Δευτέρα, 6 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΕΚΕΕ: Η πιο πολυπληθής και επιτυχημένη ελληνική αποστολή στην MWC 2024
newsroom newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
11/03/2024 · 13:08

ΣΕΚΕΕ: Η πιο πολυπληθής και επιτυχημένη ελληνική αποστολή στην MWC 2024

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, με περισσότερα από 120 στελέχη, που είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Με πολλές επαφές, συνομιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική αποστολή από το MWC24 Barcelona, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η φετινή αποστολή στο MWC24 αποτέλεσε την 11η συνεχόμενη ελληνική παρουσία και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, με περισσότερα από 120 στελέχη, που είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Στο πλαίσιο του MWC24 Barcelona, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 550 επιχειρηματικές συναντήσεις και 670 νέες επαφές στο ελληνικό περίπτερο, καθώς και μία σειρά συναντήσεων με μέλη άλλων εθνικών αποστολών (Ισπανία, Ολλανδία, Καταλονία κ.λ.π.), ως ενέργειες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με άλλες χώρες και οικοσυστήματα καινοτομίας.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο το MWC24 υπήρχε ισχυρή εκπροσώπηση της πολιτείας, των φορέων καινοτομίας, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας. Στα εγκαίνια απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Νίκος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κος. Γιώργος Πιτσιλής, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κα Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), κος Μάνος Μακρομάλλης. Στην συνέχεια οι εταιρίες που συμμετείχαν έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των λύσεων που παρουσίασαν στο MWC24.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για 11η συνεχή χρονιά η χώρα μας συμμετέχει στο MWC, τη μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο των τεχνολογιών αιχμής και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως. Ακολουθώντας το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ψηφιακό άλμα στο μέλλον, η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που καινοτομεί, που αναβαθμίζει τις υποδομές της, που παρέχει καθημερινά πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες και το «επιχειρείν» , που κάνει σταθερά βήματα προς μια πιο εξωστρεφή και φωτεινή εκδοχή της», σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε «Είμαστε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που χρησιμοποιεί generative AI για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη χώρα μας να γυρίζει σελίδα και να προχωρά προς το μέλλον, αγκαλιάζοντας την τεχνολογία. Δεν υπάρχει "μαγεία" σε όλα αυτά. Η απλή απάντηση είναι ότι τα συστήματα πρέπει να λειτουργούν και να εξυπηρετούν ουσιαστικά τις ανάγκες των πολιτών. Δεν πρόκειται για τη δημιουργία τεχνολογίας απλώς για την ύπαρξή της, ούτε για να ακολουθήσουμε απλώς τον ντόρο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για το να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, σε γραπτό του μήνυμα ανέφερε «οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την οικοδόμηση της ψηφιακής Ελλάδας, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε όλο το δημόσιο τομέα και την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών είναι συνεχείς. Αυτή η στρατηγική στόχευση, σε συνδυασμό με μια νεοφυή επιχειρηματικότητα που αφήνει το στίγμα της στο διεθνές οικοσύστημα, ενισχύουν την θέση της Ελλάδας ως αναδυόμενο περιφερειακό κόμβο δεδομένων και καινοτομίας. Η Enterprise Greece είναι περήφανη που για 11η χρονιά υποστηρίζει την εθνική συμμετοχή στο Mobile World Congress σε συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η φετινή αποστολή απαρτίζεται από 37 δυναμικές εταιρείες που ασχολούνται από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών έως τις υπηρεσίες επικοινωνίας αιχμής. Η συμμετοχή τους στο MWC ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και θα θέσει τις βάσεις για το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική τους εξέλιξη».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΕΕ, Μάνος Μακρομάλλης σημείωσε ότι «Η φετινή ελληνική παρουσία στο MWC24 είναι κατά γενική ομολογία η πιο πετυχημένη μέχρι σήμερα. Οι καινοτόμες τεχνολογικές εταιρίες που συμμετείχαν είχαν δυναμική παρουσία και ως επί τω πλείστων πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο νέων επαφών, όσον και στην επίτευξη συνεργασιών με εταιρείες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη την πολιτείας αλλά και πολλών φορέων καινοτομίας ήταν πιο έντονη από ποτέ ενισχύοντας σημαντικά αυτή τη δράση εξωστρέφειας και ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη ελληνική παρουσία στο μέλλον».

Η εθνική αποστολή στο MWC24 είχε την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή φορέων όπως της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Ταμείου, της τράπεζας EUROBANK και του EGG, του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), της HELEXPO BEYOND, του NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB, καθώς και του επενδυτικό ταμείου Phaistos 5G Ventures.

Για την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στην MWC24, ήταν πολύ σημαντική η υποστήριξη από εταιρείες όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers, καθώς επίσης και η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA).

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι εταιρείες/φορείς: Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Acromove, Aegean Solutions, Aether, Agenso, Argo Semiconductors, , AthletesWeR, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), bespot, Dotsoft, Excelon Financial Services, Evryka, GM395, Gnomon Informatics, Grapevine, HAM Systems, Helexpo Beyond, Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), Intergo Telecom, Keyvoto, Lerna.ai, Liknoss Group, M-Stat, Modulus, Moptil, M-Sensis, NeaWallet, Neos Beyond Payments, Run4More, Safesize, Sammy, SmartRep, Tetragon, Tilematiki, Vantage Towers, Vertoyo, Ysoft.

  • ΣΕΚΕΕ
  • ·
  • MWC 2024
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Με Γκραντ, αλλά χωρίς Τολιόπουλο-Ρογκαβόπουλο στην Ισπανία (gallery)

All Content

Αταμάν: «Για εμάς είναι σαν ένα Final-4 οι δύο αγώνες στην Ισπανία»

All Content - BusinessNews.gr

Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, για μετά τις εκλογές του 2027

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Στο χαμηλότερο επίπεδο 9ετίας τα σταθερά στεγαστικά επιτόκια

All Content

The Making of Iroes: Vision. Soul. Community.

All Content

Παγκόσµιο Κύπελλο και Διαφήµιση: Θα «σκοράρει» το Μουντιάλ;

FleetNews

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

FleetNews

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

FleetNews

Hertz και AEGEAN προσφέρουν ακόμα περισσότερα προνόμια στο Miles+Bonus

All Content

Σορτς: «Δεν χάσαμε την πίστη μας στην ομάδα μετά την ήττα από τη Χάποελ»

All Content

GBL: Ο Νετζήπογλου MVP της 24ης αγωνιστικής

All Content - BusinessNews.gr

Γιώργος Μαργώνης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ): Η ανθρωποκεντρική βιομηχανία στην εποχή της σύγκλισης

All Content - BusinessNews.gr

Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ - Τι προβλέπει η εγκύκλιος - Παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Tο νέο στοίχημα μετά την αναβάθμιση - Τα οφέλη και οι επιφυλάξεις

FleetNews

Στην Ελλάδα το GAC Aion UT με αυτονομία 430 χλμ.

FleetNews

GAC “Magazine Battery 2.0”: 50 δισ. χλμ. χωρίς περιστατικό αυτανάφλεξης

CSRΝews.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

CSRΝews.gr

Allianz & Plus2Feet: Δωρεά 425 βοηθητικών συσκευών για ζώα με κινητικά προβλήματα από το 2021

CSRΝews.gr

Το GIVMED και η Alpha Bank ενίσχυσαν την πρόσβαση σε αγαθά υγείας με δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Microsoft: Επίθεση από Ρώσους χάκερ που συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες
Microsoft: Επίθεση από Ρώσους χάκερ που συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες 11/03/2024 - 12:50
Check Point Software & IDC: Το 65% των οργανισμών θα διαθέσει έως 9% των προϋπολογισμών IT/ασφάλειας σε AI τους επόμενους 18 μήνες 12/03/2024 - 11:18
Check Point Software & IDC: Το 65% των οργανισμών θα διαθέσει έως 9% των προϋπολογισμών IT/ασφάλειας σε AI τους επόμενους 18 μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Όμ. Τσάπαλος: Στις 5 το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για το fuel pass – Πριν το Πάσχα οι πρώτες πληρωμές
    06/04/2026 - 11:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μέση Ανατολή: Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης από επιδρομή Ισραηλινών
    06/04/2026 - 11:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία
    06/04/2026 - 11:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • HIP: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με την προσθήκη του Phaea Cretan Malia Park
    06/04/2026 - 11:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρ. Μπουκώρος - ΟΠΕΚΕΠΕ: Έπραξα το καθήκον μου - Με προσήλωση στο δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό
    06/04/2026 - 11:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • HP: Παρουσίασε ένα συνδεδεμένο, έξυπνο οικοσύστημα σε συσκευές και χώρους με την εισαγωγή του HP IQ
    06/04/2026 - 11:13 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, για μετά τις εκλογές του 2027
    06/04/2026 - 11:08 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν λάβει σχέδιο για τερματισμό των εχθροπραξιών - Άμεση εκεχειρία
    06/04/2026 - 11:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες: Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
    06/04/2026 - 10:53 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Σ. Παπασταύρου: Επάρκεια ενέργειας για την ώρα - “πατέντα” οι ρευματοκλοπές
    06/04/2026 - 10:45 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Διασώθηκε ο Αμερικανός πιλότος από τα βουνά του Ιράν
    05/04/2026 - 13:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τι φέρνει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο που διαδέχεται το Ταμείο Ανάκαμψης
    05/04/2026 - 13:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κωστής Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αμφιβάλλω αν θα κριθούν όλες οι περιπτώσεις αρνητικά από τη Δικαιοσύνη
    05/04/2026 - 12:14 ΕΛΛΑΔΑ
  • OPEC+: Σχεδιάζει συμβολική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Μάιο
    05/04/2026 - 12:54 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Fuel Pass: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις
    05/04/2026 - 12:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αταμάν: «Για εμάς είναι σαν ένα Final-4 οι δύο αγώνες στην Ισπανία»

06/04/2026 - 08:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Με Γκραντ, αλλά χωρίς Τολιόπουλο-Ρογκαβόπουλο στην Ισπανία (gallery)

06/04/2026 - 07:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Novacinema: Καταιγισμός νέων σειρών που θα συναρπάσουν

06/04/2026 - 07:19
FleetNews
fleetnews.gr

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

06/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

06/04/2026 - 05:12
CSRΝews.gr
csrnews.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

03/04/2026 - 13:44
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

03/04/2026 - 13:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Allianz & Plus2Feet: Δωρεά 425 βοηθητικών συσκευών για ζώα με κινητικά προβλήματα από το 2021

03/04/2026 - 12:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo