Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οι νέες διοικήσεις στις τράπεζες μονοπώλησαν τη συζήτηση Τσακαλώτου-Νουί
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
02/09/2016 · 03:00

Οι νέες διοικήσεις στις τράπεζες μονοπώλησαν τη συζήτηση Τσακαλώτου-Νουί

Τα νέα τραπεζικά στελέχη είναι αυτά που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση της οικονομίας μέσα από τον περιορισμό των "κόκκινων" δανείων

Όπως ανέφεραν πηγές της ΕΚΤ, οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) κ. Daniele Nouy όπως αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ. Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και οι διοικήσεις των τραπεζών, θέματα αλληλένδετα αφού τα νέα τραπεζικά στελέχη θα είναι αυτά που θα διαμορφώσουν και τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μέσα από τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων. Το τελευταίο αυτό εγχείρημα είναι από τα σημαντικότερα που καλούνται να διαχειριστούν οι διοικήσεις των τραπεζών.

Καμία σχετική δήλωση δεν έγινε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Και ενώ η συνάντηση αυτή επικεντρώθηκε στις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος η στελέχωση των τραπεζών βρίσκεται με βάση τις προβλεπόμενες από τον SSM ημερομηνίες πολύ κοντά στο σημείο μηδέν μολονότι η ονοματολογία παραμένει κραταιά μόνον σε επίπεδο φημών αφούν η επιβεβαίωση απέχει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η συζήτηση μεταξύ των κ.κ. Νουί και Τσακαλώτου είχε στην ατζέντα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ελληνικές πηγές ανέφεραν πως στόχος είναι να διατηρηθεί η ελληνικότητα του ελληνικού banking, ενώ προτεραιότητα είναι και η διαχείριση των NPLs.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν εκτιναχθεί στα 117 δισ. ενώ σε ορισμένες κατηγορίες δανείων έχουν φθάσει στο 83% με 84% του συνολικού χαρτοφυλακίου της κατηγορίας όπως τα καταναλωτικά ή ο δανεισμός σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τραπεζικοί παράγοντες συνομολογούν πως το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων έχει αρχίσει έντονα να απασχολεί και την κυβέρνηση.

Μάλιστα κύκλοι της αγοράς σημείωναν πως το θέμα αυτό εθίγη και στου Μαξίμου όταν οι παραγωγικές τάξεις συνάντησαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χθες ενόψει της ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει έστω και καθυστερημένα δύο στόχους: τη διατήρηση της ελληνικότητας όσον αφορά την ταυτότητα των διοικησεων των τραπεζών και μία δυνητικά λιγότερο επιθετική πολιτική σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.

Ωστόσο η θέση τόσο της ΕΚΤ όσο και του SSM είναι απολύτως δεδομένη αφού μόλις χθες ο Μάριο Ντράγκι επανήλθε στο θέμα αυτό μέσω της απάντησης σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για τη σημασία που αποδίδει η ΕΚΤ στην εξεύρεση ανθρώπων, οι οποιοι θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των τραπεζών «τέτοιων που να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών». Συγχρόνως σημείωσε την ανάγκη να μην μπορούν τα στελέχη αυτά να δεχθούν παρεμβάσεις πολιτικές ή άλλες.

• Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν εκτιναχθεί στα 117 δισ. ενώ σε ορισμένες κατηγορίες δανείων έχουν φθάσει στο 83% με 84% του συνολικού χαρτοφυλακίου της κατη­γορίας όπως τα καταναλωτικά ή ο δανεισμός σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

• Η κυβέρνηση επιδιώκει έστω και καθυστερημένα δύο στόχους: τη διατήρηση της ελληνικότητας όσον αφορά την ταυτότητα των διοικήσεων των τραπεζών και μία δυνητικά λιγότερο επιθετική πολιτική σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.

Ενθαρρυντικά στοιχεία προέκυψαν χθες από το μέτωπο της βιομηχανίας, αφού τον Αύγουστο υπήρξαν κάποιες ενδείξεις πως, ίσως, η ελληνική μεταποίηση βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης, σύμφωνα με τον δείκτη PMI. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης εκτίμησε πως το 2016 θα «κλείσει» με το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί και η υπέρβαση του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην oικονομία ως ένεση ρευστότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε και έσπευσε να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση εργάζεται για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η πρόβλεψη πολλών διεθνών ιδιωτικών φορέων ήταν στην αρχή του χρόνου για ύφεση 1,5% - 2% φέτος ενώ και η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμούσε ύφεση 1,2% στο εξάμηνο, εκτίμησε ο κ. Χουλιαράκης, παρατηρώντας όμως πως τελικά η οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και η ύφεση στο εξάμηνο ήταν τελικά, 0,9%. Εκτίμησε πως η εικόνα της οικονομίας είναι συμβατή με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για τέλος της ύφεσης στο μέσο του 2016 και αρχή ανάκαμψης, που σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί σε εφησυχασμό και υπογράμμισε πως η μόνη ρεαλιστική στόχευση για ανάπτυξη της τάξης του 2% είναι η προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων.

Όσον αφορά στο δείκτη PMI, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Markit, η ελληνική μεταποίηση άρχισε να ανακάμπτει με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 50,4 μονάδες τον Αύγουστο, από 48,7 μονάδες τον Ιούλιο, και βρέθηκε πάνω από τις 50 μονάδες που στη συγκεκριμένη μέτρηση διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση στον κλάδο.

Η βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών ενισχύθηκε από την αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, ενώ η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν επίσης εμφανής. Όσον αφορά στις τιμές, το κόστος εισροών εξακολούθησε να αυξάνει, ενώ οι εταιρείες διατήρησαν την τρέχουσα τάση μείωσης των τιμών πώλησης. Υπήρξαν ενδείξεις ότι η άνοδος των επιπέδων παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για ελληνικά αγαθά από το εξωτερικό, με τις νέες παραγγελίες εξαγωγών αυξήθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο, με την τελευταία αύξηση να είναι η εντονότερη από τον Ιούλιο του 2014.

Στο μεταξύ, αμετάβλητο παρέμεινε τον Ιούλιο του 2016 το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το περιθώριο επιτοκίου αυξήθηκε στις 4,59 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,45 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,42%, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε αύξηση κατά 14 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 5,01%. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων διαμορφώθηκε στο 14,47%. Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια διαμορφώθηκε στο 5,85%, από 5,82% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 7,36%. Αμετάβλητα παρέμειναν, τον Ιούλιο του 2016, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων και του συνόλου των δανείων. Το περιθώριο επιτοκίου παρέμεινε αμετάβλητο στις 4,49 εκατοστιαίες μονάδες.

  • ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
  • ·
  • ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
  • ·
  • ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΟΥΙ
  • ·
  • ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός, 79-78 τη Βιλερμπάν στη Γαλλία

All Content

Τέταρτη σερί νίκη ο Ερυθρός Αστερας 95-92 την Ντουμπάι -Η Μπασκόνια 102-91 τη Ζαλγκίρις!

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 2,20% με «έκρηξη» συναλλαγών - Σημαντικά περιθώρια ανόδου και το 2026 «βλέπουν» οι χρηματιστηριακές

All Content - BusinessNews.gr

Υπεγράφη η συμφωνία από CSG και ΕΑΣ για τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για νέο φωτοβολταϊκό έργο 20,75 MW στην Ιταλία

All Content

Τηλεοπτικά κανάλια: Τα περιφερειακά της Αττικής σε ρόλο πρωταγωνιστή

All Content

Νέο spec από την ΔΥΠΑ

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Με "βόμβα" Βιλντόσα η Βίρτους Μπολόνια 84-82 στο Μονακό

All Content

Gen A Stars: Έσπασε το αήττητο της ΔΕΚΑ με 79-75 ο Ολυμπιακός

All Content - BusinessNews.gr

Στο «τραπέζι» το πακέτο για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις με Κομισιόν

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Αύξηση πάνω από 80 δισ. στις καταθέσεις νοικοκυριών από το 2019 – Σε υψηλό 15ετίας τον Δεκέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Πρώτες αυξήσεις στους μισθούς από τη φορολογική μεταρρύθμιση - Νέοι και οικογένειες οι κερδισμένοι

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση επέβαλε capital controls και στην ενημέρωση
Βούλτεψη: Η κυβέρνηση επέβαλε capital controls και στην ενημέρωση 02/09/2016 - 03:00
Επικουρικές συντάξεις: Έως και 50% έφτασαν οι μειώσεις 02/09/2016 - 03:00
Επικουρικές συντάξεις: Έως και 50% έφτασαν οι μειώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πιερρακάκης: Ανάπτυξη, δημοσιονομική πειθαρχία και ευρωπαϊκή συνοχή σε έναν ασταθή κόσμο
    30/01/2026 - 22:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παναμάς: Δικαστική νίκη για Τραμπ - Δικαστήριο ακύρωσε την παραχώρηση των λιμανιών στον όμιλο του Χονγκ Κονγκ
    30/01/2026 - 21:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΒΟΑΚ: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος Ηράκλειο – Χανιά – Κίσσαμος - Επεσαν οι υπογραφές
    30/01/2026 - 21:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με θετικό πρόσημo έκλεισαν οι συναλλαγές της Παρασκευής - Με κέρδη ο Ιανουάριος
    30/01/2026 - 20:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας η ανεργία - Προειδοποιητικές απεργίες στο Δημόσιο
    30/01/2026 - 19:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπεγράφη η συμφωνία από CSG και ΕΑΣ για τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο
    30/01/2026 - 18:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 2,20% με «έκρηξη» συναλλαγών - Σημαντικά περιθώρια ανόδου και το 2026 «βλέπουν» οι χρηματιστηριακές
    30/01/2026 - 18:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης για τις αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα: «Το είπαμε, το κάναμε»
    30/01/2026 - 18:13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,85%, με υψηλά κέρδη 9,16% έκλεισε ο Ιανουάριος
    30/01/2026 - 17:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Celestyal: Ανακοίνωσε δύο καινούργιες κρουαζιέρες επανατοποθέτησης
    30/01/2026 - 17:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πρώτες αυξήσεις στους μισθούς από τη φορολογική μεταρρύθμιση - Νέοι και οικογένειες οι κερδισμένοι
    30/01/2026 - 08:06 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στο «τραπέζι» το πακέτο για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις με Κομισιόν
    30/01/2026 - 09:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ComSys: Στρατηγική ανάπτυξης στην εποχή της ΤΝ - Η επένδυση στην Jaggle.eu και τα σχέδια για το 2026
    30/01/2026 - 08:49 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Πωλήσεις έως 100.000€ χωρίς ΦΠΑ στην ΕΕ για μικρές επιχειρήσεις - Πώς λειτουργεί το νέο καθεστώς
    30/01/2026 - 07:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Evergood και Γευσήνους αναλαμβάνουν την Ακτή Βουλιαγμένης - Στα 4,28 εκατ. ευρώ το τίμημα
    30/01/2026 - 09:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

30/01/2026 - 21:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

30/01/2026 - 21:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ANT1: Στην κορυφή με πάνω από 1,4 εκατ. τηλεθεατές ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ρόμα

30/01/2026 - 14:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πλούσια ποδοσφαιρική δράση στην COSMOTE TV

30/01/2026 - 14:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος Vodafone: Στη λίστα ‘A’ του CDP για ακόμη μία χρονιά

30/01/2026 - 12:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Gorenje: Πλατινένια διάκριση από την EcoVadis για το 2025 – Ανάμεσα στο 1% των πιο βιώσιμων εταιρειών παγκοσμίως

30/01/2026 - 09:54
FleetNews
fleetnews.gr

ΕΕ: Στο +1,8% οι ταξινομήσεις το 2025

30/01/2026 - 06:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
FleetNews
fleetnews.gr

Συνεργασία Caroo και Surprice Car Rental για την ανάπτυξη του Mobility

29/01/2026 - 07:45
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Λαμπερό Launch Fashion Event για το νέο brand του Γιάννη Σπαλιάρα “BRAHAM” clothing στο “Pasaji Athens Restaurant”!

28/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo