Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ESET: Μεγαλώνοντας παιδιά στην εποχή των social media - Σκέψου πριν κοινοποιήσεις
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
28/07/2020 · 15:25

ESET: Μεγαλώνοντας παιδιά στην εποχή των social media - Σκέψου πριν κοινοποιήσεις

Η ESET συμβουλεύει για το πώς η τάση για υπερβολική προβολή των επιτυχιών και των κατορθωμάτων των παιδιών μας στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους και πως μπορούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί το “sharenting”.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι περισσότεροι κοινοποιούμε στα social media στιγμές από την προσωπική μας ζωή. Αθλητικές δραστηριότητες και παρουσίαση γευστικών πιάτων μέχρι προσωπικές επιτυχίες και ξεχωριστές στιγμές κοινοποιούνται συνήθως στα μέλη της οικογένειας, τους φίλους αλλά μερικές φορές και σε όλους τους followers. Το βασικό κίνητρο πίσω από αυτήν την ανάγκη είναι η ενίσχυση των δεσμών με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους που συχνά είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί γονείς όμως κοινοποιούν και φωτογραφίες των παιδιών τους και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία: από τα πρώτα δοντάκια, τα πρώτα τους βήματα, την εκπαίδευση τουαλέτας, ενώ αρκετοί ανεβάζουν στα προσωπικά τους κοινωνικά μέσα ακόμα και τον πρώτο υπέρηχο της κύησης! Με άλλα λόγια, πολλά παιδιά έχουν, εν αγνοία τους, ψηφιακή παρουσία πριν ακόμη… γεννηθούν.

Το φαινόμενο αυτής της υπερ-έκθεσης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κερδίσει ακόμη και το δικό του όνομα: sharenting! Εάν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet θα βρείτε πολλά σχετικά άρθρα.

Και ενώ είναι φυσιολογικό να νοιώθει κανείς την ανάγκη να καταγράψει τη διαδικασία μεγαλώματος των παιδιών του, δεν είναι απαραίτητα σωστό να μοιράζεται την κάθε στιγμή τους στα social media.

Σύμφωνα με την ESET, αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο αντενδείκνυται.

Δεν πρόκειται για τα δικά σας δεδομένα

Αν και οι περισσότεροι γονείς προφανώς νοιαζόμαστε για το καλό των παιδιών μας, συνήθως είμαστε και εκείνοι που παραβιάζουν περισσότερο την ιδιωτικότητά τους.

Για παράδειγμα: όταν μοιραζόμαστε δημόσια χιουμοριστικές στιγμές και επιτυχίες των παιδιών μας, αυτόματα παραβιάζουμε το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Επίτροπου παιδιών στην Αγγλία, οι γονείς δημοσιεύουν κατά μέσο όρο 1.300 φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών τους έως την ηλικία των 13 ετών.

Και ενώ οι γονείς έχουμε τις καλύτερες προθέσεις όταν μοιραζόμαστε διάφορες πτυχές της ζωής των παιδιών μας, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει για αυτά στο μέλλον η δημοσιοποίηση πληροφοριών τέτοιου είδους. Γιατί, καθώς μεγαλώνουν, μερικές από τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες που έχουμε δημοσιοποιήσει ως γονείς ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες συνέπειες για τα παιδιά μας, τις οποίες τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Για αυτό είναι σημαντικό να θέτουμε εκ των προτέρων κάποιους περιορισμούς ως προς το τι περιεχόμενο μπορούμε τελικά να κοινοποιούμε και βεβαίως, όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν, θα πρέπει να σεβόμαστε την άποψή τους για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Gwyneth Paltrow (Γκουίνεθ Πάλτροου) δέχθηκε επίπληξη από την κόρη της Apple Martin όταν ανέβασε στα social media μια φωτογραφία μαμάς-κόρης χωρίς να ζητήσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή της. «Μαμά, το συζητήσαμε αυτό! Δεν μπορείς να δημοσιεύεις τίποτα χωρίς τη συγκατάθεσή μου!» έγραψε η δεκατετράχρονη Apple.

Τι δημοσιοποιούμε και σε ποιόν;

Τα δεδομένα στο Διαδίκτυο έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνουν την αναζήτηση και την κοινοποίηση και διατηρούνται εκεί για πολλά χρόνια. Ή με άλλα λόγια «ότι ανεβαίνει στο internet, συνήθως μένει εκεί».

Εντούτοις, οι άνθρωποι τείνουμε να ξεχνάμε ότι κάτι τόσο απλό όσο το να μοιραζόμαστε μια φωτογραφία ενός παιδικού πάρτι γενεθλίων θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά αν η φωτογραφία καταλήξει σε λάθος χέρια.

Ας αναλύσουμε πόσες πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνει μια τέτοια ανάρτηση:

  • Μια φωτογραφία του παιδιού, που πιθανά θα συνοδεύεται από μια ευχή του τύπου «χαρούμενα 2α γενέθλια, Γιάννη!».
  • Λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για την τοποθεσία.
  • Άλλους ανθρώπους, αφού θα μπορούσε να είναι μια ομαδική φωτογραφία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επίσης προβλήματα, αφού πρέπει να λάβετε υπόψιν και την ιδιωτικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα.
  • Κάποια γεωγραφική ετικέτα, εάν ο γονέας δεν έχει ήδη απενεργοποιήσει τη σήμανση τοποθεσίας λήψης της φωτογραφίας.

Συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί έχουμε το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση του παιδιού, τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν πχ για κλοπή ταυτότητας.

Η Stacey Steinberg, αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου για Παιδιά και Οικογένειες (Center on Children and Families), αναφέρθηκε στους κινδύνους του sharenting στη μελέτη με τίτλο Sharenting: Η ιδιωτικότητα των παιδιών στην εποχή των social media. Ένα από τα παραδείγματα που αναφέρει αφορά μητέρα που δημοσίευσε φωτογραφίες των δίδυμων παιδιών της καθώς ήταν στην τουαλέτα. Η μητέρα ανακάλυψε, αργότερα, ότι κάποιοι είχαν κατεβάσει τις φωτογραφίες, τις είχαν επεξεργαστεί και στη συνέχεια τις είχαν ανεβάσει σε ιστοσελίδα για παιδόφιλους.

Πως να είσαστε υπεύθυνος γονιός στα social media;

Η καλύτερη και ασφαλέστερη συμβουλή είναι «μη δημοσιεύετε στα social media τίποτε που να σχετίζεται με τα παιδιά σας» όμως αυτό θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο για τους περισσότερους σύγχρονους γονείς. Η εποχή που ξεφυλλίζαμε τα οικογενειακά άλμπουμ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ούτε είναι πρακτικό να κουβαλάμε μαζί μας άλμπουμ φωτογραφιών για να τα δείξουμε στα μέλη της οικογένειάς μας ή τους φίλους μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ESET, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κοινοποιούμε τις φωτογραφίες μετριάζοντας τους κινδύνους που περιγράψαμε νωρίτερα. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

  • Μην μοιράζεστε κάτι που μπορεί να περιέχει προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες που μπορούν να συμβάλλουν στην αναγνώριση του παιδιού σας, όπως ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνία γέννησης.
  • Απενεργοποιήστε τη σήμανση τοποθεσίας όταν κάνετε λήψη φωτογραφιών ώστε να μην εμφανίζονται οι ετικέτες τοποθεσίας.
  • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο κοινοποίησης των φωτογραφιών. Πριν αναρτήσετε κάτι στα social media ρίξτε πρώτα μια ματιά στα φίλτρα απορρήτου και στη συνέχεια στο κοινό στο οποίο θα κοινοποιήσετε την ανάρτηση.
  • Μοιραστείτε φωτογραφίες και πληροφορίες με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να μην τα μοιραστούν με άλλους.
  • Πριν δημοσιεύσετε κάτι, κάντε μια παύση και σκεφτείτε κατά πόσο αυτό που σκοπεύετε να μοιραστείτε θα επηρεάσει στο μέλλον το παιδί σας και πώς.

Είναι λογικό να θέλουμε να καταγράψουμε τις αναμνήσεις μας και να τις μοιραστούμε στη συνέχεια με εκείνους που αγαπάμε, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται με τον ασφαλέστερο και τον πιο υπεύθυνο τρόπο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα ρίξει λίγο φως στους κινδύνους που συνδέονται με την υπερβολική δημοσιοποίηση φωτογραφιών στα social media και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό στο μέλλον των παιδιών μας. Τα παιδιά μας τελικά θα γίνουν και αυτοί χρήστες των social media, οπότε μπορούμε σήμερα να τα βοηθήσουμε δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Περισσότερα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο καθώς και με ποιους τρόπους - πέραν της τεχνολογίας - μπορούμε να τους μετριάσουμε θα βρείτε στον αγγλόφωνο ιστότοπο Safer Kids Online.

  • SOCIAL MEDIA
  • ·
  • ESET
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός για Φαλ: «Ανέφερε ψευδώς σε επίσημο έγγραφο ότι θα αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας»

All Content

Ρεάλ Μαδρίτης: Κι επίσημα δικός της ο Ντέιμιαν Τζόουνς (pic)

All Content - BusinessNews.gr

3αλφα: Πωλήσεις 29,7 εκατ. και επιστροφή σε κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ – Το boost από τα νέα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών

All Content - BusinessNews.gr

Η Energean επεκτείνεται στην Αίγυπτο – Αποκλειστικές συνομιλίες για assets της BP έναντι 1 δισ. δολαρίων

All Content

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Επαναπροκύρηξη spec 982,3 χιλ. ευρώ για τα Κ.Ε.ΠΕ.Α.

All Content

Ελληνικά Οινοποιεία: Νέος CEO ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

FleetNews

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

FleetNews

Το Audi Q3 με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης

All Content

ΑΕΚ: Ανανέωσε και ο ασίσταντ Στέβαν Μίγιοβιτς

All Content

ΠΑΟΚ: Οι εμφανίσεις για τη σεζόν 2026/27 (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Επαγγελματικά ακίνητα: Πού επενδύθηκαν €1,27 δισ. στο πρώτο εξάμηνο - Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

All Content - BusinessNews.gr

Σε ισχύ το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για βιομηχανία και logistics - 13 ερωτήσεις-απαντήσεις με διευκρινίσεις

All Content - BusinessNews.gr

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση ύψους 5,45 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

FleetNews

Μείωση 2,3% στις ταξινομήσεις Ιουλίου

FleetNews

Η Geely αναδεικνύεται η πιο καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

CSRΝews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

CSRΝews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

CSRΝews.gr

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκη Ηλιόπουλου στηρίζει τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας με Πρόγραμμα Υποτροφιών Α.Ε.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ
Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ 28/07/2020 - 15:19
Eγκαταστάθηκε σύστημα θερμομέτρησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων 28/07/2020 - 15:29
Eγκαταστάθηκε σύστημα θερμομέτρησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΒΙΟΤΕΡ: Ανεβάζει την τιμή της ΑΜΚ και «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης – Στόχος η επιστροφή στο ταμπλό
    28/08/2026 - 18:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,48%, στα 239,43 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    28/08/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • 90ή ΔΕΘ: Για πρώτη φορά διατίθεται ενιαίο εισιτήριο και για τις εννιά ημέρες της έκθεσης
    28/08/2026 - 17:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διπλή επιστροφή ενοικίου το φθινόπωρο για 50.000 εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές για το 2024
    28/08/2026 - 17:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών
    28/08/2026 - 17:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση ύψους 5,45 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία
    28/08/2026 - 17:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης από Κοζάνη: "Η ΔΕΗ συνεχίζει να επενδύει στη Δυτική Μακεδονία"
    28/08/2026 - 17:08 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • e-ΕΦΚΑ: Στις 3 Σεπτεμβρίου η επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους
    28/08/2026 - 17:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΛΑΡΚΟ: Παρατείνεται για 24 μήνες η απασχόληση των απολυμένων με τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις
    28/08/2026 - 16:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ουκρανία έχει αποθηκεύσει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για τον χειμώνα
    28/08/2026 - 16:47 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Epsilon Net: Άλμα 41,83% στα καθαρά κέρδη – Επενδύσεις σε AI και Cloud και Fintech
    27/08/2026 - 20:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Premia: Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Βασίλειου Ανδρικόπουλου
    27/08/2026 - 18:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος
    27/08/2026 - 21:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Νέα κόντρα ΗΠΑ–Καναδά: Ο Τραμπ μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική»
    27/08/2026 - 21:59 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι προτάσεις του ΣΕΒΕ προς τον πρωθυπουργό - Στόχος οι εξαγωγές να ξεπεράσουν το 50% του ΑΕΠ
    27/08/2026 - 19:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NBA 2026-27: Οι βασικές πεντάδες των 30 ομάδων

28/08/2026 - 14:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ρεάλ Μαδρίτης: Κι επίσημα δικός της ο Ντέιμιαν Τζόουνς (pic)

28/08/2026 - 14:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

INTERSPORT και FIBA σε παγκόσμια συνεργασία έως το 2031

28/08/2026 - 13:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΔΙΠΥ: Στη Black Olive ο λογαριασμός επικοινωνίας για την 90ή ΔΕΘ

28/08/2026 - 11:48
FleetNews
fleetnews.gr

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

28/08/2026 - 10:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

28/08/2026 - 10:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

28/08/2026 - 09:35
FleetNews
fleetnews.gr

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

28/08/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo