Σάββατο, 25 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έρευνα Deloitte: Με αμυντικές στρατηγικές απαντούν στον πληθωρισμό οι Ευρωπαίοι CFOs
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
16/02/2023 · 14:05

Έρευνα Deloitte: Με αμυντικές στρατηγικές απαντούν στον πληθωρισμό οι Ευρωπαίοι CFOs

Ανήσυχοι οι οικονομικοί διευθυντές για το ενεργειακό κόστος, τις διατταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως αποτυπώνεται στην φθινοπωρινή έκδοση της Έκθεσης της Deloitte, European CFO Survey, oι Ευρωπαίοι Οικονομικοί Διευθυντές (CFOs) θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν ένα δυσμενές πλαίσιο χρηματοοικονομικών και οικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αποτέλεσμα της εισβολής αποτυπώνεται στην αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, στις ελλείψεις εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, στις διαταραχές στην αγορά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, βάζοντας έτσι εμπόδια στις φιλοδοξίες των CFOs για τον οποιοδήποτε επιχειρησιακό μετασχηματισμό.

Τα δεδομένα της έρευνας, που διεξάγεται δυο φορές τον χρόνο, συλλέχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022, αποτυπώνοντας τις εκτιμήσεις 1.500 CFOs από 18 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μέσα από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών κλάδων.

Η συγκεκριμένη έκδοση της έρευνας εστιάζει στον πληθωρισμό και συγκεκριμένα στις απόψεις των CFOs σχετικά με τις προοπτικές για την πορεία του πληθωρισμού στις χώρες τους σε ετήσια βάση, καθώς και στις στρατηγικές που υλοποιούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του.

Από τις απαντήσεις τους διαφαίνεται ότι η αβεβαιότητα στο επιχειρείν βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, τα πιο υψηλά από την έναρξη της έρευνας το 2015. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα εμφανίζονται κάποια φωτεινά σημεία, καθώς οι Ευρωπαίοι CFOs εξακολουθούν να παραμένουν αισιόδοξοι για τα έσοδα των επιχειρήσεών τους, ενώ σημαντική είναι η πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις προσλήψεις.

Η αβεβαιότητα σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Το ποσοστό των CFOs που περιέγραψαν το συνολικό επίπεδο εξωτερικής χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αβεβαιότητας ως υψηλό ή πολύ υψηλό παρέμεινε σταθερό στο 81% το φθινόπωρο του 2022 σε σύγκριση με την άνοιξη του 2022. Ομοφωνία παρατηρείται μεταξύ των CFOs στο Ηνωμένο Βασίλειο με την αβεβαιότητα να είναι στο 100%. Υψηλά ποσοστά αβεβαιότητας καταγράφηκαν επίσης στην Ελβετία (90%), στη Γερμανία (85%), στην Ιταλία (81%), στην Ισπανία (77%), στην Πορτογαλία (76%) και στην Ολλανδία (74%).

Η εικόνα παραμένει ίδια στους τομείς καταναλωτικών αγαθών (90%), στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (79%) και στον τουρισμό και τα ταξίδια (77%), με το συνολικό επίπεδο αβεβαιότητας να είναι επίσης πολύ υψηλό.

Δεν είναι καιρός για ανάληψη κινδύνων στους ισολογισμούς

Δεδομένης της εξαιρετικά υψηλής αβεβαιότητας, η πλειονότητα (91%) των CFOs πιστεύει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβουν κινδύνους που θα αποτυπώνονταν στον ισολογισμό τους. Το καθαρό ισοζύγιο, θεωρώντας αυτήν την κατάλληλη στιγμή για ανάληψη κινδύνου, αυξήθηκε από -68% την άνοιξη σε -81% το φθινόπωρο του 2022. Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται η πλειοψηφία των CFOs σε όλους τους τομείς.

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και οι συνέπειές της κρίθηκαν σαφώς ως ο κορυφαίος κίνδυνος το φθινόπωρο του 2022 σε 8 από τις 15 χώρες της έρευνας.
Ο δεύτερος υψηλότερος κίνδυνος είναι η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ενώ ο τρίτος είναι το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και οι περιορισμοί στη διαθεσιμότητα ενέργειας και φυσικού αερίου (όπως προκύπτει από τις απαντήσεις 5 από το σύνολο των 15 χωρών που πήραν μέρος).

Περισσότερες αμυντικές στρατηγικές

Οι Ευρωπαίοι CFOs υιοθετούν πιο αμυντική στάση στις στρατηγικές τους. Καθώς τα επιτόκια αυξάνονται ραγδαία και οι προσδοκίες για λειτουργικά περιθώρια πέφτουν κατακόρυφα, οι Ευρωπαίοι Οικονομικοί Διευθυντές κλίνουν προς πιο αμυντικές στρατηγικές, με τη μείωση του κόστους να είναι η άμεση προτεραιότητα για τους επόμενους 12 μήνες, σε 12 από τις 15 χώρες.

Ωστόσο, άλλες εταιρείες θεωρούν ότι οι επενδύσεις που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα προσφέρουν, μακροπρόθεσμα, τα μεγαλύτερα οφέλη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η δεύτερη κατά σειρά προτεραιότητα σε 7 από τις 15 χώρες, ενώ οι CFOs σε 6 χώρες δίνουν προτεραιότητα στην οργανική ανάπτυξη.

Ενώ η πλειοψηφία των CFOs (57%) σε όλες τις χώρες σχεδιάζει να συνεχίσει τις επεκτατικές στρατηγικές, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η οργανική ανάπτυξη, σε κάποιο βαθμό, υπάρχει μια σαφής τάση προς πιο αμυντικές στρατηγικές. Οι CFOs επιχειρούσαν να δώσουν έμφαση σε επεκτατικές στρατηγικές ήδη από το φθινόπωρο του 2020. Ωστόσο, φαίνεται ότι το 2022 υπήρξε μια σαφής στροφή προς μια πιο αμυντική προσέγγιση.

H πίεση του πληθωρισμού βαίνει αυξανόμενη

Ο πληθωρισμός «τρέχει» σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες, ασκώντας αυξανόμενη πίεση στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι CFOs αναμένουν ότι θα μειωθεί προς το τέλος του 2023. Σύμφωνα με τη Eurostat, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε από 4,1% τον Οκτώβριο του 2021 σε 10,6% τον Οκτώβριο του 2022.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε στο 11,5% τον Οκτώβριο του 2022 από 4,4% τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ενώ αναμένεται να παραμείνει υψηλός για το υπόλοιπο του έτους, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη υπό οικονομική πίεση.

Αν και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να επιταχύνεται, οι CFOs αναμένουν ότι ο μέσος ρυθμός πληθωρισμού θα επιβραδυνθεί στο 6,1% στη ζώνη του ευρώ και στο 4,11% στη ζώνη εκτός του ευρώ έως το τέλος του 2023, καθώς οι πιέσεις από τις τιμές της ενέργειας και τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας εκτιμάται ότι θα αμβλυνθούν. Όσον αφορά το μέλλον, αναμένουν ότι ο μέσος πληθωρισμός θα μειωθεί στο 3,71% στη ζώνη του ευρώ και στο 2,92% στη ζώνη εκτός του ευρώ έως το τέλος του 2024.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους χαμηλότερους ετήσιους ρυθμούς πληθωρισμού μέχρι το τέλος του 2023 αναμένουν οι CFOs στην Ελβετία (2,9%), τη Νορβηγία (4,34%), τη Σουηδία (4,54%) και τη Δανία (5,37%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού αναμένονται στην Ελλάδα (9,32%), στην Αυστρία (7,98%), στη Γερμανία (7,15%), στην Ολλανδία (7,06%) και στην Ισλανδία (6,9%).

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας της Deloitte έχουν ως εξής:

  • Οι φόβοι που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι CFOs στην έρευνα της άνοιξης του 2022, που διεξήχθη μόλις δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν μετατραπεί σε μακροπρόθεσμες προκλήσεις που επιμένουν.
  • Με τη σύγκρουση στην Ουκρανία να συνεχίζεται, ο χαμηλός πληθωρισμός και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια αποτελούν παρελθόν. Οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, τις σοβαρές διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης.
  • Όπως ήταν αναμενόμενο, το επίπεδο αβεβαιότητας που αισθάνονται οι CFOs έχει αυξηθεί σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Ως εκ τούτου, εστιάζουν στην ανθεκτικότητα και σε στρατηγικές που περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση πόρων και την προτεραιοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Η υιοθέτηση πιο αμυντικών προσεγγίσεων αντανακλά τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των εταιρειών μακροπρόθεσμα. Μετά τα lockdown που είχε ως αποτέλεσμα ο COVID-19, οι επιχειρήσεις είχαν δώσει έμφαση σε επεκτατικές στρατηγικές και σχέδια επιχειρησιακού μετασχηματισμού. Το 2022, η σκέψη τους άλλαξε αισθητά. Οι αμυντικές στρατηγικές αποτελούν πλέον σαφή προτεραιότητά τους.
  • Ενώ πολλοί CFOs φοβούνται περαιτέρω αναταραχές στο επιχειρηματικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, ευελπιστούν ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται το 2023 και παραμένουν αισιόδοξοι για την οικονομική πορεία των επιχειρήσεων. Τέλος, το μέλλον φαίνεται να διαμορφώνεται τόσο από την έκβαση των γεγονότων στην Ουκρανία όσο και από την εξέλιξη ή μη της οικονομικής ύφεσης.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα Deloitte European CFO Survey Autumn 2022 μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link.

  • DELOITTE
  • ·
  • CFO
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με Λεσόρ στην κορυφή και... διπλό Manimal το Top-10 από τα play-in της EuroLeague (vid)

All Content

Παναθηναϊκός: Χωρίς Σλούκα, Χουάντσο, Φαρίντ κόντρα στη Μύκονο, επιστρέφει ο Σαμοντούροβ

All Content - BusinessNews.gr

Theon International: Στόχος για τζίρο 1 δισ. ευρώ έως το 2029 – Επιταχύνεται η τεχνολογική και διεθνής επέκτασή

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 3,86%, άνοδος 4,68% από τις αρχές του 2026 - Το επενδυτικό story των τραπεζών

All Content - BusinessNews.gr

Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται θα είμαστε εδώ για εσάς»

All Content

In-house παραγωγές στο μικροσκόπιο: Η προειδοποίηση της EPA και η άποψη της PACT

All Content

Στην Birdie η καμπάνια για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

FleetNews

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

FleetNews

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

FleetNews

StarLeasing: Νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Mercedes-Benz & smart

All Content

Ο Τι Τζέι Σορτς MVP των play-in της EuroLeague

All Content

Ολυμπιακός: Διπλό sold out σε 55 λεπτά!!! (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Pernod Ricard Hellas: «Σφηνάκι» +223% στα κέρδη σε μια αγορά που υποχωρεί

All Content - BusinessNews.gr

Y/KNOT Invest: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ, αντλήθηκαν €22,78 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Επενδύσεις €24 δισ. έως το 2030 - Τι προβλέπει το νέο στρατηγικό, επενδυτικό πλάνο

FleetNews

Η επαναχρησιμοποίηση μπαταριών BEV, προτιμότερη της ανακύκλωσης;

FleetNews

Ο Όμιλος Volkswagen περνά στην αντεπίθεση στην Κίνα

CSRΝews.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

CSRΝews.gr

Waste to Value: Συμμαχία των κλάδων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

CSRΝews.gr

ΘΕΟΝΗ: Συμμετοχή στον διάπλου της +πλευσης, στηρίζοντας κοινότητες ακριτικών νησιών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

NN Group: «Βουτιά» 14% στα λειτουργικά της κέρδη το 2022
NN Group: «Βουτιά» 14% στα λειτουργικά της κέρδη το 2022 16/02/2023 - 13:54
Business Law Awards: Διπλή διάκριση για τον ΟΠΑΠ 16/02/2023 - 15:02
Business Law Awards: Διπλή διάκριση για τον ΟΠΑΠ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κ. Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει»
    25/04/2026 - 15:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου
    25/04/2026 - 14:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • DEF 2026 Μ. Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
    25/04/2026 - 14:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κ.Τασούλας: «H πολύ-επίπεδη σχέση Ελλάδας-Γαλλίας έχει μετουσιωθεί σε μία ισχυρή συμμαχία»
    25/04/2026 - 14:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • DEF2026: Οι προκλήσεις και οι παγίδες που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον
    25/04/2026 - 13:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Εννέα συμφωνίες μεταξύ Ελλαδας και Γαλλίας υπεγράφησαν στο Μέγαρο Μαξίμου
    25/04/2026 - 13:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • DEF 2026: Η Ελλάδα, κόμβος διεθνών επενδύσεων
    25/04/2026 - 12:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • DEF 2026: Από την Εκπαίδευση στην Παραγωγή: Το Νέο Στοίχημα των Δεξιοτήτων
    25/04/2026 - 12:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Google: Σχεδιάζει να επενδύσει έως και 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic
    25/04/2026 - 12:02 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Στη φρεγάτα «Κίμων» ο πρωθυπουργός με τον Εμανουέλ Μακρόν
    25/04/2026 - 11:34 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • 24 Απρίλη 2026: 111 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων
    24/04/2026 - 16:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται θα είμαστε εδώ για εσάς»
    24/04/2026 - 21:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    24/04/2026 - 21:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 3,86%, άνοδος 4,68% από τις αρχές του 2026 - Το επενδυτικό story των τραπεζών
    24/04/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Y/KNOT Invest: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ, αντλήθηκαν €22,78 εκατ. ευρώ
    24/04/2026 - 18:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Λεσόρ στην κορυφή και... διπλό Manimal το Top-10 από τα play-in της EuroLeague (vid)

25/04/2026 - 12:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Πουαριέ-Λάρκιν η Εφές, 101-91 την Τουρκ Τέλεκομ

25/04/2026 - 12:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

24/04/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

24/04/2026 - 14:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Waste to Value: Συμμαχία των κλάδων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

24/04/2026 - 12:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: «Τα τραγούδια μας, η Φωνή μας» – Νέα μουσική ζώνη στη Φωνή της Ελλάδας

24/04/2026 - 11:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
FleetNews
fleetnews.gr

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

23/04/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

23/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo