Business News Magazine - Σεπτέμβριος 2026

Business News Magazine - Σεπτέμβριος 2026

Στο νέο (#47) τεύχος του Business News Magazine, ο Γιάννης Μασούτης, Πρόεδρος της Διαμαντής Μασούτης, φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στην ελληνική αγορά αλλά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Στην κεντρική συνέντευξη του τεύχους μιλά για τη φιλοσοφία, τις αξίες και τη στρατηγική που οδηγούν σταθερά την αλυσίδα μπροστά, καθώς και για τη νέα εποχή που ανοίγεται για τον όμιλο. Παράλληλα, αναφέρεται στις προοπτικές που δημιουργεί η νέα επιχειρηματική πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που συνοδεύει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης της εταιρείας.

Ξεχωριστή θέση στο τεύχος καταλαμβάνει η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος παρουσιάζει το σχέδιό του για μια Αττική πιο ανθεκτική, λειτουργική και ανταγωνιστική. Αναλύει τις προτεραιότητες της Περιφέρειας σε επίπεδο υποδομών, στήριξης της επιχειρηματικότητας και αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων, ενώ τοποθετείται για κρίσιμα ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, το «Αέναον», ο τουρισμός, η τεχνητή νοημοσύνη και η μητροπολιτική διακυβέρνηση. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία ενός μοντέλου διοίκησης που βασίζεται στην παρουσία στο πεδίο, τη λογοδοσία και το μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Στις σελίδες του νέου τεύχους φιλοξενείται επίσης ο Ηλίας Ξηρουχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Τειρεσίας, ο οποίος μιλά για τη νέα εποχή του οργανισμού και το όραμα να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, εφάμιλλο των κορυφαίων αντίστοιχων οργανισμών στην Ευρώπη και διεθνώς. Αναφέρεται στις νέες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κυβερνοαπάτης, στη διατραπεζική πλατφόρμα ESGr, στο open banking και στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ προαναγγέλλει ένα ευρύ πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού με έμφαση στα θέματα πιστώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην αξία της εμπιστοσύνης, την οποία χαρακτηρίζει ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα και βασική προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική επιτυχία.

Παράλληλα, το Business News Magazine φιλοξενεί αποκλειστικό άρθρο του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ito Koichi, με αφορμή τη συμμετοχή της Ιαπωνίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Μέσα από την παρέμβασή του αναδεικνύεται η σημασία της ιαπωνικής παρουσίας στη διοργάνωση, καθώς και η δυναμική των σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας σε μια περίοδο ενίσχυσης της οικονομικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, στις σελίδες του νέου τεύχους φιλοξενείται, όπως πάντα, πλήθος συνεντεύξεων, αναλύσεων και θεμάτων που καταγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων, της οικονομίας, των επενδύσεων και της θεσμικής ζωής, αναδεικνύοντας τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και διεθνώς.

Διαβάστε από το Business News Magazine #47:

Γιάννης Μασούτης, Πρόεδρος - Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Η φιλοσοφία και οι αξίες μας δεν αλλάζουν

Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής: Σε ολόκληρη τη διαδρομή μου στα κοινά δεν επέλεξα ποτέ να διοικώ από το γραφείο

Ito Koichi (Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα): Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ελλάδας σε μια εποχή αλλαγών

Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Τειρεσίας: Eξελισσόμαστε από πάροχο πληροφοριών σε έμπιστο σύμμαχο και συνεργάτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020