Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΠΟΕΔΗΝ: Τι δείχνει έρευνα για την κατάσταση των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών και την πορεία εμβολιασμών
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
09/06/2021 · 13:16

ΠΟΕΔΗΝ: Τι δείχνει έρευνα για την κατάσταση των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών και την πορεία εμβολιασμών

Έρευνα για την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων των νησιών και την πορεία των εμβολιασμών πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ σε συνεργασία με τα κατά τόπους σωματεία.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ: Υπάρχουν 4 γραμμές για τα εμβολιαστικά κέντρα από τα οποία οι 3 είναι Johnson και η 1 phizer. Μετακινήθηκαν από το Αττικό 3 Νοσηλεύτριες για τη phizer και για την Johnson έχουν επισκέπτριες υγείας. Υπάρχει πρόβλημα στη Νοσηλευτική και την τεχνική υπηρεσία. Οπωσδήποτε θέλουν ενίσχυση σε προσωπικό ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

Γ.Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: Υπάρχουν τρία εμβολιαστικά κέντρα και κάνουν το εμβόλιο της phizer και της Johnson, όμως δεν υπάρχει κανένας γιατρός στα εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχει μόνο ένας Παθολόγος που είναι του Ε.Σ.Υ για όλο το Νοσοκομείο. Υπάρχουν 9 γιατροί που είναι της ΑΕΜΥ Α.Ε. άλλων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο. Οι υπόλοιπο γιατροί είναι άλλοι του Ε.Σ.Υ. μόνιμοι, άλλοι με απόσπαση και άλλοι με μπλοκάκι. Υπάρχει στο σύνολο 1 Καρδιολόγος, 1 Παθολόγος, 3 Χειρούργοι, 1 Ορθοπεδικός, 1 Νευρολόγος, 1 Νεφρολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 ΩΡΛ, 3 Ακτινολόγοι, 3 Γυναικολόγοι, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Κυταρολόγος, 1 Μικροβιολόγος και έρχονται 3 Γενικοί γιατροί από άλλα Ιατρεία. Έχουν επίσης και 7 Αγροτικούς Ιατρούς που κάνουν εφημερία στο νοσοκομείο. Επίσης η Νοσηλευτική Υπηρεσία εξυπηρετείται μόνο με επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει θέμα και με το Διοικητικό προσωπικό γιατί δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις των επικουρικών στη γραμματεία.

Γ.Ν. Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ: Υπάρχουν 3 εμβολιαστικά κέντρα, τα εργαστήρια λειτουργούν, αλλά δεν έχουν Παραϊτρικό προσωπικό στο Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Αιμοδοσία. Επίσης υπάρχει έλλειψη στους Παθολόγους Ιατρούς. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι μόνιμοι και 1 Επικουρικός, 4 Ορθοπεδικοί, 1 Ακτινολόγος, 2 Μικροβιολόγοι, Αναισθησιολόγο δεν έχουν έρχεται περιστασιακά από Αθήνα και από Σύρο, 2 Χειρούργοι, 3 Καρδιολόγοι, κανέναν Οφθαλμίατρο μόνο περιστασιακά, 1Παιδίατρο επικουρικό, 1 ΩΡΛ επικουρικό, 1 Νευρολόγο, 2 Οδοντίατρους, 1 Γυναικολόγο και 1 Νεφρολόγο. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς είναι επικουρικό προσωπικό.

Κ.Υ. ΤΗΝΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Δεν έχουν όμως Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς. Είναι 4 οι οργανικές θέσεις για τους Παθολόγους χωρίς να είναι καλυμμένες. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 1 Παθολόγος, 1 Καρδιολόγος, 2 Παιδίατροι, 1 Ορθοπεδικός, 1 Ακτινολόγος που ήρθε με μετακίνηση, 1 Επικουρικός Μικροβιολόγος, 1 Επικουρική Παιδίατρος και 1 μόνιμη. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά.

Κ.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ: Υπάρχουν 2 εμβολιαστικά κέντρα. Δεν έχουν Παιδίατρο, υπάρχει ένας Παθολόγος ένας Παιδοχειρούργος επικουρικός, ένας Ορθοπεδικός και ένας Καρδιολόγος. Ενεργοί είναι μόνο 5 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και μετακινήθηκαν 4 από Αθήνα για να βοηθήσουν. Έρχονται πληρώματα ασθενοφόρου από Αθήνα επίσης για να καλύψουν τις βάρδιες.

Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 6 νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Έχουν έναν γενικό γιατρό μόνιμο και δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Έχουν μόνο δύο οδηγούς.

Κ.Υ. ΜΗΛΟΥ: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν τελειώσει με τις πρώτες δόσεις. Δεν έχουν γενικούς γιατρούς, υπάρχει ένας Καρδιολόγος επικουρικός. Έχουν 9 Νοσηλεύτριες σε όλο το Κ.Υ.

Κ.Υ. ΑΝΔΡΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 2 γενικούς γιατρούς, έναν Παιδίατρο, 1 Παθολόγο και 1 Ορθοπεδικό. Όμως έχουν μόνο 8 Νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. και το καλοκαίρι χρειάζεται ενίσχυση. Κάποιοι από Νοσηλευτές πηγαίνουν και στο εμβολιαστικό κέντρο.

Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ: Υπάρχουν 9 νοσηλευτές σε όλο το Κ.Υ. που δεν επαρκούν και μία Επισκέπτρια Υγείας. Υπάρχουν 2 Γενικοί ιατροί, 1 Παθολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Παιδίατρος και 1 Οδοντίατρος. Επίσης έχουν μόνο 1 Διοικητικό υπάλληλο. Εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει .

Κ.Υ. ΙΟΥ: Υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Από γιατρούς είναι καλυμμένοι με έναν γενικό Ιατρό, δύο Ορθοπεδικούς και έναν Παιδίατρο. Σε όλο το Κ.Υ. είναι 6 Νοσηλευτές και 1 με 2 είναι στο εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχει μία καθαρίστρια που δουλεύει και πέρα από το ωράριό της.

Κ.Υ. ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και φτάνει την ημέρα τους 450 εμβολιασμούς με δύο βάρδιες. Κάνουν τα εμβόλια της phizer και Johnson.Υπάρχει Νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν 86 γιατροί από όλες τις ειδικότητες. Είναι καλυμμένοι αυτή τη στιγμή από γιατρούς.

Κ.Υ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο με μικρότερη δυναμικότητα. Χρησιμοποιούν το εμβόλιο της phizer και της Johnson. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Οδοντίατρος, 1 Ακτινολόγος, 1 Γυναικολόγος και 1 Μικροβιολόγος. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων ούτε από προσωπικό ούτε από γιατρούς.

Κ.Υ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και είναι επανδρωμένο καλά. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Χρησιμοποιούν AstraZeneca και Johnson.

Κ.Υ. ΑΝΤΙΣΣΑΣ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Κ.Υ. ΠΟΛΥΧΝΥΤΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Δεν έχουν ελλείψεις.

Κ.Υ. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Δεν υπάρχουν προβλήματα ελλείψεων.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Υπάρχουν 3 εμβολιαστικά κέντρα. Οριακά είναι το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχουν 2 Χειρουργοί, 1 Παθολόγος και 2 που είναι με σύμβαση έργου με μπλοκάκι. Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει καλύπτεται με μετακίνηση από Αθήνα. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά.

Γ.Ν. ΧΙΟΥ: Μέσα στο νοσοκομείο λειτουργούν 6 γραμμές Johnson και phizer. Οριακά βρίσκεται το Νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν ζητήσει 10 Νοσηλευτές για ενίσχυση και περιμένουν. Το ακτινολογικό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρών γιατί υπάρχουν μόνο 3 Ακτινολόγοι. Επίσης και χειριστές χρειάζονται. Στο Νοσοκομείο έχουν 1 Νευρολόγο, 4 Παθολόγους 1 Λοιμωξιολόγος και 5 Καρδιολόγους.

Κ.Υ. ΠΥΡΓΙ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί κανονικά από τον Φεβρουάριο. Υπάρχουν μόνο 2 Γενικοί Ιατροί και 1 Αγροτικός που έρχεται κατά καιρούς. Αυτό που χρειάζονται είναι ειδικότητες όπως και άλλους Γενικούς Ιατρούς, Παιδίατρο, και Παθολόγο. Από Νοσηλευτικό Προσωπικό υπάρχει κάλυψη. Επίσης χρειάζονται Επισκέπτη Υγείας, Κοινωνικό Λειτουργό και οπωσδήποτε μία Παρασκευάστρια.

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο με το υπάρχων προσωπικό του Νοσοκομείου και με επισκέπτρια υγείας που κάνουν βάρδιες έως τις 10 το βράδυ. Οι ελλείψεις είναι τραγικές, Λείπει Πνευμονολόγος Ιατρός, υπάρχει ένας ο οποίος έχει θέση στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν Παθολόγοι 3, χειρούργοι 3, Ορθοπεδικοί 3, Γυναικολόγοι 4, 1 Ουρολόγος, 1 ΩΡΛ, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Νευρολόγος, 1 Οδοντίατρος, 1 Ρευματολόγος, 3 Μικροβιολόγοι, 3 Ακτινοδιαγνώστες, 3 Νεφρολόγοι, 3 Εντατικολόγοι. Δεν υπάρχουν γιατροί για τα επείγοντα περιστατικά τα οποία καλύπτονται από αγροτικούς ιατρούς. Οι Τραυματιοφορείς είναι λιγότεροι από ότι ήταν πριν την πανδημία ενώ υπάρχουν 3 μετακινούμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο. Στο ακτινολογικό υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι πολύ λίγο το προσωπικό και δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Άδειες οφείλονται από το 2017. Είναι ελάχιστο το Νοσηλευτικό προσωπικό και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που έχει 6 κλίνες έχει μετατραπεί σε μονάδα covid χωρίς να διαθέτει σύστημα αρνητικής πίεσης. Μονάδα γενικών περιστατικών έχουν μετατρέψει το αναισθησιολογικό τμήμα και συγκεκριμένα το χώρο ανάνηψης. Το Νοσηλευτικό Προσωπικό του αναισθησιολογικού καλύπτεται από 3 άτομα και στις υπόλοιπες βάρδιες από το προσωπικό του χειρουργείου χωρίς να έχουν καμία εξειδίκευση.

Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Στο Νοσηλευτικό Προσωπικό υπάρχουν ελλείψεις. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 28 γιατροί, έχουν μείνει όμως με έναν Παθολόγο, 1 Καρδιολόγο, 1 Γυναικολόγο και 1 Αναισθησιολόγο που συνταξιοδοτείται. Υπάρχουν επίσης 4 Γενικοί γιατροί 2 Αγροτικοί, 1 Μικροβιολόγος και 1 Βιοπαθολόγος, 2 Ορθοπεδικοί, 3 Χειρούργοι, 2 Ωρλ, 2 Παιδίατροι, 1 Οδοντίατρος και 1 Ακτινολόγος μόνο και ενώ υπάρχει ο Αξονικός Τομογράφος δεν υπάρχει γιατρός για τις διαγνώσεις.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΟΥΡΝΩΝ: Υπήρχε εμβολιαστικό κέντρο και έχει γίνει μαζικός εμβολιασμός και τέλειωσε. Υπάρχουν μόνο Αγροτικοί ιατροί και χρειάζονται οπωσδήποτε έναν Γενικό Ιατρό. Υπάρχουν 3 Νοσηλευτές 2 μόνιμοι και 1 Επικουρικός που ήρθε λόγω covid. Οι διακομιδές κάνουν πολύ ώρα με τα πλωτά έως και 4 ώρες.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΑΡΡΑ: Υπήρχε εμβολιαστικό κέντρο, έγινε μαζικός εμβολιασμός και έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς γιατί υπάρχει μόνο ένας Αγροτικός Ιατρός. Το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΩΝ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο έγινε μαζικός εμβολιασμός. Είναι επαρκές από προσωπικό, υπάρχει Γενικός Ιατρός.

Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και λειτουργεί κανονικά. Το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές. Στο Κ.Υ. υπάρχουν, 1 παθολόγος, 7 Γενικοί Ιατροί, 1 Οδοντίατρος, 1 Ακτινολόγος, 7 Αγροτικοί Ιατροί. Επίσης υπάρχουν 2 Παιδίατροι, 1 Μικροβιολόγος και 1 Οδοντίατρος. Υπάρχει έλλειψη σε Καρδιολόγο. Επίσης υπάρχει έλλειψη Διοικητικού Προσωπικού μόνιμου γιατί οι εργαζόμενοι είναι επικουρικό προσωπικό και λήγουν οι συμβάσεις τους τον Οκτώβριο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και έχει γίνει μαζικός εμβολιασμός. Έχουν μόνο Αγροτικούς Ιατρούς και Οπλίτες. Λείπει ένας Γενικός Ιατρός. Υπάρχουν 2 Νοσηλεύτριες ως Επικουρικό Προσωπικό. Μεγάλη είναι η έλλειψη σε κάποια αναλώσιμα είδη που είναι αρκετά βασικά.

Κ.Υ. ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχουν όμως πολλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία γιατί υπάρχει μόνο μία Αναισθησιολόγος, έχουν άλλη μία που λείπει με αναρρωτική άδεια και μία αποχώρησε. Ειδικότητες Ιατρών δεν υπάρχουν. Στο ακτινολογικό υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν έχουν γιατρούς. Η Νευρολογική είναι με δύο γιατρούς. Το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι στο 50 % από αυτό που πρέπει να υπάρχει. Επίσης και στο Παραϊατρικό προσωπικό όπως και στο Διοικητικό υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Στο ΕΚΑΒ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και λειτουργούν μόνο 4 ασθενοφόρα από τα 8 που διαθέτουν.

Γ.Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Υπάρχουν 3 γραμμές εμβολιαστικά κέντρα οι 2 johnson και η 1 phizer. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη ειδικευμένων Iιατρών για την αντιμετώπιση του covid όπως Πνευμονολόγος. Στο νοσοκομείο υπάρχουν 3 Χειρούργοι, 3 Παθολόγοι, 3 Γυναικολόγοι,2 Αναισθησιολόγοι, 1 Πνευμονολόγος, 3 Ακτινολόγοι, 3 Μικροβιολόγοι, 1 Γενική Ιατρός, 2 Νεφρολόγοι και 2 Ορθοπεδικοί. Το Νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά και με το ΕΚΑΒ εξυπηρετούνται.

Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ: Υπάρχουν 2 γραμμές εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν έχουν Καρδιολόγους Παθολόγους και Παιδιάτρους. Υπάρχουν μόνο 2 Παθολόγοι και καλύπτουν και τα ογκολογικά. Ένας Καρδιολόγος παραιτήθηκε και υπάρχει μόνο ένας. Η Παιδίατρος είναι μία και καλύπτει μόνο για 15 μέρες το Νοσοκομείο.

Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ: Υπάρχουν 4 γραμμές εμβολιαστικά κέντρα. Σταματάει όμως ο εμβολιασμός και περιμένουν πότε θα επανεξεταστεί το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο. Είναι καλυμμένοι από Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς. Μόνο Παθολόγους δεν έχουν γιατί υπήρχε μόνο μία Παθολόγος που συνταξιοδοτείται.

Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί. Υπάρχει έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού, υπάρχουν μόνο 2 Ιατροί, 1 Παθολόγος και 1 Γενική Ιατρός και υπάρχει και 1 Καρδιολόγος, 1 Παιδίατρος και 1Οδοντίατρος που δεν επαρκούν. Μεγάλη είναι και η έλλειψη Οδηγών Ασθενοφόρων γιατί δεν βγαίνουν οι βάρδιες λόγω μειωμένου προσωπικού.

Κ.Υ. ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ: Το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί από τον Μάρτιο. Υπάρχει έλλειψη σε Παιδίατρο και Γυναικολόγο γιατί έχουν ένα Γενικό Γιατρό Καρδιολόγο και έναν Γενικής Χειρουργικής. Από Νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλήρης. Δεν έχουν ακτινολογικό μηχάνημα ενώ υπάρχει χειριστής.

Κ.Υ. ΚΑΣΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο το οποίο έχει καλύψει το 93% των εμβολιασμών του νησιού και σταματάει. Μόνιμοι γιατροί δεν υπάρχουν. Έχουν έναν Αγροτικό Ιατρό και έναν Χειρούργο οι οποίοι είναι για ένα χρόνο. Υπάρχει μία Νοσηλεύτρια επικουρικό προσωπικό και 1 Μαία επικουρική. Μόνο μία Μαία μόνιμη έχουν. Υπάρχει έλλειψη στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί ενώ υπάρχουν μηχανήματα δεν έχουν προσωπικό. Με το ΕΚΑΒ εξυπηρετούνται.

Γ.Ν. ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 2 Γενικούς ιατρούς και έναν Παθολόγο που συνταξιοδοτείται. Χρειάζονται Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αναισθησιολόγο, Χειρουργό, Ακτινολόγο και χειριστή Ακτινολογικού μηχανήματος, Νεφρολόγο, Παιδίατρο, Βιοπαθολόγο και 1 Φαρμακοποιό γιατί υπολειτουργεί το φαρμακείο. Χρειάζονται ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μαστογράφο και αξονικό τομογράφο. Δεν έχουν Τράπεζα αίματος και Μονάδα αιμοκάθαρσης. Επίσης δεν υπάρχει πληροφοριακή υποστήριξη. Οι νοσηλευτές είναι 8 με 9 και δεν επαρκούν.

Χρειάζονται ασθενοφόρο γιατί είναι παλιά τα οχήματα και δημιουργούνται προβλήματα.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΥΜΗΣ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί κανονικά. Νοσηλεύτριες μόνο 2 άτομα και από γιατρούς έχουν 3 αγροτικούς και δεν υπάρχουν ειδικότητες. Το εργαστήριο λειτουργεί. Το ακτινολογικό ενώ υπάρχει μηχάνημα δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει προσωπικό. Χρειάζονται Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Ιατρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόβλημα με τις αεροδιακομιδές γιατί αργούν πολλές φορές.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΛΟΥ: Το εμβολιαστικό κέντρο λειτούργησε τον Φεβρουάριο τον Απρίλιο και τον Μάρτιο. Εμβολιάστηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι περίπου 340 εμβόλια. Υπάρχει έλλειψη σε μόνιμο ιατρό. Έχουν μόνο Αγροτικούς Ιατρούς και κατά καιρούς έρχονται Επιμελητές από τη Ρόδο. Έχουν μόνο μία μόνιμη βοηθό Νοσηλευτή και οι υπόλοιπες 2 Νοσηλεύτριες είναιεπικουρικό προσωπικό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ: Υπάρχει το εμβολιαστικό κέντρο, έχει γίνει μαζικός εμβολιασμός. Υπάρχει μία ενεργή Νοσηλεύτρια με σύμβαση και μία Μαία. Έχουν έναν Αγροτικό Ιατρό που είναι Γενικός Χειρουργός και έναν Αγροτικό που κάνει την θητεία του από τον στρατό.

Κ.Υ. ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο και έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Υπάρχει κάλυψη από γιατρούς και προσωπικό. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι, 3 Χειρουργοί, 1 Παιδίατρος, 1 Καρδιολόγος, 1 Οδοντίατρος, 1 Ορθοπεδικός, 2 Αναισθησιολόγοι και ένας Μικροβιολόγος. Δεν υπάρχει Ακτινολόγος Ιατρός αλλά μόνο χειριστές. Δεν υπάρχει Γυναικολόγος.

Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ: Υπάρχουν 2 γραμμές εμβολιαστικά κέντρα έχουν τα εμβόλια της johnson και phizer. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη Παθολογική κλινική γιατί έχουν μόνο έναν Παθολόγο. Επίσης πρόβλημα και στη ΜΕΘ, είναι κλειστή γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Δωρίστηκε από ιδιώτη και δεν στελεχώθηκα ακόμα. Νοσηλευτές υπάρχουν αλλά η έλλειψη των ιατρών δεν δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 2 Χειρούργοι, 1 Οδοντίατρος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Πνευμονολόγος, 3 Ορθοπεδικοί, 3 Παιδίατροι, 2 Νεφρολόγοι, 3 Ακτινολόγοι και 2 Καρδιολόγοι. Πρόσφατα ήρθε Γαστρεντερολόγος μόνιμος και ένας επικουρικός Δερματολόγος. Έχουν έρθει στο σύνολο 70 άτομα επικουρικό προσωπικό από όλες τις ειδικότητες για 2 χρόνια. Η ψυχιατρική κλινική επίσης είναι κλειστή γιατί έχουν μία Ψυχίατρο και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της. Τα ΤΕΠ λειτουργούν μόνο με ειδικευόμενους.

Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Το εμβολιαστικό κέντρο έχει 9 γραμμές. Καθημερινά γίνονται 700 εμβόλια. Έχει μέσα στην πόλη και ένα Μέγα εμβολιαστικό κέντρο υπό την αιγίδα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής προστασίας. Έχουν 73-75 μόνιμους ιατρούς και ήρθαν πολλοί επικουρικοί. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 31 επικουρικοί Ιατροί. Μαζί με τους μόνιμους ιατρούς έχουν 4 Καρδιολόγους, 3 Νεφρολόγους, 1 Νευρολόγο και 5 Παθολόγους από τους οποίους ο ένας είναι με μπλοκάκι. Οι υπόλοιπες ειδικότητες είναι μόνο Επικουρικοί. Επίσης και Νοσηλευτικό προσωπικό έχουν έρθει γύρω στα 80 άτομα ως επικουρικοί. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά. Χρειάζεται καλύτερη στελέχωση.

Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχουν 4 γραμμές εμβολιαστικού κέντρου, 2 της phizer και 2 της johnson που λειτουργούν σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα. Το προσωπικό εξυπηρετεί με μετακινήσεις ενδοϋπηρεσιακές για να καλύψουν το εμβολιαστικό κέντρο και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Λείπουν πάνω από το 70% των οργανικών θέσεων των ιατρών και ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τον Αναισθησιολόγο γιατί έχουν έναν και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να έρχονται από άλλα Νοσοκομεία όποτε χρειάζονται. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 Παθολόγοι ενώ οι θέσεις είναι για 5 και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Οριακό το προσωπικό σε όλα τα τμήματα. Στη χειρουργική κλινική υπάρχουν 3 επικουρικοί χειρουργοί και ο Διευθυντής του τμήματος. Πρόβλημα στην αιμοδοσία και στο ακτινολογικό γιατί χρειάζεται προσωπικό.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο με 7 γραμμές, 3 phizer 3 johnson και 1 AstraZeneca. Υπάρχουν όλες οι ειδικότητες Ιατρών αλλά η μεγαλύτερη έλλειψη περισσότερο είναι σε Παθολόγο και Νεφρολόγο. Υπάρχουν 4 Παθολόγοι και 2 Νεφρολόγοι. Έχουν περισσότερο Γενικούς Ιατρούς, Αγροτικούς, Ορθοπεδικούς και άλλες ειδικότητες. Το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι καλυμμένο από Επικουρικό προσωπικό μόνο. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά. Τον χώρο της αρνητικής πίεσης τον μετατρέψανε σε κανονική ΜΕΘ 1 κλίνη και έχουν και ΜΕΘ με 4 κρεβάτια για περιστατικά covid.

Κ.Υ. ΙΘΑΚΗΣ: Λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο. Στο Κ.Υ. δεν υπάρχει Γενικός Ιατρός και χρειάζονται οπωσδήποτε. Έχουν έναν Καρδιολόγο που είναι ο Διευθυντής, 1 επικουρικό Παθολόγο, 1 Παιδίατρο, 1 Οδοντίατρο, και υπάρχουν Αγροτικοί ιατροί. Το Νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτεται από 2 μόνιμες Νοσηλεύτριες και 2 Επικουρικές. Υπάρχει έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου. Τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά.

Κ.Υ. ΠΑΞΟΙ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχουν ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό γιατί έχουν μόνο 3 Νοσηλεύτριες από τις οποίες η μία είναι μόνιμη. Στο Κ.Υ. υπάρχουν 3 Γενικοί ιατροί και 1 Παιδίατρος. Χρειάζονται και άλλες ειδικότητες Ιατρών, όπως Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός και Ακτινολόγος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΘΩΝΟΙ: Επειδή οι κάτοικοι είναι πολύ λίγοι εμβολιαστήκαν με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πήγε στο νησί.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ: Λειτουργεί με έναν αγροτικό ιατρό.

  • ΠΟΕΔΗΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Ένα ακόμη... (pics)

All Content

Παναθηναϊκός: «Μόνο περηφάνια για τους προπονητές, τους αθλητές και τον κόσμο μας»

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Στο +7,1% ο τζίρος το πρώτο πεντάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρικά-Ηλεκτρονικά: «Χρυσό γκόλ» από το Μουντιάλ για την ελληνική αγορά τηλεοράσεων

All Content - BusinessNews.gr

«Media & Magazine Days 2026» από την ΕΔΙΠΤ: Τρεις ημέρες αφιερωμένες στον Τύπο, την ποιοτική ενημέρωση και τη νέα γενιά

All Content

4WiseMonkeys και Novibet σε νέα καμπάνια για το Μουντιάλ

All Content

Στην Pitch αναθέτει η Endless EC

FleetNews

Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο του Media & Magazine Days

FleetNews

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

FleetNews

Ford Mustang Mach-E: Ένα μοντέλο, τρεις προσωπικότητες

All Content

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 102-92: Τα highlights του τρίτου τελικού (vid)

All Content

Μπαρτζώκας: «Το ροτέισον μειώθηκε, γιατί ο Παπανικολάου έκανε δύο ενέσεις» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Ακίνητα: Αυξήθηκαν τα έσοδα από φόρους μεταβίβασης - Εντατικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

All Content - BusinessNews.gr

ΕΤΑΝΑΠ-Σαμαριά: Στην τελική ευθεία για αλλαγή ιδιοκτησίας

All Content - BusinessNews.gr

Αλ. Εξάρχου (AKTOR): Μία ανατροπή στην οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο 2010

FleetNews

Νέα Bentley Flying Spur: Χειροποίητη πολυτέλεια με επιδόσεις supercar

FleetNews

Η PEUGEOT γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας στις 24 ΩΡΕΣ του LE MANS

CSRΝews.gr

ΕΡΤ: Προσφορά 42 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παραμεθόριες περιοχές του νομού Ιωαννίνων

CSRΝews.gr

Ισότητα στις αμοιβές: Το επόμενο βήμα για τη μισθολογική διαφάνεια στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΛΕΠΑΠ: Νέα καμπάνια για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση με τίτλο «Το Κουβάρι»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΟΑΕΔ: Τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
ΟΑΕΔ: Τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας 09/06/2021 - 13:14
BOSCH Ελλάδας – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» : Συνεργάζονται για την Οδική Ασφάλεια 09/06/2021 - 13:40
BOSCH Ελλάδας – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» : Συνεργάζονται για την Οδική Ασφάλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή συναυλία στο Μουσείο Ακρόπολης
    08/06/2026 - 23:00 MEDIA
  • Αυτοψίες και καταγραφή ζημιών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοια
    08/06/2026 - 21:46 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας
    08/06/2026 - 21:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η AtlasInvest ανεβάζει το ποσοστό της στο 14,83% – Στο 59,59% η Reggeborgh
    08/06/2026 - 20:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θεοδωρικάκος: Βάζουμε τέλος στα ψιλά γράμματα στις σχέσεις των πολιτών με τις τράπεζες
    08/06/2026 - 20:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ενεργοποίηση της σηματοδότησης/τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη - Ειδομένη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια
    08/06/2026 - 19:46 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εθνική Τράπεζα: Διανομή καθαρού μερίσματος €0,2792/μετοχή - Από 15 Ιουνίου η καταβολή
    08/06/2026 - 19:13 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Flexopack:Διανομή μερίσματος 0,175 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό) ενέκρινε η ΓΣ - Καταβολή από 7 Ιουλίου
    08/06/2026 - 18:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΑΕΕ: Αύξηση 8,7% στα ασφαλιστήρια κατοικίας το 2025 – Στο 20,5% η ασφαλιστική κάλυψη
    08/06/2026 - 18:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΣΕ: Άλμα 35,7% των εξαγωγών τον Απρίλιο – Μειώθηκε κατά 25,2% το εμπορικό έλλειμμα
    08/06/2026 - 18:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΕΤΑΝΑΠ-Σαμαριά: Στην τελική ευθεία για αλλαγή ιδιοκτησίας
    08/06/2026 - 10:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ακίνητα: Αυξήθηκαν τα έσοδα από φόρους μεταβίβασης - Εντατικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ
    08/06/2026 - 08:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα: Πότε λήγουν οι αιτήσεις για ενισχύσεις μέσω αναπτυξιακού νόμου
    08/06/2026 - 09:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σούπερ μάρκετ: Στο +7,1% ο τζίρος το πρώτο πεντάμηνο του 2026
    08/06/2026 - 12:01 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Jefferies: Η ισχυρή ελληνική οικονομία στηρίζει το επενδυτικό αφήγημα των τραπεζών – Σύσταση Buy
    08/06/2026 - 10:46 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Ένα ακόμη... (pics)

08/06/2026 - 21:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: «Μόνο περηφάνια για τους προπονητές, τους αθλητές και τον κόσμο μας»

08/06/2026 - 21:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΡΤ: Προσφορά 42 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παραμεθόριες περιοχές του νομού Ιωαννίνων

08/06/2026 - 14:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Προσφορά 42 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παραμεθόριες περιοχές του νομού Ιωαννίνων

08/06/2026 - 14:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ισότητα στις αμοιβές: Το επόμενο βήμα για τη μισθολογική διαφάνεια στην Ευρώπη

08/06/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

New business..

08/06/2026 - 13:33
FleetNews
fleetnews.gr

Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο του Media & Magazine Days

08/06/2026 - 11:46
FleetNews
fleetnews.gr

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

08/06/2026 - 05:10
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Καλάντα των Χριστουγέννων υποψήφια για 6 βραβεία Ίρις 2026”

07/06/2026 - 14:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo