Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητηρίο: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Γεωργακόπουλος
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
12/05/2025 · 15:15

Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητηρίο: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Γεωργακόπουλος

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου εξελέγη ομόφωνα ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Chairman and MD of Intrum Greece & Group Head of Servicing business line. Η τακτική Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο έχει τα τελευταία 34 χρόνια ενεργό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη των επιχειρηματικών κι εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Σουηδίας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε: «Αποτελεί χαρά και τιμή για εμένα η ανάληψη της Προεδρίας του Ελληνο- σουηδικού Επιμελητηρίου. Ο στόχος μας στο Επιμελητήριο και το Δ.Σ. θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των καλών σχέσεων Ελλάδας και Σουηδίας και η συνεργασία με την Πολιτεία και όλους τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση». Το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο συνεργάζεται στενά με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα και την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη και σήμερα έχει εγγεγραμμένες 82 εταιρείες-μέλη, μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά, εταιρείες όπως SKF, Ericsson, ABB, IKEA , Volvo, AstraZeneca, H&M.

To νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποτελείται από τους:

Tακτικά Μέλη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Γεωργακόπουλος.

Είναι Managing Director Global Head of Servicing of Intrum Group από την 1/4/2023, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intrum Hellas καθώς και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΕΑ της Intrum Hellas. Διετέλεσε Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Έχει μακρά διεθνή τραπεζική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1995 στο Λονδίνο, στην Barclays Bank, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις στον τομέα της Λιανικής Τραπεζικής και της Διαχείρισης Περιουσίας. Το 2008 μετακινήθηκε στην Eurobank Ρουμανίας (BancPost), όπου ανέλαβε τη θέση του CEO το 2014. Το 2016 ανέλαβε Group CEO στη 4finance, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του Digital Lending στην Ευρώπη. Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Α' Αντιπρόεδρος: Ουρανία Πατσιοπούλου, Γενική Διευθύντρια, SKF Hellas S.A. & Sustainability Manager for Independent & Emerging Business Areas of the SKF Group.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπούδασε Διεθνείς Επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Hofstra στη Νέα Υόρκη. Είναι Γενική Διευθύντρια της SKF Hellas και Sustainability Manager for Independent & Emerging Business Areas of the SKF Group, υπεύθυνη για την ανάπτυξη στρατηγικών βιωσιμότητας για τον κλάδο της Ναυτιλίας, της Αεροναυπηγικής, των Μαγνητικών Ρουλεμάν, των Στεγανοποιητικών και της Διαχείρισης Λίπανσης παγκοσμίως. Εργάζεται στον Όμιλο SKF από το 1994, αρχικά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ξεκινώντας από τη Διεύθυνση Αυτοκινητοβιομηχανίας, σε διάφορες θέσεις επικοινωνίας, πωλήσεων και διοίκησης μάρκετινγκ εντός της εταιρείας. Διατέλεσε Προέδρος του Επιμελητηρίου από το 2019 έως το 2025.

Β' Αντιπρόεδρος: Jovana Jovic, Managing Director, Volvo Car Hellas

Έμπειρη σύμβουλος διοίκησης, η οποία εξελίχθηκε σε ηγετικό στέλεχος στον τομέα του αυτοκινήτου, με 20 χρόνια εμπειρίας σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και εξειδίκευση στη στρατηγική, στον μετασχηματισμό επιχειρήσεων, στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις.

Στην αρχή της καριέρας της ακολούθησε πορεία στη συμβουλευτική, εξελισσόμενη από αναλύτρια σε διευθύντρια, υπεύθυνης για παράδοση έργων, διαχείριση ομάδων, ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, ποιότητα έργου και πωλήσεις νέων συνεργασιών. Λειτουργικά, ασχολήθηκε με διάφορους τομείς, εστιάζοντας σταδιακά σε εμπορικά και στρατηγικά στοιχεία (π.χ. έσοδα, P&L), εξελισσόμενη σε ειδικό της στρατηγικής, με εμπειρία στον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του, την επιχειρησιακή οργάνωση και τη βελτιστοποίηση αποδοτικότητας σε διάφορους κλάδους (π.χ. ΜΜΕ, Τεχνολογία, Αυτοκινητοβιομηχανία), εξυπηρετώντας πελάτες στη Σκανδιναβία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Volvo Cars, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στον εμπορικό μετασχηματισμό της εταιρείας και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της εταιρικής ταυτότητας και της εμπορικής στρατηγικής, καθιστώντας την εταιρεία ηγέτιδα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της βιωσιμότητας. Από τον Ιούνιο του 2024 κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Volvo Car Hellas.

Ταμίας: Γεώργιος Παππάς, CEO, Ericsson Hellas S.A.

Ο Γιώργος Παππάς είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas A.E. από τον Μάιο του 2016, υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Είναι στέλεχος της Ericsson από το 1997, έχοντας αναλάβει διάφορες ηγετικές θέσεις με διεθνή εμπειρία. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος προγραμμάτων ηγεσίας και διοίκησης επιχειρήσεων σε διεθνή πανεπιστήμια.

Μέλος: Σταυρούλα Αρβανιτάκη, Managing Director, Combitrans Hellas M.E.P.E.

Δραστηριοποιείται στον χώρο των διεθνών μεταφορών από το 1986, συνεργαζόμενη με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Τον Ιούνιο του 1990 ανέλαβε την ίδρυση της Combitrans Hellas LTD, θυγατρικής της σουηδικής Combitrans Sweden Groupage AB, αρχικά με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 1990 με υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο αυτή ανέλαβε καθήκοντα ως Office Manager, ενώ από τον Μάρτιο του 2011 της ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας, τα οποία εκτελεί μέχρι και σήμερα.

Η Combitrans Hellas εξειδικεύεται στις διεθνείς οδικές μεταφορές μεμονωμένων φορτίων, καθώς και ολικών ή μερικών φορτώσεων. Τα κυκλοφοριακά της συστήματα βασίζονται σε τακτικά και άμεσης μεταφοράς δρομολόγια, με υψηλή συχνότητα και δυνατότητα καθημερινών αναχωρήσεων. Η εταιρεία εξυπηρετεί ολόκληρη την Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στις σκανδιναβικές χώρες.

Μέλος: Δημήτριος Πούλος, Managing Director, Alfa Laval Greece

Ο Δημήτρης Πούλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με MBA στη Διοίκηση Πωλήσεων από το ALBA. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη ναυτιλιακή και βιομηχανική αγορά, κυρίως μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στην ALFA LAVAL, όπου κατέχει σήμερα τη θέση του Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα και του Διευθυντή Ναυτιλίας για τη Νότια Ευρώπη. Έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των πωλήσεων, την αναδιοργάνωση τμημάτων και την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην περιοχή της Μεσογείου. Είναι έμπειρος στη στρατηγική ηγεσία, την οργάνωση πωλήσεων και υπηρεσιών, καθώς και στη διαχείριση πολύπλοκων επιχειρησιακών λειτουργιών με έμφαση στο P&L. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και έχει υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός στους Μηχανικούς του Πεζοναυτικού Σώματος.

Aναπληρωματικά Μέλη:

Αντώνιος Χλουβεράκης, Managing Director, Oriflame

Αριστείδης Παπαδάκος, Country Manager, Sobi Single Member IKE

Φίλιππος Μενάγιας, BU Director Commercial Vehicles and Machinery, Saracakis Brothers S.A.

  • ΕΛΛΗΝΟΣΟΥΗΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
  • ·
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γουόριορς: Θέλουν ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις!

All Content

WNBA: Έπαιξαν τέσσερις παρατάσεις Ουάσινγκτον-Πόρτλαντ! (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Πιστώνεται σε ένα εκατ. οικογένειες - Τι πρέπει να γνωρίζουν δικαιούχοι

All Content - BusinessNews.gr

Ο χρυσός δεν "λάμπει" πάντα – Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες

All Content - BusinessNews.gr

Δημοσιοποιούνται ονόματα μεγαλοφειλετών της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

All Content

McCann Greece: Κατέκτησε το πρώτο Grand Prix της Ελλάδας στα Cannes Lions

All Content

Antenna: Επέκταση στην Ιταλία με τη δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης σε συνεργασία με τη DAZN

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

All Content

Η Ουκρανία 96-92 τη Λιθουανία στο ντεμπούτο Μπουζέλις-Γιακουτσιόνις

All Content

Εθνική Νέων: Ήττα με 57-75 από την Ισπανία στο τουρνουά της Ιταλίας -Τραυματίστηκε ο Χαντζής

All Content - BusinessNews.gr

Ιδιωτικό Χρέος: Τι αλλάζει με 72 δόσεις, δικαστικές ρυθμίσεις, εξωδικαστικό, κατασχέσεις και δόσεις

All Content - BusinessNews.gr

Enaon EDA: Φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027

All Content - BusinessNews.gr

Από τους μικροδορυφόρους στη βιομηχανία του Διαστήματος: Το ελληνικό σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ

FleetNews

Βελμάρ «Opel Electric ALL IN»: Ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και προνομίων

FleetNews

SUZUKI: Δωρεάν καλοκαιρινός τεχνικός έλεγχος

CSRΝews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

CSRΝews.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η ΕΖΑ φέρνει στην Ελλάδα την ιταλική MENABREA
Η ΕΖΑ φέρνει στην Ελλάδα την ιταλική MENABREA 12/05/2025 - 14:27
Alpha Bank: Δάνειο 11,6 εκατ. ευρώ για την Στοά Αρσακείου 12/05/2025 - 16:19
Alpha Bank: Δάνειο 11,6 εκατ. ευρώ για την Στοά Αρσακείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ακρίβεια: Στο Μαξίμου οι αποφάσεις για πλαφόν και μειώσεις τιμών - Τα δύο σενάρια
    29/06/2026 - 09:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκκίνησε η νέα φάση πιλοτικής εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πέντε νέους κλάδους
    29/06/2026 - 09:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διαγωνισμός του ΕΚΠΑ που συνδέει φοιτητές με την καινοτομία και την αγορά εργασίας
    29/06/2026 - 09:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    29/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οι Έλληνες εργάζονται έξι μήνες για να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές
    29/06/2026 - 08:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Πιστώνεται σε ένα εκατ. οικογένειες - Τι πρέπει να γνωρίζουν δικαιούχοι
    29/06/2026 - 08:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δημοσιοποιούνται ονόματα μεγαλοφειλετών της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν
    29/06/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απεργούν στις 3 Ιουλίου τα πλοία της Ραφήνας
    29/06/2026 - 08:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Skroutz: Το camping δημοφιλής επιλογή για τους Έλληνες καταναλωτές
    29/06/2026 - 07:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αγροτικές ενισχύσεις: Πληρώνονται 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους
    29/06/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Enaon EDA: Φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027
    28/06/2026 - 10:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές - Πού υπερέχουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα
    28/06/2026 - 11:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ο χρυσός δεν "λάμπει" πάντα – Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες
    28/06/2026 - 10:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: «Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση - Δεσμεύσεις που μετατρέπονται σε χειροπιαστό αποτέλεσμα»
    28/06/2026 - 12:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις - Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εργαλείο της διαφάνειας
    28/06/2026 - 10:00 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

WNBA: Έπαιξαν τέσσερις παρατάσεις Ουάσινγκτον-Πόρτλαντ! (vid)

29/06/2026 - 05:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γουόριορς: Θέλουν ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις!

29/06/2026 - 05:32
FleetNews
fleetnews.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

29/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

29/06/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

10 YEARS HAIR AWARDS BY ESTETICA HELLAS

28/06/2026 - 17:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

26/06/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

26/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

26/06/2026 - 13:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MG Motor: Οργανωτικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας

26/06/2026 - 10:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo