Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κέρδη 48,1 εκατ. στο τρίμηνο για την Alpha Bank
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/05/2017 · 03:00

Κέρδη 48,1 εκατ. στο τρίμηνο για την Alpha Bank

Το α΄ τρίμηνο 2017 είναι το τρίτο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνο για την Alpha Bank, με τα Κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 48,1 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της διατηρήσεως της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το α΄ τρίμηνο 2017 είναι το τρίτο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνο για την Alpha Bank, με τα Κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 48,1 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της διατηρήσεως της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας.

Τα αποτελέσματα προ Προβλέψεων της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 4,6% σε ετήσια βάση ή 1,2% σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν κατά το α΄ τρίμηνο 2017 σε 305,1 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 7,2% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 279 εκατ. ευρώ. Ο Δείκτης Εξόδων/Εσόδων διαμορφώνεται σε 46,3%, ποσοστό που συνιστά την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η λειτουργική κερδοφορία της τράπεζας διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα παρά τη συνεχιζόμενη απομόχλευση του Ισολογισμού. Καταγράφεται μείωση του Ενεργητικού κατά 6% σε ετήσια βάση και διαμόρφωσή του σε 64,1δισ. ευρώ. Τα Δάνεια μετά από Συσσωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 44,2 δισ. ευρώ έναντι 45,8 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα χρεόγραφα μειώθηκαν κατά 2,1 δισ. ευρώ ή 20,9% σε ετήσια βάση.

Ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) της τράπεζας διαμορφώθηκε σε 17,3%, λαμβανομένης υπ’ όψιν της θετικής επιπτώσεως από την πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία. Τα Ενσώματα Ίδια Κεφάλαια ανέρχονται σε 8,8 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και η Ενσώματη Λογιστική Αξία ανά Μετοχή διαμορφώνεται σε 5,7 ευρώ.

Τα υπόλοιπα καταθέσεων ανήλθαν σε 33,1 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2017 έναντι 32,9 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2016. Στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 28,1 δισ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες μειώθηκε περαιτέρω το α΄ τρίμηνο 2017 κατά 1,3 δισ. ευρώ, σε 17 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο 2017, η χρηματοδότηση μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) διαμορφώθηκε σε 12,2 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 1 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο 2016.

Ο Δείκτης Δανείων σε Καθυστέρηση σε επίπεδο Ομίλου ανήλθε σε 38,1% στο τέλος Μαρτίου 2017. Ο Δείκτης Καλύψεως Δανείων σε Καθυστέρηση διαμορφώθηκε σε 69%, ενώ ο αντίστοιχος συνολικός Δείκτης Καλύψεως, συμπεριλαμβανομένων των ενσώματων εξασφαλίσεων, ανέρχεται σε 124%. Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων ανήλθε σε 53,8% σε επίπεδο Ομίλου.

Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το α΄ τρίμηνο 2017, μειωμένες κατά 18,8% σε τριμηνιαία βάση, ανήλθαν σε 247 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 164 μονάδες βάσεως έναντι 201 μονάδες βάσεως στο προηγούμενο τρίμηνο.

Οπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτριος Π. Μαντζούνης:

«Το πρώτο τρίμηνο του 2017 ήταν το τρίτο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνο για την Τράπεζα, κατά το οποίο, παρά τη συνεχιζόμενη απομόχλευση του ισολογισμού, διατηρήθηκε η υψηλή λειτουργική κερδοφορία, ισχυροποιήθηκε περαιτέρω η κεφαλαιακή μας βάση και συνεχίσθηκε η μείωση της χρηματοδοτήσεώς μας από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν σημαντικά σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης λειτουργικής αποδοτικότητας συνιστά την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, επιτύχαμε αποκλιμάκωση των νέων μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για μείωση του συνόλου τους και την διαρκή βελτίωση της ποιότητος του δανειακού μας χαρτοφυλακίου.

Η εφαρμογή του σχεδίου αναδιαρθρώσεως της Τραπέζης συνεχίσθηκε επιτυχώς, με την ολοκλήρωση της πωλήσεως των δραστηριοτήτων μας στη Σερβία, στο πλαίσιο της αποεπενδύσεως από μη κύριες δραστηριότητες. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως αναμένεται να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία προκειμένου να επανέλθει σε ρυθμό αναπτύξεως εντός του 2017.»

Χρηματοοικονομική επίδοση

- Το Καθαρό Έσοδο Τόκων μειώθηκε κατά 1,5% σε τριμηνιαία βάση και ανήλθε σε 482,5 εκατ. ευρώ, επηρεασμένο αρνητικά από τη χαμηλότερη συνεισφορά των δανείων και του μικρότερου ημερολογιακού τριμήνου, που αντιστάθμισε το όφελος από τη μείωση του κόστους χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες.

- Τα Καθαρά Έσοδα από Προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 75,7 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2017, μειωμένα κατά 6,7% σε σύγκριση με την ενισχυμένη εποχική επίδοση του δ΄ τριμήνου 2016.

- Τα επαναλαμβανόμενα Λειτουργικά Έξοδα διαμορφώθηκαν σε 262,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 3,7% σε ετήσια βάση και 7,7% σε τριμηνιαία βάση, καθώς συνεχίζεται ο εξορθολογισμός του δικτύου. Ο Δείκτης Εξόδων/Εσόδων μειώθηκε σε 46,3% το α΄ τρίμηνο.

- Οι Προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου διαμορφώθηκαν σε 246,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2017 ή σε 164 μονάδες βάσεως ως ποσοστό του μέσου όρου χορηγήσεων.

- Κέρδη μετά από Φόρους Ευρώ 48,1 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2017.

Βασικά Χαρακτηριστικά Ισολογισμού

- Απομόχλευση Ενεργητικού κατά 0,8 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και διαμόρφωσή του σε 64,1 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω μειώσεως των υπολοίπων δανείων και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

- Τα υπόλοιπα καταθέσεων ανήλθαν σε 33,1 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2017, αυξημένα κατά 0,1 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση. Στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 28,1 δισ. ευρώ, καθώς η εισροή καταθέσεων επιχειρήσεων αντιστάθμισε τις εκροές από τις καταθέσεις Ιδιωτών. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα υπόλοιπα των καταθέσεων, σε σταθερό ρυθμό ανακάμψεως, αυξήθηκαν κατά 0,1 δισ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

- Η χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2016 και ανήλθε σε 17 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των αυξημένων διατραπεζικών συναλλαγών, της περαιτέρω μειώσεως του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και των εισροών καταθέσεων στις θυγατρικές στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

- Το α΄ τρίμηνο 2017, τα Δάνεια σε Καθυστέρηση στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 111 εκατ. ευρώ. Ο Δείκτης Καθυστερήσεων διαμορφώθηκε σε 38,1% για τον Όμιλο στο τέλος Μαρτίου 2017. Αντιστοίχως, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 123 εκατ. ευρώ έναντι αυξήσεως 50 εκατ. ευρώ των νέων Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων διαμορφώθηκε σε 53,8% στο τέλος Μαρτίου 2017.

- Οι συσσωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 15,9 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 26,4% του δανειακού χαρτοφυλακίου.

  • ALPHA BANK
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ιτούδης: «Αυτό ξεπερνά το μπάσκετ, η ασφάλεια όλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα»

All Content

Χάποελ Τελ Αβίβ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-67: Οριστική διακοπή λόγω πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν! (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

All Content - BusinessNews.gr

Σε αναζήτηση εξωστρέφειας η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών

All Content - BusinessNews.gr

Άνοδος του ΑΕΠ 2% το πρώτο τρίμηνο του 2026 στην Ελλάδα

All Content

ΕΔΙΠΤ: Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο της Ημερίδας του «Media & Magazine Days»

All Content

Google Marketing Live EMEA 2026: Search, creators και commerce στην εποχή της Τεχνητής Νοηµοσύνης

FleetNews

Η Fiat ξανά στη μικρομεσαία κατηγορία με τα Grizzly και Grizzly Fastback

FleetNews

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

FleetNews

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

All Content

«Διπλό» στην παράταση και στους τελικούς η Φενέρμπαχτσε, 102-93 και 3-1 την Εφές

All Content

Liga Endesa: Στα ημιτελικά με break η Μπανταλόνα, 96-88 την Μπασκόνια

All Content - BusinessNews.gr

Τα ελληνικά ναυπηγεία επενδύουν σε διεθνείς συνεργασίες

All Content - BusinessNews.gr

Μέτρα - "ανάσα" για 2 εκατομμύρια οφειλέτες - Επιπλέον ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος

All Content - BusinessNews.gr

Η ΕΚΤ ετοιμάζει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την ερχόμενη Πέμπτη

FleetNews

Νέες λύσεις της LG με την Google για IVI και SDV τεχνολογίες

FleetNews

Geely: Εδραίωση στην Ευρώπη με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες

CSRΝews.gr

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και γυναικολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο του SNF Nostos

CSRΝews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026: Όταν οι προειδοποιήσεις γίνονται πραγματικότητα

CSRΝews.gr

Η Hisense τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δέσμευση στην ενεργειακή αποδοτικότητα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Στο Ωνάσειο ο Ισιδωρος Κούβελος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο
Στο Ωνάσειο ο Ισιδωρος Κούβελος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο 31/05/2017 - 03:00
Οριακή κάμψη στο Χρηματιστήριο 31/05/2017 - 03:00
Οριακή κάμψη στο Χρηματιστήριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/06/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κίνα: Στα 3,4422 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Μάιο
    07/06/2026 - 15:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Τολμηρές αλλά αναγκαίες οι προτάσεις μας»
    07/06/2026 - 14:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΦΕΤ: Καθοριστικός ο ρόλος της επιστήμης στην εξεύρεση λύσεων για την ασφάλεια τροφίμων
    07/06/2026 - 14:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σεισμός: Διαδοχικές ισχυρές δονήσεις 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγιναν αισθητές στην Αττική
    07/06/2026 - 13:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Γιώργος Κώτσηρας: Κοινωνικά επωφελείς ρυθμίσεις που στηρίζουν την οικογένεια, τη ρευστότητα και τη συνέπεια
    07/06/2026 - 13:07 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κομισιόν, ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
    07/06/2026 - 12:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνελήφθη στην Κρήτη 37χρονος για συμμετοχή στη Χαμάς
    07/06/2026 - 11:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έως τις 12:00 για τον "6ο Αγώνα Run Bike Care"
    07/06/2026 - 11:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας
    07/06/2026 - 11:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας
    07/06/2026 - 11:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η ΕΚΤ ετοιμάζει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την ερχόμενη Πέμπτη
    07/06/2026 - 10:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κομισιόν, ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
    07/06/2026 - 12:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σεισμός: Διαδοχικές ισχυρές δονήσεις 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγιναν αισθητές στην Αττική
    07/06/2026 - 13:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κίνα: Στα 3,4422 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Μάιο
    07/06/2026 - 15:10 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

BasketNews: «Μπάνκι αντί Λάσο στην Εφές»

07/06/2026 - 20:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ιτούδης: «Αυτό ξεπερνά το μπάσκετ, η ασφάλεια όλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα»

07/06/2026 - 20:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Καλάντα των Χριστουγέννων υποψήφια για 6 βραβεία Ίρις 2026”

07/06/2026 - 14:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Παύλος Μαρινάκης: Ιστορικής σημασίας το νομοσχέδιο που «βάζει τάξη» στα περιφερειακά κανάλια

05/06/2026 - 14:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου σε Α’ Τηλεοπτική προβολή από το Star

05/06/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και γυναικολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο του SNF Nostos

05/06/2026 - 12:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026: Όταν οι προειδοποιήσεις γίνονται πραγματικότητα

05/06/2026 - 11:02
FleetNews
fleetnews.gr

Η Fiat ξανά στη μικρομεσαία κατηγορία με τα Grizzly και Grizzly Fastback

05/06/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

04/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo