«Προλάβαμε τα χειρότερα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά. Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, «η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς τον οικισμό της Αλυκής, αλλά η άμεση παρέμβαση των εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα σπίτια». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του οικισμού, καθώς -όπως δήλωσε- «οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που δεν επιτρέπει στη φωτιά να κινηθεί προς κατοικημένη περιοχή».
Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με χαμηλή ένταση, 3 έως 4 μποφόρ», προσφέροντας έτσι ένα μικρό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις της στο σημείο. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα, καθώς και τρεις διμοιρίες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συντρέχουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στη μάχη έχουν ριχθεί και οχήματα και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το 112 απέστειλε δύο μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής. Το πρώτο ήταν προειδοποιητικό, ενώ το δεύτερο ήταν απολύτως σαφές: οι κάτοικοι του οικισμού Αλυκές καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τον 'Αγιο Νικόλαο, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινείται σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ήδη 40 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.