Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΓΓΙΦ: Επιτυχής η ημερίδα με θέμα την πορνεία
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
30/04/2018 · 03:00

ΓΓΙΦ: Επιτυχής η ημερίδα με θέμα την πορνεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ΓΓΙΦ με θέμα «Πορνεία – μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας- Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ΓΓΙΦ με θέμα «Πορνεία – μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας- Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου», που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, επεσήμανε όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους η ΓΓΙΦ προσλαμβάνει την πορνεία ως μια ακόμη μορφής έμφυλης βίας και τόνισε ότι: «Η πορνεία συνιστά εμπόδιο για την ουσιαστική ισότητα, δε μπορεί να αποτελεί προσωπική επιλογή, ούτε όμως και επαγγελματική προοπτική. Απεναντίας, προβάλλει ως μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Περαιτέρω, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για την πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ να θέσει στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου το κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό θέμα και να εξετάσει την αντιμετώπισή του βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση των αποδοτικότερων δυνατών λύσεων υπέρ των γυναικών που εμπλέκονται στην πορνεία και τη δημιουργία των προοπτικών εξόδου τους από αυτήν. Πρόσθεσε δε ότι «η στροφή των γυναικών στην πορνεία, δεν αποτελεί παρά ύστατη λύση, ακριβώς λόγω της απουσίας πρόσβασής τους σε επιλογές», επιτονίζοντας έτσι την έντονη παρουσία της έμφυλης διάκρισης και στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλύοντας εκτενώς όλα τα παραπάνω, καθώς και επιμέρους πτυχές των αιτιών και των συνεπειών της πορνείας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι:«Μέσα από τη δράση μας επί του θέματος της πορνείας, συνολικά, στόχος μας είναι να αναδειχθεί η πορνεία ως μια ακόμη μορφή βίας, η οποία μετασχηματίζει τη γυναικεία υπόσταση και αξιοπρέπεια σε μια ακόμη “παρεχόμενη υπηρεσία”, που, με τη σειρά της, ανατροφοδοτεί τα κυκλώματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, όπως και ο Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, κος Ηρακλής Μοσκώφ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τμήματος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με τις εργασίες και τα συμπεράσματα της Ομάδας Διοίκησης Έργου της ΓΓΙΦ από τον Πρόεδρο αυτής, K. Κονδυλογιάννη, εισηγήσεις σχετικά με την πορνεία από την οπτική του φύλου και του διεθνούς γυναικείου κινήματος από τις Θ. Κατσιβαρδάκου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας& Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΓΓΙΦ και Ι. Μαγγανάρα, Πρόεδρο της International Alliance of Women, ενώ ομάδα φοιτητών και φοιτητριών με επικεφαλής τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Γ. Λάζο, παρουσίασε νεότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου και των πελατών του, που συνάδουν στη θεώρηση της πορνείας ως μιας ακόμη μορφής έμφυλης βίας. Το πρώτο τμήμα έκλεισε με εισήγηση του Ταξίαρχου, Γ. Καστάνη, Διευθυντή Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας), για την αστυνομική αντιμετώπιση και μελέτη περίπτωσης σχετικά με τη δράση των οργανωμένων δικτύων πορνείας και σωματεμπορίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Πρέσβη ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Per-Anders Sunesson, από την δικηγόρο και μαχόμενη φεμινίστρια από τη Γαλλία, Lorraine Questiaux, από την μαχόμενη φεμινίστρια και εμπειρογνώμονα από την Γερμανία, Marie Merklinger, καθώς και από τις δικηγόρους, Ιωάννα Στεντούμη, Κατερίνα Παπαθεοδώρου και Αμαλία Σαρρή, υπάλληλο του Τμήματος Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της ΓΓΙΦ για τις πολιτικές των χωρών τις Ευρώπης, όπως και της ίδιας της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της πορνείας.

Επίσης, στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μ. Ανδρούτσου, η Πρόεδρος του Κέντρου έρευνας και δράσης για την ειρήνη, Φωτεινή Σιάνου, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων από το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, τον Σύνδεσμο για τα δικαιώματα της Γυναίκας, την Φεμινιστική συλλογικότητα «Το Μωβ», το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τη Διεθνή Ένωση Γυναικών, το Σωματείο Εκδιδομένων Γυναικών, το Σωματείο «Θετική Φωνή» για την προστασία των οροθετικών ατόμων και την οργάνωση «Red Umbrella».

Συνολικά, η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του αμφιθεάτρου, οι στοχευμένες ερωτήσεις που τέθηκαν στα πάνελ των ομιλητριών και των ομιλητών και ο εποικοδομητικός διάλογος επί των εισηγήσεων, επιβεβαίωσαν την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της πορνείας, γεμίζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με ένα μήνυμα αισιοδοξίας, στη βάση της δημιουργίας ευεργετικών αλλαγών επί του θέματος, με όρους σεβασμού, αξιοπρέπειας και ισότητας.

  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ·
  • ΓΓΙΦ
  • ·
  • ΠΟΡΝΕΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ξεκινά στις 2 Μαΐου η ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών του Ιονίου
Ξεκινά στις 2 Μαΐου η ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών του Ιονίου 30/04/2018 - 03:00
Αυξήθηκαν κατά 1,14 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Μάρτιο 30/04/2018 - 03:00
Αυξήθηκαν κατά 1,14 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Μάρτιο
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι βουλευτές για τις επερχόμενες εκλογές
    29/01/2023 - 17:43 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας
    29/01/2023 - 17:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα 4+1 ελληνικά λιμάνια που απογειώνονται
    29/01/2023 - 17:22 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Αίγυπτος: Ο Μπλίνκεν έφθασε στο Κάιρο
    29/01/2023 - 17:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σταϊκούρας: Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι θετικές, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας
    29/01/2023 - 17:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κατοικίες: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπήκε «πλαφόν» στην αύξηση των ενοικίων
    29/01/2023 - 13:09 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μηταράκης για υπόθεση Έβρου: Καμία σχέση με την εικόνα μετανάστη η Μπαϊντά
    29/01/2023 - 13:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοινώνει κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία
    29/01/2023 - 13:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηandelsblatt: Οι εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία σταματούν και πάλι
    29/01/2023 - 12:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Ελλάδα τέταρτη σε καταστροφικές πλημμύρες στην Ανατ. Μεσόγειο την περίοδο 1882-2021
    29/01/2023 - 12:45 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μπάκμαν - Φριντ: Οι δικαστικές αρχές περιόρισαν τις επικοινωνίες του με στελέχη των FTX και Alameda Research
    28/01/2023 - 18:27 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΜΙΔΑ: 19+1 αγκάθια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
    28/01/2023 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας χωρίς «ίσως» και «αλλά»
    28/01/2023 - 18:36 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πίσω το ΠΔ για τους καλλιτέχνες
    28/01/2023 - 18:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • FT: Πληροφοριοδότης του Παντσέρι η Εύα Καϊλή
    29/01/2023 - 11:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

Basket League 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

29/01/2023 - 17:29
AllStar Basket
AllStar Basket

Elite League: Στο 10-5 κι ο Ηρακλής, 81-66 τον Τρίτωνα (gallery)

29/01/2023 - 17:06
FleetNews
FleetNews

Bentley Continental GT Azure

29/01/2023 - 01:09
FleetNews
FleetNews

Το νέο Ford Ranger Raptor στο «Golden Hall»

28/01/2023 - 04:42
Advertising.gr
Advertising.gr

Oι μεγάλοι νικητές των Ermis Awards 2022

28/01/2023 - 02:00
Advertising.gr
Advertising.gr

Apple: "Σάρωσε" στις πωλήσεις smartphone στην Κίνας το δ' τρίμηνο του 2022

27/01/2023 - 19:25
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

JTΙ: Δέσμευση για Βιωσιμότητα στο Greek House στο Νταβός

27/01/2023 - 16:24
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Απολογισμός του 1ου ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική

27/01/2023 - 15:54
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
NEWS
Estetica Magazine

H KERASTASE ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ SYMBIOSE

25/01/2023 - 10:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo