Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Φωτοβολταϊκά: Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης αλλά και στάση αναμονής λόγω των εξαγγελιών για ΕΣΠΑ
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
22/03/2022 · 00:00

Φωτοβολταϊκά: Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης αλλά και στάση αναμονής λόγω των εξαγγελιών για ΕΣΠΑ

Η ζήτηση αυξάνεται λόγω της ακριβής ενέργειας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε μια εντυπωσιακή χρονιά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων εξελίσσεται το 2022, στον απόηχο τόσο των συνεχών αυξήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω και της ουκρανικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Businessnews.gr φορείς της αγοράς, παρά το γεγονός ότι και στον κλάδο των φωτοβολταικών παρατηρήθηκε άνοδος στις τιμές, οι νέες εγκαταστάσεις ανά την χώρα, προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 GW.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των τελευταίων μηνών σε σχέση με την αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering), αλλά και τις εξαγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με «γιγαντιαίο ΕΣΠΑ» στον κλάδο (σ.σ. δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες), αναμένεται να υπάρξει αύξηση τα συστήματα ιδιοκατανάλωσης ιδίως στον εμπορικό τομέα. Ο κλάδος που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διαδικασία είναι τα σούπερ μάρκετ, λόγω της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα συγκεκριμένα κτίρια συνήθως διαθέτουν χώρους στις ταράτσες, προκειμένου να εγκατασταθούν και οι φωτοσυλλέκτες, σύμφωνα με όσα ορίζει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης και πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να ωφεληθούν επιχειρήσεις στις οποίες το κόστος για ρεύμα αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού λειτουργικού τους κόστους. Προτεραιότητα σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να έχουν βιομηχανίες από τον κλάδο της μεταποίησης με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με μεγάλη πιθανότητα ένταξης σε αυτό και μεγάλων μονάδων παραγωγής του πρωτογενούς τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα χρονιά 2022 θα είναι και η τελευταία κατά την οποία φυσικά και νομικά πρόσωπα θα μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέχρι 500 κιλοβάτ εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν ήδη δύο έργα τέτοιας τεχνολογίας.

Φορείς της αγοράς, αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου μίλησαν στο BusinessNews.gr, αναφερόμενοι τόσο στην επαναθέρμανση του ενδιαφέροντος τόσο από ιδιώτες, ήδη από τις αρχές του 2022, όσο και από επιχειρήσεις, κάνοντας, επίσης, ιδιαίτερη μνεία και στο γεγονός ότι είναι πιθανό οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης περί επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ να βάλουν φρένο στη ζήτηση, την στιγμή ακριβώς που οι εταιρείες είναι έτοιμες να προβούν, με ίδια κεφάλαια, στην συγκεκριμένη επένδυση.

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας Photovoltaic, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Χ. Αβράμη «υπάρχει μια σημαντική άνοδος στον κύκλο εργασιών, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά από τα τέλη του 2020. Εξακολούθησε με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του έτους 2020 που είχε μέσα το net metering και θα έλεγα ότι κορυφώνεται αυτές τις ημέρες, τόσο από ιδιώτες, όσο και από εταιρείες που επιθυμούν να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιλογές τους πέρα από την ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτή τη φάση, όποιος έχει έστω και τον ελάχιστο χώρο, είτε στην ταράτσα είτε δίπλα στο οίκημά του, μας καλεί για να ρωτήσει τιμές, κάτι που δεν γινόταν τόσο τα προηγούμενα χρόνια».

Όπως, δε, αναφέρει η ίδια, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε σχέση με την αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό, το λεγόμενο Net Metering, με την εξοικονόμηση πλέον να φτάνει ακόμα και το 80% για μια εταιρεία που κάνει κατανάλωση από το πρωί μέχρι το βράδυ και το 60% για τα σπίτια, ενώ, ήδη, έχουν προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες εταιρείες όπως σούπερ μάρκετ, κτίρια γραφείων και κάποια εργοστάσια.

Το ρεύμα του Net metering δεν ανέκοψε, εξάλλου, ούτε το γεγονός ότι δεν υπήρχε μέσα στο πιο πρόσφατο Εξοικονομώ- Αυτονομώ του 2021, ενώ η κ. Αβράμη θεωρεί ότι οι επερχόμενες επιδοτήσεις θα «ζεστάνουν» ακόμα περισσότερο τη ζήτηση, συμπληρώνοντας ότι ακόμα πιο ενθαρρυντικό για τον κλάδο θα είναι η απελευθέρωση του εικονικού (virtual Net Metering), το οποίο, μέχρι τώρα επιτρέπεται μόνο για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας φωτοβολταϊκών Sun Invest, η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας, ωστόσο, παρότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον, είναι πολλοί εκείνοι οι επιχειρηματίες που δεν προχωρούν σε κλείσιμο συμφωνίας, αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες για μια πιθανή επιδότηση: «Από τη μια βλέπω ενδιαφέρον, τηλέφωνα χτυπάνε συνεχώς, ειδικά από εταιρείες που μας λένε ότι έχουν κληθεί να πληρώσουν τον τελευταίο καιρό πολύ υψηλούς λογαριασμούς, όμως τελικά διαπιστώνω ότι υπάρχει μια ατολμία και ίσως λόγω του κόστους, καθώς πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν μια πιθανή επιδότηση» υποστηρίζει το συγκεκριμένο στέλεχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ενδιαφέρον τόσο από νοικοκυριά, όσο και από επιχειρήσεις, με τις δεύτερες να προχωρούν, τελικά, σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω της συνεχούς κατανάλωσης ενέργειας μέσα στην ημέρα, σε αντίθεση με τους ιδιώτες που ξεκινούν την κατανάλωση κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Ο εκπρόσωπος της Sun Invest, εξάλλου, υποστηρίζει ότι παρότι τα κοστολόγια της εγκατάστασης έχουν αυξηθεί λόγω της ζήτησης, πρόκειται για μια επένδυση, για την οποία πλέον, ειδικά για τις εταιρείας, γίνεται απόσβεση, το πολύ μέσα σε τρία χρόνια.

Aπό την πλευρά του, ο Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και διευθυντής ανάπτυξης φωτοβολταϊκών της εταιρείας ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες μιλά, επίσης, για αξιοσημείωτη αύξηση ενδιαφέροντος, ειδικά από πλευράς επιχειρήσεων και βιομηχανιών, να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, μετά και από την διπλάσια άνοδο της κιλοβατώρας σε σχέση με πέρυσι, όμως διατυπώνει και τις ενστάσεις του σχετικά με την σχεδιαζόμενη, από την πολιτεία, επιδότηση. «Το ό,τι υπάρχει ακόμα πιο μεγάλη ζήτηση από τις αρχές του χρόνου και μετά είναι δεδομένο και κυρίως από τις βιομηχανίες. Τις προάλλες επικοινώνησαν μαζί μου από τον ΣΕΒ για το ζήτημα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί μαζικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις τεράστιες καταναλώσεις. Όλο αυτό σημαίνει δηλαδή ότι θα υπάρξει άνθιση του κλάδου, θυμίζοντας μας εποχές του 2013, οπότε έκανε κάποιος μια επένδυση και είχε την απόσβεσή της μέσα σε δύο χρόνια. Αυτό που θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση είναι λανθασμένη κίνηση από πλευράς πολιτείας είναι η επιδότηση. Πραγματικά, δεν έχει νόημα να προχωρήσουν τώρα σε επιδότηση, τη στιγμή που όλοι θέλουν αυτή τη στιγμή να μειώσουν την κατανάλωση και στρέφονται στα φωτοβολταϊκά, πρόκειται δηλαδή για επένδυση που επιθυμούν και βλέπουν, εκ των πραγμάτων, ότι είναι επωφελές 100% να κάνουν, από μόνοι τους χωρίς καμία χρηματική παρακίνηση από την πολιτεία. Τη στιγμή δηλαδή που προσπαθεί, από μόνος του, να αυξήσει τη δυναμική του ο κλάδος δεν είναι σωστό να λες «σχεδιάζω επιδότηση» και να προκαλείς – έστω και παροδικό - πάγωμα».

Όπως τονίζει, επίσης χαρακτηριστικά «αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να επιδοτηθεί ο δανεισμός ή να επιδοτηθούν οι μπαταρίες, αλλά όχι η εγκατάσταση», προσθέτοντας ότι η ουκρανική κρίση έδρασε σαν καταλύτης για τον κλάδο, καθώς απογείωσε ακόμα περισσότερο τις τιμές ηλεκτρικού και φυσικού αερίου και έκανε φυσικό επακόλουθο τη στροφή των επιχειρηματιών σε εναλλακτικές μορφές ενέργειες, όπως τα φωτοβολταϊκά.

Καταλήγει, δε, ότι ακόμα και αν τους επόμενους μήνες υπάρξει μια διόρθωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και οι τιμές σημειώσουν ελαφρά κάθοδο, ήδη υπάρχει ένα ρεύμα χωρίς επιστροφή, καθώς αναδεικνύονται τα πολλαπλά προτερήματα μιας τέτοιας επένδυσης.

  • ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
  • ·
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • ·
  • ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
  • ·
  • NET METERING
  • ·
  • ΔΕΗ
  • ·
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ
  • ·
  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Μικρό οστικό οίδημα ο Λεσόρ, αναμένεται να αγωνιστεί με την Μπασκόνια

All Content

ΑΕΚ: Νοκ άουτ και ο Ερτέλ

All Content - BusinessNews.gr

NielsenIQ – Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 6,4% στο εννεάμηνο – Ώθηση από τρόφιμα και ποτά

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις – Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

All Content

The Ellinikon: Ένας υπέροχος καινούργιος κόσµος

All Content

Στη Cineview η Bundaberg Ginger Beer

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ο Πανερυθραϊκός άντεξε στην αντεπίθεση της ΑΓΕΧ και πέρασε με 89-83 από τη Χαλκίδα (vids & gallery)

All Content

Παναθηναϊκός: «Αντί να ντρέπεται η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις πράξεις της, βγάζει ανακριβείς ανακοινώσεις»

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης: Στα 200 εκατ. ευρώ το «επενδυτικό clawback» για τη φαρμακοβιομηχανία

All Content - BusinessNews.gr

Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2021–2027: Υπογραφή συμβάσεων για 21 νέα έργα, ύψους 33,4 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

CSRΝews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

CSRΝews.gr

Ευ. Μυτιληναίος: Προειδοποίηση για μια «νέα Γιάλτα» εν μέσω υποβάθμισης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Lavipharm: Αύξηση 5,5% των ενοποιημένων πωλήσεων, το 2021
Lavipharm: Αύξηση 5,5% των ενοποιημένων πωλήσεων, το 2021 21/03/2022 - 19:49
Mermeren: Στις 20 Απριλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος 21/03/2022 - 20:07
Mermeren: Στις 20 Απριλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΠΕΦ: Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης οι επενδύσεις και η αντιμετώπιση του clawback
    19/10/2026 - 21:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιταλία: Φόβοι για νέα επεισόδια στο Μιλάνο, μπλόκα φορτηγών στον Νότο
    19/10/2026 - 21:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - Προσέγγιζαν ανηλίκους μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών
    19/10/2026 - 20:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θρίλερ 17,6 εκατ.δολαρίων στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ ερευνά στενό συνεργάτη του, μετά από καταγγελίες Τούρκου επιχειρηματία
    19/10/2026 - 20:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας, στον απόηχο των ταραχών στη Γαλλία
    19/10/2026 - 20:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: η χρηματοδοτική της παρουσία πίσω από δύο εμβληματικές επενδύσεις στην ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση της χώρας
    19/10/2026 - 19:41 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Φόβοι για κρίση χρέους στη Γαλλία με επιπτώσεις στην Ευρωζώνη – Τα σενάρια ύφεσης και ο κίνδυνος για την Ιταλία
    19/10/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΑΣΕ / ICAPCRIF CEO Index: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στο τρίτο τρίμηνο του 2026
    19/10/2026 - 19:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πέντε θέσεις για ασκούμενους δικηγόρους - Ποιους αφορά
    19/10/2026 - 18:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΒΕΠ: Ναι στις νέες παραγωγικές επενδύσεις του ΟΛΠ, όχι στην ανεξέλεγκτη καθετοποίηση
    19/10/2026 - 18:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 07:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε διαβούλευση το ν/σ για τα μέτρα της ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, επιδόματα και ενισχύσεις – Όλα τα μέτρα για το 2026 και το 2027
    19/10/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωπαϊκή ψήφος εμπιστοσύνης στις Σκουριές: Επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων και ορίζοντα λειτουργίας 20 ετών
    19/10/2026 - 09:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επιστολή Χάρη Δούκα στην Ελληνικό Μετρό για την περίφραξη της πλατείας Εξαρχείων
    19/10/2026 - 11:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Microsoft αποσύρεται από τη συμφωνία με την Nscale για κέντρο δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο
    19/10/2026 - 12:39 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπυριδονίδης: «Η Κομοτηνή έχει αγκαλιάσει την ομάδα»

19/10/2026 - 20:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζιάγκος: «Να μεγιστοποιήσουμε τα παραγωγικά μας διαστήματα»

19/10/2026 - 20:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δημοκρατία και παραπληροφόρηση: Πώς τα bots κατασκευάζουν την αίσθηση της πλειοψηφίας

19/10/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

19/10/2026 - 14:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Land»: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα δραματική σειρά του Disney+

19/10/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

19/10/2026 - 13:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo