και ύπαρξη φθηνής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές,καταγράφεται διαρκώς ως κατανοητή και απολαμβάνει της στήριξης της πλειονότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει πάντοτε οι επιχειρήσεις να προσεγγίζουν με εξαντλητικό διάλογο, με εξαντλητική ενημέρωση και με αίσθημα σεβασμού κάθε τοπική κοινωνία» σημείωσε.

Όσον αφορά το μείγμα των τεχνολογιών μέσω των οποίων επιδιώκεται η επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ, η προσέγγιση της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι ότι αυτό θα πρέπει να είναι πολύ πιο ισορροπημένο από το σενάριο το οποίο «τρέχει» αυτή τη στιγμή, «με πολύ μεγαλύτερη αναλογία αιολικών πάρκων σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά». Κι αυτό μεταξύ άλλων διότι ένα μείγμα που περιλαμβάνει περισσότερα αιολικά έργα έχει πιο ομαλή κατανομή μέσα στο 24ωρο απ΄ό,τι ένα που αξιοποιεί κατά κύριο λόγο φωτοβολταϊκά. Επιπλέον, ένα ισορροπημένο μείγμα, πρόσθεσε, στηρίζει την προσπάθεια να καταστεί η χώρα εξαγωγέας πράσινης ενέργειας: «Έτσι όπως εξελίσσεται το σχέδιο "τσουνάμι" των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη και ειδικά στις όμορες χώρες, το πιθανότερο είναι ότι η Ιταλία και τα Βαλκάνια θα επιτύχουν τους στόχους τους κυρίως στηριζόμενοι στα φωτοβολταϊκά. Αντιθέτως, η Ελλάδα, όπως και η δυτική ακτή της Τουρκίας, είναι οι περιοχές που έχουν πάρα πολύ υψηλό αιολικό δυναμικό. Έτσι, με ένα πιο ισορροπημένο μείγμα, μπορούμε να παράξουμε ενέργεια σε ώρες που οι υπόλοιπες χώρες θα τη χρειάζονται, όχι τις μεσημεριανές, που τα δίκτυα θα είναι κορεσμένα» υπογράμμισε ο κ.Παπασταματίου.

Την πεποίθηση ότι τόσο τα προηγούμενα χρόνια, όσο και σήμερα, η ελληνική Πολιτεία εμμένει σε ένα ενεργειακό μείγμα ως προς τις ανανεώσιμες πηγές, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στο βέλτιστο σενάριο, αφού προωθεί τεχνολογίες οι οποίες δημιουργούν προβλήματα, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Βασιλικός, πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων). Ιδιαίτερη μνεία ως προς αυτό έκανε στα φωτοβολταϊκά, επισημαίνοντας πως, ναι, υπάρχει χώρος για αυτά, αλλά όταν αυτά τοποθετούνται ανεξέλεγκτα, δημιουργούνται προβλήματα. «Αν είχε ταυτόχρονα αναπτυχθεί η τεχνολογία της αποθήκευσης και τα δίκτυα και πηγαίναμε παράλληλα, θα το θεωρούσα πιο λογικό. Αλλά αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε έναν φαύλο κύκλο, προωθώντας έργα που δημιουργούν πρόβλημα και τρέχουμε πίσω από τις λύσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν θα έρθουν αύριο. Όλο αυτό το μεσοδιάστημα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, οι οποίες δεν θα είχαν προκληθεί, αν το μείγμα ήταν λίγο πιο ισορροπημένο» είπε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε βάλει το κάρο μποροστά από το άλογο». Πρόσθεσε πως τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα υπάρχει τόσο η δυνατότητα όσο και η ανάγκη να προωθηθούν ως τεχνολογία, ενώ συμπλήρωσε πως σε περιπτώσεις θεομηνιών εκατοντάδες μικρά φράγματα θα μπορούσαν να συνδυαστούν με παράλληλες χρήσεις όπως η διαχείριση των υδάτων και η ανάσχεση πλημμυρών.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
  • ·
  • ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live: ΑΕΚ-Άρης Betsson 17-17 (10')

All Content

ΑΕΚ-Άρης: Η photo gallery της αναμέτρησης

All Content - BusinessNews.gr

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA στα 293 εκατ. ευρώ - Καθαρά Κέρδη στα 140 εκατ ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Πράσινο φως» στην επένδυση της Metlen για την παραγωγή γαλλίου

All Content - BusinessNews.gr

THEON: Επένδυση ύψους 3 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική Twin Prime για εφαρμογές άμυνας

All Content

SOCIALDOO: Διεθνής διάκριση στα PR Week Global Awards στο Λονδίνο

All Content

Περιφερειακά κανάλια: Παράταση φορολογικής απαλλαγής και νέα τριετής κρατική ενίσχυση

FleetNews

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

FleetNews

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

FleetNews

ΠΣΕΟ: Πρόταση θέσπισης «Διπλώματος Κινητικότητας»

All Content

Ιταλία: Ο Πρίφτης πήρε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν! (vid)

All Content

Σπόρτιγκ: Απέκτησε και τη Νάγια Στολίγκα! (pic)

All Content - BusinessNews.gr

L’Oréal Hellas: Στρατηγική επένδυση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα με ορίζοντα το μέλλον

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola 3Ε: Ανάπτυξη πωλήσεων, «γενναίες» ανταμοιβές και ισχυρό momentum

All Content - BusinessNews.gr

Ιουλία Τσέτη (Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη): Η επόμενη μέρα του ελληνικού επιχειρείν: Ήθος, Ηγεσία, Άνθρωποι και Βιωσιμότητα

FleetNews

ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην ΕΕ

FleetNews

BMW Group: Ισχυρό ξεκίνημα το Α’ τρίμηνο του 2026

CSRΝews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

CSRΝews.gr

L’Oréal Hellas: Στρατηγική επένδυση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα με ορίζοντα το μέλλον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ερευνώ-Καινοτομώ: Τη Δευτέρα η παρουσίαση της δράσης των €300 εκατ. - Αιτήσεις χρηματοδότησης
Ερευνώ-Καινοτομώ: Τη Δευτέρα η παρουσίαση της δράσης των €300 εκατ. - Αιτήσεις χρηματοδότησης 24/05/2024 - 11:32
Σάλος με τις απαντήσεις που δίνει το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google 25/05/2024 - 15:18
Σάλος με τις απαντήσεις που δίνει το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΑΔΜΗΕ: Στο ένα ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην ΑΜΚ
    14/05/2026 - 19:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μελέτη του ΙΟΒΕ για τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς - Εκτιμώμενες επιδράσεις στην οικονομία
    14/05/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στουρνάρας: Αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ αν οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ισχυρές
    14/05/2026 - 18:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι πλέον μόνη απέναντι στις νέες απειλές»
    14/05/2026 - 18:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια - Ενας τραυματίας
    14/05/2026 - 18:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,38%, στα 189,94 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    14/05/2026 - 17:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA στα 293 εκατ. ευρώ - Καθαρά Κέρδη στα 140 εκατ ευρώ
    14/05/2026 - 17:58 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Digimark: Ενισχύει τη ναυτιλία με λύσεις Cyber-Resilience στα Ποσειδώνια 2026
    14/05/2026 - 17:45 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: «Πράσινο φως» στην επένδυση της Metlen για την παραγωγή γαλλίου
    14/05/2026 - 17:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Data.gov.gr: Ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε πάνω από 9.000 σύνολα δεδομένων
    14/05/2026 - 17:05 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα - πώς ενημερώνονται οι υποψήφιοι
    13/05/2026 - 22:29 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μυτιληναίος: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να αλλάξει μία ενεργειακή εξάρτηση με μία άλλη»
    13/05/2026 - 22:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών
    13/05/2026 - 21:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • TUI: Ελλάδα και Ισπανία οι κερδισμένοι των κρατήσεων «της τελευταίας στιγμής» για τη θερινή περίοδο
    13/05/2026 - 20:17 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Coca-Cola 3Ε: Ανάπτυξη πωλήσεων, «γενναίες» ανταμοιβές και ισχυρό momentum
    14/05/2026 - 10:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπόρτιγκ: Απέκτησε και τη Νάγια Στολίγκα! (pic)

14/05/2026 - 16:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ-Άρης: Η photo gallery της αναμέτρησης

14/05/2026 - 16:16
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

14/05/2026 - 14:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media & ΟΠΑ: Τελετή βράβευσης του προγράμματος ανάπτυξης καινοτόμων ιδεων B/innovate

14/05/2026 - 13:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

14/05/2026 - 11:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το ΣΕΕ και ο ΕΦΕΧ για την υπεύθυνη επικοινωνία στην περίοδο των Πανελληνίων

14/05/2026 - 11:22
FleetNews
fleetnews.gr

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

14/05/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

14/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo