Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ε.Β.Ε.Π: Οι παράγοντες που θα κρίνουν το στοίχημα της οικονομίας μετά τη συμφωνία
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/06/2017 · 03:00

Ε.Β.Ε.Π: Οι παράγοντες που θα κρίνουν το στοίχημα της οικονομίας μετά τη συμφωνία

Το τοπίο έχει κάπως “ξεθολώσει”, καθώς διαφαίνονται πέντε παράγοντες, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα του στοιχήματος μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και τη συμβολική αναβάθμιση των συστημικών τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, κ. Β. Κορκίδης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, κ. Β. Κορκίδης, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, έχει επισημάνει ότι, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έγινε με καθυστέρηση πολλών μηνών και με μεγάλο κόστος. Είναι εντυπωσιακή, τονίζει, « η τραγωδία που εξελίσσεται κάθε φορά, ενόψει μιας αξιολόγησης, από την πλευρά των δανειστών, οι οποίοι μοιράζονται μεταξύ τους το ρόλο πότε του “καλού” και πότε του “κακού”, προκαλώντας έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, χωρίς ποτέ όμως να την οδηγούν στην «κάθαρση» από το άγχος, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αυτή η μόνιμη κατάσταση των ψυχολογικών μεταπτώσεων τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει επιτείνει τη στασιμότητα. Διότι, ενώ η χώρα διαρκώς δανείζεται και δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις και νέα μέτρα, αυτή η συνταγή έχει προκαλέσει κόπωση στην κοινωνία και την αγορά. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το τοπίο έχει κάπως “ξεθολώσει”, καθώς διαφαίνονται πέντε παράγοντες, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα του στοιχήματος μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και τη συμβολική αναβάθμιση των συστημικών τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης».

Πρώτον, η ολοκλήρωση της τρίτης και τέταρτης αξιολόγησης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του προγράμματος. Η 3η αξιολόγηση αναμένεται να επικεντρωθεί στη διευθέτηση του χρέους και στην προώθηση αναπτυξιακών δράσεων/πρωτοβουλιών, ώστε η χώρα να μεταβεί από μια περίοδο οικονομικής προσαρμογής στην κανονικότητα. Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, αν και με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα κάτι τέτοιο θεωρείται αρκετά δύσκολο. Τα περιθώρια επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης κρίνονται ως ασφυκτικά, καθώς αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2017. Επομένως, η πίεση που θα ασκηθεί στην αγορά και την κοινωνία για την υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών θα είναι μεγάλη.

Δεύτερον, η ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017). Υπάρχει αγωνία για το πότε θα τεθεί σε ισχύ ο Μηχανισμός, καθώς ο όγκος των προς διαχείριση δεδομένων από πλευράς τραπεζών και Δημοσίου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής και αξιολόγησης των αιτημάτων πρέπει να είναι άρτια σχεδιασμένη για την εύρυθμη λειτουργία και την αποδοτικότητα του συστήματος. Επειδή, λοιπόν, για πρώτη φορά επιχειρείται μία συνολική ρύθμιση των πάσης φύσεως επιχειρηματικών χρεών, η επιτυχία ή μη του εγχειρήματος θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών και την περαιτέρω διεύρυνση της πιστωτικής επέκτασης.

Τρίτον, το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, το οποίο βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, παραμένει κορυφαίο στην ατζέντα. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτά αποτυπώνονται στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 1ο τρίμηνο του 2017 – ετήσια συγκριτική βάση - συνηγορούν σε μία μικρή αύξηση του Α.Ε.Π., στην τόνωση των εξαγωγών και των επενδύσεων, αλλά και στην ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Οι προαναφερθείσες θετικές ενδείξεις, όμως, θα πρέπει να παγιωθούν, προκειμένου να μεταφραστούν σε βέβαια δείγματα ανάταξης της πραγματικής οικονομίας. Εξίσου, σημαντική εξέλιξη, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνιστά η αναγγελία ίδρυσης της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μία πρωτοβουλία που, εάν, τελικά υλοποιηθεί εκτιμάται πως, θα απεγκλωβίσει από τη χρηματοοικονομική ασφυξία πληθώρα ελευθέρων επαγγελματιών.

Τέταρτον, η «υποσχετική» για το χρέος και το QE. Χρειάζεται η κυβέρνηση να θωρακίσει με συγκεκριμένες ενέργειες τη συμβιβαστική λύση του οδικού χάρτη. Διότι, η ρήτρα ανάπτυξης που συμφωνήθηκε και συνδέει την ανάπτυξη με την αποπληρωμή του χρέους είναι γενικόλογη με αρκετές ασάφειες, χωρίς να προσδιορίζονται συγκεκριμένες παράμετροι και οι απαραίτητες συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της. Αντίστοιχα, πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Σημειώνεται, πάντως, ότι η απόδοση του διετούς ομολόγου έπεσε στο 4,15%, το χαμηλότερο επίπεδο στα τελευταία 7 χρόνια, ενώ αυτή του δεκαετούς ομολόγου ήταν στο 5,56%, το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Η κυβέρνηση επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και εμφανίζεται αποφασισμένη να ρισκάρει ακόμα και χωρίς την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, κάτι που θα ήταν προϋπόθεση περαιτέρω αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, για μια πιλοτική επιστροφή στις αγορές.

Πέμπτο, η κυβερνητική «εκστρατεία» προσέλκυσης επενδύσεων. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτό αποτυπώνεται, τόσο από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών στο Λονδίνο με εκπρόσωπο των επενδυτικών εταιρειών, όσο και τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου στην Ουάσιγκτον, καθώς και τo roadshow στη Νέα Υόρκη του Χ.Α.Α. με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων και επενδυτικών funds. Η πρόκληση αυτή είναι βαθύτατα πολιτική, καθώς απαιτείται ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, που αυτή τη στιγμή δεν έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Στην προσέλκυση επενδύσεων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο η ποιότητα των θεσμών, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Οι ξένοι επενδυτές εξετάζουν συχνά, για παράδειγμα, την ευκολία με την οποία δημιουργείται μια επιχείρηση, το εύρος της γραφειοκρατίας, τη δημοσιονομική αποτελεσματικότητα, τη σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, την ύπαρξη ή μη εκτεταμένης διαφθοράς και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της επένδυσης, τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας. Βεβαίως, τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά επιθυμούν και οι Έλληνες επενδυτές, τους οποίους η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της και οφείλει να τους δώσει την ίδια προσοχή και προτεραιότητα σε αυτή την εκστρατεία προσέλκυσης επενδύσεων. Στην Ελλάδα, παρά την κρίση, ευκαιρίες για όλους τους επενδυτές υπάρχουν. Αυτό που απουσιάζει είναι η εμπιστοσύνη στο πολιτικό και φορολογικό σύστημα και τα κίνητρα, ώστε ξένοι και εγχώριοι επενδυτές να στηρίξουν με τα κεφάλαιά τους την ανάπτυξη.

Με παράδειγμα, την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια, μετά την επένδυση της Cosco, υπάρχουν πολλές προοπτικές για επενδύσεις στις υποδομές των ναυπηγείων, της ναυπηγοεπισκευής, των ναυτιλιακών υπηρεσιών και του διαμετακομιστικού εμπορίου (π.χ. logistics centers, export parks κ.λπ.). Επίσης, ως hub port κρουαζιέρας, στις τουριστικές δραστηριότητες (ξενοδοχειακές υποδομές, συνεδριακά κέντρα κ.α.), στις επιχειρηματικές υποδομές και κυρίως στην επιχειρηματική αξιοποίηση κτιρίων και εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων της περιοχής του Πειραιά (π.χ. κτίρια γραφείων, πολυχώρους, κεντρική αγορά τροφίμων κ.α.). Στη χώρα μας, υπάρχουν ακόμα πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην αγροδιατροφη και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα που ανθίζει τα τελευταία χρόνια σε τομείς αιχμής, όπως η βιοτεχνολογία, η φαρμακογνωσία, τα νέα υλικά και γενικότερα οι νέες τεχνολογίες. Το μείζον, λοιπόν, είναι να υπάρξει έστω και καθυστερημένα πολιτική βούληση, εθνικό στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Τέλος, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει τη στρατηγική της Ε.Ε. και να επιδιώξει οι νέες επενδύσεις στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, να αξιοποιούνται προς όφελος της κάθε τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, μετατρέποντας τη δυναμική του "globalization" σε "localization " προς όφελος της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

«... Η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί τη διαδρομή που έχει διανύσει από το 2010 έως σήμερα η χώρα και να λάβει σοβαρά υπόψη της τις θυσίες, που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι επιχειρηματίες. Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει σχέδιο και αντανακλαστικά, προκειμένου η 3η και η 4η, που μακάρι να είναι και η τελευταία αξιολόγηση, με τα 117 επιπλέον προαπαιτούμενα, που ζητά η έκθεση συμμόρφωσης, εκ των οποίων τα 95 θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2017, να μας βρουν όλους κατάλληλα προετοιμασμένους και σε θέση μάχης, για να αποφευχθούν οι κωλυσιεργίες και η διστακτικότητα του παρελθόντος. Διαφορετικά, θα παραμένουμε εντός ενός ιδιαίτερα επιζήμιου φαύλου κύκλου και το στοίχημα για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, θα κινδυνέψει για άλλη μια φορά να χαθεί...».

  • ΕΒΕΠ-ΚΟΡΚΙΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική: Ρεκόρ από Μήτογλου και Ντόρσεϊ - Τα highlights και οι δηλώσεις τους (vids)

All Content

Σπανούλης: «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω ζήσει ως προπονητής ή παίκτης» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΣΕΕ: 6 στις 10 επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερες πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις συγκριτικά με πέρυσι

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών : Ξεκινά με πάνω από 1.740 κωδικούς – Μέση μείωση έως 9,5%

All Content - BusinessNews.gr

Euroxx: Αύξηση 41% του τζίρου για το α' εξάμηνο του 2026

All Content

Υπουργείο Οικονομικών: Στην Cream το spec των 2,2 εκατ. ευρώ

All Content

Η ΕΔΙΠΤ δίνει το «παρών» στην 90ή ΔΕΘ

FleetNews

Νέα πρόσωπα στη Kosmocar

FleetNews

Νέο CUPRA Born με έως 631 χλμ. αυτονομία και 326 PS

FleetNews

Audi A2 e-tron: Το νέο σημείο αναφοράς στην αποδοτικότητα

All Content

Καλάθης: «Είναι τιμή μου να παίζω για την Εθνική»

All Content

Τα highlights από τη νίκη-θρίλερ της Εθνικής επί της Ισπανίας (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Παρατείνεται και τον Σεπτέμβριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

All Content - BusinessNews.gr

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπεγράφη στο Τελ Αβίβ η συμφωνία για τον ελληνικό «Θόλο»

All Content - BusinessNews.gr

Η Star Bulk του Πέτρου Παππά «βάζει πλώρη» για το ΧΑ - Dual listing και άντληση 100 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η νέα Mercedes-Benz GLB τώρα με όφελος 2.000 ευρώ

FleetNews

Πατάει γκάζι η Hyundai με 100 νέα μοντέλα έως το 2030

CSRΝews.gr

«Μαθήματα Οικονομίας»: Επιστρέφουν για 4η χρονιά από το WHEN και την Alpha Bank

CSRΝews.gr

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 90η ΔΕΘ: Το νέο κεφάλαιο της μεταλλευτικής δραστηριότητας και οι Σκουριές

CSRΝews.gr

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων από τη βύθιση του ferry

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χάνουν την απαλλαγή κατά 50% ή 100% από τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι
Χάνουν την απαλλαγή κατά 50% ή 100% από τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι 26/06/2017 - 03:00
Όλη η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την Ελλάδα 26/06/2017 - 03:00
Όλη η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Barbie τιμά την 100ή επέτειο από τη γέννηση της Marilyn Monroe με μια νέα συλλεκτική κούκλα
    31/08/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας
    31/08/2026 - 21:49 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Volvo βάζει τα plug-in hybrid στο επίκεντρο των πλάνων της
    31/08/2026 - 21:30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Bally’s Intralot: Έσοδα 544,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο – Στο επίκεντρο η εξαγορά της evoke
    31/08/2026 - 20:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Sony και Warner Music κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της Anthropic για τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαίδευση ΤΝ
    31/08/2026 - 20:35 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τέλος εποχής για την Αργεντινή: Ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε την «Αλμπισελέστε»
    31/08/2026 - 20:15 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας - Κέρδη για τον Αύγουστο
    31/08/2026 - 19:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Σουηδία υπέγραψε σύμβαση ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών FDI
    31/08/2026 - 19:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • Από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στις ΣΑΕΚ του υπουργείου Παιδείας
    31/08/2026 - 19:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Γερμανία: Αυξάνεται ο πληθωρισμός, αλλά και οι ξένες επενδύσεις
    31/08/2026 - 18:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπεγράφη στο Τελ Αβίβ η συμφωνία για τον ελληνικό «Θόλο»
    31/08/2026 - 12:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η IKEA παρουσιάζει τη νέα συλλεκτική σειρά KOMPISHÄNG: Σχεδιασμένη για μια ζωή σε κίνηση
    31/08/2026 - 13:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Star Bulk του Πέτρου Παππά «βάζει πλώρη» για το ΧΑ - Dual listing και άντληση 100 εκατ. ευρώ
    31/08/2026 - 09:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών : Ξεκινά με πάνω από 1.740 κωδικούς – Μέση μείωση έως 9,5%
    31/08/2026 - 12:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ρίχνουν αυλαία οι θερινές εκπτώσεις: Υποτονικός ο τζίρος, στο επίκεντρο της «επόμενης μέρας» οι προσφορές
    31/08/2026 - 07:56 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Τουρκία συνέτριψε με 110-73 την Ισλανδία και «αγκάλιασε» το εισιτήριο για Κατάρ!

31/08/2026 - 21:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027: Το πανόραμα της ευρωπαϊκής ζώνης

31/08/2026 - 21:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Κομισιόν εντάσσει ChatGPT, Roblox και Reddit στο αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς της ΕΕ

31/08/2026 - 14:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Μαθήματα Οικονομίας»: Επιστρέφουν για 4η χρονιά από το WHEN και την Alpha Bank

31/08/2026 - 13:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 90η ΔΕΘ: Το νέο κεφάλαιο της μεταλλευτικής δραστηριότητας και οι Σκουριές

31/08/2026 - 13:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ermis Awards: Ο Κώστας Ρουσσάκης Πρόεδρος της Επιτροπής Entertainment & Brand Experience

31/08/2026 - 11:35
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα πρόσωπα στη Kosmocar

31/08/2026 - 06:45
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο CUPRA Born με έως 631 χλμ. αυτονομία και 326 PS

31/08/2026 - 05:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo