Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βουλή: Θετική γνώμη από την επιτροπή ΔΕΚΟ για διορισμό διοικητή και υποδιοικητών ΕΦΚΑ
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/07/2022 · 21:21

Βουλή: Θετική γνώμη από την επιτροπή ΔΕΚΟ για διορισμό διοικητή και υποδιοικητών ΕΦΚΑ

Υπέρ του διορισμού τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ. «Κατά» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Θετική γνώμη διατύπωσε, κατά πλειοψηφία, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Επιτροπή ΔΕΚΟ), για τον διορισμό των κ.κ. Παναγιώτη Δουφεξή, Αλέξανδρου Βαρβέρη και Γεώργιου Γκράτζιου, στις θέσεις του διοικητή και δύο υποδιοικητών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), αντίστοιχα. Υπέρ του διορισμού των τριών τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ. «Κατά» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

«Ο ΕΦΚΑ κατά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ απαξιώθηκε, η υποστελέχωση του είναι πλέον σε δραματικό επίπεδο χωρίς να έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη, οι υπάλληλοι του στοχοποιήθηκαν από την πολιτική ηγεσία, τα περιφερειακά παραρτήματα βρίσκονται σε αδιέξοδο και το λογισμικό του ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε πως αντί να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανάγκες του ΕΦΚΑ, «η κυβέρνηση επέβαλε την εμπλοκή ιδιωτών, λογιστών και δικηγόρων, χωρίς αποτέλεσμα στην επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων και εφαρμόζει το υποτιθέμενο σύστημα των fast track συντάξεων που οδηγεί λόγω λαθών σε νέες καθυστερήσεις και σε μικρότερες συντάξεις από αυτές που αναλογούν στους συνταξιούχους». «Η σημερινή διοίκηση του ΕΦΚΑ κρίνεται για την δυσμενή αυτή κατάσταση του. Επιπλέον, το νέο νομοθετικό πλαίσιο του ΕΦΚΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το καταψήφισε, το θεωρούμε αντισυνταγματικό, ιδίως την απαράδεκτη ρύθμιση για τους 256 μετακλητούς προϊσταμένους με τους μισθούς πρόκληση των 8.000 και 4.000 ευρώ, και έχουμε δεσμευτεί για την κατάργηση του. Γι' αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε τους προτεινόμενους στη θέση του διοικητή και των υποδιοικητών του ΕΦΚΑ», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Ως Κ.Κ.Ε. έχουμε ριζική διαφωνία και έχουμε συγκρουστεί με τη διαχρονική αντιασφαλιστική πολιτική που ακολουθήθηκε, μέχρι τώρα, απ' όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. «Όλες οι κυβερνήσεις προσάρμοσαν το νομοθετικό πλαίσιο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λευκής Βίβλου για το Ασφαλιστικό, με ανατροπή των όρων ασφάλισης των εργαζομένων και κύρια τα όρια ηλικίας, τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το ύψος των συντάξεων, τις ασφαλιστικές παροχές. Ενιαίος στόχος όλων των ρυθμίσεων, μέχρι τώρα, η απαλλαγή κράτους και εργοδοτών, η μεταφορά της ευθύνης στους εργαζόμενους, η μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, χωρίς, βέβαια, την εγγύηση του κράτους», είπε ο κ. Κατσώτης και πρόσθεσε ότι «αυτές τις πολιτικές υλοποίησαν, σχεδόν, όλοι όσοι διορίστηκαν σε όλες τις περιόδους σε ασφαλιστικά ταμεία και κύρια στο ΙΚΑ και τώρα στον ΕΦΚΑ». Ο κ. Κατσώτης δήλωσε «παρών» στις προτάσεις διορισμού.

«Φτιάξατε μια νέα γενιά που πηγαίνει στα δικηγορικά γραφεία. Το πρόβλημα είναι, να ερχόμαστε και να λύνουμε και να μη χρειαζόμαστε μεσάζοντες. Δηλαδή, να εμπιστεύεται το κράτος ο πολίτης, ώστε να μη χρειάζεται να ακολουθεί αυτήν την πρακτική», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στις fast track συντάξεις. «Είχαμε πει για την απονομή της ψηφιακής σύνταξης. Το θυμάστε κι εσείς. Σε μία μέρα μέσα στο 2020. Δεν έγινε κι αυτό. Εγώ, νομίζω ότι μπορεί κι αυτό να ήταν μια υπερβολή, αλλά τα στοιχεία που υπάρχουν - κι ελπίζω εγώ, πάντα ως διαλλακτικός άνθρωπος που μπορεί και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω - δείχνουν ότι δεν οδηγούμαστε σε αυτό, που κι εσείς έχετε πει πάρα πολλές φορές και η κυβέρνηση για τη γρήγορη απονομή των συντάξεων», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος που δήλωσε «παρών» στις προτάσεις διορισμού.

«Είναι γνωστά τα προβλήματα με τις συντάξεις, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις επικουρικές, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις κύριες συντάξεις. Ένα τηλέφωνο να κάνουμε τώρα, θα βρεθούν 10, που έχουν να πάρουν τη σύνταξή τους εδώ και 3 - 4 χρόνια», ανέφερε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς που δήλωσε «παρών» στις προτάσεις διορισμού.

«Εκφράσαμε την αντίθεσή μας κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης για το νέο σχήμα και τη διαχείριση των τεράστιων κεφαλαίων και των περιουσιακών στοιχείων του e-ΕΦΚΑ και δεν περιμένουμε τίποτα θετικό από τον ηλεκτρονικό ΕΦΚΑ, όπως έχει σχεδιαστεί κι όπως θα λειτουργήσει. Λέω, λοιπόν, ότι πάγια στάση μας στη διαδικασία του άρθρου 49Α μέχρι τώρα είναι παρών. Πάρα πολλές φορές έχουμε ψηφίσει και θετικά σε κάποιες περιπτώσεις, εδώ, όμως, λόγω της ιδιαιτερότητας του ΕΦΚΑ η ψήφος μας θα είναι αρνητική», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

«Το γεγονός ότι έχουμε μια επιτάχυνση στην απονομή συντάξεων σε κάποιο βαθμό, σε μικρότερο βαθμό από ό,τι λέει η κυβέρνηση, αλλά, πάντως, κάποιο βαθμό, δεν είναι κάτι, που μπορούμε, να πανηγυρίζουμε, διότι η επιβράδυνση στην απονομή των συντάξεων είχε συναντηθεί παλαιότερα με τους μνημονιακούς καταναγκασμούς και τη διάλυση των ασφαλιστικών οργανισμών λόγω της ιστορίας των μνημονίων», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, προσθέτοντας ότι «μέσα σε μνημονιακούς καταναγκασμούς το κράτος λειτουργούσε, δυστυχώς, και με την στάση πληρωμών. Έτσι, το γεγονός ότι δεν έβγαιναν συντάξεις με πιο γρήγορο ρυθμό είχε να κάνει με την περιβόητη ιστορία των πλεονασμάτων των πρωτογενών που θα έπρεπε να πετύχει σε συνθήκες πολύ δύσκολες το κράτος. Τώρα που κάπως ανασάναμε θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη επιτάχυνση, είναι αυτονόητο ότι είναι υποχρέωση του κράτους να απαντά στο δίκαιο αίτημα για τις εξόδους των πολιτών».

«Είναι γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που είχε ο ΕΦΚΑ κατά τα προηγούμενα χρόνια και η πρόοδος αυτή προφανώς πιστώνεται και στην πολιτική ηγεσία, στον υπουργό, τον κύριο Χατζηδάκη, στον αρμόδιο υφυπουργό, τον κύριο Τσακλόγλου και στη διοίκηση του Οργανισμού», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, που επισήμανε ότι σημειώνονται καθυστερήσεις στην έκδοση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών με παράλληλη μισθωτή απασχόληση. Καθυστέρηση, όπως επισήμανε, σημειώνεται και με τους νέους επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν έναρξη επαγγέλματος, στο να μπορέσουν να έχουν και αυτοί τις ασφαλιστικές εισφορές.

  • ΒΟΥΛΗ
  • ·
  • ΔΕΚΟ
  • ·
  • ΕΦΚΑ
  • ·
  • ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι (vid)

All Content

Μπαρτζώκας: «Τα εύσημα στους παίκτες και τους φιλάθλους, αποκαρδιωτικά τα νέα για τον Μοντέρο»

All Content - BusinessNews.gr

ACS: Δεν προχώρησε το deal με την GLS - Επαναγοράζει η Quest το 20%

All Content - BusinessNews.gr

Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Με Μίλερ-MακΙντάιρ, Βεζένκοφ και Γουόρντ ο Ολυμπιακός, 84-78 την Αρμάνι

All Content

Ομπράντοβιτς: «Αν δεν παίξουμε άμυνα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,1% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Suezmax: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων – Με μερίδιο 21% στις αγορές και 33% στις πωλήσεις

All Content - BusinessNews.gr

Η ΔΕΗ ψάχνεται στη Ρουμανία και "πασάρει" στον Γκάλη ενώ ο ΕΛΟΤ ανοίγει διαγωνισμό 6,52 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

CSRΝews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τις περιοχές Natura
Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τις περιοχές Natura 28/07/2022 - 20:02
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης 29/07/2022 - 07:48
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Λίνα Μενδώνη: «Ιδεώδης τόπος το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τον σύγχρονο διάλογο με τον μύθο»
    30/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
    30/10/2026 - 21:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Κομισιόν συστήνει τη συμβουλευτική ομάδα PreparEU για ετοιμότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών
    30/10/2026 - 20:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 4,3% των τροχαίων οδικών ατυχημάτων τον Αύγουστο του 2026
    30/10/2026 - 20:02 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΕΒΕΠ: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Συρίας στη ναυτιλία και στα logistics με επίκεντρο τον Πειραιά
    30/10/2026 - 19:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δ. Μιχαηλίδου: Η ενημέρωση των πολιτών για τις δημόσιες πολιτικές αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας
    30/10/2026 - 19:12 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για τις δηλώσεις ΕΑΕ
    30/10/2026 - 18:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βουλή: Αναδείχθηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Χρ. Τριαντόπουλο
    30/10/2026 - 18:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επεκτείνεται η επιδότηση καυσίμων για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου 2026
    30/10/2026 - 18:03 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο
    30/10/2026 - 17:42 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt
    30/10/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος
    30/10/2026 - 12:43 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η ΔΕΗ ψάχνεται στη Ρουμανία και "πασάρει" στον Γκάλη ενώ ο ΕΛΟΤ ανοίγει διαγωνισμό 6,52 εκατ. ευρώ
    30/10/2026 - 12:17 WHISPERER
  • B&F: Αύξηση τζίρου στα 108 εκατ.– Σε ποιες χώρες θέλει να επεκταθεί
    30/10/2026 - 07:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,1% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο 2026
    30/10/2026 - 12:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πήρε τη ματσάρα η Μπαρτσελόνα - Σπουδαίο «διπλό» για την Μπεσίκτας (vid)

30/10/2026 - 21:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι (vid)

30/10/2026 - 21:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τρεις σειρές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

30/10/2026 - 15:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

30/10/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo