Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Όμιλος Πειραιώς Financial Holdings: Οι προβλέψεις έφαγαν τα κέρδη του α΄τριμήνου
NEWSROOM NEWSROOM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
26/05/2021 · 08:03

Όμιλος Πειραιώς Financial Holdings: Οι προβλέψεις έφαγαν τα κέρδη του α΄τριμήνου

Χρήστος Μεγάλου: Η προσπάθεια εξυγίανσης συνεχίζεται ενώ οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη ενισχύονται
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οικονομικά αποτελέσματα α΄τριμήνου 2021 δημοσιοποίησε ο όμιλος της Πειραιώς Financial Holdings, που συμπεριλαμβάνει και την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα καθαρά έσοδα από τόκους το 1ο 3μηνο 2021 ανήλθαν σε €366 εκατ., σημειώνοντας μικρή αύξηση 1% σε ετήσια βάση, λόγω της βελτίωσης του κόστους χρηματοδότησης και του ενισχυμένου χαρτοφυλακίου χρεογράφων. Το μειωμένο κόστος καταθέσεων συνέβαλε θετικά, ενώ παράλληλα η αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 5% ή €1,6 δισ. ετησίως, ενίσχυσαν τα έσοδα από τόκους.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο το 1ο 3μηνο 2021 διαμορφώθηκε στο 2,0% έναντι 2,2% το 4ο 3μηνο 2020, απoτέλεσμα που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των στοιχείων ενεργητικού λόγω του χαρτοφυλακίου ομολόγων.

Αύξηση προμηθειών παρά τα lockdowns

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες κατά το 1ο 3μηνο 2021 ανήλθαν σε €76 εκατ., +7% ετησίως, μια θετική επίδοση δεδομένων των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα εξαιτίας της πανδημίας. Βασικοί συντελεστές της αύξησης ήταν οι δραστηριότητες της κίνησης κεφαλαίων, η διαχείριση περιουσίας και οι πιστωτικές κάρτες, ενώ παράλληλα και οι νέες εκταμιεύσεις δανείων συνέβαλαν θετικά. Τα έσοδα προμηθειών ως ποσοστό του ενεργητικού διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 0,4%, με το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας να συμβάλλει περαιτέρω στην παραγωγή εσόδων από προμήθειες.

Μείωση λειτουργικών εξόδων 4% ετησίως σε επαναλαμβανόμενη βάση

Τα λειτουργικά έξοδα το 1ο 3μηνο 2021 διαμορφώθηκαν σε €225 εκατ., -1% ετησίως, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων, μειώθηκαν κατά 4% ετησίως στα €218 εκατ. Οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στα €97 εκατ., αξιοποιώντας τα οφέλη του προγράμματος αποχώρησης που υλοποιήθηκε το 2020. Τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν το 1ο 3μηνο 2021 κατά 11% σε ετήσια βάση σε €100 εκατ., λόγω των υψηλότερων απαιτούμενων εξόδων για έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης (hive-down, Sunrise κ.α.).

Ο δείκτης κόστους προς βασικά τραπεζικά έσοδα (έσοδα από τόκους και προμήθειες) βελτιώθηκε στο 49% το 1Ο 3μηνο 2021 έναντι 53% το ίδιο 3μηνο του προηγούμενου έτους, κυρίως λογω της μείωσης των δαπανών προσωπικού και της αύξησης των βασικών τραπεζικών εσόδων. Περαιτέρω βελτίωση αναμένεται να επιτευχθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη το σχέδιο μετασχηματισμού και η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση δραστηριοτήτων της Τράπεζας.

Θετική τάση στα κέρδη προ προβλέψεων βασιζόμενη και σε ενισχυμένα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα

Τα κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €634 εκατ. συμπεριλαμβανομένων €403 εκατ. έκτακτων χρηματοοικονομικών εσόδων από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων. Η δυναμική της Τράπεζας αντανακλάται στα έσοδα προ προβλέψεων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (έσοδα από τόκους και προμήθειες μείον επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα), τα οποία ανήλθαν σε €223 εκατ. το 1ο 3μηνο 2021, +9% ετησίως.

Προβλέψεις

Το 1ο 3μηνο 2021 οι προβλέψεις δανείων ανήλθαν στα €961 εκατ. από €438 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Απομειώσεις ύψους €829 εκατ. σχετίζονται με το 50% του σεναρίου πώλησης των Phoenix και Vega (μικτής λογιστικής αξίας €7 δισ.), καθώς και με άλλες πωλήσεις NPE χαρτοφυλακίων το 1ο 3μηνο 2021. Το έξοδο των προβλέψεων ως ποσοστό των δανείων μετά από προβλέψεις διαμορφώθηκε σε 1,4% το 1ο 3μηνο 2021 συγκρινόμενο με 1,9% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ευθυγραμμισμενο με το πλάνο Sunrise για σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους κινδύνου.


Καθαρό αποτέλεσμα επιβαρυμένο από έκτακτα στοιχεία

Το προ φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε το 1ο 3μηνο 2021 σε ζημία €358 εκατ. έναντι ζημίας €340 εκατ. το 1ο 3μηνο 2020. Σε επαναλαμβανόμενη βάση, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε €257 εκατ. έναντι ζημίας €12 εκατ. την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Το καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου Πειραιώς ανήλθε σε ζημία €407 εκατ., συγκρινόμενο με ζημία €232 εκατ. το 1ο 3μηνο 2020.

Αύξηση καταθέσεων +8%

Οι καταθέσεις πελατών ανήλθαν σε €50,4 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2021, αυξημένες κατά 8% σε ετήσια βάση, επανανακτώντας το επίπεδο προ κρίσης. Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά €0,6 δισ. το 1ο 3μηνο 2021, με βελτίωση στα υπόλοιπα όλων των κατηγοριών πελατών. Το κόστος καταθέσεων συνέχισε να μειώνεται και διαμορφώθηκε στις 10 μονάδες βάσης το 1ο 3μηνο 2021 έναντι 12 μονάδων βάσης το 4ο 3μηνο 2020.

Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα διαμορφώθηκε σε €11 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2021. Η αξιοποίηση των πράξεων στοχευμένης μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (TLTRO III) κατά τη διάρκεια του 2020 οδήγησε σε σημαντική άνοδο της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα. Ο Όμιλος Πειραιώς βελτίωσε περαιτέρω τον δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR) στο επίπεδο του 185% στα τέλη Μαρτίου 2021. Το ισχυρό προφίλ ρευστότητας του Ομίλου αντικατοπτρίζεται στον δείκτη δανείων μετά από προβλέψεις προς καταθέσεις, ο οποίος βελτιώθηκε περαιτέρω στο 74% έναντι 81% τον προηγούμενο χρόνο.

Τα εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν 5% σε ετήσια βάση Τα δάνεια προ προβλέψεων και απομειώσεων ανήλθαν σε €47,9 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2021 αμετάβλητα σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Με τη λήξη της περιόδου αναφοράς, τα δάνεια μετά από προβλέψεις ανήλθαν σε €37,4 δισ. Το χαρτοφυλάκιο των εγχώριων εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς αυξήθηκε κατά €0,2 δισ. το 1ο 3μηνο 2021, με το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο να οδηγεί την τάση.Οι εκταμιεύσεις νέων δανείων ανήλθαν σε €1,2 δισ. το 1ο 3μηνο 2021, αυξημένες κατά 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κρατικά προγράμματα χρηματοδότησης Covid-19 & ενεργά μορατόρια

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης Covid-19 μέσω της παροχής εγγυήσεων και με επιδοτήσεις επιτοκίου από το Δημόσιο. Το πρόγραμμα «Γέφυρα 1» που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για την υποστήριξη δανειοληπτών στεγαστικών δανείων βρίσκεται στη φάση υλοποίησης με την Τράπεζα Πειραιώς να υλοποιεί αιτήσεις ύψους περίπου €1,2 δισ. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί την εξέλιξη των δανείων συνολικού ύψους €5 δισ. που συμμετείχαν σε προγράμματα αναστολής δόσεων, τόσο των ενεργών, αλλά και όσων έχουν λήξει.

Δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Common Equity Tier 1 (CET1) του Ομίλου στις 31 Μαρτίου 2021 διαμορφώθηκε στο 12,1%, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαίου διαμορφώθηκε στο 14,2%, υψηλότερα από τις συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις, οι οποίες, μετά την ευελιξία που δόθηκε από τις εποπτικές αρχές λόγω του Covid-19, διαμορφώνονται στο 11,25%. Ο δείκτης CET1, pro-forma για την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανέρχεται σε 15,4%, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαίου διαμορφώθηκε σε 17,5%. Οι δείκτες CET1 και συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ διαμορφώνονται σε 13,6% and 15,7% αντίστοιχα.

Η μείωση των ληξιπρόθεσμων δανείων (NPEs) συνεχίζεται
Η μείωση του αποθέματος των NPEs συνεχίσθηκε και κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19. Τα NPEs μειώθηκαν στα €22,1 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2021 έναντι €24,1 δισ. ένα χρόνο πριν και €22,5 δισ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2020. Οι τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας €7 δισ., αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2ο 3μηνο 2021. Ο pro-forma δείκτης για τις προαναφερόμενες συναλλαγές διαμορφώθηκε στο 35% στο τέλος Μαρτίου 2021. Οι
πωλήσεις NPE με υπαγωγή στο πρόγραμμα HAPS, αλλά και οι συναλλαγές NPE εκτός HAPS συνολικού ύψους €19 δισ. βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειες εξυγίανσης του ενεργητικού, υποστηριζόμενες από την ενισχυμένη πορεία των κεφαλαίων του Ομίλου.

Χρήστος Μεγάλου: Οι προσδoκίες για οικονομική ανάκαμψη ενισχύονται

Με αφορμή τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρήστος Μεγάλου δήλωσε τα εξής:

«Καθώς η ελληνική οικονομία εξέρχεται από τα περιοριστικά μέτρα του Covid-19 και το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με ταχείς ρυθμούς, οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη ενισχύονται. Η Τράπεζα Πειραιώς εργάζεται συστηματικά με βάση το στρατηγικό σχέδιο Sunrise προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί από το τέλος του 2021, καθώς και την οικονομική ανάκαμψη
που θα ακολουθήσει.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει σημαντική προόδο σε όλους τους τομείς του στρατηγικού μας σχεδίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1,4 δισ., η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, αποτέλεσε σημαντική επιτυχία, με υπερκάλυψη τριπλάσια της προσφοράς. Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει ότι η επενδυτική κοινότητα πιστεύει στο σχέδιό μας, αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα,
από το σύνολο των υπόλοιπων ενεργειών €1 δισ. κεφαλαιακής ενίσχυσης, τα €0,8 δισ. έχουν ήδη διασφαλισθεί και τα υπόλοιπα €0,2 δισ. αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 4ο τρίμηνο.

Σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η Πειραιώς διατηρεί ισχυρό δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ύψους 17,5%. Το σχέδιο μείωσης αποθέματος NPEs είναι σε τροχιά επίτευξης, με τις τιτλοποιήσεις NPEs Phoenix-Vega ύψους €7 δισ. να αναμένεται να αποαναγνωρισθούν από τον ισολογισμό του Ομίλου στο τρέχον τρίμηνο. Η τιτλοποίηση NPEs Sunrise 1 ύψους €7 δισ. βρίσκεται στη φάση δεσμευτικών προσφορών και αναμένουμε το κλείσιμο της συναλλαγής μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, επιταχύνουμε την υλοποίηση συναλλαγών που θα συντελέσουν καθοριστικά στην εξυγίανση του ισολογισμού, και την επίτευξη μονοψήφιου δείκτη NPE στους επόμενους
12 μήνες, όπως η τιτλοποίηση NPEs Sunrise 2 ύψους €4 δισ. και η πώληση χαρτοφυλακίων NPEs ύψους €1,5 δισ, τα οποία δεν εντάσσονται στο Σχέδιο Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων
"HAPS 2".

Παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, η λειτουργική μας πρόοδος ως τώρα υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις του σχεδίου. Οι εκταμιεύσεις δανείων ανέρχονται σε €2,1 δισ. από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, με στόχο τα €5,7 δισ. νέες εκταμιεύσεις δανείων το 2021. Οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν άνωτων €50 δισ. το πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2015. Τα έσοδα προ προβλέψεων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, αποδεικνύοντας τη δυναμική του Ομίλου Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική ESG (Environment, Society, Governance), σύμφωνα με τις παγκόσμιες αρχές για την υπεύθυνη τραπεζική, τις οποίες έχουμε υιοθετήσει, ενώ η αναγνώριση του κλιματικού κινδύνου και η διαχείρισή του αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Η Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε η μόνη ελληνική τράπεζα, μεταξύ 300 κορυφαίων εταιρειών στην Ευρώπη όσον αφορά πρωτοβουλίες και δραστηριότητες διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αναμένουμε πρόσθετα απτά αποτελέσματα και αξιοποιούμε τις επιτυχίες που έχουμε ήδη καταφέρει: μία ακόμα τιμητική διάκριση προήλθε από την EBRD. Η Τράπεζα Πειραιώς διακρίθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Χρηματοπιστωτικοί Διαμεσολαβητές» για την επίδοσή της στους τομείς του ESG και της βιώσιμης τραπεζικής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ατζέντα ESG, προκειμένου να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • ·
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS
  • ·
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κέντρικ Ναν: Η 33άρα στη Μαδρίτη και η συνεργασία του με τον Μήτογλου (vids)

All Content

Άρης: Οι ευχές στον Όσμαν για ταχεία ανάρρωση

All Content - BusinessNews.gr

Μουστάκας: Μια ανάσα από τα 100 εκατ. τζίρο- Μηδένισε τον δανεισμό

All Content - BusinessNews.gr

Αναπτυξιακός Νόμος: Ποιες 10 επιχειρήσεις επενδύουν 226 εκατ. ευρώ με κρατικές ενισχύσεις 104,6 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΚΕΟΣΟΕ: Αυξημένη κατά 11,1% η κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα

All Content

Ντέρμπι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της UEFA

All Content

Superbet Greece: Χορηγίες 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις στο marketing με στόχο την κορυφή

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Μπαρτζώκας: "Δεν υπάρχει άλλος Μοντέρο! - Καταπληκτικό το ΣΕΦ"

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Ιστορικό ρεκόρ τζίρου 6,2 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο – Μυτιληναίος: Πειθαρχία στην επίτευξη των στόχων

All Content - BusinessNews.gr

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Πως θα αξιοποιηθούν τα 111 εκατ. ευρώ από τη Heineken – Kαταγγελίες Πολιτόπουλου για στρεβλώσεις που επιμένουν

All Content - BusinessNews.gr

Γιάννης Καλαμβόκης, SUPERBET Greece: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στην εξαετία – Στόχος η κορυφή της ελληνικής αγοράς

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Έρευνα ΕΤΕπ: Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη αυτονομία και προστασία του κλίματος.

CSRΝews.gr

3η Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς: «Ευρωπαϊκή Πολιτική & Τοπική Δράση: Σχεδιάζοντας με τη Νέα Γενιά»

CSRΝews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Με δωρεά 10 εκατομμυρίων η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του ΥΠΕΘΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Hewlett Packard Ελλάς: Διψήφιο ρυθμό αύξησης εσόδων και κερδών το 2020
Hewlett Packard Ελλάς: Διψήφιο ρυθμό αύξησης εσόδων και κερδών το 2020 26/05/2021 - 07:54
Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που απαλλάσσονται από ενοίκια και το μήνα Μάΐο 26/05/2021 - 08:26
Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που απαλλάσσονται από ενοίκια και το μήνα Μάΐο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ρωσία: Ο Πούτιν θέτει υπό κρατικό έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία της Japan Tobacco – Νέο πλήγμα στις ξένες επιχειρήσεις
    05/11/2026 - 18:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων ΟΑΣΘ
    05/11/2026 - 17:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • LokeyPass: Ψηφιακή πλατφόρμα για διαχείριση προορισμών από την Nelios
    05/11/2026 - 17:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους servicers – Εγκρίθηκε με 212 ψήφους η τροπολογία για το επιτόκιο 3%
    05/11/2026 - 17:44 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χ. Θεοχάρης: Επενδύσεις, εμπόριο, ναυτιλία και τουρισμός στο επίκεντρο της ενίσχυσης των ελληνοκινεζικών σχέσεων
    05/11/2026 - 17:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Παρουσιάστηκε η νέα στρατηγική για την εκπαίδευση, την ψηφιακή ετοιμότητα και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών
    05/11/2026 - 17:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Motorola ανεβάζει τον πήχη στα flagship smartphones με το νέο motorola signature 27
    05/11/2026 - 17:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας
    05/11/2026 - 17:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η OPTRONICS TECHNOLOGIES κατασκευάζει το Δίκτυο Οπτικών Ινών της EXA Infrastructure Greece
    05/11/2026 - 17:14 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ο Γιώργος Χότζογλου
    05/11/2026 - 16:55 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Πως θα αξιοποιηθούν τα 111 εκατ. ευρώ από τη Heineken – Kαταγγελίες Πολιτόπουλου για στρεβλώσεις που επιμένουν
    05/11/2026 - 00:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δένδιας: Πρόσκληση στους εφοπλιστές για δωρεά 250 εκατ. ευρώ – Στόχος οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις έως το 2030
    04/11/2026 - 20:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γιάννης Καλαμβόκης, SUPERBET Greece: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στην εξαετία – Στόχος η κορυφή της ελληνικής αγοράς
    05/11/2026 - 07:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης για Ιλον Μασκ: «Δεν μπορείς να “αγοράσεις” τις εκλογές ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιος είσαι»
    04/11/2026 - 22:28 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πιερρακάκης σε Ανδρουλάκη: Οι προτάσεις σας τινάζουν την μπάγκα στον αέρα- Μην γίνεστε Λαφαζάνης
    04/11/2026 - 18:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ερυθρός Αστέρας: Χωρίς Μότλεϊ κόντρα στον Ολυμπιακό - Τι είπαν Ναβάρο και Νουόρα

05/11/2026 - 15:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κέντρικ Ναν: Η 33άρα στη Μαδρίτη και η συνεργασία του με τον Μήτογλου (vids)

05/11/2026 - 15:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα τον Νοέμβριο στο MEGA News

05/11/2026 - 14:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τέσσερις εμβληματικές ελληνικές ταινίες στο αφιέρωμα «Ζωές σε καιρούς αλλαγής» τον Νοέμβριο

05/11/2026 - 13:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Έρευνα ΕΤΕπ: Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη αυτονομία και προστασία του κλίματος.

05/11/2026 - 11:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

3η Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς: «Ευρωπαϊκή Πολιτική & Τοπική Δράση: Σχεδιάζοντας με τη Νέα Γενιά»

05/11/2026 - 11:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Κορινθίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση Beauty Greece 2026

04/11/2026 - 15:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo