Έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Metlen έδωσε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, προχωρώντας σε νέα αγορά μετοχών, όπως προκύπτει από χρηματιστηριακή καταχώρηση.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ομίλου απέκτησε τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 50.000 μετοχές της Metlen, σε μέση τιμή 42,20 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό τίμημα της συναλλαγής να υπερβαίνει τα 2,11 εκατομμύρια ευρώ.
Η νέα αυτή κίνηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την προηγούμενη αγορά του, στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν είχε αποκτήσει 15.000 μετοχές έναντι 708 χιλιάδων ευρώ, σε τιμές που κυμαίνονταν από 47,10 έως 47,30 ευρώ.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις του ίδιου του προέδρου στη μετοχή του ομίλου αποτυπώνουν την προσωπική του εμπιστοσύνη στο μέλλον και τη δυναμική της Metlen, σε μια περίοδο που ο τίτλος δέχεται σημαντικές πιέσεις στο ταμπλό, επηρεασμένος –μεταξύ άλλων– από short θέσεις που διατηρούν μεγάλα διεθνή funds, όπως η Millennium Capital και η Marshall Wace.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η μετοχή της Metlen έχει καταγράψει πτώση σχεδόν 23,6%, υποχωρώντας από τα 55 ευρώ στα 42 ευρώ στο κλείσιμο της Δευτέρας, ωστόσο η γνωστοποίηση της νέας αγοράς φαίνεται πως ανέστρεψε προσωρινά το κλίμα.
Στις συναλλαγές της Τετάρτης, η μετοχή βρέθηκε αρχικά στα 41,74 ευρώ (-0,62%), όμως μετά τη δημοσιοποίηση της κίνησης Μυτιληναίου, γύρισε σε θετικό έδαφος, αγγίζοντας τα 42,80 ευρώ, με άνοδο 1,9%.
Η τελευταία αυτή αγορά έρχεται να ενισχύσει την εικόνα ενός ηγέτη που επενδύει προσωπικά στην εταιρεία που ο ίδιος χτίζει και κατευθύνει, επιδιώκοντας να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές, σε μια συγκυρία που οι διεθνείς αγορές παραμένουν νευρικές και η ελληνική αγορά κινείται με έντονες διακυμάνσεις.
