Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
talk2lift: Το ελληνικό ασανσέρ που λειτουργεί με φωνητική εντολή και ενδιαφέρει την Google
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
01/09/2020 · 12:35

talk2lift: Το ελληνικό ασανσέρ που λειτουργεί με φωνητική εντολή και ενδιαφέρει την Google

Η "Entranet" έχει ήδη αποκτήσει τρεις αντιπροσώπους στις ΗΠΑ και μόνο μέσα στον Αύγουστο έχει πουλήσει περίπου 100 συσκευές "talk2lift" σε εταιρείες εμπορίας ανελκυστήρων σε διάφορες αγορές, μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μπορεί η πανδημική κρίση να "σαρώνει" ήδη επί μήνες την παγκόσμια αγορά με απρόβλεπτες επιπτώσεις, στην περίπτωση όμως μιας καινοτόμου εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη λειτούργησε εντελώς αντίστροφα. Eπανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο ένα προϊόν, που είχε μείνει στο συρτάρι από την εποχή των capital controls, το οποίο τώρα, λόγω της Covid-19, έχει προσελκύσει -μεταξύ άλλων- το ενδιαφέρον της "Google" (για τα γραφεία της στην Καλιφόρνια), του δήμου του Λος Άντζελες, της Αστυνομίας του Ντουμπάι και της διαχειρίστριας του Μετρό της Καλκούτας στην Ινδία. Στις συνθήκες που διαμορφώνει ο νέος κορονοϊός, η φυσική επαφή κατ' ανάγκη μειώνεται, οπότε το σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα "talk2lift", το πρώτο αντίστοιχο παγκοσμίως, που δημιούργησε η βορειοελλαδική εταιρεία "Entranet", κινητοποιεί ζήτηση: κι αυτό διότι ο χρήστης του ανελκυστήρα δεν χρειάζεται να αγγίξει κάποια επιφάνεια. Αρκεί να αναφέρει το όνομα του ενοίκου ή το πού θέλει να πάει (π.χ, Πρωτόκολλο) ή απλά τον όροφο, για να μεταφερθεί εκεί. Το σύστημα "μιλάει" 20 γλώσσες.

Στον ...πάγο μέχρι την πανδημία. Μια ιστορία επιμονής κι εκπλήξεων

Το αποτέλεσμα; Η "Entranet" έχει ήδη αποκτήσει τρεις αντιπροσώπους στις ΗΠΑ και μόνο μέσα στον Αύγουστο έχει πουλήσει περίπου 100 συσκευές "talk2lift" σε εταιρείες εμπορίας ανελκυστήρων σε διάφορες αγορές, μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιχειρηματίας Λευτέρης Παπαγεωργίου, εκ των συνιδρυτών της "Εntranet" χαρακτηρίζει την πορεία του "talk2lift" ως μια ιστορία επιμονής κι εκπλήξεων, αφού ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και η συγκυρία έπαιξε τον ρόλο της επανειλημμένως, αρνητικά ή θετικά.

"Όταν η Entranet παρουσίασε το "talk2lift" στα τέλη του 2013, η υποδοχή από την αγορά ήταν μέτρια έως ψυχρή. Ενώ τα σχόλια ήταν θετικά, ελάχιστες εταιρείες το έβαλαν στους καταλόγους τους. Ήταν βλέπεις πολύ καινοτόμο και η βιομηχανία των ανελκυστήρων πολύ "βαριά" στον βηματισμό της. Οι άνθρωποι της Entranet όμως, επιμείναμε και μέχρι τα μέσα του 2015 είχαμε πείσει πολλές εταιρείες, κυρίως του εξωτερικού, να το βάλουν στις εκθέσεις και τους καταλόγους τους. Και τότε ήρθαν τα capital controls... Η εταιρεία έχασε το 85% των πελατών της στο τρίμηνο που ακολούθησε την επιβολή τους, καθώς δεν μπορούσε να εισάγει πλακέτες, άρα ούτε να εξάγει προϊόντα. Το πρότζεκτ μπήκε στον ...πάγο μέχρι την έλευση του κορονοϊού. Τότε η εταιρεία άρχισε να δέχεται καθημερινά αιτήματα για ενημέρωση γύρω από το talk2lift, καθώς κανείς δεν θέλει πλέον να ακουμπάει τα κουμπιά του ασανσέρ", εξηγεί ο Λευτέρης Παπαγεωργίου.

Οι πρώτοι που "ανακάλυψαν" την εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, που προσφέρει λύση στο απρόσμενο πρόβλημα που ανέκυψε μετά την άνοιξη, ήταν οι Ιταλοί. Η ζήτηση άρχισε από τη βαρέως πληγείσα γειτονική χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο και από τον Ιούνιο επεκτάθηκε σταδιακά σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, από την Ινδία μέχρι τις ΗΠΑ.

Στα τέλη Ιουνίου, η Entranet απέκτησε τους πρώτους τρεις αντιπροσώπους στις ΗΠΑ, ενώ από τον Αύγουστο άρχισαν οι εξαγωγές: Ιταλία, Κολοράντο, Φλόριντα, Κάνσας, Καλιφόρνια, Αγγλία και Γαλλία, ενώ ζήτηση υπάρχει και στο εσωτερικό της χώρας. "Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που δεχτήκαμε ξεχώρισαν κάποιες, όπως αυτή που μας ήρθε από τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια και εκείνες από τον δήμο του Λος Άντζελες, την Αστυνομία του Ντουμπάι και το Μετρό της Καλκούτας", επισημαίνει ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως δεν θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για φωνητικό έλεγχο των ανελκυστήρων είναι κάτι συγκυριακό: "μια μέρα όλα τα ασανσέρ θα λειτουργούν έτσι" υποστηρίζει. Παγκοσμίως, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο που εγκατέστησε το σύστημα, δωρεά της Entranet.

Το έξυπνο σπίτι και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Παρότι το "talk2lift", το οποίο εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε ασανσέρ "με πολύ λογικό κόστος" σύμφωνα με τον Λευτέρη Παπαγεωργίου, είναι το προϊόν στο οποίο τώρα πέφτουν τα φώτα λόγω πανδημίας, η ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας είναι το έξυπνο σπίτι, το κτήριο του μέλλοντος, για το οποίο -όπως επισημαίνει- υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές κι αναμένονται εξελίξεις στους επόμενους τρεισήμισι μήνες. Παράλληλα, τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία πήρε το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την είσοδό της στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, την OTCQB, η οποία -κατά το ίδιο- αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021.

Το 2014, η Entranet αναδείχτηκε εθνική πρωταθλήτρια καινοτομίας (European Business Awards) και αργότερα έλαβε σφραγίδα αριστείας από την Κομισιόν για την έρευνά της.

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης γίνεται για πρώτη φορά η χρήση του talk2lift

Το δημαρχείο είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο όπου η χρήση των κεντρικών ανελκυστήρων γίνεται ανέπαφα. Η αξιοποίηση του καινοτόμου συστήματος "talk2lift" αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, καθώς η χρήση της ανέπαφης τεχνολογίας λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στον κορονοϊό.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αρκεί να περάσουν το χέρι τους μπροστά από τη συσκευή που έχει τοποθετηθεί στον ανελκυστήρα και να δώσουν μια φωνητική εντολή, δηλώνοντας πού επιθυμούν να μεταβούν. Το σύστημα αναγνωρίζει την εντολή, ενεργοποιεί τον αντίστοιχο όροφο κι έτσι οι χρήστες του ασανσέρ μεταφέρονται αυτόματα στον προορισμό τους.

"Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα καινοτόμο σύστημα, με πολύ ευεργετικές δυνατότητες, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Έχει πράγματι τεράστια σημασία, εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης, σε ένα κτήριο που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολιτών, ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στην υπηρεσία που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει τα κουμπιά του ανελκυστήρα", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

"Ο ιός ζει πάνω στα κουμπιά του ασανσέρ έως και εννέα ημέρες, καθώς πρόκειται για ένα προστατευμένο περιβάλλον, ενώ οι επιφάνειές του είναι μεταλλικές. Για τον λόγο αυτό, η τεχνολογία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οργανισμών, φορέων και εταιρειών από το εξωτερικό. Ανάμεσα σ’ αυτούς η αστυνομία του Ντουμπάι, τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια και το δημαρχείο του Λος Άντζελες. Πριν όμως εγκατασταθεί οπουδήποτε αλλού, θελήσαμε να την εγκαταστήσουμε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης", τόνισε, από την πλευρά του, ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης της εταιρείας "Entranet" που δώρισε την ανέπαφη τεχνολογία "talk2lift" στον κεντρικό δήμο.

Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ, thestival.gr

  • GOOGLE
  • ·
  • ENTRANET
  • ·
  • ΑΣΑΝΣΕΡ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός για Φαλ: «Ανέφερε ψευδώς σε επίσημο έγγραφο ότι θα αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας»

All Content

Ρεάλ Μαδρίτης: Κι επίσημα δικός της ο Ντέιμιαν Τζόουνς (pic)

All Content - BusinessNews.gr

3αλφα: Πωλήσεις 29,7 εκατ. και επιστροφή σε κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ – Το boost από τα νέα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Σε ισχύ το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για βιομηχανία και logistics - 13 ερωτήσεις-απαντήσεις με διευκρινίσεις

All Content - BusinessNews.gr

Η Energean επεκτείνεται στην Αίγυπτο – Αποκλειστικές συνομιλίες για assets της BP έναντι 1 δισ. δολαρίων

All Content

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Επαναπροκύρηξη spec 982,3 χιλ. ευρώ για τα Κ.Ε.ΠΕ.Α.

All Content

Ελληνικά Οινοποιεία: Νέος CEO ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

FleetNews

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

FleetNews

Το Audi Q3 με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης

All Content

ΑΕΚ: Ανανέωσε και ο ασίσταντ Στέβαν Μίγιοβιτς

All Content

ΠΑΟΚ: Οι εμφανίσεις για τη σεζόν 2026/27 (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Επαγγελματικά ακίνητα: Πού επενδύθηκαν €1,27 δισ. στο πρώτο εξάμηνο - Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Ψηφιακό «στρατηγείο» στα Σεπόλια στη μάχη κατά φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος

All Content - BusinessNews.gr

Epsilon Net: Άλμα 41,83% στα καθαρά κέρδη – Επενδύσεις σε AI και Cloud και Fintech

FleetNews

Μείωση 2,3% στις ταξινομήσεις Ιουλίου

FleetNews

Η Geely αναδεικνύεται η πιο καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

CSRΝews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

CSRΝews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

CSRΝews.gr

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκη Ηλιόπουλου στηρίζει τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας με Πρόγραμμα Υποτροφιών Α.Ε.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Lenovo: Νέες έξυπνες συσκευές για κάθε μέλος της οικογένειας
Lenovo: Νέες έξυπνες συσκευές για κάθε μέλος της οικογένειας 01/09/2020 - 11:48
Αναβάθμιση της πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων από την ΓΓΠΣΔΔ 01/09/2020 - 14:44
Αναβάθμιση της πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων από την ΓΓΠΣΔΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Διπλή επιστροφή ενοικίου το φθινόπωρο για 50.000 εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές για το 2024
    28/08/2026 - 17:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών
    28/08/2026 - 17:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση ύψους 5,45 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία
    28/08/2026 - 17:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης από Κοζάνη: "Η ΔΕΗ συνεχίζει να επενδύει στη Δυτική Μακεδονία"
    28/08/2026 - 17:08 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • e-ΕΦΚΑ: Στις 3 Σεπτεμβρίου η επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους
    28/08/2026 - 17:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΛΑΡΚΟ: Παρατείνεται για 24 μήνες η απασχόληση των απολυμένων με τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις
    28/08/2026 - 16:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ουκρανία έχει αποθηκεύσει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για τον χειμώνα
    28/08/2026 - 16:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η About You λανσάρει το Marketplace στην Ελλάδα
    28/08/2026 - 16:38 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν τέσσερα προεξοπλισμένα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI
    28/08/2026 - 16:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Σουηδία θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Φινλανδία
    28/08/2026 - 16:31 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,74%, στα 263,75 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    27/08/2026 - 17:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Epsilon Net: Άλμα 41,83% στα καθαρά κέρδη – Επενδύσεις σε AI και Cloud και Fintech
    27/08/2026 - 20:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Πληρώθηκαν 73.542 δικαιούχοι – Ποιοι έμειναν εκτός
    27/08/2026 - 18:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βασίλης Κικίλιας από Ρόδο: «Νέα πλοία, περισσότερα στελέχη και ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού στο Αιγαίο»
    27/08/2026 - 17:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Premia: Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Βασίλειου Ανδρικόπουλου
    27/08/2026 - 18:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κάρσεν Έντουαρτνς για Χέις-Ντέιβις: «Είναι παράδειγμα για εμένα – Μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν»

28/08/2026 - 14:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός για Φαλ: «Ανέφερε ψευδώς σε επίσημο έγγραφο ότι θα αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας»

28/08/2026 - 13:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

INTERSPORT και FIBA σε παγκόσμια συνεργασία έως το 2031

28/08/2026 - 13:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΔΙΠΥ: Στη Black Olive ο λογαριασμός επικοινωνίας για την 90ή ΔΕΘ

28/08/2026 - 11:48
FleetNews
fleetnews.gr

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

28/08/2026 - 10:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

28/08/2026 - 10:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

28/08/2026 - 09:35
FleetNews
fleetnews.gr

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

28/08/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo