Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γυναίκες καριέρας με οικογένεια ανεβάζουν τον πήχη της ανάπτυξης
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
14/05/2014 · 03:00

Γυναίκες καριέρας με οικογένεια ανεβάζουν τον πήχη της ανάπτυξης

6o Διεθνές Συνέδριο Women on Leadership από την ΕΕΔΕ.

Σημαντικά ευρήματα για τον ρόλο των εργαζόμενων μητέρων, ανέδειξε το 6ο συνέδριο Women on Leadership με τίτλο «24/7», που διοργανώθηκε από τον Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, με την παρουσία εκατοντάδων γυναικών - στελεχών που κατέχουν καίριες θέσεις ευθύνης σε δεκάδες επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα αντίστοιχο συνέδριο διεξήχθη και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Τις κεντρικές ομιλίες παρακολούθησαν οι παριστάμενοι και στις δύο πόλεις μέσω video conference.

Ένα από τα ευρήματα, στα οποία κατέληξε το συνέδριο, είναι η ανάγκη της άμεσης προώθησης στη χώρα μας σημαντικών πρωτοβουλιών από πλευράς πολιτείας και επιχειρήσεων, ώστε μέσω της εκπαίδευσης να αποκτήσουν ολοένα και περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες ψηφιακή κατάρτιση, η οποία θα τις διευκολύνει να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με μελέτη, η προσέλκυση περισσότερων γυναικών σε ψηφιακά επαγγέλματα, θα μπορούσε να οδηγήσει τα επόμενα χρόνια σε αύξηση του ετήσιου ΑΕΠ κατά 9 δισ. ευρώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τη δημιουργία 900.000 νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής μέχρι το 2015.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, θα πρέπει να αναληφθούν δράσεις για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, ώστε να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό πρόβλημα που πλήττει σήμερα τη χώρα μας, καθώς ενώ η ΕΕ σημειώνει αύξηση του πληθυσμού με ρυθμό κατά μέσο όρο 2,2% η Ελλάδα καταγράφει μείωση 50/00 (πέντε τοις χιλίοις) - αντιμετωπίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό υπογεννητικότητας μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ακόμη, ενώ στη χώρα μας έχουμε πάνω από 50% ανεργία στις νέες με κατάρτιση γυναίκες, παρατηρείται μείωση της συμμετοχής τους σε αντικείμενα σπουδών που συνδέονται άμεσα με την τεχνολογία, όπως π.χ. τον προγραμματισμό, τη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Ποια είναι όμως τα πέντε επαγγέλματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εργαζόμενες να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης έχοντας παράλληλα και το ρόλο της μητέρας; Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, σύμφωνα με μελέτη του ΤΟΓΜΕ, τα επαγγέλματα αυτά είναι, οι υπεύθυνοι φροντίδας παιδιών (child minders), υπεύθυνοι καθημερινών προμηθειών (daycare providers), διαχειρίστριες κοινωνικών δικτύων, e-εκπαιδεύτριες παιδαγωγοί και διαχειρίστριες τηλεπικοινωνιακών μέσων.

Μιλώντας στο συνέδριο η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΟΓΜΕ, Αναστασία Μάνου, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις εργαζόμενες μητέρες, λέγοντας ότι πρέπει «να εμβολιάσουμε τις Ελληνίδες με την τεχνολογία, γιατί αυτή θα δώσει δουλειές, θα δημιουργήσει επιχειρήσεις, θα γεννήσει πλούτο. Είναι πλέον γνωστό ότι την επόμενη 4ετία στην ΕΕ θα υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε τεχνολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες και θέλουμε οι Ελληνίδες είτε ως εργαζόμενες είτε ως εργοδότριες να διεκδικήσουμε μέρισμα.

Παράλληλα ως γυναίκες -και πολλές από εδώ μητέρες- εντοπίσαμε τον μεγάλο κίνδυνο που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την υπογεννητικότητα. Θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι και περισσότερες και χρειαζόμαστε να φέρουμε επαγγέλματα, άγνωστα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, που φάνηκε ότι αλλού ενισχύουν την απόφαση μιας γυναίκας που εργάζεται ή που θέλει να εργαστεί να γίνει παράλληλα και μητέρα».

Από το βήμα του συνεδρίου η Άρτεμις Λιόντα, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες. «Ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί προσπαθώντας να ισορροπήσουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας ανάμεσα στις απαιτήσεις της δουλειάς, την οικογένεια και το σπίτι μας, τους φίλους, τη φροντίδα του εαυτού μας, την προσωπική μας ανάπτυξη αλλά και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία. Πόσο δυνατή είναι η επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στη ζωή και την εργασία; Πως μπορούμε να φθάσουμε σε αυτό το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα; Και η τεχνολογία που εξελίσσεται ραγδαία πόσο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα μας και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας; Και τελικά γυναίκες και άνδρες είναι όντως δύο διαφορετικοί κόσμοι;» αναρωτήθηκε.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια αναφέρθηκε σε πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την ισότητα των φύλων η οποία διαπιστώνει άνιση κατανομή του χρόνου μεταξύ γυναικών και ανδρών για τη φροντίδα σπιτιού και οικογένειας. «Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στις χώρες της Ένωσης κατά μέσο όρο απασχολούνται 77% γυναίκες και 24% άνδρες σε συστηματική βάση με την οικιακή φροντίδα. Για την Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 78% και 9%. Το χάσμα των φύλων στο πεδίο αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ένωσης μετά την Πορτογαλία.Η άνιση κατανομή των ευθυνών φροντίδας της οικογένειας μεταξύ των φύλων, θέτει σοβαρά εμπόδια στην ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην οικονομική αυτονομία των γυναικών».

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, σημειώνοντας ότι «Η γυναίκα πρέπει να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στις μέρες μας αρχίζοντας από τη διόρθωση της κοινωνίας, και το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην αποπνευματοποιημένη χριστιανική κοινωνία και όχι στις πεποιθήσεις περί του ρόλου της γυναίκας. Ισοτιμία της γυναίκας σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από ευκαιρία στην αγορά εργασίας, σημαίνει Σεβασμό, σημαίνει Εκτίμηση, σημαίνει Δημιουργία σημαίνει Γέννα, σημαίνει Μητρότητα, σημαίνει να μην δύναται κανείς να στερεί από τη γυναίκα το χαρακτηριστικότερο χάρισμά της, να γεννά».

Μέρος των εσόδων του συνεδρίου, δόθηκε στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν τα Μέσα της Direction Εκδοτικός Οργανισμός: adbusiness, Retail Business και Manager και διαδικτυακής επικοινωνίας τα portals advertising.gr και BusinessNews.gr.

  • ΕΕΔΕ
  • ·
  • 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ WOMEN ON LEADERSHIP
  • ·
  • ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΓΜΕ
  • ·
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥ
  • ·
  • ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΙΟΝΤΑ
  • ·
  • ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Καβαλίερς-Τίμπεργουλβς 146-134: Πήραν ρεβάνς και τους «έσπασαν» το σερί (vid)

All Content

Η Τραπάνι έμεινε ξανά με έναν παίκτη και ηττήθηκε με 11-26 από την Τρέντο σε αγώνα τεσσάρων λεπτών! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Δημοσιονομική υπεραπόδοση το 2025 με πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο

All Content - BusinessNews.gr

«Ναι» στον διάλογο αποφάσισαν οι αγρότες - Δεν θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα

All Content - BusinessNews.gr

Ναυτιλία: Νέες χωρητικότητες στον ορίζοντα για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων

All Content

Νέα δυναμική διεθνής επένδυση του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ

All Content

Nestlé Ελλάς: Η Ginger Communications αναλαμβάνει το Influencer Marketing και τα Events της Solgar

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Μεγάλη νίκη η Μάλαγα, 76-70 στη Βαλένθια (vid)

All Content

Μάρκοβιτς: «Κρίσιμο παιχνίδι για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας»

All Content - BusinessNews.gr

Συμφωνία Ε.Ε.–Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Διαμαντής Μασούτης: Τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

All Content - BusinessNews.gr

Κολιός: Αύξηση τζίρου στα 143 εκατ. και ενίσχυση κερδών – Το 67,5% των πωλήσεων στο εξωτερικό

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Sunlight: Στρατηγική συνεργασία με την Hanwha Q Cells
Sunlight: Στρατηγική συνεργασία με την Hanwha Q Cells 14/05/2014 - 03:00
Eκδήλωση για τα Σπαράγγια 14/05/2014 - 03:00
Eκδήλωση για τα Σπαράγγια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αφιέρωμα του Il Foglio στον πρόεδρο του Eurogroup: «Κυριάκος Πιερρακάκης, μια βαθιά ευρωπαϊκή ιστορία»
    10/01/2026 - 20:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Ναι» στον διάλογο αποφάσισαν οι αγρότες - Δεν θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα
    10/01/2026 - 19:54 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    10/01/2026 - 17:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στη Νίκαια η συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των αγροτικών μπλόκων
    10/01/2026 - 12:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ουκρανία: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα
    10/01/2026 - 12:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ναυτιλία: Νέες χωρητικότητες στον ορίζοντα για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων
    10/01/2026 - 11:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δημοσιονομική υπεραπόδοση το 2025 με πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο
    10/01/2026 - 11:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συμφωνία Ε.Ε.–Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
    10/01/2026 - 11:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απαγορευτικά και ματαιώσεις σε βασικές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω ισχυρών ανέμων
    10/01/2026 - 10:29 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    10/01/2026 - 09:00 MEDIA
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    10/01/2026 - 17:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συμφωνία Ε.Ε.–Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
    10/01/2026 - 11:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δημοσιονομική υπεραπόδοση το 2025 με πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο
    10/01/2026 - 11:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στη Νίκαια η συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των αγροτικών μπλόκων
    10/01/2026 - 12:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ουκρανία: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα
    10/01/2026 - 12:35 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Τραπάνι έμεινε ξανά με έναν παίκτη και ηττήθηκε με 11-26 από την Τρέντο σε αγώνα τεσσάρων λεπτών! (vids)

10/01/2026 - 21:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Rising Stars: Πήραν τα ντέρμπι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (pics)

10/01/2026 - 20:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Actor Awards 2026»: 11 υποψηφιότητες για ταινίες και σειρές που θα προβληθούν αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema

09/01/2026 - 13:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Grok: Απενεργοποίησε για τους χρήστες χωρίς συνδρομή την λειτουργία της δημιουργίας εικόνων

09/01/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

ΕΕ: Στο +1,4 οι ταξινομήσεις το ενδεκάμηνο – Αυξάνεται το μερίδιο των Κινέζων

09/01/2026 - 07:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΥΜΠΟΣ: Στηρίζει τη δράση «Μια Μπάλα για Όλους» – Μαθαίνουμε να Παίζουμε Ζώντας Μαζί

08/01/2026 - 14:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lavipharm: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work

08/01/2026 - 14:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Artego Hellas”

08/01/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

Ιστορικό ορόσημο για την BYD με 15 εκατ. οχήματα Νέας Ενέργειας

08/01/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’MIEL – Curated Second Hand & New Drops”

07/01/2026 - 16:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo