Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα από Δευτέρα (vid)
NEWSROOM NEWSROOM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
01/04/2021 · 08:52

Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα από Δευτέρα (vid)

Λειτουργούν ξανά από Δευτέρα 5 Απριλίου τα καταστήματα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop, στο πλαίσιο προσαρμογών στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο (υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό) ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης, Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το λιανεμπόριο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Σχετικά με τις μετακινήσεις, οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το σαββατοκύριακο και μόνο για τα σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα τους οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας.

«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. 'Αρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ με μέτρο με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών. Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που ούτως ή άλλως το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τα σχολεία, όπως είπε ο υφυπουργός, η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ, ενώ προσέθεσε ότι θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

O κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «με δεδομένη την κούραση ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης, το νέο μείγμα των μέτρων, αυτή η νέα ανακατανομή δραστηριοτήτων με περιορισμούς αλλά και αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή τους, θα δώσει μεγαλύτερους βαθμούς, μικρές ανάσες ελευθερίας που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και πιστεύουμε ότι θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης».

Ακόμη, διεμήνυσε ότι προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη, η αξιοποίηση των νέων βαθμών ελευθερίας και η καλύτερη τήρηση των μέτρων ώστε να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια, τα πάρτυ, ο συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους που έχει κοστίσει μεγάλη διασπορά του ιού.

«Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας, μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της, υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας γι αυτό χρειάζεται προσοχή σε αυτό το τελευταίο μίλι της δύσκολης διαδρομής. Καμία χαλάρωση», υπογράμμισε ενώ προσέθεσε: «Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της επιδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, γιατί ναι έχουμε πρόσθετα όπλα σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Έχουμε αύξηση της ροής των εμβολίων, ήδη έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό των πολιτών, υπάρχουν δωρεάν πλέον αξιόπιστα τεστ τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας από την ερχόμενη εβδομάδα, και είμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός όπως οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι παραδέχονται έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους».

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι σκοπός των νέων ρυθμίσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες «αναγνωρίζοντας προφανώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλαρότητα και αφετέρου την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες».

Επιπλέον τόνισε ότι σκοπός είναι να αυξηθεί το επίπεδο συμμόρφωσης στα μέτρα που γνωρίζουν ότι είναι αποτελεσματικά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού ιδίως σε κλειστούς χώρους και η τήρηση των αποστάσεων ώστε να «μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτή την πανδημία».

«Το τέλος της μάχης ενάντια στην πανδημία είναι πλέον ορατό, χάρη στον εμβολιασμό, στην επιχείρηση «Ελευθερία». Μέχρι όμως τα εμβόλια να μας επιτρέψουν να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που θα κάνει δυνατή την επιστροφή στην προ κορονοϊού καθημερινότητα μας είναι αναγκαίο να παραμείνουμε προσεκτικοί. Να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης ώστε το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης συγκυρίας να βρει εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα υγιείς», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς πως θα διασφαλίσουν ότι τα self test δεν θα μεταβιβάσουν την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας στους πολίτες κι αν υπάρχει παράδειγμα αντίστοιχης διαχείρισης στην Ευρώπη καθώς επίσης ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις για τις οποίες θα ζητηθεί εισήγηση της επιτροπής ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική μας στο self test είναι συμπληρωματική, στην ήδη υπάρχουσα στρατηγική μας που αφορά στα rapid και στα μοριακά. Βλέπετε ότι μέρα με τη μέρα αυξάνουμε το ποσοστό των συγκεκριμένων τεστ, θεωρούμε και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, είναι εισήγηση της επιτροπής μας ότι θα συμβάλλουν τα μάλα στο να μπορέσουμε να εκτονώσουμε ακόμα περισσότερο, να κλείσουμε τον κύκλο της διασποράς του ιού», ενώ προσέθεσε ότι όλο αυτό θα εξελίσσεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και εγκυκλίους. «Είναι μία μάχη που δίνεται καθημερινά μέρα με τη μέρα σταθμίζουμε τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και όχι μόνο και από εκεί και πέρα με βάση τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων μας παίρνουμε τις αποφάσεις για το επόμενο βήμα», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

  • ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Μικρό οστικό οίδημα ο Λεσόρ, αναμένεται να αγωνιστεί με την Μπασκόνια

All Content

ΑΕΚ: Νοκ άουτ και ο Ερτέλ

All Content - BusinessNews.gr

NielsenIQ – Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 6,4% στο εννεάμηνο – Ώθηση από τρόφιμα και ποτά

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις – Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

All Content

The Ellinikon: Ένας υπέροχος καινούργιος κόσµος

All Content

Στη Cineview η Bundaberg Ginger Beer

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ο Πανερυθραϊκός άντεξε στην αντεπίθεση της ΑΓΕΧ και πέρασε με 89-83 από τη Χαλκίδα (vids & gallery)

All Content

Παναθηναϊκός: «Αντί να ντρέπεται η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις πράξεις της, βγάζει ανακριβείς ανακοινώσεις»

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης: Στα 200 εκατ. ευρώ το «επενδυτικό clawback» για τη φαρμακοβιομηχανία

All Content - BusinessNews.gr

Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2021–2027: Υπογραφή συμβάσεων για 21 νέα έργα, ύψους 33,4 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

CSRΝews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

CSRΝews.gr

Ευ. Μυτιληναίος: Προειδοποίηση για μια «νέα Γιάλτα» εν μέσω υποβάθμισης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της υπέγραψε η Γ.Ε. Δημητρίου - Η Quest στρατηγικός επενδυτής
Συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της υπέγραψε η Γ.Ε. Δημητρίου - Η Quest στρατηγικός επενδυτής 31/03/2021 - 18:20
Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, για τον Απρίλιο 01/04/2021 - 09:03
Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, για τον Απρίλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΠΕΦ: Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης οι επενδύσεις και η αντιμετώπιση του clawback
    19/10/2026 - 21:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιταλία: Φόβοι για νέα επεισόδια στο Μιλάνο, μπλόκα φορτηγών στον Νότο
    19/10/2026 - 21:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - Προσέγγιζαν ανηλίκους μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών
    19/10/2026 - 20:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θρίλερ 17,6 εκατ.δολαρίων στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ ερευνά στενό συνεργάτη του, μετά από καταγγελίες Τούρκου επιχειρηματία
    19/10/2026 - 20:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας, στον απόηχο των ταραχών στη Γαλλία
    19/10/2026 - 20:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: η χρηματοδοτική της παρουσία πίσω από δύο εμβληματικές επενδύσεις στην ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση της χώρας
    19/10/2026 - 19:41 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Φόβοι για κρίση χρέους στη Γαλλία με επιπτώσεις στην Ευρωζώνη – Τα σενάρια ύφεσης και ο κίνδυνος για την Ιταλία
    19/10/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΑΣΕ / ICAPCRIF CEO Index: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στο τρίτο τρίμηνο του 2026
    19/10/2026 - 19:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πέντε θέσεις για ασκούμενους δικηγόρους - Ποιους αφορά
    19/10/2026 - 18:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΒΕΠ: Ναι στις νέες παραγωγικές επενδύσεις του ΟΛΠ, όχι στην ανεξέλεγκτη καθετοποίηση
    19/10/2026 - 18:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 07:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε διαβούλευση το ν/σ για τα μέτρα της ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, επιδόματα και ενισχύσεις – Όλα τα μέτρα για το 2026 και το 2027
    19/10/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επιστολή Χάρη Δούκα στην Ελληνικό Μετρό για την περίφραξη της πλατείας Εξαρχείων
    19/10/2026 - 11:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωπαϊκή ψήφος εμπιστοσύνης στις Σκουριές: Επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων και ορίζοντα λειτουργίας 20 ετών
    19/10/2026 - 09:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου
    19/10/2026 - 13:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπυριδονίδης: «Η Κομοτηνή έχει αγκαλιάσει την ομάδα»

19/10/2026 - 20:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζιάγκος: «Να μεγιστοποιήσουμε τα παραγωγικά μας διαστήματα»

19/10/2026 - 20:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δημοκρατία και παραπληροφόρηση: Πώς τα bots κατασκευάζουν την αίσθηση της πλειοψηφίας

19/10/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

19/10/2026 - 14:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Land»: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα δραματική σειρά του Disney+

19/10/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

19/10/2026 - 13:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo