Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Καραμανλής: Από Δευτέρα (10/10) θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΛΛΑΔΑ
05/10/2022 · 12:22

Καραμανλής: Από Δευτέρα (10/10) θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά

Την παράδοση στο επιβατικό κοινό των τριών τελευταίων σταθμών της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

"Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά", τόνισε ο κ. Καραμανλής και υπενθύμισε ότι ήδη είχαν παραδοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια και τώρα θα δοθούν και οι βασικοί σταθμοί του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά, στο κέντρο του Πειραιά, στα Μανιάτικα και στο Δημοτικό Θέατρο.

"Κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συνδέουμε το λιμάνι με το αεροδρόμιο. Φανταστείτε ότι είμαστε μία χώρα που θέλουμε να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν και ερχόταν κάποιος τουρίστας, προσγειωνόταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πάει να πάρει το βαπόρι για κάποιο από τα υπέροχα ελληνικά νησιά ήταν πολύ δύσκολο" σημείωσε. "Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια με μουσαμάδες. Με το που θα πάμε να εγκαινιάσουμε το Μετρό προς Πειραιά, την ίδια ημέρα θα ανοίξει για το επιβατικό κοινό",τόνισε.

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στην Αθήνα ναι μεν το πρόβλημα της κίνησης δεν είναι τόσο έντονο, όσο σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αλλά το μικρό περιθώριο που υπάρχει κλείνει επικίνδυνα. Για αυτό και είναι απαραίτητο να προχωρήσουν - και ήδη προχωρούν - τα λεγόμενα έργα Αττικής, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, διότι αλλιώς -ειδικά με το μεγάλο έργο στο Ελληνικό - σύντομα η Αττική θα "φρακάρει". Αλλά και να συνεχιστεί η ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Ερωτηθείς, ειδικότερα για τα έργα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι, επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλλωπισμός των εργοταξίων, έτσι ώστε να μη δίνεται η αίσθηση εργοταξίου με λαμαρίνες. Παραδέχθηκε, όμως, πως όταν πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής θα υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πλατεία Κολωνακίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες επεμβάσεις. Ενώ σχετικά με τα έργα του Μετρό στα Εξάρχεια, εκτίμησε ότι η αναστάτωση δεν προέρχεται από τους κατοίκους, αλλά από μία ομάδα "γνωστών- αγνώστων", οι οποίοι θεωρούν ότι η πλατεία τους ανήκει και κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι πετούν μολότοφ και πέτρες. Επισήμανε όμως ότι το έργο δεν έχει καθυστερήσει και υπενθύμισε: Παλαιότερα οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή είχαν αντιδράσει στο σταθμό στην πλατεία και τώρα - για να το πούμε λαϊκά - χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο".

Ερωτηθείς γιατί η Κυβέρνηση δεν επέλεξε να παραδώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς το σταθμό Βενιζέλου ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι θα ήταν ένα Μετρό "κολοβό" και τόνισε: "Είπαμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια. Ότι το έργο αυτό είχε κολλήσει και εμείς τελικά βρήκαμε τη λύση. Και έχουν συνειδητοποιήσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία".

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα εννέα από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του Μετρό και σχολίασε: "Είδατε εμένα ή κάποιο κυβερνητικό στέλεχος να μπαίνει σε συρμό και να κάνει βόλτες; Αυτός ο εμπαιγμός που υπήρξε στο παρελθόν με τα εγκαίνια με μουσαμάδες, μας είχε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω". Και κατέληξε: "Εμείς έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε πει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, και από αυτό θα κριθούμε".

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση συγκοινωνιακού έργου με τα ΚΤΕΛ. Με αυτό τον νόμο λοιπόν, που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απέτυχε η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, προχώρησε η παροχή του 20% του συγκοινωνιακού έργου στην Αθήνα και του 40% στη Θεσσαλονίκη στα ΚΤΕΛ. Υπογράμμισε δε ότι αυτό έγινε "χωρίς να προσβάλουμε το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών", καταλήγοντας ότι θα δοθεί η λύση με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Εν όψει του χειμώνα και με δεδομένη την κλιματική αλλαγή που φέρνει και ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η ΕΛΑΣ αποφασίζει τη διακοπή κυκλοφορίας όταν είναι απαραίτητο, αλλά και οι οδηγοί θα πρέπει είτε να έχουν αλυσίδες και να ξέρουν να τις φορέσουν είτε να έχουν χειμερινά λάστιχα, όπως κάνουν ήδη σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, για παράδειγμα και στην εκλογική του περιφέρεια, στις Σέρρες.

"Οι πολίτες θέλουν λύσεις"

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο 48 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σήμερα τη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος. "Στο τέλος της τετραετίας, θα κληθούν οι Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να δώσουν μία καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία ή να μπούμε σε μία διαδικασία κυβερνήσεων συνεργασίας", είπε. "Αυτό που υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι ότι για να πάει η χώρα μπροστά με σταθερά βήματα, χρειάζεται μία σταθερή Κυβέρνηση", συνέχισε και πρόσθεσε: "Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν θέλει την επαύριο να πάει με Τσίπρα- Βαρουφάκη ή εάν θέλει να πάει με το Μητσοτάκη".

Σε ερώτηση για πιθανές συνεργασίες, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αυτό είναι μία υποθετική ερώτηση και εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων.

Ειδικότερα για ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Βελόπουλο, ο κ. Καραμανλής απάντησε: "Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει για τους πολίτες δεν είναι εάν αύριο το πρωί θα κυβερνήσει ο Α με τον Β. Αυτό που προέχει και αυτό που θέλει ο πολίτης, που έχει δει τα τελευταία δέκα χρόνια τη ζωή του να αλλάζει, που έχει περάσει από οικονομική κρίση, από μνημόνια, από πανδημία, από ενεργειακή λύση, είναι λύσεις".

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε επίσης ότι "η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι πραγματικά μία γροθιά ενωμένη" και σχετικά με παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τόνισε: "Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε αρχηγός αυτής της παράταξης σχεδόν 13 χρόνια και πρωθυπουργός για έξι χρόνια. Και είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος στην ουσία δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ όλες τις παρεμβάσεις του τις διαβάζω ως παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενότητα του κόμματος. Και για τις παρακολουθήσεις τι είπε; Είπε αυτό που λέμε όλοι και πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα στο φως".

  • ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • ·
  • ΜΕΤΡΟ
  • ·
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γουόριορς: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ντρέιμοντ Γκριν

All Content

«Δεν αποδεσμεύει τον Χεζόνια η Ρεάλ - Πιέζουν οι Καβαλίερς»

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola Hellas: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Gjorgji Hristov για Ελλάδα και Κύπρο

All Content - BusinessNews.gr

Αλ. Εξάρχου: Γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ομίλου AKTOR

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Ισχυρή κερδοφορία και επενδύσεις για τις ελληνικές τράπεζες το 2025

All Content

The Newtons Laboratory: Σχεδιάζοντας την εμπειρία, επενδύοντας στη γνώση

All Content

Επικαιροποίηση και Αυστηροποίηση του Κανονιστικού πλαισίου της υπαίθριας διαφήμισης

FleetNews

Ford και Geely σε κοινή παραγωγή στην Ισπανία

FleetNews

Στο +5,7% η αγορά της Ε.Ε. το Α’ εξάμηνο – EV ένα στα πέντε αυτοκίνητα

FleetNews

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

All Content

Η Ζαλγκίρις δημοσίευσε φωτογραφία με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ να κρατάει τη φανέλα της! (pic)

All Content

Προανήγγειλε τη δημοσίευση του προγράμματος της νέας σεζόν η EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Ακίνητα και Γαλάζια Οικονομία: Τα έργα που ανεβάζουν τις αξίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

All Content - BusinessNews.gr

SKY express: Αύξηση 29,7% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού το β’ τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

H αυτοκρατορία του χρέους και η αντοχή της - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

FleetNews

Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο το νέο XPENG L03 σε δύο εκδόσεις

CSRΝews.gr

Το ECOCITY ολοκληρώνει το έργο LIFE ChemBee: Σημαντικά βήματα για τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές ουσίες

CSRΝews.gr

Συνεργασία υπουργείου Υγείας – Airbnb για δωρεάν διαμονή υγιειονομικών σε 5 νησιά του Αιγαίου

CSRΝews.gr

TotalEnergies και Eni: Εγκρίνουν το κυπριακό φυσικό αέριο για LNG το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μήνυση Θανάση Κουκάκη κατά μετόχων και εκπροσώπων Intellexa για τις υποκλοπές
Μήνυση Θανάση Κουκάκη κατά μετόχων και εκπροσώπων Intellexa για τις υποκλοπές 05/10/2022 - 09:50
Εργατικό ατύχημα με νεκρό και τραυματίες σε μεταλλείο βωξίτη της Imerys 05/10/2022 - 14:45
Εργατικό ατύχημα με νεκρό και τραυματίες σε μεταλλείο βωξίτη της Imerys

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δήμας: Πολύ σύντομα η προκήρυξη για το φράγμα Νεστορίου στην Καστοριά
    28/07/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ υποδέχτηκε τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
    28/07/2026 - 20:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στενά του Ορμούζ: Πρόταση για εθελοντικά τέλη υπέρ του Ιράν
    28/07/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: «Ισχυρή δέσμευση για λύση του Κυπριακού»
    28/07/2026 - 19:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επέκταση της εφαρμογής της Ψηφιακής Αξιολόγησης του ΕΣΥ στα ογκολογικά και παιδιατρικά νοσοκομεία
    28/07/2026 - 18:40 ΥΓΕΙΑ
  • Νότια Κορέα: «Διαρροή» λευκού φωσφόρου εντός αμερικανικής αεροπορικής βάσης
    28/07/2026 - 18:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • Mere: Λουκέτο σε 11 σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
    28/07/2026 - 18:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τις ανακλήσεις δωρεών προς τρίτους
    28/07/2026 - 17:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,13%, στα 371,19 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    28/07/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • SpaceX: Υποχωρεί 20% κάτω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς
    28/07/2026 - 17:25 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συνεχίζεται η ισχυρή πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ
    28/07/2026 - 08:24 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ακίνητα και Γαλάζια Οικονομία: Τα έργα που ανεβάζουν τις αξίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
    28/07/2026 - 08:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Coca-Cola Hellas: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Gjorgji Hristov για Ελλάδα και Κύπρο
    28/07/2026 - 10:36 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Συνομιλία του Κ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν
    28/07/2026 - 08:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υποχώρουν οι τιμές του πετρελαίου – Πότε αναμένονται μειώσεις στις τιμές στην αντλία
    28/07/2026 - 09:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Ζαλγκίρις ο ΝτιΆτζελο Ράσελ (pic)

28/07/2026 - 18:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γουόριορς: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ντρέιμοντ Γκριν

28/07/2026 - 18:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Orange: Καθαρά κέρδη 3,55 δισ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2026

28/07/2026 - 13:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
FleetNews
fleetnews.gr

Ford και Geely σε κοινή παραγωγή στην Ισπανία

28/07/2026 - 11:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Radisson και Accenture ενσωματώνουν το ChatGPT για έξυπνη αναζήτηση ξενοδοχείων

28/07/2026 - 11:08
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το ECOCITY ολοκληρώνει το έργο LIFE ChemBee: Σημαντικά βήματα για τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές ουσίες

28/07/2026 - 11:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Συνεργασία υπουργείου Υγείας – Airbnb για δωρεάν διαμονή υγιειονομικών σε 5 νησιά του Αιγαίου

28/07/2026 - 10:33
FleetNews
fleetnews.gr

Στο +5,7% η αγορά της Ε.Ε. το Α’ εξάμηνο – EV ένα στα πέντε αυτοκίνητα

28/07/2026 - 09:49
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo