Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Υπ. Εργασίας: Διαγραφή ασφαλιστικών οφειλών και άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνει το ν/σ που κατατίθεται στη Βουλή
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
29/05/2018 · 03:00

Υπ. Εργασίας: Διαγραφή ασφαλιστικών οφειλών και άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνει το ν/σ που κατατίθεται στη Βουλή

Το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή περιλαμβάνει δέσμη πέντε ασφαλιστικών ρυθμίσεων

Το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή περιλαμβάνει δέσμη πέντε ασφαλιστικών ρυθμίσεων. Εκτός από την εμβληματική διάταξη που αλλάζει την αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, στο ίδιο νομοσχέδιο έχουν συμπεριληφθεί ασφαλιστικές ρυθμίσεις που ακουμπούν δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, μισθωτούς, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες κ.α. Στον βασικό κορμό των νέων νομοθετικών διατάξεων εντάσσεται η διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών, που έχουν καταλογιστεί κυρίως από τον πρώην ΟΑΕΕ σε παράλληλα απασχολούμενους και κινούνται σε μια “γκρίζα ζώνη” νομιμότητας. Στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζεται η διαδικασία μετάβασης από το καθεστώς εργασίας και ασφάλισης στο καθεστώς συνταξιοδότησης, με διάταξη – ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς που θα μπορούν να συνεχίζουν εργαζόμενοι και μετά την αίτηση για σύνταξη, ώστε να εισπράττουν το 40%. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος της άμεσης ασφάλισης για τους αγρότες με την υποβολή Απογραφικού Δελτίου, ενώ ευθυγραμμίζεται ο τρόπος με τον οποίο θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Πρόκειται για:

1. Διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών για ασφαλιστικές εισφορές του παρελθόντος, που αφορούν το διάστημα έως 31/12/2016. Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα διαγραφής χρεών που ανατρέχουν σε χρόνο πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και για τα οποία προκύπτει “εύλογη αμφιβολία” σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων. Δίνει έτσι ανάσα σε χιλιάδες που «κυνηγούσε» επί χρόνια ο πρώην ΟΑΕΕ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ωφελούμενων είναι :

Α) Δημοσιογράφοι «παλαιοί» ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (πριν το 1993) οι οποίοι είχαν μπλοκάκι για δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες και ο ΟΑΕΕ ζήτησε αναδρομικά υπέρογκα ποσά για την υποχρεωτική ασφάλιση σε αυτόν.

Β) Νέοι ασφαλισμένοι (από την 1/1/1993 και μετά) στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών μπορούσαν να επιλέξουν ασφάλιση ζητώντας εξαίρεση από ΟΑΕΕ εφόσον είχαν 25 ημέρες ασφάλισης κάθε μήνα στο ΙΚΑ. Αν ωστόσο διαπιστωνόταν, εκ των υστέρων, ότι δεν είχαν όλα τα ένσημα ή έλλειπε ακόμη και μια ημέρα, τους καταλόγιζαν το ποσό των εισφορών στον ΟΑΕΕ για όλο το διάστημα της παράλληλης εργασίας.

Γ) Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μικροεπιχειρηματίες και μικροξενοδόχοι, με απαλλακτικές από τον ΟΑΕΕ βεβαιώσεις, λόγω δραστηριότητάς τους σε μικρούς Δήμους με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι μπορεί να χρεώνονταν με αναδρομικές εισφορές από τον ΟΑΕΕ, ο οποίος ζητούσε εκκαθαριστικό εφορίας για να κρίνει αν υπάρχει υποχρέωση ή όχι υπαγωγής στην ασφάλιση με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Δ) Αμφισβητούμενα χρέη από το παρελθόν “σέρνουν” και μηχανικοί που βρίσκονταν ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ και ΟΑΕΕ επειδή είχαν αναπτύξει και μια εμπορικού τύπου δραστηριότητα, συναφή με το επάγγελμα του μηχανικού.

Για την επίλυση των ασφαλιστικών αμφισβητήσεων θα εκδίδεται υπουργική απόφαση ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την υπουργική απόφαση, θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαχτεί από οφειλές (βεβαιωμένες και μη) ή από τόκους, προσαυξήσεις, τέλη ή τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Ειδικότερα η διάταξη αναφέρεται σε βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην Φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων Φορέων για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016, οι οποίες “δύνανται να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων”. Προσοχή, καθώς “τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται”.

Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από: (α) ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, (β) ύπαρξη αντίθετων αποφάσεων των δικαστηρίων επί του ιδίου δυσχερώς ερμηνευόμενου νομικού θέματος, (γ) προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση, (δ) ύπαρξη διαφορετικών οδηγιών επί του θέματος από τη διοίκηση, (ε) πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από Φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών.

Για να πετύχουν οι ασφαλισμένοι την υπαγωγή στην εν λόγω διαδικασία πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στον ΕΦΚΑ ή το ΕΤΕΑΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαγραφή του χρέους θα είναι η καταβολή του συνόλου των εισφορών σε έναν από τους δύο ασφαλιστικούς φορείς. Τα αιτήματα εξετάζονται από τις υπηρεσίες των Φορέων κοινωνικής ασφάλισης και ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης εκδίδεται για κάθε εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων, απόφαση του υπουργού Εργασίας, με την οποία καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση. Το πεδίο εφαρμογής της διάταξης καταλαμβάνει ασφαλιστικές υποθέσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας (ακόμη και αν έχουν κριθεί σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό από τα αρμόδια όργανα). Το εν λόγω άρθρο στόχο έχει να διορθώσει νομικές και διοικητικές αστοχίες του παρελθόντος, που αιφνιδίασαν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων επιβάλλοντας τους χρηματικές επιβαρύνσεις.

2. Ρυθμίζεται η έναρξη του δικαιώματος σύνταξης για συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων. Σημαντική διαφοροποίηση που επέρχεται με τη νέα ρύθμιση είναι ότι πλέον δεν απαιτείται η διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας ή της μισθωτής απασχόλησης, προκειμένου να αρχίσει η συνταξιοδότηση. Έτσι, σε όσες περιπτώσεις ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει τη μισθωτή δραστηριότητά του ή την αυτοαπασχόληση, αρκεί να το δηλώσει στην αίτηση συνταξιοδότησής του, χωρίς πλέον να απαιτείται διακοπή δραστηριότητας από την Δ.Ο.Υ. προκειμένου για ελεύθερους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους.

Αυτό σημαίνει πως επιτηδευματίες αλλά και μισθωτοί μπορούν να συνεχίζουν εργαζόμενοι ακόμη και μετά την αίτηση συνταξιοδότησης, κάνοντας χρήση της διάταξης του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει πως οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι χάνουν το 60% της σύνταξής τους. Συνεπώς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές παράλληλα με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για σύνταξη, ώστε να εισπράττουν το 40% της σύνταξης που δικαιούνται για όσο εργάζονται. Έτσι αναμένεται να λυθούν τα χέρια σε πολλούς που αναγκάζονταν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, ή να τα μεταβιβάσουν σε κάποιο συγγενή, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

3. Δυο σημαντικές ρυθμίσεις για τους αγρότες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας. Προβλέπεται η άμεση εγγραφή του αγρότη στον ΕΦΚΑ Αγροτών από την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης άσκησης της ασφαλιστέας δραστηριότητας, εφόσον για τη δραστηριότητα απαιτείται έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ. Αν δεν υφίσταται τέτοια υποχρέωση, η ασφάλιση θα εκκινεί πρώτη του μήνα υποβολής του Απογραφικού Δελτίου. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στους αγρότες για άμεση έναρξη ασφάλισης, με κατάρτιση μόνιμου απογραφικού δελτίου. Πρόκειται για ρύθμιση που ακουμπά ειδικές κατηγορίες αγροτών, οι οποίοι δεν είχαν υποχρέωση έναρξης επαγγέλματος στην εφορία, λόγω χαμηλού εισοδήματος (μικρές καλλιέργειες κλπ). Για αυτούς τους ασφαλισμένους προέκυπτε συχνά ζήτημα εντοπισμού της έναρξης στον πρώην ΟΓΑ και αμφισβήτηση του χρόνου ασφάλισης. Η διάταξη προβλέπει δυνατότητα υποβολής αίτησης στον ΕΦΚΑ, ώστε να γίνεται άμεσα η έναρξη ασφάλισης. Ο αναδρομικός έλεγχος υπαγωγής ή διαγραφής κρίνεται σε δεύτερο χρόνο (ο Φορέας μπορεί να ανατρέξει έως και 5 χρόνια πίσω για περιπτώσεις αναδρομικής ασφάλισης).

Αντίστοιχα ρυθμίζεται και η διακοπή της ασφάλισης, η οποία επέρχεται την τελευταία ημέρα του μήνα υποβολής της βεβαίωσης διακοπής από τη ΔΟΥ ή της αίτησης διακοπής. Εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής ανατρέχουν στην πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα υποβολής του Απογραφικού Δελτίου και αντίστοιχα η διακοπή στο τέλος του μήνα υποβολής της σχετικής αίτησης. Από το 2019, οι αγρότες θα βγαίνουν στη σύνταξη με βάση την ημερομηνία γέννησής τους όπως και όλοι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι και όχι κάθε Ιούλιο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει πως σταματά το παλιό καθεστώς και οι αγρότες:

α) θα πληρώνουν εισφορές μέχρι τον μήνα διακοπής από τη ΔΟΥ ή της αίτησης διακοπής από την ασφάλιση του ΕΦΚΑ Αγροτών αν ασφαλίζονται με απογραφικό δελτίο.

β) θα συνταξιοδοτούνται ανάλογα με τον μήνα κατά τον οποίο κλείνουν την προβλεπόμενη ηλικία και όχι τον Ιούλιο κάθε χρονιάς.

4. Άλλη ρύθμιση προβλέπει πως το δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος αρχίζει από την πρώτη του επόμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την ημερομηνία αυτή πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Πρόκειται για γενικού τύπου ρύθμιση, η οποία ορίζει για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ πως το δικαίωμα σε σύνταξη αρχίζει από τον επόμενο μήνα μετά την αίτηση. Προσοχή, αν τον επόμενο μήνα μετά την αίτηση δεν πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (χρόνος ασφάλισης, όριο ηλικίας) το δικαίωμα αρχίζει από την πρώτη ημέρα του μήνα που έπεται εκείνου κατά τον οποίο πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις.

5. Προβλέπεται επίσης η υποχρέωση των Δήμων να καταβάλουν τις βασικές οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές σχολικών φυλάκων που είχαν προσληφθεί στους Δήμους με προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας χωρίς τα επιβληθέντα πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις. Διαγράφονται δηλαδή πρόστιμα και προσαυξήσεις από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα προκειμένου να πληρωθούν οι εισφορές των εργαζόμενων που αντιμετωπίζονταν ως μαθητευόμενοι.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός στο τζάμπολ των τελικών της Α1 Γυναικών

All Content

ΠΑΟΚ-Άρης, ΑΕΚ-Μπανταλόνα και Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός στις σημερινές μεταδόσεις

All Content - BusinessNews.gr

Mohito: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας επεκτείνεται

All Content - BusinessNews.gr

ΚΕΦΙΜ: Στα ύψη τα ενοίκια στην Ελλάδα - δεύτερη στην ΕΕ μετά την Κροατία

All Content - BusinessNews.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αιτήσεις από 1η Μαΐου για τα 300.000 vouchers της ΔΥΠΑ

All Content

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

All Content

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

FleetNews

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

FleetNews

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

FleetNews

Νέοι κανόνες για το φαρμακείο αυτοκινήτου από τις 18 Ιουνίου

All Content

Ανατροπή με Άβντιγια-Γκραντ οι Μπλέιζερς 114-110 στο Φίνιξ πήραν την 7η θέση στη Δύση (vid)

All Content

Α1 Γυναικών: Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,39 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Στο 1,8% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας - «Τσιμπάει» ο πληθωρισμός στο 3,5% το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Αυτόματη υποβολή στις 16 Απριλίου για 1,5 εκατ. δηλώσεις – Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι

FleetNews

MG HS PHEV+: Ένα πλήρες D-SUV 272 ίππων από 32.900€

FleetNews

Η Let’s Drive σε δυναμική επέκταση

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς: Προσφορά περισσότερων από 2.000 «Γευμάτων Αγάπης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Πάσχα

CSRΝews.gr

Το Πόρτο Καρράς στήριξε περισσότερες από 80 άπορες οικογένειες το Πάσχα

CSRΝews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: "Έχει γίνει πρόοδος αλλά μην προεξοφλούμε το αποτέλεσμα"
Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: "Έχει γίνει πρόοδος αλλά μην προεξοφλούμε το αποτέλεσμα" 29/05/2018 - 03:00
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτες από την αγορά 29/05/2018 - 03:00
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτες από την αγορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χρηματιστήριο: Στις 2.278,20 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,27%
    15/04/2026 - 11:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης - Διαγνώστηκε με ανεύρυσμα
    15/04/2026 - 11:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 53 ευρώ δίνει η Santander
    15/04/2026 - 11:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Π. Μαρινάκης: Έχουμε αντιπολίτευση της απελπισίας - Θα ζητήσουμε στις εκλογές του 2027 εκ νέου αυτοδυναμία
    15/04/2026 - 10:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,39 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2026
    15/04/2026 - 10:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Lidl: Επέκταση στις τηλεποικοινωνίες σε συνεργασία με την 1Global
    15/04/2026 - 10:41 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η OpenAI εξαγοράζει τη Hiro Finance, ενισχύοντας το αποτύπωμά της στο AI finance
    15/04/2026 - 10:39 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Prem Watsa: Η Eurobank κορυφαία επένδυση της Fairfax
    15/04/2026 - 10:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Το Ιράν χρησιμοποίησε κινεζικό κατασκοπευτικό δορυφόρο για να στοχοθετήσει βάσεις των ΗΠΑ
    15/04/2026 - 10:29 ΚΟΣΜΟΣ
  • ASML: Εκτίμηση για αύξηση των πωλήσεων λόγω έκρηξης στην τεχνητή νοημοσύνη
    15/04/2026 - 10:23 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αιτήσεις από 1η Μαΐου για τα 300.000 vouchers της ΔΥΠΑ
    14/04/2026 - 13:45 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΔΝΤ: Στο 1,8% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας - «Τσιμπάει» ο πληθωρισμός στο 3,5% το 2026
    14/04/2026 - 16:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Amazon: Αγοράζει την Globalstar έναντι 11,57 δισ δολαρίων για να ανταγωνιστεί την Starlink του Elon Musk
    14/04/2026 - 15:19 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ο Μ. Λαζαρίδης έδειξε το πτυχίο του στην κάμερα: «Δεν θα απολογηθώ για επιλογές ζωής πριν από 40 χρόνια»
    14/04/2026 - 12:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Allwyn AG: Στο 75,14% η έμμεση συμμετοχή της Valea Foundation
    14/04/2026 - 16:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρεμιέρα σήμερα στα Final-8 των Πανελλήνιων Εφήβων και Νεανίδων

15/04/2026 - 07:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ιωνικός Ν.Φ.-Κρόνος Αγίου Δημητρίου απόψε για την Α2 Γυναικών

15/04/2026 - 07:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Robin Hood: Σε πρώτη προβολή αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ - Πρεμιέρα Τετάρτη 15 Απριλίου

14/04/2026 - 12:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Προσφορά περισσότερων από 2.000 «Γευμάτων Αγάπης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Πάσχα

14/04/2026 - 10:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Πόρτο Καρράς στήριξε περισσότερες από 80 άπορες οικογένειες το Πάσχα

14/04/2026 - 08:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

14/04/2026 - 07:35
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

09/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

09/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo