Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΣΕΕ: Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της δραστηριοποίησης της Alibaba στην Ελλάδα;
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15/09/2016 · 03:00

ΕΣΕΕ: Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της δραστηριοποίησης της Alibaba στην Ελλάδα;

Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία σχετικά με τη δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα, τονίζει σε επιστολή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που παραθέτει και μια σειρά ερωτήσεων που θα διευκολύνουν ενδεχομένως τη συνεργασία ανάμεσα στον κινεζικό κολοσσό και στη χώρα μας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία σχετικά με τη δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα, τονίζει σε επιστολή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ, αναφέρει πως η αναμενόμενη δραστηριοποίηση ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς ομίλους e-commerce στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα θετικό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την εγχώρια οικονομία. Ταυτόχρονα, σημαίνει πως ακόμα και μετά την παρατεταμένη και ιδιαίτερα έντονη οικονομική κρίση, η ελληνική αγορά μπορεί να παρέχει νέες ευκαιρίες προς όφελος καταναλωτών και επιχειρηματιών και συνεπώς ολόκληρης της οικονομίας και κοινωνίας. Η ΕΣΕΕ οφείλει να εξάρει την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τον ενημερωτικό ρόλο του τόσο στην συνάντηση προέδρων των φορέων της επιχειρηματικής και εξαγωγικής δραστηριότητας με κορυφαία στελέχη της Alibaba που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη δυνατότητα που παρείχε για ενημέρωση του ελληνικού επιχειρείν σε σχετική ημερίδα στις 14 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε b2b συναντήσεις.

Ο όμιλος Alibaba, με συναλλαγές χρηστών στα 250 δισ. δολάρια και κεφαλαιοποίηση στη Wall Street στα 200 περίπου δισ. και διαχείριση 35 εκατ. δεμάτων ημερησίως, περιλαμβάνει 10 συνδεδεμένες και θυγατρικές επιχειρήσεις με εξαιρετικά ραγδαία ανάπτυξη εσόδων (35%-45% ετησίως). Στόχος της Alibaba είναι η παροχή θεμελιώδους τεχνολογικής υποδομής και υπηρεσιών προώθησης (marketing) σε εμπόρους, επιχειρήσεις και καταναλωτές (Business to Business – B2B, Business to Consumers – B2C, Consumers to Consumers – C2C) που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου. Ουσιαστικά η Alibaba παρέχει την πλατφόρμα για τη διενέργεια συναλλαγών κυρίως μεταξύ επιχειρήσεων παγκοσμίως. Η πλατφόρμα της Alibaba περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμυρίων προϊόντων σε 40 διαφορετικές κύριες κατηγορίες (Γεωργία και Τρόφιμα, Ένδυση και Δέρματα, Αυτοκίνηση και Μεταφορές, Τσάντες και Υποδήματα, Ηλεκτρονικά, Δώρα και Παιχνίδια, Υγεία και Ομορφιά, Οικιακός Εξοπλισμός, Φωτισμός και Κατασκευές, Μηχανήματα και Εργαλεία, Μεταλλουργεία-Χημικά-Ελαστικά και Πλαστικά, Συσκευασία και Διαφήμιση κ.ά.). Οι αγοραστές των προϊόντων αυτών εντοπίζονται σε περισσότερες από 190 χώρες και περιφέρειες και ανταλλάσουν μεταξύ τους 100 χιλιάδες μηνύματα καθημερινώς.

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, πως το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του δεν είναι πανάκεια ούτε μπορεί να θεωρηθούν ως η μόνη ασφαλής διέξοδος για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η έκθεση στο διεθνή ανταγωνισμό απαιτεί περαιτέρω προσπάθεια και προσαρμογή σε ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις, τη χρονική περίοδο που οι ελληνικές ΜμΕ έχουν βαλτώσει σε 7 χρόνια ύφεσης, εν μέσω εξαιρετικά επιβαρυντικών φορολογικών υποχρεώσεων και χωρίς πρόσβαση σε ρευστότητα.

Η ΕΣΕΕ αναλύει τις Ευκαιρίες και Προκλήσεις, τα Θετικά και Αρνητικά, ενώ διευκρινίζει αρκετά σημεία που χρήζουν προσοχής από τη Δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα, ως ακολούθως:

ΘΕΤΙΚΑ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
• Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
• Παροχή νέων ευκαιριών/ συνεργασιών/ συνεργειών για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.
• Δυνατότητα πρόσβασης στο κινεζικό καταναλωτικό κοινό.
• Μεγέθυνση οφέλους καταναλωτή και της κοινωνικής ευημερίας από την απόκτηση αγαθών σε χαμηλότερες τιμές.
• Ενίσχυση του πλεονάσματος του παραγωγού εξαιτίας της δυνατότητας προμήθειας αγοράς των ενδιάμεσων προϊόντων και πρώτων υλών φθηνότερα.
• Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω αύξησης των εξαγωγών προς την Κίνα καθώς 10 εκατ κινεζικές ΜμΕ και 423 εκατ. Κινέζοι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές από την Alibaba.
• Δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων προσαρμοσμένα (tailor made) στις ανάγκες κάθε αγοραστή.
• Ικανοποιητική νομική προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων των αγοραστών.
• Θετικά αποτελέσματα από την δραστηριοποίηση της Alibaba και την ενεργοποίηση ενός ολόκληρου δικτύου εφοδιαστικής αλυσίδας.
• Δυνατότητα διαφήμισης της Ελλάδας στην Κίνα.
• Θετικά αποτελέσματα και στον τουρισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Alitrip, και την δυνατότητα αύξησης των Κινέζων τουριστών.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
• Εξαιτίας του μεγέθους της κινεζικής αγοράς αλλά και των απαιτήσεων και των προϋποθέσεων συμμετοχής στις πλατφόρμες τoυ ομίλου Alibaba, η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να απευθύνεται περισσότερο στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παρά στις μικρές.
• Πιθανή απώλεια τζίρου από την απευθείας πώληση προϊόντων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις απευθείας από τον παραγωγό.
• Διατάραξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας των εγχώριων επιχειρήσεων καθώς νέες εταιρείες θα εισέρχονται στην ελληνική αγορά.
• Δυσχέρειες στην αντιμετώπιση του εισερχόμενου ανταγωνισμού και στην προσαρμογή των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων μετά από 7 χρόνια ύφεσης και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
• Απώλεια χρόνου και κόστος στην εκπαίδευση/προσαρμογή του προσωπικού στη χρήση της πλατφόρμας, στην αναζήτηση λεπτομερειών για τις παραγγελίες, στην υλοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών (πχ. Pay-Pal), στην επικοινωνία στα Αγγλικά κ.λπ.
• Λήψη πολλών e-mail για προσφορές προϊόντων που δεν είναι απαραίτητες.
• Πιθανή λήψη διαφορετικών δειγμάτων/προϊόντων από τα αρχικώς παραγγελθέντα εξαιτίας διακοπής της παραγωγής του συγκεκριμένου αγαθού.
• Δυσχέρεια δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης από την έλλειψη προσωπικής επαφής με τον προμηθευτή.
• Πιθανή αναντιστοιχία του προϊόντος από την ηλεκτρονική στη φυσική του μορφή.
• Η υποχρέωση ελάχιστων ποσοτήτων παραγγελιών (MOQ), μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για το μέγεθος της μέσης ελληνικής επιχείρησης.
• Πιθανό υψηλό μεταφορικό κόστος.
• Οι οικονομικές απαιτήσεις της πλατφόρμας πλησιάζουν περισσότερο τις δυνατότητες των μεγάλων επιχειρήσεων και λιγότερο των μικρών και μικρομεσαίων.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

• Η ίδια η ενδιαφερόμενη επιχείρηση οφείλει να εξετάσει αν το προϊόν που εξάγει μπορεί να γίνει αποδεκτό στην Κίνα ή όχι. Η Alibaba, ωστόσο, μπορεί να προτείνει συνεργάτες οι οποίοι θα διευκολύνουν την υλοποίηση της συνεργασίας.
• Προτείνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν, στα αρχικά τουλάχιστον στάδια, με συνεργάτη της Alibaba, ενώ υπογραμμίζεται πως οι συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές γίνεται αφενός άμεσα, σε πραγματικό χρόνο (live chat) και αφετέρου στα κινεζικά.
• Οι ελληνικές επιχειρήσεις φέρουν την ευθύνη οργάνωσης των υπηρεσιών logistics, με την Alibaba να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες.
• Η Alibaba μπορεί να προστατέψει τα πνευματικά δικαιώματα - “trademark” των προϊόντων που πωλούνται μέσω των ηλεκτρονικών της πυλών (πλατφόρμες) υπό την προϋπόθεση αυτά να είναι εγγεγραμμένα στον αρμόδιο οργανισμό της Κίνας.
• Οι ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για το marketing των προϊόντων και τη συλλογή των πληροφοριών (πχ η αλλαγή της γλώσσας στην ετικέτα του προϊόντος δεν είναι υποχρεωτική αλλά λειτουργεί θετικά ή ποιο είναι το επιθυμητό μέγεθος συσκευασίας για το κινεζικό κοινό), με την Alibaba να λειτουργεί και μόνο υποστηρικτικά/συμβουλευτικά.
• Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω του συστήματος πληρωμών “Alipay”, το οποίο προϋποθέτει τοποθέτηση ειδικού scanner στο εδώ κατάστημα αλλά και συνεργασία με το κατάλληλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Στην Ελλάδα, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα καθώς ο όμιλος Alibaba μόλις πρόσφατα ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές τράπεζες.
• Σχετικά με την ηλεκτρονική πύλη για τον τουρισμό “Alitrip”, καλό θα ήταν να συμμετάσχουν πολλές επιχειρήσεις μαζί (συνέργειες- συνεργασίες ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων κ.λπ.) εξαιτίας του υψηλού κόστους συμμετοχής για μία μεμονωμένη επιχείρηση.
• Ο όμιλος διατηρεί και μπορεί να διαθέσει πληροφορίες/ στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις, τα εισοδήματα και τα χαρακτηριστικά των Κινέζων καταναλωτών/ αγοραστών, τις οποίες παρέχει στους προμηθευτές που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του (από μία συγκεκριμένη κατηγορία και πάνω).
• Ανάλογα με την πλατφόρμα γίνονται χρεώσεις χωρίς διαπραγμάτευση και καταβάλλονται εγγυήσεις από 5 έως 10 χιλιάδες δολάρια. Στην πλατφόρμα Alitrip η προμήθεια του ομίλου κυμαίνεται στο 3%-5%, στην πλατφόρμα T-Mall η προμήθεια κυμαίνεται στο 1%-5% κάθε συναλλαγής συν 1% για κάθε συναλλαγή που γίνεται από το εξωτερικό, ενώ στην Alibaba.com (Β2Β) δεν υπάρχει προμήθεια αλλά μόνο ετήσια συνδρομή.
• Ο προτεινόμενος τρόπος έναρξης της συνεργασίας με τον όμιλο Alibaba περιλαμβάνει τα βήματα: 1. Περιήγηση στις ιστοσελίδες του ομίλου. 2. Δωρεάν δημιουργία του ιστοχώρου (website) της ενδιαφερόμενης επιχείρησης. 3. Παρακολούθηση των συναλλαγών των άλλων επιχειρήσεων. 4. Αναβάθμιση στην κατηγορία gold member και έναρξη πωλήσεων (απαραίτητη η συνεργασία με τοπικό συνεργάτη εξαιτίας και της γλώσσας). 5. Δημιουργία βίντεο και υποστηρικτικού υλικού της επιχείρησης ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη.

  • ALIBABA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Βεζένκοφ για τη μεταγραφή του Φαλ: «Επαγγελματική απόφαση, του εύχομαι να είναι υγιής»

All Content

Με Άντριου Γουίγκινς στο πλευρό του Γιάννη οι Μαϊάμι Χιτ

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG

All Content - BusinessNews.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: Καμία αύξηση τιμών το καλοκαίρι – Σημαντικές μειώσεις από Σεπτέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Πιστώνεται σε ένα εκατ. οικογένειες - Τι πρέπει να γνωρίζουν δικαιούχοι

All Content

AVIN, Solid Havas, Make-A-Wish Ελλάδος: Μια καµπάνια γεµάτη αστέρια, φως και δύναµη

All Content

Ελληνική διάκριση στα Young Lions των Καννών για τη Βιβή Καρδάτου και τη Γαβριέλλα Μουσουράκη

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

All Content

Σε προχωρημένες συζητήσεις Ράπτορς και Κλίπερς για την ανταλλαγή του Λέοναρντ

All Content

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν νέος προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας!

All Content - BusinessNews.gr

«Παράθυρο» για διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα και αναδρομικό ΕΝΦΙΑ - Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ

All Content - BusinessNews.gr

Εκκίνησε η νέα φάση πιλοτικής εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πέντε νέους κλάδους

All Content - BusinessNews.gr

Δημοσιοποιούνται ονόματα μεγαλοφειλετών της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

FleetNews

Βελμάρ «Opel Electric ALL IN»: Ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και προνομίων

FleetNews

Η Star Automotive Ελλάς υποδέχθηκε σπουδαστές του ΣΑΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

CSRΝews.gr

«Γευματί_ΖΩ»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διατροφικής εκπαίδευσης από την Αγγελάκης ΑΕ

CSRΝews.gr

Europa: Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών υψηλών προδιαγραφών για τον όμιλο METRO

CSRΝews.gr

Η Πειραιώς υποστηρίζει τη φιλανθρωπική συναυλία του Μ.Α.Ζ.Ι. για το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παπαστράτος: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 1.000 ανέργων
Παπαστράτος: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 1.000 ανέργων 15/09/2016 - 03:00
Lidl Hellas: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ εντός του 2016 15/09/2016 - 03:00
Lidl Hellas: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ εντός του 2016

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωαγορές: Με οριακή πτώση των κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    29/06/2026 - 22:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Βασίλης Χιώτης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ μετά από 23 χρόνια για «προσωπικούς λόγους»
    29/06/2026 - 21:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπ. Εθνικής Οικονομίας: Οι 20 «μύθοι» της ΕΛ.Α.Σ. και οι 20 αλήθειες για την ελληνική οικονομία
    29/06/2026 - 21:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή για μια Ελλάδα με σταθερότητα και ασφάλεια – Μήνυμα για οικονομία, ΕΣΥ, ΟΠΕΚΕΠΕ και εκλογές του 2027
    29/06/2026 - 20:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη αναβαθμίζεται σε διεθνή κόμβο logistics και ανθρωπιστικής βοήθειας
    29/06/2026 - 20:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΕΟΤ: Αναλυτικός οδηγός με δέκα ερωτήσεις & απαντήσεις
    29/06/2026 - 19:54 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Les Echos: Η Theon ένα βήμα πριν από την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας HGH
    29/06/2026 - 19:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Στο 96,95% η συμμετοχή στην Alpha Trust – Ακολουθεί squeeze out και διαγραφή από το Χρηματιστήριο
    29/06/2026 - 18:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Με αρχική χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ ξεκινά το «κυνήγι» του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες
    29/06/2026 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG
    29/06/2026 - 18:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Πιστώνεται σε ένα εκατ. οικογένειες - Τι πρέπει να γνωρίζουν δικαιούχοι
    29/06/2026 - 08:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δημοσιοποιούνται ονόματα μεγαλοφειλετών της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν
    29/06/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αγροτικές ενισχύσεις: Πληρώνονται 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους
    29/06/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: Εγκρίθηκε διανομή 148 εκατ. ευρώ στους μετόχους – Στις 8 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος
    29/06/2026 - 10:47 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • «Παράθυρο» για διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα και αναδρομικό ΕΝΦΙΑ - Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
    29/06/2026 - 09:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Περιμένει το ΝΒΑ ο Μπόνγκα, θα ζυγίσει τις επιλογές του στην Ευρώπη»

29/06/2026 - 18:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βεζένκοφ για τη μεταγραφή του Φαλ: «Επαγγελματική απόφαση, του εύχομαι να είναι υγιής»

29/06/2026 - 18:06
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων κερδίζουν 3 βραβεία Ίρις 2026”

29/06/2026 - 16:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Schwarzkopf Professional ανέδειξε τημοναδικότητα στην τέχνη της κομμωτικής στο“For Every You” Event

29/06/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Γευματί_ΖΩ»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διατροφικής εκπαίδευσης από την Αγγελάκης ΑΕ

29/06/2026 - 13:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Γευματί_ΖΩ»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διατροφικής εκπαίδευσης από την Αγγελάκης ΑΕ

29/06/2026 - 12:56
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Europa: Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών υψηλών προδιαγραφών για τον όμιλο METRO

29/06/2026 - 12:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MEGA: Το «Markos by Night» - «Σουλεϊμάρκ ο Μεγαλοπρεπής» κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης

29/06/2026 - 12:33
FleetNews
fleetnews.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

29/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

29/06/2026 - 05:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo