Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες Τετάρτη και Πέμπτη
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Το 99.4% των νοικοκυριών θα έχουν μείωση στο λογαριασμό της ΕΥΑΘ το 2019 και το 2020"
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
16/11/2018 · 02:00

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Το 99.4% των νοικοκυριών θα έχουν μείωση στο λογαριασμό της ΕΥΑΘ το 2019 και το 2020"

"Η τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης για τις υπηρεσίες νερού επιβάλλει εξοικονόμηση δαπανών και μείωση διαρροών, μείωση τιμολογίου στους καταναλωτές που κάνουν ορθή και φιλοπεριβαλλοντική χρήση ή ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ δεν επιτρέπει αυξήσεις πάνω από το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Τα νέα τιμολόγια της ΕΥΑΘ δημιουργούν άμεση ωφέλεια των νοικοκυριών, σε ποσοστό 99.4%,, ως αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να λειτουργεί προς όφελος των πολλών, αλλά και των επιλογών της διοίκησης της ΕΥΑΘ, όπως η μείωση του κόστους, τις οποίες επικροτώ", σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ Real FM Θεσσαλονίκης.

"Η τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης για τις υπηρεσίες νερού επιβάλλει εξοικονόμηση δαπανών και μείωση διαρροών, μείωση τιμολογίου στους καταναλωτές που κάνουν ορθή και φιλοπεριβαλλοντική χρήση ή ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ δεν επιτρέπει αυξήσεις πάνω από το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Τα νέα τιμολόγια της ΕΥΑΘ δημιουργούν άμεση ωφέλεια των νοικοκυριών, σε ποσοστό 99.4%,, ως αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να λειτουργεί προς όφελος των πολλών, αλλά και των επιλογών της διοίκησης της ΕΥΑΘ, όπως η μείωση του κόστους, τις οποίες επικροτώ", σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ Real FM Θεσσαλονίκης.

"Για τους καταναλωτές που καταναλώνουν πάνω από 120 κ.μ. νερό ανά τετράμηνο, δηλαδή πάνω από 120 τόνους νερό, και αντιστοιχούν στο 0.5 % των καταναλωτών, εκεί μόνο θα έχουμε αύξηση τιμολογίου ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης και κίνητρο για εξοικονόμηση", συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι και οι επαγγελματίες επωφελούνται από την νέα τιμολογιακή πολιτική, εφόσον το 64% των επαγγελματικών τιμολογίων θα έχει μείωση λογαριασμών και το 83% των βιομηχανικών χρεώσεων θα παραμείνει σταθερό.

Ως προς το ζήτημα των επενδύσεων της ΕΥΑΘ σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως "ακόμα και η αύξηση τιμολογίων, που προβλέπεται για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, μετά το 2020, είναι μικρότερη από τη μείωση που γίνεται τώρα στα τιμολόγια των καταναλωτών. Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα αύξησης του κόστους του νερού, διότι σε βάθος 5ετίας απορροφάται πλήρως από τις άμεσες μειώσεις για το 2019-2020".

Ειδικότερα, για τις επενδύσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΕΥΑΘ αναφέρθηκε στο έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που αφορά στις εργασίες επισκευής του υδραγωγείου της Αραβησσού με παράλληλη χρήση τηλεσκοπικών μεθόδων αναγνώρισης πιθανών διαρροών, και μέσω δορυφορικών δεδομένων, και μάλιστα χωρίς να διακοπεί η παροχή νερού προς τους πολίτες, "γεγονός που αποδεικνύει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΑΘ όχι απλά δεν αντιστρατεύεται τις επενδύσεις, αλλά μπορεί και να τις υλοποιεί, χωρίς αύξηση κόστους για τον καταναλωτή", επεσήμανε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Ωστόσο, σχολίασε το φαινόμενο η μεν κυβέρνηση να έχει θεσμοθετήσει μέσω του Κλεισθένη τη δυνατότητα των Δήμων της Θεσσαλονίκης είτε να δημιουργήσουν διαδημοτικό σχήμα είτε να συμμετέχουν απευθείας στο υπόλοιπο 24% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ, που μπορεί να διατεθεί εφόσον το 51% παραμένει στο Δημόσιο, οι δε Δήμοι της Θεσσαλονίκης να μην έχουν ακόμα προβεί σε καμία χρήση αυτού του νέου θεσμικού εργαλείου. "Θέλω να θυμίσω ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλονίκης έχει πάρει εδώ και καιρό απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Εάν λοιπόν δεν θέλει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ούτε στο 24% της ΕΥΑΘ θα πρέπει να δράσει, διότι η καθυστέρηση που παρατηρείται από την ψήφιση του Κλεισθένη, έως σήμερα, μόνο ανησυχία δημιουργεί. Θέλει ή όχι η αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στη διοίκηση και συνιδιοκτησία αυτού του δημόσιου αγαθού και να επωφεληθεί από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης;", αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πρόσθεσε δε, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο ήθελαν να ξεπουλήσουν το νερό της Θεσσαλονίκης - της πρώτης πόλης που έκανε δημοψήφισμα για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού - αλλά δεν ικανοποιούσαν ούτε την ευρωπαϊκή υποχρέωση να συνταχθεί τιμολογιακή πολιτική για το νερό, με αποτέλεσμα η χώρα να εισέλθει σε καθεστώς αιρεσιμότητας και να μην μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα νερού και υγρών αποβλήτων. "Με παρέμβαση της κυβέρνησης αυτό το πρόβλημα λύθηκε το 2017 και σήμερα μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα έργα, αίροντας την αιρεσιμότητα, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Έτσι επιτυγχάνουμε και κοινωνικά και μειωμένα τιμολόγια νερού", τόνισε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συγκρότηση νέου ΔΣ στον Φορέα Θερμαϊκού ανέφερε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 σημειώνοντας ότι ο νέος Φορέας που έχει δημιουργηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, θα καλύψει ένα μεγάλο κενό, δηλαδή τον συντονισμό των αρμοδιοτήτων για τον Θερμαϊκό, σε ένα κοινό τραπέζι, ενώ για τη λειτουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στη Λάρισα, που εγκαινιάζεται σήμερα, είπε πως με βάση τον ενεργειακό σχεδιασμό που ανακοίνωσε ήδη το ΥΠΕΝ "η χώρα μας έως το 2030 θα παράγει πάνω από το 55% της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη, μία συνταρακτική αλλαγή, το πραγματικό στοίχημα του αύριο".

Τέλος, σε ερώτηση για την προσπάθεια αποκλεισμού αντιπροσωπείας Βουλευτών και μελών ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, στο χώρο του Πολυτεχνείου, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε:

"Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υποχρεώνει όλους να μιλήσουμε ξανά για τη δημοκρατία και τους κινδύνους του φασισμού. Τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου δηλώνουμε για ακόμα μία φορά την ανάγκη της δημοκρατίας και της ισότητας των πολιτών. Η μάχη απέναντι στον φασισμό είναι πάντα επίκαιρη. Δυστυχώς, στην Ευρώπη ακούγονται ακροδεξιές φωνές σε κόμματα αλλά και μέσα σε μεγάλες ευρωομάδες. Οι προσπάθειες κάποιων, σε εισαγωγικά αριστερών ομάδων, να οικειοποιηθούν τη γιορτή του Πολυτεχνείου ακυρώνει τον αριστερό ή προοδευτικό χαρακτήρα τους. Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε λίγους, αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία, αφορά όλους τους Έλληνες και δεν μπορεί να υπάρχει ιδιοκτησιακή σχέση.

Μάλιστα, κάποιοι προσπάθησαν να απωθήσουν ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για ένοπλη πάλη κατά της δικτατορίας και είχαν εξοριστεί, όπως ο Νίκος Μανιός, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προσβάλλει αποκλειστικά αυτούς που τον απέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Όσον αφορά την ιστορία μας τιμούμε και συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες, ισότιμα, χωρίς να διεκδικούμε αλλά και να δεχόμαστε καμία προνομιακή σχέση με τον αγώνα και την παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου. Όσοι, αντίθετα, νομίζουν ότι έχουν ιδιοκτησιακή σχέση πρέπει να προσέξουν, διότι οι πολιτικές τους δεν είναι προοδευτικές, το αντίθετο θα έλεγα".

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του ντέρμπι

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο "αυτοκράτορας" Βασίλης Γκούμας

All Content - BusinessNews.gr

ΚΥΚΝΟΣ: Ξεπέρασε τα 40 εκατ. τζίρο με ώθηση από εξαγωγές και καινοτομία

All Content - BusinessNews.gr

CrediaBank: Τριήμερη δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου - Στα 0,8 ευρώ η τιμή διάθεσης

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικές δηλώσεις: Υψηλές επιβαρύνσεις για λίγους, μικρές επιστροφές για πολλούς - Τα πρώτα στοιχεία

All Content

Brainfood Intelligent Media Cloud: Πώς χτίζεται το operating system της παγκόσµιας πληροφορίας

All Content

WPP Media: Νέα συνεργασία με τη Red Bull

FleetNews

Ανανεωμένη Ford Mustang Mach-E και νέα ειδική έκδοση

FleetNews

Νέο ηλεκτρικό βαν Ford Transit City με αυτονομία έως 254 χλμ.

FleetNews

Νέες εκδόσεις της Mercedes GLC για τα 140 χρόνια καινοτομίας της μάρκας

All Content

To ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά τον Βασίλη Γκούμα

All Content

Ολυμπιακός: Προτίμησε ψηλούς για 12άδα, εκτός ο Νιλικίνα

All Content - BusinessNews.gr

Nέο φορολογικό ν/σ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα, μετρητά και κρυπτονομίσματα

All Content - BusinessNews.gr

Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών ενόψει Πάσχα

All Content - BusinessNews.gr

Νίκος Λαβίδας (ΑΒ Βασιλόπουλος): Χρονιά ανθεκτικότητας και επαναπροσδιορισμού για το ελληνικό επιχειρείν το 2026

FleetNews

Skoda: Νέα αναβάθμιση για Elroq και Enyaq

FleetNews

Volvo Car Hellas: Μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες

CSRΝews.gr

Phaistos: Συνεργασία με τη Scope 3 για τη μέτρηση και μείωση των carbon emissions

CSRΝews.gr

H επιτυχημένη αναβίωση της παραδοσιακής πρακτικής των λίθινων αναβαθμών στην Ίο

CSRΝews.gr

«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2026»: Για 20ή χρονιά, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα συμμετείχαν στην δράση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

World Class Fine Drinking: Επιστρέφει και φέτος στη Θεσσαλονίκη
World Class Fine Drinking: Επιστρέφει και φέτος στη Θεσσαλονίκη 16/11/2018 - 02:00
Μαξίμου προς Ιερά Σύνοδο: Για το καθεστώς μισθοδοσίας των ιερέων αποφασίζει η πολιτεία 16/11/2018 - 02:00
Μαξίμου προς Ιερά Σύνοδο: Για το καθεστώς μισθοδοσίας των ιερέων αποφασίζει η πολιτεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κ. Χατζηδάκης: Πιο κοντά από ποτέ η Ελλάδα με την ομογένεια, χάρη στην επιστολική ψήφο
    30/03/2026 - 17:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • EasyJet: Πρώτη απευθείας πτήση Άμστερνταμ-Θεσσαλονίκη
    30/03/2026 - 17:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
    30/03/2026 - 17:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άκυρη η καθαίρεση της Τυχεροπούλου - Το δικαστήριο διαττάσει επανατοποθέτηση της ως Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου
    30/03/2026 - 17:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Broadband Access: Έσοδα $4,8 δισ. το 4ο τρίμηνο του 2025
    30/03/2026 - 17:04 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Εκτοξεύθηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί ερευνητικοί μικροδορυφόροι
    30/03/2026 - 16:57 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Κοινωνία της Πληροφορίας: Σε δημόσια διαβούλευση το έργο e-Ιχθυόσκαλα, αξίας 6,3 εκατ. ευρώ
    30/03/2026 - 16:46 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Superbet: Επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα
    30/03/2026 - 16:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ετήσιο Συμπόσιο ΣΕΒ & Alba: Οι ευκαιρίες που επιφέρει η ΤΝ στις επιχειρήσεις και στο ανθρώπινο δυναμικό
    30/03/2026 - 16:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ν. Δένδιας: Είμαστε υποχρεωμένοι να επενδύσουμε στην αμυντική μας δυνατότητα
    30/03/2026 - 16:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    29/03/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΥΚΝΟΣ: Ξεπέρασε τα 40 εκατ. τζίρο με ώθηση από εξαγωγές και καινοτομία
    30/03/2026 - 07:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Adthisway.com: Η μοναδική διεθνώς πλατφόρμα διασύνδεσης επιχειρήσεων με οργανισμούς και ταλέντα σε πραγματικό χρόνο
    30/03/2026 - 09:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φορολογικές δηλώσεις: Υψηλές επιβαρύνσεις για λίγους, μικρές επιστροφές για πολλούς - Τα πρώτα στοιχεία
    30/03/2026 - 08:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • CrediaBank: Τριήμερη δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου - Στα 0,8 ευρώ η τιμή διάθεσης
    30/03/2026 - 08:56 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η MeliAlice για τα καταστήματα Μουστάκας

30/03/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του ντέρμπι

30/03/2026 - 14:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Phaistos: Συνεργασία με τη Scope 3 για τη μέτρηση και μείωση των carbon emissions

30/03/2026 - 13:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media - ΕΚΠΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός «News Challenge: Αλήθεια ή ψέμα;»

30/03/2026 - 13:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Superbet: Επίσημη Πρεμιέρα στην Ελλάδα

30/03/2026 - 13:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H επιτυχημένη αναβίωση της παραδοσιακής πρακτικής των λίθινων αναβαθμών στην Ίο

30/03/2026 - 13:25
FleetNews
fleetnews.gr

Ανανεωμένη Ford Mustang Mach-E και νέα ειδική έκδοση

30/03/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο ηλεκτρικό βαν Ford Transit City με αυτονομία έως 254 χλμ.

30/03/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo