Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΕΒ: Χρειάζονται Fast track διαδικασίες για τις επενδύσεις σε εμπορευματικούς κόμβους
Newsroom Newsroom
LOGISTICS
10/01/2019 · 02:00

ΣΕΒ: Χρειάζονται Fast track διαδικασίες για τις επενδύσεις σε εμπορευματικούς κόμβους

Καθοριστικό παράγοντα για την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ τον κλάδο των logistics, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάπτυξής του με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Καθοριστικό παράγοντα για την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ τον κλάδο των logistics, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάπτυξής του με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι απαιτούνται, fast-track διαδικασίες για τις επενδύσεις σε εμπορευματικούς κόμβους όπως και ευθυγράμμιση των όρων δόμησης και αδειοδότησης όλων των κέντρων αποθήκευσης και διανομής (ΚΑΔ) με τους αντίστοιχους του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

Αναλυτικά ο ΣΕΒ σημειώνει τα ακόλουθα:

Ο κλάδος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) είναι ένας από τους πιο νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και μεταποίησης. Η γεωγραφική θέση της χώρας είναι κομβικής σημασίας για την προώθηση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών και ο κλάδος των logistics προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ισχυρών εμπορικών δυνάμεων στην παγκόσμια αγορά. Προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής προϊόντων στις εγχώριες μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ η ταχεία βελτίωση των λιμενικών υποδομών του Πειραιά και (προσεχώς) της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζει σημαντικά το διαμετακομιστικό ρόλο της χώρας στις διεθνείς εμπορευματικές ροές.

Ο κλάδος των logistics (υπηρεσίες προς τρίτους) παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ της χώρας, το οποίο ανεβαίνει στο 9,5%, συμπεριλαμβάνοντας τις ιδίες υπηρεσίες logistics που παρέχονται εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Δίνει δουλειά στο 4,7% των απασχολούμενων (~200 χιλ. άτομα). Επίσης, σε σχέση με τον μέσο όρο της οικονομίας, ο κλάδος, αφενός δημιουργεί μεγαλύτερη ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ανά απασχολούμενο, και, αφετέρου ανακάμπτει με ταχύτερους ρυθμούς σε όρους απασχόλησης και μισθών (πίνακες Δ03, Δ04, Δ07). Είναι, επίσης, ο κλάδος που διαχειρίζεται όλο το διεθνές εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας, και μεταφέρει το ελληνικό όνομα στις παγκόσμιες αγορές.

Η αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου, μέσω εξορθολογισμού του κόστους και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών logistics, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, τα επόμενα χρόνια, στην αύξηση του μεριδίου της βιομηχανίας στο 12% του ΑΕΠ, στον επιδιωκόμενο εξωστρεφή επαναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, και στην καθιέρωση των ελληνικών διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων, ως αξιόπιστες εισροές στις διεθνείς αλυσίδες αξίας. Η ανάπτυξη, όμως, των εμπορευματικών υποδομών της χώρας σε περιφερειακούς οδικούς άξονες, σιδηροδρομικά δίκτυα, περιφερειακά λιμάνια και εμπορευματικούς κόμβους (τοπικούς και εθνικούς), είναι ιδιαίτερα αργή. Και αυτό συμβαίνει περισσότερο εκεί όπου οι διαδικασίες εμπλέκονται στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας. Οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι πλέον συμβατοί με τα τεκταινόμενα στη διεθνή οικονομία, και πρέπει να επιταχυνθούν, εάν πρόκειται η Ελλάδα να αναπτυχθεί ταχύτερα από το 2% των επίσημων προβλέψεων.

Βεβαίως, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν επέλθει μεγάλες μεταβολές στον κλάδο. Με την καθοριστική παρέμβαση του ΣΕΒ και της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (ΕΕL), ο κλάδος είναι ίσως ο μόνος στην Ελλάδα που διαθέτει εθνικό σχέδιο ανάπτυξης εγκεκριμένο και επικαιροποιημένο από δυο διαδοχικές κυβερνήσεις.

Με τις προτάσεις πολιτικής που προωθεί συνεχώς ο ΣΕΒ στη δημόσια διοίκηση, ο κλάδος έχει πλέον ένα ιδιαίτερα σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό συνεισφέρει σημαντικά στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας. Επίσης, με την παραχώρηση και σε ιδιώτες λιμανιών και αεροδρομίων, αλλά και σιδηροδρομικών υπηρεσιών προχωρά ταχύτερα η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κλάδου. Χρειάζεται, όμως, και μια δημόσια διοίκηση που να διευκολύνει τους ιδιώτες επενδυτές να αναπτύξουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος δημιουργίας διαμετακομιστικού κόμβου στην Ελλάδα. Απαιτούνται, fast-track διαδικασίες για τις επενδύσεις σε εμπορευματικούς κόμβους όπως και ευθυγράμμιση των όρων δόμησης και αδειοδότησης όλων των κέντρων αποθήκευσης και διανομής (ΚΑΔ) με τους αντίστοιχους του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

Οι όροι που δόθηκαν στο Θριάσιο είναι απαραίτητο να επεκταθούν στο σύνολο των ΚΑΔ, αν θέλουμε ο κλάδος να στέκεται με αξιώσεις απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Ενδεικτικά, οι όγκοι δόμησης των ΚΑΔ στην Ελλάδα παραμένουν περίπου 30% δυσμενέστεροι από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, ενώ μόνο για να παραχωρηθεί το 35% του διαθέσιμου χώρου στο Θριάσιο χρειάστηκαν 11 προκηρύξεις, 3 διαγωνισμοί και περίπου 12 χρόνια. Σε αντίθεση, η Ισπανία μέσα σε πέντε έτη έθεσε σε παραγωγική λειτουργία το Plazza Logistics Park οκταπλάσιας έκτασης. Τέτοιου είδους χρονικές καθυστερήσεις δεν είναι, όμως, αποδεκτές στην ιδιωτική οικονομία. Η Fraport, που είναι μια ιδιωτική επένδυση αξιοποίησης αεροδρομίων, πέρασε και αυτή από 40 κύματα πριν τελεσφορήσει. Και είμαστε όλοι μάρτυρες των αβελτηριών στην επένδυση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό. Υπάρχει, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η δημόσια διοίκηση να δημιουργήσει πλέον μια ειδική ή γενική γραμματεία εφοδιαστικής αλυσίδας στο Υπουργείο Ανάπτυξης που θα ασχολείται αποκλειστικά και οριζόντια με την υλοποίηση της στρατηγικής που έχει εκπονήσει το Εθνικό Συμβούλιο Logistics, δηλαδή με το σύνολο των δράσεων και πολιτικών που είναι αναγκαίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, την αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το οικονομικό κλίμα τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς η επιδείνωση των προσδοκιών στη βιομηχανία και στις κατασκευές αντισταθμίστηκε από τη νέα βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (που συνεχίζει την ανοδική της πορεία για 6ο συνεχόμενο μήνα) και την μάλλον συγκυριακή ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο. Πάντως, παρά την υποχώρηση των προσδοκιών στη βιομηχανία, η βιομηχανική παραγωγή στη μεταποίηση πλην πετρελαιοειδών παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη τον Νοέμβριο του 2018 (+6%), έπειτα από οριακή κάμψη τον προηγούμενο μήνα (-0,5%), εμφανίζοντας άνοδο +1,9% συνολικά κατά το 11μηνο 2018. Σε κάθε περίπτωση, η τάση που διαμορφώνεται είναι μεν θετική, αλλά ο ρυθμός ανόδου παρουσιάζει επιβράδυνση από τις αρχές του 2018. Ανάλογες επιδόσεις καταγράφουν και οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες συνέχισαν να κινούνται ανοδικά τον Νοέμβριο του 2018 (+9,2% και +11,4% το 11μηνο του 2018) παρά τις τάσεις προστατευτισμού που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και τις επιπτώσεις τους στο διεθνές εμπόριο αγαθών. Από την άλλη πλευρά, η ανοδική πορεία του όγκου λιανικών πωλήσεων πλην καυσίμων ανακόπηκε τον Οκτώβριο του 2018 (-3,3%), έπειτα από 7 συνεχόμενους μήνες θετικής μεταβολής (+1,7% το διάστημα Ιαν – Οκτ 2018). Η μείωση αυτή μπορεί να αποδοθεί στη λήξη της τουριστικής περιόδου και τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών.

Ωστόσο, η πρόθεση των νοικοκυριών για μείζονες αγορές βελτιώνεται, με το ποσοστό αυτών που εκτιμούν ότι θα προβούν σε νέες αγορές να ανέρχεται σε 7,3%, από 3,9% στις αρχές του έτους, και αντίστοιχα αυτών που εκτιμούν μείωση των αγορών να μειώνεται σταθερά (43,5% από 61,8% στις αρχές του έτους). Παράλληλα, η ροή καταθέσεων των νοικοκυριών διαμορφώθηκε σε οριακά θετικό έδαφος τον Νοέμβριο του 2018 (+€60 εκατ.), ενώ διαφαίνεται ότι οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις επηρεάζουν αρνητικά και την πρόθεση για αποταμίευση τους επόμενους μήνες. Πάντως, το 11μηνο του 2018 οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά +€3,5 δισ. Αντίθετα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν για 2ο συνεχόμενο μήνα (-€240 εκατ.), αντανακλώντας τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και που αποτυπώνονται στον αρνητικό ρυθμό χρηματοδότησης (-0,6%) για 9ο συνεχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ (ειδικό τεύχος) δείχνουν αύξηση των θέσεων εργασίας, η οποία οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της μερικής απασχόλησης, ιδίως σε μικρότερες επιχειρήσεις, όπου απαντάται με μεγαλύτερη συχνότητα η απασχόληση μισθωτών σε περισσότερους από έναν εργοδότες, με τον μέσο μισθό να παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός. Από την άλλη πλευρά, η πορεία των εσόδων του κράτους το 11μηνο του 2018 συνεχίζει να είναι καλή, υποβοηθούμενη από συγκυριακούς παράγοντες και την επίπτωση της αύξησης του ΦΠΑ σε αριθμό νησιών, αν και η αύξηση φαίνεται να στερείται δυναμικής. Η συγκράτηση των δαπανών προκύπτει κυρίως από τη μείωση ορισμένων κοινωνικών δαπανών και την ταυτόχρονη περίπου ισόποση αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας. Τέλος, το 2018 οι καθαρές ιδρύσεις επιχειρήσεων εμφανίζονται σταθερά ενισχυμένες σε σύγκριση με το 2017, παρά την εύλογη λόγω τέλους χρόνου κάμψη των τελευταίων μηνών.

  • ΣΕΒ
  • ·
  • LOGISTICS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σπανούλης: «Σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ μετά το +14» (vid)

All Content

Το Μαυροβούνιο πέρασε με 72-68 από την Πορτογαλία -Κλείδωσε η τριάδα του άλλου ομίλου

All Content - BusinessNews.gr

ΑΒΑΞ: Συνέχεια της ισχυρής ανάπτυξης το 2025 – Στόχος EBITDA 150 εκατ. ευρώ - Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση από την Εθνική Τράπεζα

All Content - BusinessNews.gr

Η Αττικά Πολυκαταστήματα μπήκε στο Χρηματιστήριο με το... δεξί - Στο 70,08% μειώθηκε η συμμετοχή της Ideal

All Content

WHY: Νέα συνεργασία με την Electrip Greece

All Content

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

FleetNews

Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο Συγγελίδη – Citroen

FleetNews

Το BMW Group προωθεί τη χρήση της Physical AI

FleetNews

SUZUKI: Δωρεάν καλοκαιρινός τεχνικός έλεγχος

All Content

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027: Το πανόραμα της ευρωπαϊκής ζώνης

All Content

Ρουμανία-Ελλάδα 73-66: Τα highlights του αγώνα (video)

All Content - BusinessNews.gr

Dimand: Συμφωνία με Hilton για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη

All Content - BusinessNews.gr

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

All Content - BusinessNews.gr

Οι απορροφήσεις Σκλαβενίτη και Παπαδοπούλου, n holding των 28 εκατ. της Εl Sabor και η ενδιαφέρουσα κίνηση της Γευσήνους

FleetNews

Cyclon και Ιαπωνική ενώνουν δυνάμεις στην αγορά των λιπαντικών

FleetNews

Επίσημα στην Ελλάδα το Xpeng P7+: Αναλυτικά η γκάμα και οι τιμές του

CSRΝews.gr

INZEB: Οι προτάσεις για ασφαλέστερες κατοικίες παρουσιάστηκαν στο Μουζάκι

CSRΝews.gr

Το incharge της Motor Oil “οδηγεί” την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές

CSRΝews.gr

Mondelēz International: Λανσάρει τη συλλεκτική Toblerone Crystal Bar σε συνεργασία με τη Swarovski

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η GEFCO και η BERGE ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Logistics
Η GEFCO και η BERGE ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Logistics 03/01/2019 - 02:00
ΕΦΕΤ: Ποιους κύβους λαχανικών ανακαλεί από την αγορά (φωτό) 15/01/2019 - 02:00
ΕΦΕΤ: Ποιους κύβους λαχανικών ανακαλεί από την αγορά (φωτό)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αθ. Καββαδάς: Νέα πρόσκληση 16 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη μικρή παράκτια αλιεία
    02/07/2026 - 22:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Tesla: Οι παραδόσεις ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, αλλά η Wall Street γύρισε την πλάτη – «Βουτιά» 8% για τη μετοχή
    02/07/2026 - 21:55 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Συνολικά 245 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στην Ελλάδα τη φετινή αντιπυρική περίοδο
    02/07/2026 - 21:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ, στο 17,1% η ΕΛΑΣ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Καρυστιανού
    02/07/2026 - 21:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Bloomberg: Οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες συμβιβάζονται με την ιδέα τελών στα Στενά του Ορμούζ
    02/07/2026 - 20:54 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με ισχυρά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης - Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600
    02/07/2026 - 20:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • e-ΕΦΚΑ: Σε εφαρμογή τίθεται η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 72 δόσεων
    02/07/2026 - 19:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης κατά Trivago για δυσφήμηση και παραπλάνηση επισκεπτών
    02/07/2026 - 19:40 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Γερμανία: Φοροελαφρύνσεις 10 δισ. ευρώ για τη μεσαία τάξη ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Φρίντριχ Μερτς
    02/07/2026 - 19:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ισπανία: Βραχιολάκια κατά της... θερμοπληξίας για εργαζομένους στη Βαρκελώνη
    02/07/2026 - 18:50 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Retail & More: Οριστική αλλαγή πλάνων για τα Carrefour - Στροφή στο franchise
    02/07/2026 - 07:17 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Οι απορροφήσεις Σκλαβενίτη και Παπαδοπούλου, n holding των 28 εκατ. της Εl Sabor και η ενδιαφέρουσα κίνηση της Γευσήνους
    02/07/2026 - 13:15 WHISPERER
  • SARKK: Συνεχίζει τις επενδύσεις παρά τις πιέσεις στην αγορά – Μέρισμα 27,3 εκατ. ευρω
    02/07/2026 - 07:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Quest: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη μέσω ακινήτων - Οι συνέργειες με τη Fourlis και η εκκρεμότητα της ACS
    02/07/2026 - 08:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΙΟΒΕ: Βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, με αμετάβλητη καταναλωτική εμπιστοσύνη
    02/07/2026 - 08:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρώτη νίκη Αλβανίας στο ντεμπούτο Ταϊρί 89-82 στο Κόσοβο

02/07/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027: Το πανόραμα της ευρωπαϊκής ζώνης

02/07/2026 - 20:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ρυθμός 94.9: Η Έλλη Κοκκίνου στο 6ο «Κάτι Παίζει» powered by ΔΕΗ

02/07/2026 - 13:44
CSRΝews.gr
csrnews.gr

INZEB: Οι προτάσεις για ασφαλέστερες κατοικίες παρουσιάστηκαν στο Μουζάκι

02/07/2026 - 12:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το ChatGPT είναι πλέον διαθέσιμο στο Viber

02/07/2026 - 11:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το incharge της Motor Oil “οδηγεί” την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές

02/07/2026 - 10:33
FleetNews
fleetnews.gr

Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο Συγγελίδη – Citroen

02/07/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Το BMW Group προωθεί τη χρήση της Physical AI

02/07/2026 - 05:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“ Γιάννης Καραολής – Hair Awards 2026”

01/07/2026 - 13:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Roots Hair Salon – ‘’Hair Awards 2026’’

01/07/2026 - 13:49
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo