Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μόσιαλος: Η Ελλάδα μέσα στις δύο – τρεις χώρες της Ευρώπης που τα πάει καλύτερα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
23/03/2020 · 19:42

Μόσιαλος: Η Ελλάδα μέσα στις δύο – τρεις χώρες της Ευρώπης που τα πάει καλύτερα

Ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ανάμεσα στις δύο - τρεις χώρες που φαίνεται πως θα πάει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού βρίσκεται η Ελλάδα, όπως επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, κάτι που απέδωσε «στην έγκαιρη λήψη μέτρων».

Ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. «Στις δύο - τρεις καλύτερες χώρες» βρίσκεται η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά μέσω του ΣΚΑΪ, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα πάνω στα οποία δουλεύουν (για αυτό και με την αντίστοιχη επιφύλαξη).

Επίδοση, πάντως που αποδίδεται στο ότι στην Ελλάδα πήραμε μέτρα νωρίς, υπογράμμισε ο καθηγητής. «Και μπορεί να είμαστε η 5η ή 6η χώρα, που παίρνει αυστηρούς περιορισμούς, όμως είχαμε πάρει νωρίτερα άλλα μέτρα, π.χ. σε σχολεία, επιχειρήσεις κλπ. Η Ισπανία δεν είχε κάνει κάτι και πήγε κατευθείαν στα δρακόντεια μέτρα, όπως επίσης και η Δανία», σημείωσε.

Αποστάσεις και μέσα στο σπίτι

Ένα εξόχως σημαντικό κεφάλαιο είναι η ζωή, τώρα, με τα περιοριστικά μέτρα: πρέπει να ακολουθούμε οδηγίες συνύπαρξης, είπε χαρακτηριστικά και συνέστησε μικρή απόσταση και μέσα στο σπίτι, ει δυνατόν τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ακόμη και το ζευγάρι ας κρατήσει μια απόσταση, πρότεινε θυμίζοντας ότι στην Ουχάν η μεγάλη διασπορά έγινε μέσα στα σπίτια.

«Ειδικά αν κάποιος διαγνωσθεί με κορονοϊό, επέμεινε, αυτός πρέπει να μείνει σε δικό του δωμάτιο και με δική του τουαλέτα, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αλλιώς πρέπει να γίνεται συστηματικός καθαρισμός της τουαλέτας μετά από τον πάσχοντα. Σε καμία περίπτωση κοινά σκεύη, συνύπαρξη στην κουζίνα ή οπουδήποτε αλλού. Καλύτερα να του αφήνουν το φαγητό στην πόρτα», πρότεινε επίσης.

Όσο πιο πολύ φροντίσουμε αυτήν την απόσταση όταν υπάρχει κρούσμα, τόσο περισσότερο θα μειώσουμε τη διασπορά, ήταν η φράση - κλειδί του καθηγητή, που μίλησε με θάρρος και για την προσωπική, οικογενειακή του ζωή: ως ζευγάρι κράτησαν αποστάσεις, πήραν περισσότερες προφυλάξεις -και αυτό γιατί η σύζυγός του έχει κάνει μεταμόσχευση.

Άλλες πρακτικές οδηγίες: βγάζουμε τα ρούχα στην είσοδο του σπιτιού, επίσης καθαρίζουμε με αντισηπτικό τα τρόφιμα ιδίως αν υπάρχει άτομο ευπαθούς ομάδας στην οικογένειά μας. Πάντως, για να μην φοβηθούν οι πολίτες, είναι πολύ δύσκολο να μεταδοθεί ο ιός από τρόφιμα και σακούλες, γιατί στην περίπτωση αυτή θα είχαμε εκατομμύρια κρούσματα, διευκρίνισε. Πειραματικές μελέτες έχουν καταλήξει στο ότι ο ιός επιβιώνει στο χαρτόνι για μία ημέρα και στο πλαστικό για τρεις - τέσσερις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επαρκής ποσότητα για να κολλήσουμε.

Ξανακολλάει το ίδιο άτομο;

Το ίδιο άτομο κολλάει;, είναι το επόμενο απολύτως εύλογο ερώτημα και ο καθηγητής απάντησε: «Δεν ξέρουμε αν αυτός ο ιός κάνει πλήρη ανοσία και για πόσο χρονικό διάστημα, ή αν κάνει μερική ανοσία, οπότε αυτό σημαίνει ότι τη δεύτερη φορά θα το περάσει κανείς με λιγότερα προβλήματα και ένταση ή αν δεν κάνει ανοσία».

Αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες, ανέφερε εκφράζοντας την ελπίδα του να γίνεται πλήρης ανοσία, συνεπώς δεν θα το μεταδίδουν μετά, δεν θα υπάρχει αγωνία στις οικογένειές τους και άρα θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Αν αντιθέτως δεν πάμε στο αισιόδοξο σενάριο (εποχική γρίπη) και συνεχίζει να χτυπάει ο ιός, τότε θα μπουν πολλά ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά διλήμματα στις χώρες, προειδοποίησε. Δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να πει ότι θα είναι εποχικός ο ιός, άρα θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, θα έχουμε ενδείξεις, το Μάιο, συμπλήρωσε.

Η κορύφωση της πανδημίας

Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η έξαρση αυτής της πανδημίας, υπάρχουν χώρες σε διαφορετικές φάσεις π.χ. στην Αγγλία, όπου ζει, περιμένουν στα μέσα Απριλίου. Για την Ελλάδα παρέπεμψε στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που έχουν τα δεδομένα. «Αν είχαμε περισσότερα τεστ, θα ξέραμε με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε θα μας έλθει το μεγαλύτερο κύμα», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος, πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι μάλλον προς τον Απρίλιο θα είναι η κορύφωση στην Ελλάδα.

Δύο προτάσεις για το ΕΣΥ

Με την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις, εξέφρασε την ελπίδα να μην δούμε μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, γι' αυτό και κατέθεσε δύο προτάσεις υπέρ των εργαζομένων σε αυτό.

Η πρώτη, μεγάλης προτεραιότητας σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, «είναι η προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού εν γένει υγειονομικού προσωπικού». Παρέπεμψε, δε, στα στοιχεία από την Ουχάν, εκεί όπου πάνω από το 10% του ιατρικού προσωπικού στις πρώτες τρεις βδομάδες είχε προσβληθεί από τον ιό, κάτι που δεν θες να σου συμβεί, όπως είπε.

«Επιπρόσθετος παράγοντας, όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία, έρχονται σε επαφή με πολλούς ασθενείς με κορονοϊό και για αυτό το λόγο δεν ξέρουμε ακόμη αν το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο από εκείνο στον άνθρωπο που θα έλθει σε επαφή με ένα κρούσμα. Στην περίπτωση αυτή, τότε μπορεί να περάσουν τη νόσο πιο βαριά, με πιο μεγάλες επιπλοκές. Αν αυτό είναι σωστό, τότε επιβάλλεται πολύ περισσότερο να υπερασπιστούμε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή», τόνισε.

«Ευτυχώς, Μέρκελ και Μακρόν επέτρεψαν τώρα την εξαγωγή ιατρικού υλικού και άρα εκφράζεται η ελπίδα ότι θα επωφεληθεί και η Ελλάδα. Τους χρειαζόμαστε όλους τους υγειονομικούς», είπε με έμφαση.

«Η δεύτερη πρόταση αφορά σε ειδική τηλεφωνική γραμμή όπου θα μπορεί κάποιος γιατρός, νοσηλευτής, να μιλήσει με τον EΟΔΥ μόνο μέσα από το νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας -το να περιμένει ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής μία-δύο ώρες για να βγάλει γραμμή στον ΕΟΔΥ, δεν είναι και ό,τι καλύτερο», συμπλήρωσε.

Για τα φάρμακα, ο ΠΟΥ κάνει τώρα μια κλινική δοκιμή για τα φάρμακα (συνδυασμούς), και ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα και πριν μας πάρει καλοκαίρι, θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος συνδυασμός φαρμάκων θα μπορεί να βοηθήσει ποιους ασθενείς, και όχι στα τυφλά όπως γίνεται τώρα η αγωγή. Το πρόβλημα πάντως θα το λύσει το εμβόλιο, ξεκαθάρισε.

Ρομπότ στην αντιμετώπιση του ιού

Η συνέντευξη του Ηλία Μόσιαλου ξεκίνησε από εκεί που ήταν και η αφετηρία του κορονοϊού, την Κίνα, εκεί όπου σήμερα χρησιμοποιούνται ήδη ρομπότ -και είναι πολύ κοντά στην τελειοποίησή τους στο Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής στη Σαγκάη- με σκοπό να μπορούν να βοηθούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο έργο τους. Δεν θα υποκαθιστούν τον άνθρωπο, έχουν όμως το πλεονέκτημα ότι δεν κολλάνε τον ιό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας ο νέος ιός έπιασε τη διεθνή κοινότητα κάπως απροετοίμαστη, διερωτήθηκε δε, αν από τα τέλη Δεκεμβρίου που έγινε και η σχετική πρώτη ανακοίνωση, είδαμε να γίνεται κάποια τηλεδιάσκεψη των G-7 ή των G-20…

Παράλληλα, μίλησε και για τους λαούς της Ασίας, τους Ιάπωνες σε μικρότερο βαθμό, τους Κορεάτες, τους Σιγκαπουριανούς που το ήλεγξαν αμέσως, ίσως επειδή είναι κοντά στην Κίνα και τρόμαξαν. Έκαναν πολλά περισσότερα αλλά έχουν και τη διαθεσιμότητα να τα κάνουν π.χ. εγχώριες βιομηχανίες, παρατήρησε ο καθηγητής, «ενώ εμείς, στην Ελλάδα εν πολλοίς εξαρτόμαστε από τη διεθνή αγορά για να βρούμε υλικά».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

GBL: Ο Άρης γύρισε τον χρόνο πίσω σχεδόν τρεις δεκαετίες!

All Content

Σπανούλης: «Παίξαμε έξυπνα και με καρδιά, ευχαριστώ τον Ομπράντοβιτς για όσα μου έμαθε» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΑΪΣ–Unilever Hellas: Στα 381,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025 - Η καινοτομία βασικός πυλώνας της στρατηγικής

All Content - BusinessNews.gr

ACS: Δεν προχώρησε το deal με την GLS - Επαναγοράζει η Quest το 20%

All Content - BusinessNews.gr

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ομπράντοβιτς: «Είχαμε ξανά περισσότερα λάθη από ασίστ, συγχαρητήρια σε Άρη και Σπανούλη» (vids)

All Content

Ισραήλ: Αήττητη η Χάποελ Ιερουσαλήμ πριν τον Άρη - Ο Μίτσιτς «εκτέλεσε» τη Μακάμπι

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικό μέλι: Αυξημένες κατά 10,5% οι εξαγωγές το 2025, στα 31,6 εκατ. δολάρια

All Content - BusinessNews.gr

Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

CSRΝews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία - 601 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες
Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία - 601 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες 23/03/2020 - 19:32
ΠΟΥ: Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του κορoνοϊού 23/03/2020 - 19:45
ΠΟΥ: Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του κορoνοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    01/11/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Endeavor Greece: 70 εκατ. δολάρια από Έλληνες επενδυτές, χρηματοδοτήσεις στην AI και διεθνείς συνεργασίες
    01/11/2026 - 14:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών
    01/11/2026 - 14:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το efood επίσημος χορηγός της ΚΑΕ ΑΡΗΣ
    01/11/2026 - 13:52 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι
    01/11/2026 - 13:24 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
    01/11/2026 - 12:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αγροτικές ενισχύσεις: Επιταχύνονται οι αιτήσεις - 476.852 αιτήσεις στο σύστημα ΟΣΔΕ έως χθες
    01/11/2026 - 12:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Binance: Επανεκκινούν οι αναλήψεις μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κλεμμένων 6,3 δισ. δολαρίων
    01/11/2026 - 12:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΚΤ: Το τέλος της εποχής Λαγκάρντ και οι προκλήσεις για τον διάδοχό της
    01/11/2026 - 11:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διπλή μόνιμη ενίσχυση για τους συνταξιούχους – Επίδομα των 400 ευρώ και αυξήσεις το 2027: Ποιοι ωφελούνται
    01/11/2026 - 11:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΕΛΑΪΣ–Unilever Hellas: Στα 381,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025 - Η καινοτομία βασικός πυλώνας της στρατηγικής
    01/11/2026 - 10:51 ΥΓΕΙΑ
  • ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών
    01/11/2026 - 14:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Binance: Επανεκκινούν οι αναλήψεις μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κλεμμένων 6,3 δισ. δολαρίων
    01/11/2026 - 12:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    01/11/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ελληνικό μέλι: Αυξημένες κατά 10,5% οι εξαγωγές το 2025, στα 31,6 εκατ. δολάρια
    01/11/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

GBL: Ο Άρης γύρισε τον χρόνο πίσω σχεδόν τρεις δεκαετίες!

01/11/2026 - 21:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ισραήλ: Αήττητη η Χάποελ Ιερουσαλήμ πριν τον Άρη - Ο Μίτσιτς «εκτέλεσε» τη Μακάμπι

01/11/2026 - 21:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τρεις σειρές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

30/10/2026 - 15:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

30/10/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo