Κυριακή, 19 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΣΕΕ: Ενημερώνει τους καταναλωτές για τις εκπτώσεις, την πρώτη Κυριακή και τις συναλλαγές με κάρτα
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
09/01/2017 · 02:00

ΕΣΕΕ: Ενημερώνει τους καταναλωτές για τις εκπτώσεις, την πρώτη Κυριακή και τις συναλλαγές με κάρτα

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

Από φέτος με τον ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α 240/22.12.2016) καθιερώνεται και η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε ορισμένους κλάδους αρχικά και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα καθοριστούν με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει των κύριων ΚΑΔ, καθώς και η προθεσμία συμμόρφωσής τους ( των υπόχρεων), οι διαδικασίες και τα δεδομένα παρακολούθησης των τηρούμενων Επαγγελματικών Λογαριασμών στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν.3862/2010 καθώς και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Με τον ίδιο νόμο, θεσπίζεται το πλαίσιο για την υποχρέωση ενημέρωσης των δικαιωμάτων των καταναλωτών μεταξύ αυτών και των επιχειρήσεων, αναφορικά με την αποδοχή καρτών και τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών και καθορίζεται το πλαίσιο προσφυγής των καταναλωτών στις αρμόδιες αρχές στις περιπτώσεις παραβάσεων από τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 66 του ίδιου νόμου 4446/2016 προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται από την 1 Φεβρουαρίου του 2017 να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο καθώς και ότι σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:

«… Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης που πλήττει τη χώρα σχεδόν οχτώ χρόνια τώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος διέρχεται καθημερινά από ισχυρές δοκιμασίες επιβίωσης. Είναι πλέον σαφές ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομική ζωή της χώρας δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την αγορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και διαχρονικά από την εξέλιξη του τζίρου των επιχειρήσεων. Στο αρνητικό κλίμα οικονομικής ανασφάλειας, με την ανοικτή διαπραγμάτευση, η αγορά φαίνεται να πληρώνει σε καθημερινή βάση ακριβά το κόστος όλων αυτών, αφού το διαθέσιμο εισόδημα και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών μειώνονται συνεχώς. Ακόμα και στις εκπτωτικές και εορταστικές περιόδους, που παραδοσιακά αποτελούν περιόδους σχετικής ανάκαμψης της οικονομίας, δεν φαίνεται να σημειώνεται θετική εξέλιξη στον τζίρο των επιχειρήσεων. Ευελπιστώ μάλιστα τα αποτελέσματα της εορταστικής αγοράς να μην είναι «μάντης κακών» για την αγοραστική κίνηση των φετινών χειμερινών εκπτώσεων. Η διαχρονική αρνητική εξέλιξη του τζίρου στα καταστήματα λιανικής κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων σε απόλυτους αριθμούς από το 2008 (όπου κυμαινόταν στα 8,83 δις ευρώ) σημειώνει διαρκή μείωση, ενώ με βάση εκτιμήσεις για το 2016 ο κύκλος εργασιών μετά βίας προσέγγισε τα 5,4 δις ευρώ, σημειώνοντας απώλειες περίπου 5% σε σχέση με το 2015 και 39% σωρευτικά την περίοδο 2008-2016. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον το 2017, θα σταματήσει αυτή η πτωτική πορεία και η εκπτωτική αγορά Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου θα σταθεροποιηθεί τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα. Η εμπορική δραστηριότητα με την πάροδο του χρόνου πλήττεται άμεσα, με την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, τη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας, παράγοντες οι οποίοι εξουθενώνουν όλο και περισσότερο τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όμοια εικόνα όσον αφορά την εξέλιξη του τζίρου των καταστημάτων, αναμένεται και κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2017, όπου όπως δείχνει η μέχρι σήμερα κατάσταση, αναμένεται να σημειωθούν επίσης απώλειες, σε σχέση με πέρυσι. Οι εμπορικές επιχειρήσεις πλέον δραστηριοποιούνται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές-πελάτες τους, ώστε να παραμείνουν ζωντανές. Ελπίζουμε και η πολιτεία πλέον να αντιληφθεί ότι είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια για επιστροφή στη κανονικότητα και να στηρίξει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάλογα.

Η ΕΣΕΕ έχει ήδη ενημερώσει τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της Χώρας, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν έγκαιρα τα μέλη και όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής τους για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση που αφορά στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Εύχομαι σε όλους τους εμπόρους, καλή χρονιά και καλές δουλειές όλη τη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων του 2017…».

  • ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • ·
  • ΕΣΕΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Όσμαν

All Content

Εθνική Νέων: Με Τουρκία στις 12:30 για την πέμπτη θέση

All Content - BusinessNews.gr

Αμοιβαία Κεφάλαια: Πάνω από 32 δισ. ευρώ το ενεργητικό – Εισροές 27 δισ. ευρώ από το 2018

All Content - BusinessNews.gr

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές» των 2,1 δισ. ευρώ - Τι αλλάζει με το Ελαιοκομικό Μητρώο

All Content - BusinessNews.gr

Η ακτινογραφία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε 20 αριθμούς

All Content

Από την jetdrops το λανσάρισμα του WIRED στην ελληνική αγορά

All Content

NN Hellas: Στην BBDO ο διαφημιστικός λογαριασμός

FleetNews

Ρεκόρ με + 27,5% στις ταξινομήσεις Ιουνίου

FleetNews

Ford Lease: Σταθερό κόστος, ολοκληρωμένες υπηρεσίες

FleetNews

VW, Audi, Porsche και Seat σε κρίσιμη αναδιάρθρωση

All Content

Εθνική Εφήβων: Με Γαλλία στις 19:00 στην Αγρόπολη (live stream)

All Content

Με Κροατία στις 16:00 οι Παίδες στο τουρνουά της Πόλης (live stream)

All Content - BusinessNews.gr

Efood: Γιατί έμεινε εκτός από το deal Uber - Delivery Hero και τι θα γίνει με την Uber Eats

All Content - BusinessNews.gr

Agrino: Ιστορικό ρεκόρ το 2025 με τζίρο 52 εκατ. ευρώ και αύξηση 7%

All Content - BusinessNews.gr

Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Ποιες οφειλές υπάγονται

FleetNews

Όμιλος VW: Στο +50% οι παραγγελίες EV μοντέλων στην Ευρώπη

FleetNews

Αποκάλυψη για το νέο Volkswagen ID. Cross

CSRΝews.gr

Κολλέγιο Ανατόλια: Παρουσιάστηκαν τα θερινά προγράμματα του CTY Greece

CSRΝews.gr

Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ

CSRΝews.gr

Ηρώ Φακή, Business Development Manager, GEP: Το workplace wellbeing είναι επένδυση στην επιχειρησιακή ανθεκτικότητα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Creta Farms: Επανέναρξη διαδικασιών απορρόφησης της Τετοφάρμα
Creta Farms: Επανέναρξη διαδικασιών απορρόφησης της Τετοφάρμα 09/01/2017 - 02:00
Γρηγόρης Μικρογεύματα: Επέκταση στη Γερμανία για την αλυσίδα εστίασης 09/01/2017 - 02:00
Γρηγόρης Μικρογεύματα: Επέκταση στη Γερμανία για την αλυσίδα εστίασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πέντε μεγάλα έργα κατά της λειψυδρίας
    19/07/2026 - 11:49 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη
    19/07/2026 - 11:20 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Εξωδικαστικός και για χρέη από 5.000 ευρώ: Πώς θα λειτουργήσει και πώς ωφελούνται 1 εκατομμύριο οφειλέτες
    19/07/2026 - 10:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές: Ο νέος χάρτης της καταναλωτικής συμπεριφοράς
    19/07/2026 - 10:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΥΠΕΝ: Έμφαση στην αποθήκευση ενέργειας - Μπαταρίες 6,8 γιγαβάτ έως το 2030
    19/07/2026 - 10:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    19/07/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    18/07/2026 - 19:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Π. Μαρινάκης: Επιστρέψαμε τα υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας πίσω στην κοινωνία
    18/07/2026 - 14:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γ. Κώτσηρας: Επενδύουμε σε φιλικές και αξιόπιστες συγκοινωνίες
    18/07/2026 - 14:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γ. Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων
    18/07/2026 - 14:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • AI Act: Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και η επόμενη ημέρα του ψηφιακού μετασχηματισμού
    18/07/2026 - 13:13 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γ. Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων
    18/07/2026 - 14:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Ποιες οφειλές υπάγονται
    18/07/2026 - 12:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Π. Μαρινάκης: Επιστρέψαμε τα υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας πίσω στην κοινωνία
    18/07/2026 - 14:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γ. Κώτσηρας: Επενδύουμε σε φιλικές και αξιόπιστες συγκοινωνίες
    18/07/2026 - 14:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

To 8o triple double σε Ευρωπαϊκό U20 από τον Ισραηλινό Μπελάγκα

19/07/2026 - 07:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Κροατία στις 16:00 οι Παίδες στο τουρνουά της Πόλης (live stream)

19/07/2026 - 06:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media: Με συμμετοχή 78% ολοκληρώθηκε η επανεπένδυση μερίσματος

18/07/2026 - 07:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Κολλέγιο Ανατόλια: Παρουσιάστηκαν τα θερινά προγράμματα του CTY Greece

17/07/2026 - 13:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΕΚΕΕ: Γενική Συνέλευση, Νέο Καταστατικό και Summer Meetup 2026 στο ΕΜΣΤ

17/07/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ

17/07/2026 - 11:46
FleetNews
fleetnews.gr

Ρεκόρ με + 27,5% στις ταξινομήσεις Ιουνίου

17/07/2026 - 05:22
FleetNews
fleetnews.gr

Ford Lease: Σταθερό κόστος, ολοκληρωμένες υπηρεσίες

16/07/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

«Μια Στρατηγική Σύμπραξη με το Βλέμμα στο Μέλλον του Greek Modeling!» : DELTA MODELS ACADEMY / ΔΕΛΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

14/07/2026 - 06:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

8η Επίδειξη Μόδας ΔΥΑΜΕΑ

13/07/2026 - 06:24
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo