Τρίτη, 12 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ν. Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/08/2025 · 12:44

Ν. Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στο MEGA, τόνισε πως «δεν έχουμε λάβει απάντηση, μολονότι ακούμε για ποσά της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τομεάρχη Κοινοτικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ήταν ένα απλό στέλεχος, αλλά τομεάρχης». Πρόσθεσε πως «περιφρονούν το Κοινοβούλιο, περιφρονούν την αντιπολίτευση, περιφρονούν τον ελληνικό λαό. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν έλεγαν ότι όποιος είναι στο κέντρο της πίστας, πρέπει να πληρώσει; Και τώρα που έχουμε στο κέντρο της πίστας ένα σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από την περιφέρεια, δεν λένε κουβέντα».

Για όσα συνέβησαν στην έντονη συνεδρίαση της Βουλής για την Προανακριτική σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φοβόταν ότι εάν οι βουλευτές του ψήφιζαν κανονικά, σήμερα το αποτέλεσμα θα ήταν ότι οι υπουργοί του -ο ένας ή και οι δύο - θα ήταν δυνατό να τους διερευνήσει η δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής. Άρα, αυτό που έγινε, είναι μια μαύρη στιγμή. Τη χρεώνεται απολύτως ο πρωθυπουργός. Και όπως είπα και τις προηγούμενες ημέρες, δεν στέκεται πρωθυπουργός που δεν εμπιστεύεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τον έχει εκλέξει πρωθυπουργό». Εξήγησε για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία με τους μόλις 7 παρόντες βουλευτές εκ μέρους της πλειοψηφίας και τις κούτες των επιστολικών ψήφων, «θα ανεχόμαστε εμείς τα παρασκηνιακά σκοτεινά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη; Όχι, δεν τα δεχόμαστε. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Εμείς στα παιχνίδια με τους θεσμούς, με τη δικαιοσύνη, με τον κοινοβουλευτισμό, με ό,τι αφορά στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, όχι δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Είμαστε απέναντι και θα αγωνιστούμε για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με αυτή την ηθική και πολιτική παρακμή».

Επιπλέον, αντέκρουσε το κυβερνητικό επιχείρημα περί χρόνιων παθογενειών στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Άλλο να λέμε ότι πάντα υπήρχαν παθογένειες στην κατανομή των επιδοτήσεων, -το οποίο το δέχομαι διότι είναι μια πραγματικότητα-, κι άλλο να λέμε ότι πάντα υπήρχε μια εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργούσε με προστασία υπουργών, γενικών γραμματέων, με τέτοιους διαλόγους σοκαριστικούς, με εκβιασμούς, με κλείσιμο του ματιού για να μην γίνονται έλεγχοι, με μαύρο πολιτικό χρήμα και απειλές για τη ζωή ανθρώπων. Πότε έγιναν ξανά αυτά τα πράγματα; Δεν δικάζουμε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορεί η δικαιοσύνη να τους ελέγξει. Και ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ένα φιάσκο για να μην επιτρέψει στην ελληνική δικαιοσύνη να ελέγξει βάσει της ευρωπαϊκής δικογραφίας τους κ.κ. Βορίδη και Αυγενάκη. Αυτό το φιάσκο θα τον ακολουθεί μέχρι την τελευταία ημέρα, που θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου από το Μαξίμου».

Σχετικά με τη χθεσινή αποκάλυψη της υποβολής ρηματικής διακοίνωσης εκ μέρους της Αιγύπτου στην ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο για τη χάραξη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

«Γιατί ενώ η ρηματική διακοίνωση έχει κατατεθεί από τις 08/07, στις 21/07 στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν μας ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης; Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί το υποτιμούν λέγοντας ότι είναι "πάγια διπλωματική αλληλογραφία";» διερωτήθηκε και υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό και νυν Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη που άσκησε κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η εξωτερική μας πολιτική. «Κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ο νόμος του το 2011, -ο νόμος 4001-, έθεσε τα απώτατα όρια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και βάσει αυτού του νόμου έκανε η κυβέρνηση τον Απρίλιο τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό. Μιλάμε για μια τοξική κυβέρνηση, η οποία συνεχώς υποπίπτει σε σοβαρά λάθη στην εξωτερική πολιτική και επιλέγει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να δίνει καθαρές απαντήσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος σε θέματα της καθημερινότητας, έδωσε έμφαση στη ραγδαία αύξηση των ενοικίων και ιδίως της φοιτητικής στέγης.

«Κάποια παιδιά σήμερα κάνουν τις επιλογές του βάσει της οικονομικής δυνατότητας της οικογένειάς τους και όχι βάσει αυτού που θέλουν να σπουδάσουν και τι εφόδια θέλουν να έχουν στη ζωή τους. Είναι μια τεράστια κοινωνική αδικία» τόνισε και πρόσθεσε το ολοκληρωμένο πλαίσιο στεγαστικής πολιτικής που έχει παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ και το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία, μηχανισμούς ελέγχου της αύξησης των ενοικίων ώστε να αποκλιμακωθούν, κατάργηση της golden visa και περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον νόμο Πιερρακάκη, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε ότι «πρέπει να δώσουμε βάρος στην πρώτη μεγάλη επιλογή: Ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, χωρίς ανομία, με σοβαρή λειτουργία, χωρίς τραμπουκισμούς, χωρίς αυτά που ζούμε και ζουν και οι φοιτητές. Εύρυθμη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά να υπάρχουν και αυτά, εμείς είμαστε θετικοί. Ο νόμος Πιερρακάκη έκανε τα κολλέγια που υπήρχαν, πανεπιστήμια σε ένα βράδυ» συμπλήρωσε και υπογράμμισε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων «με σεβασμό στο Σύνταγμα με την αναθεώρηση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις, ανέφερε: «Πιστεύω ότι αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της προόδου απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών όπως είναι οι ανισότητες, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από τη σημερινή εικόνα. Ο κόσμος κουράστηκε. Βαρέθηκε έναν πρωθυπουργό που όλη την ώρα λέει "δεν ξέρω", "φταίνε οι άλλοι", "φταίνε από το 1980", "φταίνε οι συνεργάτες μου, εγώ πάλι δεν έχω καμία ευθύνη". Ο κ. Μητσοτάκης έχει κουράσει να είναι συνεχώς ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε άλλα πράγματα από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις».

«Στη ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας και να έχει ο ελληνικός λαός καλύτερες ημέρες και για αυτόν και για τα παιδιά του» κατέληξε.

  • ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  • ·
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • ·
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σοκ στο Μέμφις, πέθανε στα 29 του ο Μπράντον Κλαρκ

All Content

Γιαννακόπουλος από την Ισπανία: «Ήλιο και στη Βαλένθια»

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 0,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - μέρισμα €0,80/μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών

All Content

Προκηρύχθηκε επίσημα το spec του ΕΟΠΥΥ

All Content

Ο Γιώργος Γαρεφαλάκης στο Publicis Groupe Greece

FleetNews

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

FleetNews

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

FleetNews

Bolt: Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη αστικής κινητικότητας

All Content

Μαρτίνεθ: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός, ο παράγοντας έδρα δεν είναι τόσο σημαντικός»

All Content

Sport5: «Νέα σούπερ προσφορά της Χάποελ για Μοντέρο - Ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό»

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα

FleetNews

Νέες ειδικές – premium εκδόσεις Citroën C4 – Από 22.900€

FleetNews

BMW i Ventures: Κονδύλιο 300 εκατ. δολαρίων για νεοφυείς ΑΙ επιχειρήσεις

CSRΝews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

CSRΝews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

CSRΝews.gr

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ & Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Συνεργασία για την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Θωράκιση της βιολογικής παραγωγής: Task Force με απόφαση Τσιάρα
Θωράκιση της βιολογικής παραγωγής: Task Force με απόφαση Τσιάρα 06/08/2025 - 15:35
Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ 07/08/2025 - 20:49
Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ALTERLIFE: Ενισχύει τη μετοχική της βάση με την είσοδο των Alter Ego Ventures και Alea Holdings
    12/05/2026 - 21:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Austriacard: Καθαρά Κέρδη στα 4,1εκατ.ευρώ στο πρώτο τρίμηνο - Στα 11,5 εκατ. διαμορφώθηκαν τα EBITDA
    12/05/2026 - 20:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Premier Capital Hellas: Επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα McDonald’s στο The Mall Athens
    12/05/2026 - 20:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θετικά αξιολογούν οι τουρίστες την Αθήνα: Έρευνα της GBR Consulting για λογαριασμό των ξενοδόχων της Αττικής
    12/05/2026 - 20:16 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • «Πράσινο φως» στον ΑΔΜΗΕ για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
    12/05/2026 - 19:43 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ
    12/05/2026 - 18:46 MEDIA
  • ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών
    12/05/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC
    12/05/2026 - 18:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Με πτώση 1,26% το κλείσιμο, στα 288,85 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    12/05/2026 - 18:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΗ: Αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 0,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - μέρισμα €0,80/μετοχή
    12/05/2026 - 17:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.
    12/05/2026 - 07:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διεθνής Αθλητική (Admiral): Ψάχνει απαντήσεις στην εστίαση
    12/05/2026 - 07:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα
    12/05/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 13 Μαΐου: Κλειστές η δημόσιες υπηρεσίας - Κανονικά η λειτουργία του ΜΜΜ
    12/05/2026 - 09:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σοβαρό ατύχημα για Έλληνα παίκτη στο Survivor - Τι αναφέρει ο ΣΚΑΪ και η Acun Medya
    12/05/2026 - 10:10 MEDIA

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός Γυναίκες: Συμφωνία με την Κάντι Κέιβ (video)

12/05/2026 - 19:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Προπονητής της χρονιάς στη VTB ο Ανδρέας Πιστιόλης!

12/05/2026 - 18:46
FleetNews
fleetnews.gr

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

12/05/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Τα Ermis Awards διοργανώνουν το 2o ADathon

12/05/2026 - 13:47
FleetNews
fleetnews.gr

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

12/05/2026 - 13:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στον ΑΝΤ1 οι τελικοί του UEFA Europa League και Conference League

12/05/2026 - 12:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

12/05/2026 - 12:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

12/05/2026 - 11:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo