Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ποιοί επενδύουν στην εστίαση των μουσείων: Μισό εκατ. ευρώ για την ολική επαναφορά του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
18/10/2022 · 08:03

Ποιοί επενδύουν στην εστίαση των μουσείων: Μισό εκατ. ευρώ για την ολική επαναφορά του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη

Η νέα επένδυση αποθεώνει την ελληνική κουζίνα ανάμεσα σε ανατρεπτικά έργα τέχνης.

Με τον τουρισμό να σημειώνει ξανά ανοδική πορεία και με τα μουσεία της Αθήνας να παραμένουν σταθερό ορόσημο στις επισκέψεις των τουριστών στη χώρα μας, 365 ημέρες το χρόνο, η εταιρεια Δειπνοσοφιστήριον προχώρησε τους προηγούμενους μήνες σε ολική ανακαίνιση του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη, στο Κολωνάκι, με θέα όλη την Αθήνα.

Πρόκειται, κατά πληροφορίες από την εταιρεία, για μια επένδυση που άγγιξε το μισό εκατ. ευρώ, απαίτησε τη δημιουργική συνύπαρξη διακοσμητών, σεφ, τεχνολόγων τροφίμων, επιμελητών τέχνης και κατασκευαστών και άνοιξε για το κοινό μόλις τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προσώπου του εστιατορίου, πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε να οργανώνεται από κοινού από τα στελέχη του Μουσείου Μπενάκη και τους επικεφαλής του Δειπνοσοφιστήριον στις αρχές του 2022, άρχισε να υλοποιείται μέσα στο καλοκαίρι, από τα μέσα Ιουλίου και μετά και ολοκληρώθηκε τελικά στα μέσα του Οκτωβρίου, οπότε και είναι διαθέσιμο εκ νέου για γεύμα, δείπνο και κοκτέιλ στο κοινό.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη στον δεύτερο όροφο, που έγινε ριζική, τόσο όσον αφορά τη διακόσμηση και τους χώρους κουζίνας, ανακαίνιση στο χώρο, με τη Δειπνοσοφιστηριον να προχωρά, επίσης, και σε σχεδόν ολική αναδιαμόρφωση του μενού, βασισμένο για μια ακόμα στην ελληνική κουζίνα, με υλικά και πρώτες ύλες από όλην την Ελλαδα, από μικρούς παραγωγούς και με ονομασία προέλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εστίαση στα μουσεια είναι μια τάση που επανέρχεται δυναμικά μετά την πανδημία και των λειτουργία των χώρων και το Δειπνοσοφιστηριον επένδυσε σε αυτή, με φόντο και την απόφαση, η οποία ελήφθη πριν από μερικούς μήνες, για συνέχιση λειτουργίας του εστιατορίου και μετά το κλείσιμο του Μουσείου, μέχρι τη 1 το βράδυ, καθημερινά εκτός Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του Δειπνοσοφιστήριον, πρόκειται για μια κίνηση που θέλει να ζεστάνει και να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο την τάση dining in museums που έχει αυξήσει το τζίρο των εταιρειών που επενδύουν τα τελευταία χρόνια στην εστίαση στους χώρους τέχνης και έχει γίνει δημοφιλής τόσο ανάμεσα στη νεολαία, όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες, που επιθυμούν να συνδυάσουν την τέχνη με το καλό φαγητό.

Για το λόγο αυτό, από την εταιρεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν και σε μια πολυκαναλικη επικοινωνία της νέας μορφής του εστιατορίου, μέσω newsletter, Social media κλπ προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Κατά όσα έγιναν γνωστά από την εταιρεία πρόκειται για μια κίνηση που θέλει να τονώσει την κατηγορία των εστιατορίων στα μουσεία στην οποία δραστηριοποιείται μαζί και με το Natu, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά και το εστιατόριο στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, στα οποία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια και μαζί με τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους ενεργεί η Δειπνοσοφιστηριον όπως το catering, τόσο σε δικούς της χώρους, όσο και εξωτερικά σε πληθος events όπως συνέδρια κλπ έχει οδηγήσει σε άνοδο τζίρου για το 2022, σε σχέση με το 2019, κατά 30%.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο, μεγάλο deal για την ανάληψη εστίασης πολιτιστικού χώρου είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2021, όταν μετά από διαγωνιστική διαδικασία, η εταιρεία Βενέτης ανέλαβε να ‘’τρέξει’’ το νέο αναψυκτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, με την επωνυμία ‘’Ιλισσός’’ στο υπόγειο.

Προσεχώς αναμένεται από την εταιρεία Βενέτης και το εστιατόριο, το οποίο θα φέρει το όνομα Παρθένης, προς τιμήν του διάσημου Έλληνα ζωγράφου, το οποίο, παρά την ανακοίνωση για την επικείμενη λειτουργία του το 2021, ακόμα δεν έχει ανοίξει τις πύλες του, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα λειτουργήσει τελικά. Θα είναι, δε, υπό την εποπτεία του σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Με άρωμα Βερολίνου

Ιδιαίτερη μνεία θα πρεπει να γίνει και στο νέο concept του εστιατορίου του μουσείου Μπενάκη που φέρνει στο Αθηναϊκό κοινό κάτι από Βερολίνο και το περίφημο εστιατόριο της Φώφης Ακριθάκη, το πιο γνωστό και ως ‘’Fofi’s’’, συζύγου του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, το οποίο μεσουράνησε στις δεκαετίες του 70’, του 80’ και του 90’, οπότε και έκλεισε τις πύλες του οριστικά το 1995.

Στους τοίχους του ανακαινισμένου εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη μπορεί να βρει κανείς σπάνιους πίνακες, γκραβούρες, φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, ακόμα και... χρησιμοποιημένα τραπεζομάντηλα από το συγκεκριμένο στέκι του Βερολίνου, το οποίο σημάδεψε την εστίαση και την καλλιτεχνική ζωή της πόλης σε μια ιστορική περίοδο, λίγα χρόνια πριν την πτώση του τοίχους, η οποία αποτέλεσε ορόσημο για τη γενικότερη πορεία της Ευρώπης.

  • ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
  • ·
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
  • ·
  • ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ CATERING
  • ·
  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή €0,3850 ανά μετοχή - Στις 9/12 η αποκοπή
Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή €0,3850 ανά μετοχή - Στις 9/12 η αποκοπή 17/10/2022 - 18:33
Alumil: Βάζει τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή, ποντάρει σε ενεργειακή αναβάθμιση και σχεδιάζει το νέο project στο Ισραήλ 18/10/2022 - 08:04
Alumil: Βάζει τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή, ποντάρει σε ενεργειακή αναβάθμιση και σχεδιάζει το νέο project στο Ισραήλ
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Fitch: Αναβάθμισε σε "BB+" την Ελλάδα - Σταθερό το outlook
    28/01/2023 - 00:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Wall Street: Μικρή άνοδος στο κλείσιμο της Παρασκευής - Εβδομαδιαία κέρδη 4,3% για τον Nasdaq
    27/01/2023 - 23:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Bed Bath & Beyond: Πιο κοντά στην αίτηση πτώχευσης
    27/01/2023 - 20:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alumil: Το νέο τριετές πλάνο ESG - Οι στόχοι και ο σχεδιασμός
    27/01/2023 - 20:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με οριακά κέρδη το κλείσιμο της Παρασκευής
    27/01/2023 - 19:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Bloomberg:Ο Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία την άνοιξη
    27/01/2023 - 19:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ιταλία: Η Goldman Sachs «ψάχνεται» για επενδύσεις στην Serie A
    27/01/2023 - 19:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιτσιλής: Εξελίξεις, εντός του 2023, για ψηφιακά δελτία αποστολής και φορολογική ενημερότητα
    27/01/2023 - 19:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σταϊκούρας στο Economist: Ανάγκη να συνεχιστεί μια συνεπής δημοσιονομική πολιτική
    27/01/2023 - 19:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΕΚΕ: Δεκάλογος του ενημερωμένου καταναλωτή, για αγορές στα σούπερ μάρκετ
    27/01/2023 - 19:19 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Green Cola: Συνεχίζεται το American dream
    27/01/2023 - 14:21 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πάλι πρώτοι στην Ευρώπη: Στην τιμή του ρεύματος φυσικά...
    27/01/2023 - 10:08 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Nέα στρατηγική επένδυση €339,6 εκατ. της Motor Oil ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή
    27/01/2023 - 14:53 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Fourlis: Σε € 1.5 εκατ. το τίμημα για την πώληση των Intersport στην Τουρκία
    27/01/2023 - 18:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα €5 δισ. τον Δεκέμβριο
    27/01/2023 - 13:09 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

Τα highlights του Αντετοκούνμπο στη νίκη του Μιλγουόκι στην Ιντιάνα (video)

28/01/2023 - 08:37
AllStar Basket
AllStar Basket

Με 41 πόντους του Γιάννη οι Μπακς 141-131 τους Πέισερς (vids)

28/01/2023 - 08:23
FleetNews
FleetNews

Το νέο Ford Ranger Raptor στο «Golden Hall»

28/01/2023 - 04:42
Advertising.gr
Advertising.gr

Oι μεγάλοι νικητές των Ermis Awards 2022

28/01/2023 - 02:00
Advertising.gr
Advertising.gr

Apple: "Σάρωσε" στις πωλήσεις smartphone στην Κίνας το δ' τρίμηνο του 2022

27/01/2023 - 19:25
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

JTΙ: Δέσμευση για Βιωσιμότητα στο Greek House στο Νταβός

27/01/2023 - 16:24
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Απολογισμός του 1ου ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική

27/01/2023 - 15:54
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
FleetNews
FleetNews

E-Lion Project, για τη νέα στρατηγική της Peugeot

27/01/2023 - 07:55
NEWS
Estetica Magazine

H KERASTASE ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ SYMBIOSE

25/01/2023 - 10:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo