Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
KPMG: Έλλειψη δεξιοτήτων στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
25/11/2020 · 15:34

KPMG: Έλλειψη δεξιοτήτων στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η έρευνα των Eversheds Sutherland και της KPMG International καταδεικνύει κενό γνώσεων και απειλούμενες θέσεις εργασίας εξαιτίας του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής.

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως αντιμετωπίζουν μια εποχή πρωτοφανών αναταράξεων και μετασχηματισμών, ως άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής. Το χρηματοοικονομικό κόστος του κινδύνου κλιματικής αλλαγής, που εκτιμάται ότι ξεπερνάει το US$ 1 τρισ., αποτελεί σημαντική απειλή για τις επιχειρήσεις. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 500 διευθυντικά και ανώτερα στελέχη των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου από την παγκόσμια δικηγορική εταιρεία Eversheds Sutherland και τον παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικών υπηρεσιών KPMG, αποκάλυψε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια και οι διοικήσεις των εταιρειών δεν διαθέτουν το κατάλληλο μείγμα δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Σε ποσοστό 74%, τα ανώτερα στελέχη που λαμβάνουν τις αποφάσεις και συμμετείχαν στην έρευνα τον Αύγουστο του 2020, συμφώνησαν ότι η διοίκηση της εταιρείας τους πρέπει να βελτιώσει τις δεξιότητες που διαθέτει για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα με τις θέσεις εργασίας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι 78% των στελεχών θεωρούν τον κίνδυνο κλιματικής αλλαγής βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της δουλειάς τους τα επόμενα 5 χρόνια.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν και άλλες σημαντικές ανθρώπινες και πολιτισμικές πτυχές του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής εντός των επιχειρήσεων:

  • Το ένα τέταρτο εργάζονται για εταιρείες που προσφέρουν μισθολογικά κίνητρα στους διευθυντές για την επίτευξη των στόχων μείωσης της χρήσης του άνθρακα.
  • Το 40% αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοί τους εγκαταλείπουν τη θέση τους επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις κλιματικές επιδράσεις του εργοδότη τους.
  • Το ένα τρίτο ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει ενεργά τη δυσαρέσκειά τους για τις κλιματικές επιδράσεις του εργοδότη τους.
  • Το 14% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι πιο δύσκολο να προσελκύσουν και να προσλάβουν νέους λόγω των απόψεών τους σχετικά με τις κλιματικές επιδράσεις της εταιρείας.

Η έκθεση με τα λεπτομερή ευρήματα της έρευνας, “Climate change and corporate value: What companies really think” δημοσιεύθηκε στη συνάντηση «Green Horizon Summit» (11 Νοεμβρίου 2020), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αντί του συνεδρίου “2020 United Nations Climate Change Conference - COP26” που πλέον έχει προγραμματιστεί για το 2021.

Με αφορμή την έρευνα η Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια της KPMG στην Ελλάδα σχολίασε «Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και επηρεάζει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων καθώς και τα μελλοντικά σχέδιά τους. Η ορθή διαχείριση των επιχειρησιακών κινδύνων επιβάλλει την ένταξη της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στις αναλύσεις κινδύνου (Enterprise Risk Assessments) που διενεργούν τακτικά οι ώριμες επιχειρήσεις. Όμως το γεγονός ότι η πρόσφατη αυτή έρευνα καταδεικνύει την ενδεχόμενη αδυναμία των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο κίνδυνο με τις υφιστάμενες δεξιότητες που συγκεντρώνουν τα στελέχη τους σήμερα, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τις διοικήσεις των επιχειρήσεων ώστε να λάβουν σύντομα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάλληλη ανάπτυξη του προσωπικού τους με στόχο να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα».

Ο Dr. Mark Carney, Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Δράση και την Οικονομία και Μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σημειώνει στον πρόλογο της έκθεσης:

«Θα παρότρυνα τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών να διεξάγουν ενεργό διάλογο σχετικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για την επιχείρησή τους λόγω της κλιματικής αλλαγής, να αναζητήσουν τη διαθέσιμη βοήθεια και να δράσουν έγκαιρα για να περιορίσουν τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και να τους μετατρέψουν σε εμπορικές ευκαιρίες. Η εστίαση τους θα βοηθήσει να ανακοπεί η τραγωδία που διαφαίνεται στον ορίζοντα, δημιουργώντας τα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα που απαιτεί η κοινωνία και που αξίζουν οι μελλοντικές γενιές».

«Ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής αποτελεί ένα πρόβλημα ύψους US$ 1 τρισ. το οποίο πρέπει να διαχειριστούν οι εταιρείες. Δεν πρόκειται μόνο για τις φυσικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τον μεταβατικό κίνδυνο αποτυχίας μείωσης της χρήσης του άνθρακα με βιώσιμο τρόπο και συνεπώς απώλειας σημαντικών εταίρων, όπως οι επενδυτές και οι πελάτες», σχολιάζει η Michelle T. Davies, International Head of Clean Energy & Sustainability στην Eversheds Sutherland. «Η έρευνα αναδεικνύει ένα σημαντικό κενό: τρία τέταρτα των στελεχών θεωρούν ότι ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής αποτελεί απειλή για τη δουλειά τους, ενώ μόλις σε ποσοστό 26% παραδέχτηκαν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο. Οι εταιρείες πρέπει να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες του προσωπικού τους και να εφαρμόσουν στρατηγικά σχέδια για τον περιορισμό των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. Οι εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν με τον νομικό κλάδο ώστε να εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια - πράττοντάς το θα επιτύχουν την μετάβαση καθώς και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας τους».

«Λόγω της αναγνώρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής στο επιχειρηματικό τοπίο, υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση της χρήσης του άνθρακα, και συνεπώς, οι εταιρείες πρέπει να υιοθετήσουν μια φιλοσοφία λύσεων ώστε να αναπτύξουν βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. Επομένως, θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων, της διοίκησης και του προσωπικού σε τομείς όπως των συμφωνιών αγοραπωλησίας ενέργειας (PPA), της ενεργειακής αποδοτικότητας και της κυκλικής οικονομίας», συμπληρώνει ο Mike Hayes, Global Head of Renewables της KPMG International και Head of Climate Change & Decarbonization της KPMG IMPACT. «Επίσης, έχει αναδυθεί ένα ολότελα νέo χρηματοοικονομικό περιβάλλον που επικεντρώνεται στα πράσινα ομόλογα και άλλα παρόμοια προϊόντα για να παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα».

Μεθοδολογία

Η έρευνα της παρούσας έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Eversheds Sutherland και της KPMG International Limited από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Explain the Market Ltd. Συμμετείχαν διευθυντικά και ανώτερα στελέχη από 509 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου τον Αύγουστο του 2020. Η έρευνα περιλάμβανε κορυφαίες εταιρείας από τέσσερις βασικές αγορές (Ασία, Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) και εννιά βασικούς κλάδους (αυτοκινητοβιομηχανία, λιανική, ενέργεια και φυσικοί πόροι, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υγεία και βιοεπιστήμες, υποδομές και ακίνητα, βιομηχανική μεταποίηση, τεχνολογία, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ταξίδια και αναψυχή).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κώδικες δεοντολογίας MRS και ESOMAR. Επιπλέον, έγιναν ατομικές συνεντεύξεις σε βάθος με εννέα από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους σε θέματα κλιματικού κινδύνου και βιωσιμότητας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε εν μέρει εκ μέρους της KPMG IMPACT, μιας νέας πρωτοβουλίας που εγκαινίασε η KPMG. H KPMG IMPACT συγκεντρώνει επαγγελματίες και ειδικούς από εταιρείες του παγκόσμιου οργανισμού της KPMG, για να στηρίξουν την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

  • KPMG
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό για 2,5 χρόνια ο Ταϊρίκ Τζόουνς - Έρχεται το μεσημέρι στην Ελλάδα

All Content

Τα highlights από την επιβλητική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2026: Στο στόχαστρο εισοδήματα, ΦΠΑ και ακίνητα

All Content - BusinessNews.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια - Αποζημιώσεις στους επιβάτες

All Content - BusinessNews.gr

Πολυτελή ακίνητα: Οι microlocations αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην Ελλάδα

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

All Content

Data: Tι δείχνουν για την Ελλάδα του 2026

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Γιαννακόπουλος: «Προσπαθώ να ολοκληρώσω μια μεγάλη μεταγραφή, θα έφερνα και τον... Τζόρνταν»

All Content

Με 37άρα του Γιάννη οι Μπακς 115-98 στο Σακραμέντο (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αποφάσισαν οι αγρότες στη σύσκεψη στα Μάλγαρα

All Content - BusinessNews.gr

Lotus Bakeries: Από το Βέλγιο σε όλο τον κόσμο - Το παγκόσμιο στοίχημα των Biscoff

All Content - BusinessNews.gr

Έρχονται αυξήσεις μισθών το 2026 απο κλαδικές συμβάσεις και κατώτατο

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ελληνογερμανικό e-Φόρουμ Τροφίμων: 60 επιχειρηματίες σε περισσότερες από 80 e-B2B επαφές
Ελληνογερμανικό e-Φόρουμ Τροφίμων: 60 επιχειρηματίες σε περισσότερες από 80 e-B2B επαφές 25/11/2020 - 15:25
ΣΕΠΕΕ-ΣΚΕΕ-ΕΛΣΕΒΒΥΕ: Αίτημα παράτασης αποπληρωμής υποχρεώσεων Νοεμβρίου 25/11/2020 - 15:44
ΣΕΠΕΕ-ΣΚΕΕ-ΕΛΣΕΒΒΥΕ: Αίτημα παράτασης αποπληρωμής υποχρεώσεων Νοεμβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί, από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Οι 20 ανήλικοι
    05/01/2026 - 10:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κατά σχεδόν 1% στον απόηχο της επίθεσης στη Βενεζουέλα
    05/01/2026 - 10:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια - Αποζημιώσεις στους επιβάτες
    05/01/2026 - 09:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πολυτελή ακίνητα: Οι microlocations αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην Ελλάδα
    05/01/2026 - 09:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2026: Στο στόχαστρο εισοδήματα, ΦΠΑ και ακίνητα
    05/01/2026 - 09:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών: Πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων
    05/01/2026 - 09:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Lotus Bakeries: Από το Βέλγιο σε όλο τον κόσμο - Το παγκόσμιο στοίχημα των Biscoff
    05/01/2026 - 08:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα καμάκια»: Φοροδιαφυγή άνω των 300.000 ευρώ από γνωστό dating coach
    05/01/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AEGEAN: Σταθεροποίηση κατάστασης πτήσεων - Ακυρώθηκαν 46 πτήσεις την Κυριακή
    05/01/2026 - 08:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στο μικροσκόπιο οι πραγματικές αποδοχές της Κριστίν Λαγκάρντ - Τι αποκαλύπτουν οι Financial Times
    04/01/2026 - 20:59 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σοβαρά προβλήματα με τις συχνότητες της ΥΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο - Τι γίνεται με τις πτήσεις, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ
    04/01/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Euronext Athens: Τα 10+1 ρεκόρ του 2025 - Οι αποδόσεις των μετοχών
    04/01/2026 - 11:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες θα εγκατασταθούν στη Βενεζουέλα, λέει ο Τραμπ
    04/01/2026 - 12:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ύστερα από έμφραγμα
    04/01/2026 - 18:22 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Η Βενεζουέλα προκαλεί πολιτική σύγκρουση στην Αθήνα - Στο επίκεντρο η δήλωση του πρωθυπουργού
    04/01/2026 - 17:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Elite League: Παπάγος-Βίκος Ιωαννίνων στις 18:30 (live stream)

05/01/2026 - 08:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό για 2,5 χρόνια ο Ταϊρίκ Τζόουνς - Έρχεται το μεσημέρι στην Ελλάδα

05/01/2026 - 07:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Νταντάδες της γειτονιάς: Spec για την καμπάνια με το budget προβολής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

05/01/2026 - 07:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

04/01/2026 - 16:55
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί: Στηρίζει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέσα από τις δράσεις Secret Santa και Breakfast Boxes

29/12/2025 - 08:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo