Τρίτη, 28 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σαράντης: Στα €11,84 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
12/09/2018 · 03:00

Σαράντης: Στα €11,84 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου της Σαράντης κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από νέα προιοντικά λανσαρίσματα και αύξηση μεριδίου αγοράς, όσο και από νέες εξαγορές.

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου της Σαράντης κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από νέα προιοντικά λανσαρίσματα και αύξηση μεριδίου αγοράς, όσο και από νέες εξαγορές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος επιτυγχάνει να ισχυροποιείται μέσα σε ένα πολύ απαιτητικό επιχειρηματικό και καταναλωτικό περιβάλλον χάρη στο ευέλικτο λειτουργικό του μοντέλο που είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του καταναλωτή και δίνει έμφαση στην ποιότητα, το κόστος και την άρτια εμπορική εκτέλεση στα κανάλια διανομής του.

Έχοντας χτίσει θεμέλια για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή του και σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των δύο πρόσφατων εξαγορών INDULONA και ERGOPACK, ο Όμιλος προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζουν τόσο οι νέες εξαγορές, σε υπάρχουσες και νέες αγορές, όσο και η αυξανόμενη παρουσία του στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενσωμάτωση της ERGOPACK και τη βελτιστοποίηση των συστημάτων και διαδικασιών στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ομίλου. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε € 160,27 εκ. ευρώ συγκριτικά με € 145,96 εκ.* την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,81%.

Η Ελλάδα, παρουσίασε άνοδο πωλήσεων της τάξης του 2,01% στα €59,99 εκ. από €58,81 εκ.*, απόδοση σύμφωνη με την τάση της λιανικής αγοράς. Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν 62,57% του συνόλου των πωλήσεων του Ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 15,06% στα €100,28 εκ. από €87,15 εκ.* το Α’ περυσινό εξάμηνο.

Εξαιρώντας τις πωλήσεις της INDULONA και της ERGOPACK οι οποίες ενσωματώθηκαν κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις στις ξένες χώρες του Ομίλου ανήλθαν σε €93,76 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2018, αυξημένες κατά 7,58%. Αντίστοιχα, σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα €153,75 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2018 σημειώνοντας άνοδο της τάξης 5,34%.

Η δέσμευση του Ομίλου για συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας, αύξηση του operating leverage και αξιοποίηση συνεργειών από τις εξαγορές, οδήγησε σε σημαντική ενίσχυση του EBITDA.

Συγκεκριμένα:

* Τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA)** αυξήθηκαν κατά 12,09% στα €17,88 εκ. από €15,95 εκ. και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στα 11,15% από 10,93% το Α’ εξάμηνο του 2017.

* Τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε €14,84 εκ. από €13,57 εκ. το περυσινό αντίστοιχο εξάμηνο, αυξημένα κατά 9,35% και το περιθώριο ΕΒΙΤ διαμορφώθηκε σε 9,26% από 9,30% το περυσινό A’ εξάμηνο.

* Τα Κέρδη Προ Φόρων (ΕΒΤ) έφτασαν τα €14,39 εκ. από €15,37 εκ., μειωμένα κατά 6,34%, και το περιθώριο EBT ανήλθε σε 8,98% από 10,53% το Α’ εξάμηνο του 2017.

* Τα Καθαρά Κέρδη διαμορφώθηκαν σε €11,84 εκ. από €13,37 εκ., και το περιθώριο Καθαρού Κέρδους ανήλθε σε 7,39% από 9,16% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η διοίκηση του Ομίλου είναι αφοσιωμένη στο επενδυτικό της πλάνο μέσω του οποίου προσδοκεί περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία πρόσθετης αξία στους μετόχους του.

Κατά την διάρκεια του 2018, ο Όμιλος Σαράντη έχει προβεί σε πληρωμή μερίσματος για την χρήση του 2017 ποσού 9,4 εκ. ευρώ (0,28 ευρώ ανά μετοχή). Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2018 ανέρχεται σε € 24,32εκ. από - €16 εκ. στο τέλος του 2017.

Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στην αύξηση του συνολικού δανεισμού του Ομίλου κατά περίπου 15 εκ. ευρώ, όσο και σε ταμειακές εκροές που σχετίζονται με τις εξαγορές και την πληρωμή μερίσματος. Εκτιμάται ότι οι θετικές ταμειακές ροές που ο Όμιλος θα δημιουργήσει στο Β’ εξάμηνο του έτους θα εξομαλύνουν αυτήν την αύξηση του καθαρού δανεισμού.

Το λειτουργικό κεφάλαιο κίνησης ως προς τις πωλήσεις διαμορφώθηκε στο 34,87% στο Α’ εξάμηνο του 2018 από 35,28% στο Α’ εξάμηνο του 2017. Η αύξηση στο λειτουργικό κεφάλαιο κίνησης κατά το Α’ εξάμηνο είναι συνήθης πρακτική του Ομίλου και συνδέεται με τα εποχιακά προϊόντα.

Εξάλλου, και τα αποθέματα παρουσιάζουν αύξηση λόγω της εισόδου νέων σημάτων στον Όμιλο. Αναμένεται εξισορρόπηση του δείκτη στο σύνολο του έτους 2018 περίπου στο 30%, δηλαδή κοντά στα επίπεδα του έτους 2017.

Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου του 2018 του Ομίλου χαρακτηρίστηκαν από σημαντική πρόοδο καθώς η βαθιά γνώση της αγοράς, των σύγχρονων καταναλωτικών τάσεων και αναγκών, τα νέα προϊοντικά λανσαρίσματα, που υποστηρίζονται από ένα αποτελεσματικό πλάνο υποστήριξης και επικοινωνίας, και οι νέες εξαγορές συντελούν στην ισχυροποίηση της παρουσίας του Ομίλου στα κανάλια διανομής του.

Ταυτόχρονα, η ισορροπημένη διαχείριση λειτουργικών εξόδων, το operating leverage και οι συνέργειες από τις εξαγορές, συντελούν στην βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου και τροφοδοτούν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Οι στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου για το 2018 και το άμεσο μέλλον επικεντρώνονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στην γεωγραφική επέκταση, στην αύξηση οικονομιών κλίμακας, στην βελτίωση του κόστους και στην εξεύρεση εξαγορών ικανών να προσφέρουν πρόσθετη αξία.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση των νέων εταιρειών και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού αποτελούν σημαντικούς στόχους που θα υποστηρίξουν την μελλοντική επέκταση του Ομίλου. Αυτό αναμένεται να επιταχύνει την ανάπτυξη των πωλήσεων του και να οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, αυξάνοντας το αποτύπωμα του Ομίλου τόσο στην περιοχή που δραστηριοποιείται όσο και στις νέες αγορές που διείσδυσε πρόσφατα.

* Από 1η Ιανουαρίου 2018, ο Όμιλος εφαρμόζει πλήρως το νέο λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 15 «Έσοδα από Συμβόλαια με Πελάτες». Η επίπτωση του ΔΠΧΑ 15 πάνω στο Όμιλο αφορά στις πωλήσεις του, καθώς δαπάνες σχετικές με τις παροχές εμπορίου που πραγματοποιούνται από τον Όμιλο στα πλαίσια συμφωνιών με πελάτες του, από 01/01/2018 δεν περιλαμβάνονται στα έξοδα διάθεσης, αλλά εμφανίζονται αφαιρετικά των πωλήσεων. Πέρα από τις πωλήσεις και τα έξοδα διάθεσης του Ομίλου, αυτή η αλλαγή επηρεάζει το μικτό κέρδος και τα περιθώρια κερδοφορίας, ενώ σε απόλυτο νούμερο η καθαρή κερδοφορία δεν μεταβάλλεται. Στην ιστοσελίδα του Ομίλου https://ir.sarantis.gr/el/analystcorner/financial-results-release (αρχείο“Analyst Reporting”) παρατίθενται συγκριτικά στοιχεία.

  • ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Σλούκας χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια, χειρουργείται το πρωί της Τρίτης

All Content

Υπερθέαμα με Ολυμπιακός-Μονακό, Βαλένθια-Παναθηναϊκός AKTOR στο παρκέ του Novasports!

All Content - BusinessNews.gr

Intracom Holdings: Με 33,4 εκατ. ευρώ έσοδα έκλεισε το 2025 - Το μήνυμα Σωκράτη Κόκκαλη

All Content - BusinessNews.gr

EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air, μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 90%

All Content - BusinessNews.gr

Ευ. Μυτιληναίος: Το επόμενο κύμα ανάπτυξης των ΑΠΕ θα καθοδηγηθεί από την ενεργειακή ασφάλεια

All Content

TikTok στην Ελλάδα: Η οικονοµία της προσοχής και η ελληνική ιδιαιτερότητα

All Content

Κρατική διαφήμιση: Εγκρίθηκαν νέα κονδύλια άνω των 4,7 εκατ.

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

FleetNews

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

FleetNews

Επενδυτικό «reset» για την Stellantis – Έμφαση σε 4 μάρκες

All Content

Λεσόρ: «Τώρα πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου» (vid)

All Content

Μπαρτζώκας: «Χρειάζεται να ματώσουμε στο γήπεδο» (vid & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

ΙΛΥΔΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 26% το 2025 - Ανοδος 16% στα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate

All Content - BusinessNews.gr

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Αύξηση EBITDA κατά 43,7% στα €8,6 εκατ. το 2025

FleetNews

Η Citroën σε δυναμική τροχιά το Α’ τρίμηνο 2026

FleetNews

Η Hyundai λανσάρει τη μάρκα IONIQ στην Κίνα – Πρεμιέρα με δύο πρωτότυπα

CSRΝews.gr

Από τον μισθό στην ασφάλεια: Τι σημαίνει σήμερα ευημερία στην εργασία

CSRΝews.gr

Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ – Εξαγορά του 51% της Sun Force Two

CSRΝews.gr

Onassis Health: Organmeetings on the spot – Όλοι μαζί δυναμώνουμε την αλυσίδα ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΟΛΠ: Μνημόνιο συνεργασίας με Guangzhou Port
ΟΛΠ: Μνημόνιο συνεργασίας με Guangzhou Port 12/09/2018 - 03:00
ΟΠΑΠ: Στα 737,5 εκατ. τα καθαρά έσοδα προ εισφορών στο εξάμηνο 12/09/2018 - 03:00
ΟΠΑΠ: Στα 737,5 εκατ. τα καθαρά έσοδα προ εισφορών στο εξάμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η κίνηση της Τέιλορ Σουίφτ για να προστατευθεί από την ΑΙ: Κατοχυρώνει τη φωνή της και την εικόνα της ως εμπορικό σήμα
    27/04/2026 - 22:09 LIFESTYLE
  • ΗΠΑ: Οι απώλειες από τις οικονομικές απάτες μέσω των social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020
    27/04/2026 - 21:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με μικρές απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών
    27/04/2026 - 20:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air, μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 90%
    27/04/2026 - 20:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Trastor: Ανακοίνωσε την πρόθεση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
    27/04/2026 - 20:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κούβα: Ο τουρισμός "καταρρέει" με πτώση σχεδόν 50% το πρώτο τρίμηνο του έτους
    27/04/2026 - 19:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πιερρακάκης: Ακολουθούμε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής αποδεκτό από την κοινωνία
    27/04/2026 - 19:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΙΛΥΔΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 26% το 2025 - Ανοδος 16% στα καθαρά κέρδη
    27/04/2026 - 18:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Loulis Food: Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα €5,61 εκατ. το 2025
    27/04/2026 - 18:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Intracom Holdings: Με 33,4 εκατ. ευρώ έσοδα έκλεισε το 2025 - Το μήνυμα Σωκράτη Κόκκαλη
    27/04/2026 - 18:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate
    27/04/2026 - 07:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Υποχρεωτικό QR code σε κάθε φορτίο – Σε πλήρη εφαρμογή η β’ φάση
    27/04/2026 - 08:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ): Τα σούπερ μάρκετ έχουν επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια
    27/04/2026 - 10:12 CEO INSIGHTS
  • Κοινωνικός τουρισμός - ΔΥΠΑ: Παρατείνονται μέχρι και Τετάρτη 29 Απριλίου οι αιτήσεις
    27/04/2026 - 10:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ - Εξαγορά του 51% της Sun Force Two
    27/04/2026 - 10:34 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ιταλία: Πρίφτης και Καστρίτης υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν

27/04/2026 - 20:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μαρκοϊσβίλι: «Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά» - Τι είπε ο Τάις

27/04/2026 - 20:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Από τον μισθό στην ασφάλεια: Τι σημαίνει σήμερα ευημερία στην εργασία

27/04/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ – Εξαγορά του 51% της Sun Force Two

27/04/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Phaistos στις κυπριακές εκλογές 2026: Πολιτική διαφήμιση στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο

27/04/2026 - 13:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ρυθμός 94.9: Η LILA στο «Κάτι Παίζει» powered by ΔΕΗ στη στάση του μετρό Σύνταγμα

27/04/2026 - 13:03
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

27/04/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

27/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo