Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2025
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
CSR Hellas: Εκκίνηση για την πρωτοβουλία «Σύμφωνο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας»
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
30/08/2022 · 10:25

CSR Hellas: Εκκίνηση για την πρωτοβουλία «Σύμφωνο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας»

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του “Pact 4 Sustainable Industry” του ευρωπαϊκού οργανισμού CSR Europe.

Την εκκίνηση της πρωτοβουλίας “Ελληνικό Σύμφωνο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας” (ΕΣΒΕ) ανακοίνωσε το CSR HELLAS σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του “Pact 4 Sustainable Industry” του ευρωπαϊκού οργανισμού CSR Europe, μέλος του οποίου είναι το CSR HELLAS (στο νέο του ΔΣ συμμετέχει με ανανεωμένη θητεία η Πρόεδρός του, κ. Μαρία Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ).

Υπενθυμίζεται ότι το “Pact 4 Sustainable Industry” παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 από το CSR Europe και αποτελεί προσέγγιση/μηχανισμό προσαρμογής των επιχειρήσεων στα θέματα βιωσιμότητας. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου δραστηριοποίησης, προκειμένου να διαχειριστούν με τρόπο βιώσιμο και υπεύθυνο, το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με τη στρατηγική και τη λειτουργία τους καθώς και τις εφοδιαστικές αλυσίδες (προμηθευτές) ή και τα δίκτυα διανομής τους (πελάτες). Η φιλοσοφία του μηχανισμού είναι να διαμοιράσει γνώση, εμπει-ρία, καλές πρακτικές και εκπαίδευση, ενώ ανά κλάδο να μπορέσει να διευ-κολύνει στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα ουσιώδη θέματά του στο πλαίσιο μιας δίκαιης μετάβασης προς το αναγκαίο, ιδιαίτερα στις μέρες μας, επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο.

Η καινοτομία της ελληνικής προσέγγισης/μηχανισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο έγκειται στο γεγονός πως για πρώτη φορά προτείνεται στο σύνολο των κλά-δων επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και στους επιμελητηριακούς θεσμούς επιχειρηματικής εκπροσώπησης, ένας κοινός τρόπος αποτύπωσης του επιπέδου ωριμότητας προκειμένου να λειτουργήσει ως αφετηρία δράσης με-τασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου με βιώσιμο πρόσημο σε συλλογικό επίπεδο με χαρακτηριστικά τόσο κλαδικά, όσο και γεωγραφικά. Η διάρ-κεια της πρωτοβουλίας/μηχανισμού είναι τριετής και πρόκειται να υλοποιηθεί μεταξύ του 2023 και του 2025. Στο Ελληνικό σχέδιο έχουν επιλεγεί τρεις διευρυμένοι κλάδοι κατά την εκκίνηση της πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για τους κλάδους των κατασκευών, της βιομηχανίας-μεταποίησης και του τουρισμού/φιλοξενίας.

Το CSR Europe εκπροσώπησε στη συζήτηση, ο κ. Stefan Crets, Executive Director, CSR Europe ενώ την ελληνική πρωτοβουλία παρουσίασε η κ. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ του CSR HELLAS. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τους κλάδους και τα ουσιώδη ζητή-ματα που αντιμετωπίζουν κατά τη μετάβασή τους, τις μικρομεσαίες επιχειρή-σεις καθώς και τις ευρωπαϊκές εμπειρίες και καλές πρακτικές στα παραπάνω θέματα.
Ο κ. Stefan Crets, μίλησε σχετικά με τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό απο-κλεισμό, τονίζοντας ότι τα θέματα δέσμευσης αποτελούν βασική προτεραιό-τητα για την προσαρμογή στο βιώσιμο μοντέλο.
“Στο CSR Europe συνεργαζόμαστε στενά με τα Δίκτυα ΕΚΕ σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής προκειμένου να διευκολύνουμε τη συνεισφορά των επιχει-ρήσεων σε μια κοινωνία όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσω της κοι-νωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής προόδου. Το CSR HELLAS διαδρα-μάτιζε πάντα κεντρικό ρόλο σε αυτό το ευρωπαϊκό δίκτυο εμπειρογνωμόνων αειφορίας, συμβάλλοντας ενεργά με την κ. Μαρία Αλεξίου ως Μέλος του ΔΣ του CSR Europe.

Όπως σημείωσε ο κ. Crets, “σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ηγεσία της εταιρικής βιωσιμότητας αφορά στη δέσμευση με άλλες εταιρείες, τομείς, εν-διαφερόμενους φορείς και φορείς χάραξης πολιτικής σε μια κοινή προσπάθεια για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία. Μαζί με το Περιβάλ-λον και τη Διακυβέρνηση, η Κοινωνική διάσταση που συμπληρώνει τα κριτήρια ESG είναι ένας εξίσου σημαντικός μοχλός για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό.”

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέτος το CSR Europe, όπως τόνισε ο κ. Crets, αποφάσισε να επικεντρωθεί στη δεύτερη έκδοση του Ευρωπαϊκού Βα-ρόμετρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Moody's ESG Solutions – στην κοινωνική διάσταση του πλαισίου ESG των εταιρειών και των ομοσπονδιών του κλάδου, καταδεικνύοντας την πρό-οδο που έχει σημειωθεί αλλά και τις περιοχές όπου απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες.

“Εκτιμούμε ότι στην Ελλάδα, το δίκτυο CSR HELLAS ανέλαβε επίσης άμεση δράση, δίνοντας προτεραιότητα στις προσπάθειες για μια δίκαιη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς και θέτοντας ένα ειδικό σχέδιο δράσης. Είναι μια επεί-γουσα έκκληση για τις εταιρείες να απαντήσουν και να συνεργαστούν με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Το Δίκτυο CSR HELLAS θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στο πρό-γραμμα της επερχόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDG), που έχει προγραμματιστεί για τις 10-12 Οκτωβρίου, η οποία θέτει τη δίκαιη μετάβαση και τη συνεργασία ως βασικά θέματα για προβληματισμό και διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.”

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Αλεξίου σημείωσε: “Συλλογικότητα, Διαφά-νεια και Λογοδοσία αποτελούν το τρίπτυχο της στρατηγικής που προτάσσει το CSR Europe καθώς και το CSR HELLASγια μία δίκαιη -και βιώσιμη- μετάβαση σε μία πραγματικά άλλη μορφή οικονομίας και διακυβέρνησης με επίκεντρο τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον.

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο νέο ΔΣ του μεγαλύτερου επιχειρηματικού Δικτύου για την βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη είναι ιδιαίτερη στην επόμενη τριετία κατά την οποία διατυπώνεται η νέα αρχιτεκτονική του Ευρωπαϊκού, αλλά και του διεθνούς συστήματος για την εταιρική διαφάνεια και λογοδοσία σε ό,τι αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη, την χρηματοδότηση και τα κριτήρια ελέγχου της μακροπρόθεσμης απόδοσης και επίδρασης των επιχειρήσεων και την συμβολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας τόσο στην παραγωγή αξίας όσο και στην καταστροφή της. Το πρόταγμα αφορά στη συλλογική και συνειδητή δράση προκειμένου να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική διάσταση της κλιματικής κρίσης, αλλά και της διαφθοράς και της αύξησης των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού από ένα οικονομικό μοντέλο που έχει προκαλέσει ήδη αναμφισβήτητες αρνητικές επιπτώσεις και στον άνθρωπο και στις δυνατότητες των κοινωνιών να επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.”

  • CSR HELLAS
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΛΙΝΟΪΛ: Ανακοίνωση για την πώληση του 37% της ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ στη Motoroil
ΕΛΙΝΟΪΛ: Ανακοίνωση για την πώληση του 37% της ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ στη Motoroil 30/08/2022 - 10:07
Κτήμα Λαζαρίδη: Διανομή μερίσματος 0,0285 ευρώ ανά μετοχή 30/08/2022 - 11:19
Κτήμα Λαζαρίδη: Διανομή μερίσματος 0,0285 ευρώ ανά μετοχή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μήνυμα εμπιστοσύνης στο μέλλον της Ελλάδας στέλνουν Alpha Bank και UniCredit - Συνάντηση Μητσοτάκη-Ορσέλ
    23/06/2025 - 21:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Λαγκάρντ: Κίνδυνος σοβαρού σοκ αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ
    23/06/2025 - 21:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης: Νέο Non Dom για επενδυτές υψηλού εισοδήματος
    23/06/2025 - 20:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Με μικρή πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου
    23/06/2025 - 20:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΑΑ: Καλύτερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο στην κατηγορία 25-40 εκατ. επιβατών
    23/06/2025 - 20:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eni: Πουλά το 20% της Plenitude στην Ares έναντι περίπου 2 δισ. ευρώ
    23/06/2025 - 19:45 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Lamda Development: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
    23/06/2025 - 19:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τετάρτη η αναστολή διαπραγμάτευσης της Alpha Bank - Από 30 Ιουνίου η διαπραγμάτευση νέων μετοχών
    23/06/2025 - 19:06 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Κικίλιας: Νέα πρωτόκολλα ελέγχου για την ασφάλεια των λιμανιών μας
    23/06/2025 - 18:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ideal: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά βασικών μετόχων μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
    23/06/2025 - 18:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νέα 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία
    23/06/2025 - 08:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fourlis Group: Προβλέπει τζίρο 600 εκατ. ευρώ φέτος και αύξηση EBITDA 20%
    23/06/2025 - 08:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γαλαξίας: Τι «ροκάνισε» τα κέρδη- 53 χρόνια χωρίς δανεισμό
    23/06/2025 - 09:06 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Arivia: Πλάνο διεθνούς επέκτασης παρά την κάμψη μεγεθών- Στα 89,4 εκατ. ο τζίρος
    23/06/2025 - 08:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χίος: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες - ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή
    23/06/2025 - 09:15 ΕΛΛΑΔΑ
AllStar Basket
AllStar Basket

Πλάις: “Ένιωσα σαν στο σπίτι μου στον Παναθηναϊκό” (pics)

23/06/2025 - 21:58
AllStar Basket
AllStar Basket

Το μήνυμα της Ζανταλασίνι για τον Πολονάρα!

23/06/2025 - 20:45
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Roots Hair Salon – ‘’Hair Awards 2025’’

23/06/2025 - 20:16
Advertising.gr
Advertising.gr

KPMG: 52,2 δισ. παράνομα τσιγάρα καταναλώθηκαν στην Ευρώπη το 2023

23/06/2025 - 19:43
Advertising.gr
Advertising.gr

ΕΡΤ3: Διεθνής διάκριση για την εκπομπή «Εντός Κάδρου» στα Journalism Excellence Awards 2025

23/06/2025 - 19:09
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Mitsopoulos – The Meat Family: Διάκριση με Silver Medal από την EcoVadis

23/06/2025 - 17:12
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

WHEN – Ελληνικός Χρυσός: Προγράμματα για την ενδυνάμωση κοριτσιών και γυναικών

23/06/2025 - 15:50
FleetNews
FleetNews

BYD: Νέες τιμές από € 17.290 -“ELECTRIC BONUS” σε 5 ηλεκτρικά μοντέλα (εικόνες)

23/06/2025 - 07:21
FleetNews
FleetNews

Opel Frontera: Διαθέσιμο από €22.900 – Υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό (εικόνες)

23/06/2025 - 07:20
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Grand Opening για το νέο κατάστημα “SKECHERS CONCEPT STORE” στο “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη!

20/06/2025 - 17:49
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2025 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo