Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Θετικό πρόσημο στα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων ΤΠΕ το 2018
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
08/05/2019 · 03:00

Θετικό πρόσημο στα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων ΤΠΕ το 2018

Βελτιωμένη εικόνα εμφάνισαν τη χρήση του 2018 τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιώ
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Βελτιωμένη εικόνα εμφάνισαν τη χρήση του 2018 τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με το θετικό πρόσημο να κυριαρχεί στους βασικούς οικονομικούς δείκτες. Τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), αλλά και σε επίπεδο καθαρών κερδών (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας), οι εισηγμένες επιχειρήσεις του κλάδου κατάφεραν να αποκομίσουν οφέλη στη διάρκεια της περασμένης χρήσης, βελτιώνοντας - έστω και με χαμηλά μονοψήφια ποσοστά - την οικονομική τους εικόνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η BΕΤΑ Χρηματιστηριακή και επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, αν και η εικόνα είναι σε ένα βαθμό ανομοιογενής, το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου ΤΠΕ εμφάνισε κύκλο εργασιών €6,561 δις το 2018, αυξημένο οριακά κατά 0,7% σε σχέση με τα €6,514 δις του 2017. Στο πεδίο με τα θετικά πρόσημα βρέθηκαν και τα EBITDA, με τις εισηγμένες επιχειρήσεις να ενισχύουν τα αποτελέσματά τους κατά 2,6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Σε απόλυτα μεγέθη, τα EBITDA ανήλθαν σε €1,581 δις το 2018, από €1,541 δις ένα χρόνο νωρίτερα. Τέλος, σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, το αποτέλεσμα ήταν θετικό το 2018 κατά €221 εκατ. έναντι €85,879 εκατ. το 2017, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία βελτίωση 157,4%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Από τους επιμέρους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας ΤΠΕ, οι επιχειρήσεις του τομέα της Πληροφορικής είδαν τον κύκλο εργασιών τους να περιορίζεται το 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και να διαμορφώνεται σε €1,071 δις από €1,115 δις το 2017, που συνιστά μείωση κατά 4%. Στο μεταξύ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν επίσης μειωμένα το περασμένο έτος, καθώς κινήθηκαν στα επίπεδα των €140,6 εκατ. έναντι €173,9 εκατ., ήτοι υπέστησαν μείωση κατά 19,1%.

Πάντως, οι εισηγμένες εταιρείες του τομέα της Πληροφορικής κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, οι οποίες κατήλθαν σε €27,2 εκατ. από €50,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα. Από τις εννέα επιχειρήσεις του κλάδου της Πληροφορικής, που είναι εισηγμένες στο ελληνικό Χρηματιστήριο, οι έξι κατάφεραν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους το 2018 και οι πέντε βελτίωσαν τα EBITDA τους το εξεταζόμενο διάστημα.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Μικτή ήταν η εικόνα των βασικών οικονομικών δεικτών του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, τον οποίο εκπροσωπούν, πλέον, δύο εισηγμένες επιχειρήσεις. Οι δύο εταιρείες (OTE και Forthnet) είδαν - συνδυαστικά - μειωμένο κύκλο εργασιών κατά 1,7% το 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με το συνολικό τζίρο να μειώνεται στα €4,080 δις από €4,151 δις ένα χρόνο νωρίτερα.

Αντίθετα, θετική ήταν η εικόνα της κερδοφορίας EBITDA, όπου το πρόσημο ήταν βελτιωμένο κατά 6%, με τα συνολικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων να ανέρχονται σε €1,359 δις έναντι €1,283 δις το σύνολο της χρήσης του 2017, ενώ και τα καθαρά κέρδη ήταν βελτιωμένα, κυρίως λόγω της καλής επίδοσης του ΟΤΕ.

ΕΙΔΗ - ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Μικτή ήταν η εικόνα των οικονομικών μεγεθών και για τις εισηγμένες επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται στην κατηγορία “Είδη - Λύσεις Πληροφορικής”. Οι επιχειρήσεις του τομέα βελτίωσαν μεν το 2018 τον κύκλο εργασιών τους, ωστόσο και η πορεία των EBITDA και των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ήταν αρνητική. Συγκεκριμένα, οι εισηγμένες πέτυχαν συνολικό τζίρο €336,558 εκατ. από €321,799 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, αυξημένο κατά 4,6%. Ωστόσο, η κερδοφορία EBITDA μειώθηκε κατά 10,7% στα €9,499 εκατ. το 2018 από €10,636 εκατ. τη χρήση του 2017.

Όσον αφορά τις εταιρείες Συμμετοχών και Παροχής Συμβουλών, το πρόσημο ήταν επίσης θετικό σε επίπεδο κύκλου εργασιών, με τα EBITDA να ακολουθούν αρνητική πορεία. Συγκεκριμένα, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 15,4% το 2018, διαμορφούμενος στα €989,392 εκατ. έναντι €857,565 εκατ. το 2017, ενώ, στον αντίποδα, η κερδοφορία EBITDA μειώθηκε κατά 5,3% από το 2017 στο 2018, κλείνοντας στα €65,751 εκατ.

Τέλος, η συνολική εικόνα των πέντε επιχειρήσεων, που είναι εισηγμένες στην εναλλακτική αγορά, ήταν θετική το 2018, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 29,8% έναντι του 2017 και να φτάνει τα €59,347 εκατ. και τα EBITDA να βελτιώνονται κατά 56,4% φθάνοντας στα €8,030 εκατ.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Χρονιά συγκέντρωσης με περισσότερη έμφαση στη ρευστότητα χαρακτηρίζει το 2018 για τον ΟΤΕ, η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή. Όπως αναφέρει, εξαιρετικούς ισολογισμούς είχε από το μεσαίο χώρο η Quest, ενώ στη μικρή κεφαλαιοποίηση ικανοποιητικά αποτελέσματα εμφάνισε η MLS, με τη Χρηματιστηριακή να χαρακτηρίζει ως “νέα υποσχόμενη προσθήκη” την Profile. “Μετά από αρκετά χρόνια αδιάφορων μεγεθών αρχίζουν να ξεχωρίζουν εταιρείες της Εναλλακτικής Αγοράς, όπως οι Entersoft, E-Net και Performance, χτίζοντας υποδομή για μια μελλοντική μετάταξη στην μεγάλη κατηγορία”, αναφέρει στην ανάλυσή της η Χρηματιστηριακή.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πολλαπλών αναγνώσεων χρήζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών, κατά τη χρήση του 2018. Και αυτό γιατί - όπως εξηγεί η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή - όσοι μείνουν στην ανάγνωση της επικεφαλίδας, θα χάσουν την μεγάλη εικόνα, η οποία κάθε άλλο παρά απαισιόδοξη ήταν για την μεγάλη πλειοψηφία των εισηγμένων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της, από τις 180 επιχειρήσεις που δημοσίευσαν μεγέθη, οι 30 κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση κερδών στην ιστορία τους ως εισηγμένες. Ωστόσο, οι ζημιές απομείωσης της ΔΕΗ και των κατασκευαστικών εταιριών (ΕλΤΕΧ, ΑΒΑΞ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ) έβαλαν φρένο στην αύξηση της κερδοφορίας, η οποία μειώθηκε κατά 5,9% και 6,2% στα λειτουργικά και στα καθαρά κέρδη αντίστοιχα. Οι εισηγμένες πέτυχαν καθαρό αποτέλεσμα €2,83 δις και μέχρι στιγμής θα μοιράσουν μερίσματα, που αντιστοιχούν πάνω από το 50% αυτής της επίδοσης. Οι εταιρείες, που θα μοιράσουν μερίσματα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 50, το οποίο αποτελεί μια ακόμα θετική μέτρηση για την χρονιά που πέρασε.

Όπως εξηγεί η ΒΕΤΑ, αν εξαιρεθούν οι φορείς των έκτακτων διακυμάνσεων, τότε τα λειτουργικά κέρδη είναι αυξημένα κατά 1,6% και η καθαρή κερδοφορία κατά 13,3%. Σε επίπεδο τζίρου, αυτός επανήλθε σε επίπεδα πάνω από τα €70 δις. Επισημαίνεται ότι το πλήθος των εταιρειών, που πέτυχαν την υψηλότερη επίδοση τζίρου στην ιστορία τους, είναι ακόμα μεγαλύτερο από όσες εμφανίζουν ρεκόρ κερδών.

Στο μεταξύ, η καθαρή θέση των εισηγμένων στο τέλος του 2018 ήταν μειωμένη κατά €7 δις, κυρίως λόγω της εφαρμογής του ΔΠΧΠ 9 στις τράπεζες στην έναρξη της χρήσης, αλλά και από τις συντριπτικές ζημιές της ΔΕΗ, οι οποίες είχαν αθροιστικό αντίκτυπο €1,6 δις. Η απόδοση των ίδιων κεφαλαίων αυξήθηκε από 4,5% σε 4,8%, ενώ και ο καθαρός δανεισμός ήταν αυξημένος κατά 2,5%, αφενός λόγω της αδυναμίας ζωηρότερης χρηματοδότησης της οικονομίας από τον τραπεζικό κλάδο, αφετέρου λόγω της μείωσης των μετρητών, που παρατηρήθηκε στο τέλος της χρονιάς στα ταμεία των εισηγμένων.

Πηγή: Sepe.gr

  • ΤΠΕ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Elite League: Πήραν το «θρίλερ» οι Μαχητές, 92-91 τους Σοφάδες (vids & gallery)

All Content

Ομπράντοβιτς: «Η Παρτιζάν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν»

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 8μηνο του 2026 - Στα 209 εκατ. ευρώ το online κανάλι

All Content - BusinessNews.gr

Capital Maritime Finance: Ξεκινά η Δημόσια Προσφορά - Μεταξύ 7- 7,68 ευρώ το εύρος τιμής της μετοχής

All Content - BusinessNews.gr

Ο Μιχάλης Κουβελιώτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN

All Content

Omnicom - IPG: Τα συµπεράσµατα της Κοµισιόν για την Ελλάδα

All Content

Choose: Νέα συνεργασία με την TSAL Industry

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Μπαρτζώκας: «Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη επίθεση της EuroLeague» (vid)

All Content

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεκ θα χειρουργηθεί και «αναμένεται να μείνει εκτός για 4-5 μήνες»

All Content - BusinessNews.gr

Αύξηση 16,5% των ελληνικών εξαγωγών το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΜΑΚΒΕΛ–EURIMAC: Αύξηση 21,3% του όγκου πωλήσεων στο οκτάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Πέτρος Πετρόπουλος: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Τζωρτζής έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία σε 14 δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας από το GIVMED

CSRΝews.gr

Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

CSRΝews.gr

Chiquita: Η Miss Chiquita γίνεται πρέσβειρα κατά του καρκίνου του μαστού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Έφτασε το Huawei P30 lite με τριπλή κάμερα 48MP
Έφτασε το Huawei P30 lite με τριπλή κάμερα 48MP 07/05/2019 - 03:00
Συνεργασία Nova και Mr. KTEO: Επένδυση στις σύγχρονες τεχνολογίες που αποδίδει 08/05/2019 - 03:00
Συνεργασία Nova και Mr. KTEO: Επένδυση στις σύγχρονες τεχνολογίες που αποδίδει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
    12/10/2026 - 22:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • O Τραμπ υπερασπίζεται τη συμφωνία με τη Ρωσία για το ντίζελ, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων
    12/10/2026 - 21:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Υπουργείο Υγείας: Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών – Ψηφιακή ενοποίηση των υπηρεσιών
    12/10/2026 - 21:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    12/10/2026 - 21:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάικλ Τζόρνταν: Πωλήθηκε για 14 εκατ. δολάρια η ιστορική φανέλα του από τους τελικούς του 1998
    12/10/2026 - 20:45 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Γαλλία: Κυβερνοεπίθεση στα ψυγεία εκατοντάδων σουπερμάρκετ
    12/10/2026 - 20:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κοντογεώργης: Ισχυρή παρέμβαση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
    12/10/2026 - 20:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Attica Πολυκαταστήματα: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,5 εκατ. μετοχών – Στα 2,25 εκατ. ευρώ ο πρώτος κύκλος
    12/10/2026 - 19:41 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με αποζημιώσεις έως 220.000 ευρώ
    12/10/2026 - 19:28 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΕΚΤΕΡ: Σύμβαση €51,1 εκατ. για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας
    12/10/2026 - 19:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Τα σενάρια για την τιμή εκκίνησης, την επιδότηση στην αντλία και την αύξηση του επιδόματος
    12/10/2026 - 08:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Aegean Airlines: Στο ΔΣ, η CEO της Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού
    12/10/2026 - 10:28 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • O Όμιλος Innovad και η Olea Fortius συνεργάζονται για την ανάπτυξη μεσογειακών φυτογενών προϊόντων
    12/10/2026 - 11:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Eνεργειακή εκεχειρία»: Η Ουκρανία δηλώνει την υποστήριξή της, η Μόσχα σιωπά
    12/10/2026 - 09:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ahold Delhaize: Κυβερνοεπίθεση στη μητρική του ΑΒ Βασιλόπουλος
    12/10/2026 - 10:35 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παπαδάκης: «Θέλουμε να θέσουμε τους δικούς μας κανόνες στον αγώνα με τη Βαρέζε»

12/10/2026 - 19:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η βαθμολογία της Elite League 2026/27

12/10/2026 - 19:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία σε 14 δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας από το GIVMED

12/10/2026 - 14:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Voice of Greece powered by Telekom»: Πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης με 27,4% στο σύνολο κοινού

12/10/2026 - 13:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

12/10/2026 - 13:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

12/10/2026 - 13:46
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo