Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
DEMO ABEE: Επενδυτικό πλάνο, αξίας 356 εκατ. ευρώ
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/11/2021 · 10:29

DEMO ABEE: Επενδυτικό πλάνο, αξίας 356 εκατ. ευρώ

Ένα πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, ύψους 356 εκατ. ευρώ, για την εξαετία 2021-2027, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της DEMO ABEE, Δημήτρη Δέμος.

Ένα πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, ύψους 356 εκατ. ευρώ, για την εξαετία 2021-2027, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της DEMO ABEE, Δημήτρης Δέμος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΙΣΝ.

Οι επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας. Ειδικότερα γίνεται επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι Αττικής και δημιουργούνται τρεις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και τέσσερις μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη, σύγχρονα εργαστήρια R&D στην Θεσσαλονίκη και μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία στην Αττική.

Το πλάνο επενδύσεων της DEMO στην Αρκαδία αφορά τρεις μονάδες για παραγωγή πρώτων υλών και τέσσερις μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Επιπλέον σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία ήδη στην τρέχουσα χρονιά δημιούργησε νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους. H έναρξη της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας τόσο στο χώρο των ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων όσο και στον χώρο των φαρμακευτικών πρώτων υλών. Όπως ανακοινώθηκε, με τις επενδύσεις αυτές, στην Τρίπολη και στη Β. Ελλάδα, η DEMO προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. Επιπλέον αλλάζει τα δεδομένα των περιοχών, αυξάνοντας τις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και αποτελώντας κίνητρο παραμονής στη χώρα για τους νέους επιστήμονες. Η DEMO ΑΕ, προχωράει σε μια σημαντικού μεγέθους επένδυση με στόχο να δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Αγ. Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το σύνολο των επενδύσεων της στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO με περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης διεθνώς.

Ο κ. Δέμος στην εισαγωγή της ομιλίας του, στην εκδήλωση, έκανε μία ανασκόπηση από το 2011 – 2019, την περίοδο των μνημονίων, έως και την πανδημία του 2020. Επισήμανε πως «τα τελευταία δέκα χρόνια μία σειρά μέτρων οδήγησε σε αφαίμαξη των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε επενδυτικά προγράμματα με μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.. H DEMO σε αυτή τη δύσκολη δεκαετία βασισμένη στο τρίπτυχο επενδύσεις – εξωστρέφεια – παραγωγή κατάφερε και αντιστάθηκε στην κρίση, τερταπλασσιαζοντας τη δυναμικότητα της και αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κυρίως λόγω της εξαγωγικής της δυνατότητας.

Τα 2020 όμως μια νέα κρίση και αυτή τη φορά παγκόσμια, η πανδημία του COVID, ήρθε να προστεθεί στο δύσκολο επενδυτικό τοπίο στον κλάδο. Η DEMO με τις ισχυρές παραγωγικές της δυνατότητες, πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αυτή. Κάλυψε όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις επείγουσες ανάγκες άλλων συστημάτων υγείας, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας ακόμη και της Βραζιλίας και της Βολιβίας. Όλη αυτή η εμπειρία της πανδημίας οδήγησε στην αναθεώρηση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σήμερα προσπαθεί να επαναφέρει την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη, έτσι ώστε οι χώρες-μέλη να μην εξαρτώνται από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και να μην υποφέρουν ξανά από σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά.»

Στην συνέχεια έγινε αναφορά στις νέες τεχνολογίες και στα βιοομοειδή προϊόντα. Όπως ανέφερε ο κ. Δέμος «η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά της υπόλοιπης Ευρώπης. Ειδικά, η όποια δραστηριότητα αναφορικά με την άμεση βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων είναι ουσιαστικά μηδενική. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα στερείται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πολλαπλά οφέλη που θα μπορούσε να συνεισφέρει ο τομέας της βιοτεχνολογίας στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας».

«Το γεγονός ότι η χώρα μας έμεινε πίσω από τις εξελίξεις της Βιοτεχνολογίας την ώρα που σε άλλες χώρες έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά, δημιούργησε και ένα έλλειμμα τεχνογνωσίας αλλά και τη φυγή στο εξωτερικό όσων επιστημόνων ελλήνων ήθελαν να ασχοληθούν και να εργαστούν στον τομέα αυτό. Η DEMO, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ενεσίμων της χώρας, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σε σκευάσματα owned branded έχει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα και στον κλάδο. Ως pioneer του κλάδου λοιπόν θα ιδρύσει την μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων παράλληλα με την Βιοακαδημία όπου θα εκπαιδεύει επιστήμονες για να παραμείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν. Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην «κλειστή λίγκα» των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού.», δήλωσε ο κ. Δέμος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τις επενδύσεις χαιρέτισαν ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.
Στοιχεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες, παρουσίασαν οι αναπληρώτριες διευθύνουσες σύμβουλοι Στέλλα Δέμου και Ιωάννα Δέμου.

  • DEMO ABEE
  • ·
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ·
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Επιστροφή SGA με νίκη Θάντερ στην παράταση 127-121 τους Νάγκετς και έξαλλο Γιόκιτς (vids)

All Content

ANGT: Με Μονακό στις 11:30 το πρωί οι έφηβοι του Άρη (live stream)

All Content - BusinessNews.gr

Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Ισραήλ και ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν - Κλειστός ο εναέριος χώρος - Ο Χαμενεϊ δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη

All Content - BusinessNews.gr

Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025

All Content

Socialdoo: PR Agency of the Year στα Ermis Awards 2025

All Content

Ermis Awards: Oι δηλώσεις των νικητών

FleetNews

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

FleetNews

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

FleetNews

Η Renault εξαγοράζει πλήρως τη Flexis εν μέσω δυσκολιών στην αγορά των eLCV

All Content

Στην παράταση οι Πίστονς 122-119 τους Καβαλίερς (vid)

All Content

Σαρωτικοί Νικς στο Μιλγουόκι 127-98 τους Μπακς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025

FleetNews

Ενδεχόμενος νόμος της ΕΕ για στόλους θα κάλυπτε το 57% των πωλήσεων EV το 2030

FleetNews

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

CSRΝews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

CSRΝews.gr

Deloitte και Νομική Βιβλιοθήκη: Κυκλοφορία ενός διαφορετικού παιδικού βιβλίου που καλλιεργεί επιχειρηματικές δεξιότητες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εκρηκτικό ντεμπούτο για εταιρεία start up στο ινδικό Χρηματιστήριο
Εκρηκτικό ντεμπούτο για εταιρεία start up στο ινδικό Χρηματιστήριο 10/11/2021 - 09:29
Η DoorDash εξαγοράζει τη Wolt έναντι 7 δισ. ευρώ 10/11/2021 - 11:12
Η DoorDash εξαγοράζει τη Wolt έναντι 7 δισ. ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ισραήλ και ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν - Κλειστός ο εναέριος χώρος - Ο Χαμενεϊ δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη
    28/02/2026 - 09:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    28/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα
    28/02/2026 - 01:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συμφωνία 110 δισ. δολαρίων: Η Paramount εξαγοράζει τη Warner Bros Discovery
    27/02/2026 - 21:59 MEDIA
  • ΕΣΑ: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων
    27/02/2026 - 21:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
    27/02/2026 - 21:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Όγδοος διαδοχικός μήνας κερδών - Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο της Παρασκευής
    27/02/2026 - 20:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026
    27/02/2026 - 20:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ-Μπιλ Κλίντον στο Κογκρέσο: Δεν έχω ιδέα για τα εγκλήματα του Τζέφρι Επσταϊν
    27/02/2026 - 19:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.
    27/02/2026 - 19:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025
    27/02/2026 - 10:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων 1,3 δισ. ευρώ το 2025 - Το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι το 2028
    27/02/2026 - 10:15 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025
    27/02/2026 - 17:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Άλκης Γέραλης (Mars Pet Nutrition): Η ελληνική αγορά κατοικιδίων σε ισορροπία μεταξύ καινοτομίας, βιωσιμότητας και ευζωίας
    27/02/2026 - 10:22 CEO INSIGHTS
  • Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.
    27/02/2026 - 19:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με ρεκόρ ευστοχίας οι Σέλτικς 148-111 τους Nετς (vid)

28/02/2026 - 07:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σαρωτικοί Νικς στο Μιλγουόκι 127-98 τους Μπακς (vid)

28/02/2026 - 06:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Νύχτα εκτός ρυθμού»: Το νέο μουσικό project του Ρυθμού 94.9 με πρώτη καλεσμένη την Καίτη Γαρμπή

27/02/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

27/02/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:08
FleetNews
fleetnews.gr

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

26/02/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

26/02/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BLONDME

22/02/2026 - 17:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo