Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Liqui Moly μπαίνει στη Φόρμουλα 1
Newsroom Newsroom
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
11/02/2019 · 02:00

Η Liqui Moly μπαίνει στη Φόρμουλα 1

Η γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα επενδύει εκατομμύρια στην αγωνιστική περίοδο για να αυξήσει τους τζίρους της
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

H LIQUI MOLY ξεκινάει θριαμβευτικά το οικονομικό έτος 2019: η γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα μπαίνει στη Φόρμουλα 1. Είναι μία από τις ελάχιστες μάρκες με διαφημίσεις στην πίστα σε επτά αγώνες. «Ευελπιστούμε ότι κάποιοι από τους 1 δισεκατομμύριο θεατές ανά τον κόσμο που παρακολουθούν κάθε φορά το συγκεκριμένο θέαμα από τις τηλεοράσεις τους θα θελήσουν να γνωρίσουν καλύτερα τη LIQUI MOLY και να αγοράσουν τα προϊόντα μας», διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost.

Ήδη στο γκραν πρι του Μπαχρέιν στις 31 Μαρτίου, η LIQUI MOLY θα κάνει για πρώτη φορά σημαντική εμφάνιση στη σκηνή. «Η Φόρμουλα 1 και η LIQUI MOLY ταιριάζουν μεταξύ τους, καθώς και οι δύο τίθενται υπέρ των κορυφαίων επιδόσεων», λέει ο Ernst Prost.

Μετά το γκραν πρι του Μπαχρέιν, το λογότυπο της LIQUI MOLY θα εμφανίζεται στους μισούς αγώνες. Για τον σκοπό αυτό, η επιχείρηση θα επενδύσει ένα ποσό εκατομμυρίων. «Όταν κάποιος θέλει να προσελκύσει τόσο πολλούς ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορεί να τσιγκουνεύεται τα χρήματα, αλλά θα πρέπει να σκέφτεται σφαιρικά και να είναι έτοιμος να επενδύσει σημαντικά ποσά», συνεχίζει ο Ernst Prost. Η Φόρμουλα 1 δεν είναι κάτι καινούργιο για τη μάρκα λιπαντικών. Τη δεκαετία του 2000, η LIQUI MOLY είχε ήδη συμμετάσχει στην ομάδα του Jordan.

«Στόχος της διαφήμισης στη Φόρμουλα 1 είναι να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα του brand μας. Τα λάδια και τα πρόσθετα κάνουν τη δουλειά τους αφανώς, μέσα στα βάθη του κινητήρα. Δεν είναι προϊόντα τα οποία ο οδηγός βλέπει κάθε μέρα και για τα οποία χαίρεται. Ως εκ τούτου, η ορατότητα του brand είναι ακόμη σημαντικότερη για τη LIQUI MOLY. Από μόνη της, η κορυφαία ποιότητα βοηθάει ελάχιστα, αν κανείς δεν την ξέρει και δεν γνωρίζει τα οφέλη της», εξηγεί ο Ernst Prost.

Εκτός από τη Φόρμουλα 1, οι διεθνείς δραστηριότητες της LIQUI MOLY περιλαμβάνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας MotoGP και το πρωτάθλημα Touring Car Racing (TCR). Επίσης, έρχονται κι άλλες πολυάριθμες συμμετοχές σε εθνικό, περιφερειακό, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. «Επικοινωνούμε με τους πελάτες εκεί όπου βρίσκονται και αυτό είναι το σπιτικό τους», λέει ο Günter Hiermaier, διευθυντής πωλήσεων και δεύτερος διευθύνων σύμβουλος της LIQUI MOLY.

Ωστόσο, η LIQUI MOLY δεν περιορίζεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το μπλε-κόκκινο λογότυπο είχε εμφανιστεί στο παρελθόν και θα εμφανιστεί και αυτόν τον χειμώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης, όπου έσπασε όλα τα ρεκόρ, όπως επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, στο τουρνουά των Τεσσάρων Λόφων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι και στο NBA με τους Chicago Bulls. «Έτσι, αποκτούμε πρόσβαση σε καινούργιες ομάδες-στόχους και πελάτες και γεφυρώνουμε το χειμερινό διάλειμμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι παράγοντες είναι πάντοτε τρεις: ο αριθμός των θεατών επί τόπου, η παρουσία των ΜΜΕ και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε θετικές εντυπώσεις για τη δική μας εικόνα του brand», διευκρινίζει ο διευθυντής μάρκετινγκ Peter Baumann.

«Φόρμουλα 1, MotoGP, παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης, παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου – αυτό πρέπει να το χαρούμε και να το απολαύσουμε», τονίζει ο Ernst Prost. «Έτσι φαίνεται το επίπεδο στο οποίο βαδίζουμε εντωμεταξύ. Πιο ψηλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε. Ούτως ή άλλως, συμμετέχουμε ως χορηγοί μόνο σε εξαίρετες αθλητικές διοργανώσεις με αξιοσημείωτη τηλεοπτική κάλυψη. Ιδίως σε γεγονότα με διεθνή και καθολικό αντίκτυπο».

Παράλληλα με τις χορηγίες, η LIQUI MOLY αναζωπυρώνει τις δραστηριότητες με κλασικές διαφημίσεις. Το φθινόπωρο του 2018, η επιχείρηση ξεκίνησε την πρώτη διεθνή ψηφιακή εκστρατεία της, κατά την οποία οι επαφές έφτασαν τα 1,6 δισεκατομμύρια. «Έχουμε την αίσθηση ότι η διαφημιστική πίεση των προηγούμενων ετών έχει αυξηθεί», δηλώνει ο Ernst Prost. «Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, πρέπει να προωθήσουμε τον εαυτό μας ακόμη πιο δυναμικά και να επενδύσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα για να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα του brand μας».

Στη Γερμανία και την Αυστρία, θα διενεργηθεί ξανά σύντομα μια διαφημιστική εκστρατεία αξίας εκατομμυρίων. Η LIQUI MOLY διαφημίζεται σε δισέλιδο σε όλα τα σχετικά περιοδικά για οδηγούς. Ο λόγος γι' αυτό είναι η ετυμηγορία των αναγνωστών του γερμανικού περιοδικού «Auto Zeitung», οι οποίοι κλήθηκαν να αναδείξουν την καλύτερη μάρκα λαδιών. Και το αποτέλεσμα ήταν: η LIQUI MOLY. Από το 2010, οι αναγνώστες ψηφίζουν κάθε χρόνο τη LIQUI MOLY ως «κορυφαία επωνυμία» στα λάδια. Εκτός αυτού, η LIQUI MOLY κατέλαβε στην κατηγορία των προϊόντων φροντίδας αυτοκινήτου τη δεύτερη θέση. «Με αυτήν την εκστρατεία δεν θέλουμε να διαφημίσουμε μόνο τα προϊόντα μας, αλλά και να ευχαριστήσουμε το κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε», εξηγεί ο Ernst Prost.

H LIQUI MOLY έκλεισε το 2018 με ένα νέο ρεκόρ τζίρου. Η επιτυχία όμως είναι και ζήτημα προοπτικής. Μια αύξηση του τζίρου κατά δύο τοις εκατό για την επιχείρηση που έχει κακομάθει στην επιτυχία δεν είναι και κανένα λαμπρό επίτευγμα. Κατά συνέπεια, ο Ernst Prost κάλεσε σε επίθεση: «το 2019 θα κάνουμε πραγματικό πάταγο! Εδώ συμπεριλαμβάνεται και η είσοδός μας στη Φόρμουλα 1».

Μετά τα 545 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, φέτος ο κύκλος εργασιών θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα 600 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10%. Στην πατρίδα της τη Γερμανία, η LIQUI MOLY έχει ήδη πετύχει μια τόσο ισχυρή θέση, που μια περαιτέρω ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολα εφικτή. Για τον λόγο αυτόν, το βλέμμα στρέφεται στην παγκόσμια εξαγωγική δραστηριότητα.

Εκεί, η LIQUI MOLY υιοθετεί ολοένα και πιο δυναμικά μια νέα στρατηγική πωλήσεων. Κατά παράδοση, οι πωλήσεις της εταιρείας στις περισσότερες χώρες γίνονται μέσω ανεξάρτητων εισαγωγέων. Στην Ιταλία και τη Γαλλία, η LIQUI MOLY παίρνει τώρα τις πωλήσεις στα χέρια της. «Δεν έχουν όλοι οι εισαγωγείς τους απαραίτητους πόρους, για να αναπτύξουν τις πωλήσεις όπως εμείς το φανταζόμαστε», διευκρινίζει ο Ernst Prost. «Εμείς έχουμε τελείως άλλες δυνατότητες για να πετύχουμε ανάπτυξη όχι μόνο με μικρά βήματα, αλλά με μεγάλα άλματα». Αυτό κοστίζει, πράγματι, πρώτα απ' όλα χρήματα για προσωπικό και διαφήμιση. «Αλλά αυτές οι επενδύσεις αποφέρουν καρπούς μακροπρόθεσμα, αφού τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία μάς προσφέρουν ένα τεράστιο δυναμικό».

Φέτος, η επιτυχία θα πρέπει να βασιστεί σε τρεις πυλώνες. Σύμφωνα με τον Ernst Prost: «στην εξαίρετη ποιότητα των προϊόντων, σε μια κορυφαία δύναμη πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και στη δραστική αύξηση του επιπέδου αναγνωρισιμότητας».

  • FORMULA 1
  • ·
  • LIQUI MOLY
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Τρινκιέρι: «Οι θεοί του ελληνικού μπάσκετ θα έρθουν να με βρουν απόψε»

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών: Με 994 προϊόντα ξεκινά η Β' φάση για το δίμηνο Νοεμβρίου–Δεκεμβρίου

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης: Σταθερό επιτόκιο 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες – Δεκαπλασιάζονται τα πρόστιμα στους servicers

All Content - BusinessNews.gr

ΟΛΠ: Μείωση 8,2% στον τζίρο και 21,5% στην κερδοφορία το εννεάμηνο – Στα 59,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

All Content

Ειρήνη Πάσχου, Client Partner της KINESSO: Τα data στην καρδιά της στρατηγικής

All Content

nrg-HΡΩΝ: Spec για την νέα εποχή

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

ΠΑΟΚ-Ρόμα 113-111: Τα highlights της σπουδαίας αναμέτρησης (video)

All Content

Νίκη-πρόκριση στην Ισπανία οι Γυναίκες του Ολυμπιακού 77-58 την Μπάξι Φερόλ

All Content - BusinessNews.gr

CrediaBank: Απόκτηση χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων αξίας 37,4 εκατ. ευρώ από την Cepal

All Content - BusinessNews.gr

Τα 18 εκατ. του Κωνσταντακόπουλου, η Alveo του Βαρβιτσιώτη και ο διαγωνισμός των 3,63 εκατ. ευρώ για το Τατόι

All Content - BusinessNews.gr

Μάρκες στην εποχή του ΑΙ: Ποιο το μέλλον για τα brands; - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η ίση αμοιβή γίνεται πράξη με νέα εργαλεία μισθολογικής διαφάνειας

CSRΝews.gr

RGC – Αν. Μακεδονία & Θράκη 2030: Οι προκλήσεις της ύδρευσης, της παραγωγικής δραστηριότητας και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του νερού

CSRΝews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Αποκλειστικός χορηγός στην εμβληματική «Πανσέληνος» της Pina Bausch στο Μέγαρο Μουσικής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Volvo V60 Cross Country: Tο πιο πρόσφατο μέλος της ξεχωριστής γενιάς Cross Country διατίθεται στην Ελλάδα
Volvo V60 Cross Country: Tο πιο πρόσφατο μέλος της ξεχωριστής γενιάς Cross Country διατίθεται στην Ελλάδα 08/02/2019 - 02:00
ΙΧ με ξένες πινακίδες: Έρχονται βαριά πρόστιμα και υψηλή φορολογία (πίνακες) 11/02/2019 - 02:00
ΙΧ με ξένες πινακίδες: Έρχονται βαριά πρόστιμα και υψηλή φορολογία (πίνακες)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΥΠΠΟ: Αποκαθίσταται ο τοιχογραφικός διάκοσμος της Μονής Δαφνίου
    03/11/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • QnR: Ομολογιακό δάνειο έως 7,9 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank για τη χρηματοδότηση τριών εξαγορών
    03/11/2026 - 22:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αλιευτικά σκάφη: 339 αιτήσεις για επενδύσεις 29,85 εκατ. ευρώ – Κατά 25% υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός
    03/11/2026 - 22:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Ελληνίδα δημιουργός Νίκη Στυλιανού σε δύο διεθνείς εκθέσεις σύγχρονου κοσμήματος στη Γαλλία
    03/11/2026 - 22:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κομισιόν: Πώς πρέπει να έχουν προετοιμαστεί οι πολίτες της ΕΕ για τις πρώτες 72 ώρες μιας κρίσης
    03/11/2026 - 21:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Φοροδιαφυγή: Πώς εξηγεί η ΑΑΔΕ τις μεγάλες υποθέσεις και τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ.
    03/11/2026 - 21:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    03/11/2026 - 20:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης για οργανωμένο έγκλημα: «Κανένα εγκληματικό δίκτυο δεν είναι ισχυρότερο από την Πολιτεία» – Αιχμές κατά Τσίπρα
    03/11/2026 - 20:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πιερρακάκης για την απόσυρση του άρθρου 23: «Κοκορομαχίες» τα περί κυβερνητικής ήττας – Τι είπε για τους servicers
    03/11/2026 - 19:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΙΝΚΑ: Η φθηνή ενέργεια από ΑΠΕ γίνεται ακριβότερη για τους καταναλωτές μέσω της αγοράς εξισορρόπησης
    03/11/2026 - 19:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Γλάρος: «Πέταξε» στα 149,1 εκατ. με κέρδη 24,3 εκατ.
    03/11/2026 - 07:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών: Με 994 προϊόντα ξεκινά η Β' φάση για το δίμηνο Νοεμβρίου–Δεκεμβρίου
    03/11/2026 - 12:07 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Υφαντής: Τζίρος 248 εκατ. και επενδύσεις 30 εκατ. – Πόσο κόστισε η εξαγορά της Νίκας και πώς θα κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα
    03/11/2026 - 07:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Motor Oil: Το στοίχημα των convenience stores – Οι επιδόσεις της Twenty 4 Shopen το 2025
    03/11/2026 - 09:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΒΑΠ Κούγιος: Επένδυση 7,63 εκατ. ευρώ στο εμφιαλωμένο νερό
    03/11/2026 - 07:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τρινκιέρι: «Οι θεοί του ελληνικού μπάσκετ θα έρθουν να με βρουν απόψε»

03/11/2026 - 21:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Basketball Champions League 2026/27: Το πανόραμα της σεζόν

03/11/2026 - 21:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η ίση αμοιβή γίνεται πράξη με νέα εργαλεία μισθολογικής διαφάνειας

03/11/2026 - 15:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Φάις: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης «Omnia Rewards»

03/11/2026 - 15:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

RGC – Αν. Μακεδονία & Θράκη 2030: Οι προκλήσεις της ύδρευσης, της παραγωγικής δραστηριότητας και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του νερού

03/11/2026 - 15:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

03/11/2026 - 15:17
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo