Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
28/06/2017 · 03:00

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Χθες υπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Χθες υπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνον από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη στον οποίο θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως αυτές θα έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.

To "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών" συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων" μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση".

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος που προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, θα περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), του ΕΣΠΑ, http://www.espa.gr και στην ιστοσελίδα http://www.ependyseis.gr.

Στη Δημόσια Πρόσκληση για το νέο Πρόγραμμα (θα εκδοθεί εντός επταημέρου από τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) θα ορίζονται επίσης η ημερομηνία έναρξης, όπως και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα. Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ότι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Επισημαίνεται ότι, επιχειρήσεις οι οποίες διατηρούν υποκαταστήματα και επιθυμούν να προσλάβουν άτομα για να απασχοληθούν σε αυτά, υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση για κάθε υποκατάστημα εφόσον έχουν δημιουργήσει ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης τόσο στο ΟΠΣ-ΟΑΕΔ όσο και στο ΠΣΚΕ τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμούν να απασχολήσουν τους ωφελούμενους.

Επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πριν την υποβολή της αίτησης για επικαιροποίηση των στοιχείων τους στις κάτωθι ενδεικτικές περιπτώσεις: δεν έχουν συμπληρώσει πλήρως ή ορθώς τα στοιχεία στους (π.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, email, τηλέφωνο, ΚΑΔ, νόμιμος εκπρόσωπος κλπ), αλλαγή στοιχείων της έδρας ή υποκαταστήματος, δεν έχουν δηλώσει τυχόν υποκαταστήματα κ.α.

Επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προκειμένου για την εγγραφή τους, οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή τα υποκαταστήματα στα οποία θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ).

Για τη σύνδεση χρήστη στο ΠΣΚΕ η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να συνδεθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis κατά την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων, προκειμένου να υποβάλλει την σχετική ηλεκτρονική Αίτηση Απόδοσης Δικαιωμάτων Πρόσβασης για να αποκτήσει κωδικό πρόσβασης και συνθηματικό. Τον κωδικό και το συνθηματικό αυτό η επιχείρηση θα τα χρησιμοποιήσει για την υποβολή της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα στο ΠΣΚΕ. Επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στο σύστημα του ΠΣΚΕ, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα με τους κωδικούς που διαθέτουν, προσθέτοντας την εν λόγω νέα δράση.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν (1) έως και δέκα (10) ωφελούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.

Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις με συνολικό προσωπικό: α) έως τρεις (3) θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο, β) άνω των τριών (3) και έως εννέα (9) θέσεις πλήρους απασχόλησης, για έως δύο (2) ωφελούμενους, γ) άνω των εννέα (9) έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης για έως τρεις (3) ωφελούμενους, δ) άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόλησης για έως πέντε (5) ωφελούμενους, ε) άνω των 30 έως 50 θέσεις απασχόλησης για έως οκτώ (8) ωφελούμενους και στ) άνω των 50 θέσεων πλήρους απασχόλησης για έως δέκα (10) ωφελούμενους.

Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδος), στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής, για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.

Οι 1.295 θέσεις κατανέμονται ανά Περιφερειακή Ενότητα, ανά ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο και βάσει αυτών υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.

  • ΟΑΕΔ
  • ·
  • ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μιλγουόκι Μπακς: Νέος προπονητής ο Τέιλορ Τζένκινς

All Content

Κατέκτησε την ENBL η Ντζίκι Βαρσοβίας, 109-97 τη Μάντσεστερ στον τελικό (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €4 δισ. για το Στρατηγικό Σχέδιο 2030 - Θα συμμετάσχει το ΥΠΕΘΟ

All Content - BusinessNews.gr

DEF2026 - Σπ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Η γραφειοκρατία το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επαναβιομηχανοποίηση της Ευρώπης

All Content - BusinessNews.gr

Μελέτη ΔΝΤ: Η ΑΑΔΕ αποτελεί πρότυπο εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης

All Content

Μαρίνα Φλοίσβου: Ένα premium περιβάλλον προβολής με την υπογραφή της Interbus

All Content

Ενώνουν δυνάμεις Brave και Αdmine

FleetNews

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

FleetNews

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

FleetNews

StarLeasing: Νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Mercedes-Benz & smart

All Content

Μονακό: Επέστρεψαν στις προπονήσεις Νέντοβιτς και Τάρπεϊ ενόψει Μπαρτσελόνα

All Content

Αγκαλιά με την άνοδο ο Άρης, 69-50 και 3-0 τους Πάνθηρες Καβάλας (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Κομισιόν: Εκταμιεύει 1,18 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στο πλαίσιο του NextGenerationEU

All Content - BusinessNews.gr

Δημήτρης Ματεμτζής Intrafashion: Η επιστροφή της Bodytalk σε κερδοφορία και η νέα συνεργασία στα καλλυντικά

All Content - BusinessNews.gr

ΣΕΑΟΠ: Ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών το 2025

FleetNews

Η επαναχρησιμοποίηση μπαταριών BEV, προτιμότερη της ανακύκλωσης;

FleetNews

Ο Όμιλος Volkswagen περνά στην αντεπίθεση στην Κίνα

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Υπογραφή αναβάθμισης των φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ

CSRΝews.gr

HELLAGRO: Διακρίθηκε με το Silver Medal από την EcoVadis

CSRΝews.gr

«Κινητή Βιβλιοθήκη Ανάσας»: Μια νέα κοινωνική δράση για ασθενείς σε κατ’ οίκον φροντίδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

«Πάγωσε» τη σύμβαση με τον ιδιώτη ο Μπουτάρης
«Πάγωσε» τη σύμβαση με τον ιδιώτη ο Μπουτάρης 28/06/2017 - 03:00
Ικανοποιημένοι οι επιβάτες από την τηλεματική του ΟΑΣΑ 28/06/2017 - 03:00
Ικανοποιημένοι οι επιβάτες από την τηλεματική του ΟΑΣΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • 25 χρόνια Athens Jazz: Το φεστιβάλ-ορόσημο, στην επετειακή έκδοσή του, μεταμορφώνει την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    23/04/2026 - 23:00 LIFESTYLE
  • ΔΕΗ: Μπαίνει με 1,2 δισ. ευρώ στην ΑΜΚ η CVC Capital Partners
    23/04/2026 - 21:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    23/04/2026 - 20:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις η Ελλάδα - Νέο deal δρομολογεί IDEAL Holdings
    23/04/2026 - 20:40 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Τραπεζική ενοποίηση τώρα ή μόνιμη υστέρηση: Η παρέμβαση Βασίλη Ψάλτη της Alpha Bank στους Δελφούς
    23/04/2026 - 20:26 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Βουλή - Τάκης Θεοδωρικάκος: Εθνικός στόχος ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας
    23/04/2026 - 20:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • DEF2026 - Τζαννετάκης (Motor Oil): «Ισορροπία μεταξύ διύλισης καυσίμων και πράσινης μετάβασης
    23/04/2026 - 20:02 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Υπουργείο Οικονομικών: Αναστέλλονται φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
    23/04/2026 - 19:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΗ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €4 δισ. για το Στρατηγικό Σχέδιο 2030 - Θα συμμετάσχει το ΥΠΕΘΟ
    23/04/2026 - 18:53 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • DEF2026 - Μανουσάκης: Στα μέσα Ιουνίου ξεκινάει η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ - Υλοποιούνται εκτεταμένες επενδύσεις
    23/04/2026 - 18:29 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δημήτρης Ματεμτζής Intrafashion: Η επιστροφή της Bodytalk σε κερδοφορία και η νέα συνεργασία στα καλλυντικά
    23/04/2026 - 07:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δυναμική χρονιά το 2025 με ισχυρή ανάπτυξη - Επενδύσεις έως 30 εκατ. ευρώ το 2026
    23/04/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κομισιόν: Εκταμιεύει 1,18 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στο πλαίσιο του NextGenerationEU
    23/04/2026 - 12:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αλ. Εξάρχου: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα ο Κάθετος Διάδρομος
    23/04/2026 - 12:18 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Λ. Κοβέσι: Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι διαφθορές
    23/04/2026 - 11:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Ο Τζέιλεν Γουίλιαμς υπέστη θλάση

23/04/2026 - 20:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κατέκτησε την ENBL η Ντζίκι Βαρσοβίας, 109-97 τη Μάντσεστερ στον τελικό (vid)

23/04/2026 - 20:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το ERT εcho αποχαιρετά τον Στέφανο Ληναίο

23/04/2026 - 14:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Υπογραφή αναβάθμισης των φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ

23/04/2026 - 14:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Κυρίες μου!»

23/04/2026 - 13:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLAGRO: Διακρίθηκε με το Silver Medal από την EcoVadis

23/04/2026 - 12:24
FleetNews
fleetnews.gr

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

23/04/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

23/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo