Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Περίπου 438 ευρώ θα ξοδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα - Τι θέλουν για δώρο
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/11/2016 · 02:00

Περίπου 438 ευρώ θα ξοδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα - Τι θέλουν για δώρο

Οι Έλληνες υπολογίζεται να ξοδέψουν 438 ευρώ φέτος τα Χριστούγεννα, ενώ οι Ευρωπαίοι πρόκειται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 517 ευρώ. Όσο για δώρα; Επιλέγουν φαγητά και ποτά και σε δεύτερη..μοίρα ρούχα και παπούτσια, κατόπιν βιβλία ενώ τα μετρητά, "πέφτουν" στην 6η θέση της προτίμησής τους, όπως αποκαλύπτει η φετινή Χριστουγεννιάτικη Ερευνα της Deloitte.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι Έλληνες υπολογίζεται να ξοδέψουν 438 ευρώ φέτος τα Χριστούγεννα, ενώ οι Ευρωπαίοι πρόκειται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 517 ευρώ. Όσο για δώρα; Επιλέγουν φαγητά και ποτά και σε δεύτερη..μοίρα ρούχα και παπούτσια, κατόπιν βιβλία ενώ τα μετρητά, "πέφτουν" στην 6η θέση της προτίμησής τους, όπως αποκαλύπτει η φετινή Χριστουγεννιάτικη Έρευνα της Deloitte.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για φαγητό και διασκέδαση, η αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου και η εδραίωση του Νοεμβρίου ως εναλλακτικού μήνα αγορών (περισσότερο έντονο στις ευρωπαϊκές χώρες) είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Ευρωπαϊκή Χριστουγεννιάτικη Έρευνα 2016 της Deloitte.

Πρόκειται για τη 19η Χριστουγεννιάτικη έρευνα που πραγματοποιεί η Deloitte και την 7η κατά σειρά για την Ελλάδα. Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 24 Οκτωβρίου 2016, συμμετείχαν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία) και ρωτήθηκαν 6.580 καταναλωτές ηλικίας μεταξύ 18 και 75 ετών, προκειμένου να καταγραφούν οι προθέσεις τους για αγορές δώρων, δαπάνες σε φαγητό και χριστουγεννιάτικες εξόδους.

Οικονομικές προβλέψεις

Τη φετινή χρονιά, κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό σκοπεύει να ξοδέψει τα Χριστούγεννα κατά μέσο όρο 517 ευρώ, ποσό που μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με τα 524 ευρώ που δαπάνησαν πέρυσι οι Ευρωπαίοι για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Η Δανία, η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι 3 κορυφαίες χώρες από άποψη προγραμματισμένων δαπανών, ενώ το Βέλγιο έπεσε από τη 2η στην 4η θέση και η Γερμανία παραμένει σταθερά στην 5η θέση. Οι Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν 438 ευρώ τα φετινά Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τα 457 ευρώ που δήλωσαν οι ίδιοι ότι ξόδεψαν το 2015.

Το 52% των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους το 2016 παρέμεινε σταθερή ή βελτιώθηκε, εν συγκρίσει με 56% το 2015, ενώ το 49% αυτών (54% το 2015) πιστεύει ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί και το 2017. Βέβαια, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θεωρούν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Εν αντιθέσει, η αντίληψη των Ελλήνων καταναλωτών για την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι απαισιόδοξη, με το 87% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα το 2016 επιδεινώθηκε. Οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι σε σχέση με τους καταναλωτές όλων των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφορικά με την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση της οικονομίας τους, με το 73% να πιστεύει ότι η αρνητική οικονομική πορεία της χώρας θα συνεχιστεί και το 2017.

Τι θα αγοράσουν οι καταναλωτές τα φετινά Χριστούγεννα;

Για ακόμα μια χρονιά, τα μετρητά είναι το πιο επιθυμητό δώρο για τους Ευρωπαίους, ενώ παράλληλα κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα στα δώρα που προσφέρονται πιο συχνά. Τα βιβλία, τα καλλυντικά και τα αρώματα, οι σοκολάτες και τα είδη ένδυσης και υπόδησης είναι για ακόμα μια χρόνια τα δώρα που κυρίως θα προσφέρουν οι καταναλωτές και τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ το φαγητό και το ποτό, τα προϊόντα ομορφιάς, τα κοσμήματα και τα ρολόγια, οι δωροκάρτες και τα κουπόνια συμπληρώνουν τα 10 κορυφαία δώρα που αναμένεται να προσφερθούν περισσότερο σε ενήλικες.

Στη Ευρώπη, για τους μικρότερους υπερισχύει η διασκέδαση έναντι των χρηστικών δώρων, με τα παιχνίδια κατασκευών να θεωρούνται το καλύτερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα. Ρούχα, παπούτσια και βιβλία θα είναι η 2η και η 3η επιλογή δώρων αντίστοιχα. Όσον αφορά τους εφήβους, τα βιβλία και τα βιντεοπαιχνίδια παραμένουν τα κορυφαία δώρα για αυτούς, σε μια χρονιά που η αγορά tablets και smartphones δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα, οι καταναλωτές επιλέγουν για τους ενήλικες το φαγητό και το ποτό, με 2η επιλογή τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ τα βιβλία καταλαμβάνουν την 3η θέση. Ταυτόχρονα, τα δώρα που αναμένεται να προσφερθούν σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά είναι τα είδη ρουχισμού και υπόδησης και τα βιβλία, ενώ την 3η θέση ως πιθανότερο δώρο σε παιδιά και εφήβους κατέχουν τα παιχνίδια.

Πού θα ψωνίσουν οι καταναλωτές;

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στα σημεία απ' όπου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους συνεχίζεται. Οι εξειδικευμένες αλυσίδες καταστημάτων διατηρούν την ηγετική τους θέση αναφορικά με την αγορά δώρων, ακολουθούμενες από τα παραδοσιακά τοπικά καταστήματα και τα σουπερμάρκετ. Ωστόσο, όταν πρόκειται για φαγητό, τα σουπερμάρκετ είναι η πρώτη επιλογή για το 60% περίπου των Ευρωπαίων ερωτηθέντων.

Στην Ελλάδα, τα παραδοσιακά πολυκαταστήματα βρίσκονται υψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών (25%) για τις αγορές των χριστουγεννιάτικων δώρων, ενώ οι εξειδικευμένες αλυσίδες επιλέγονται από λιγότερους Έλληνες (24%). Τα πολυτελή καταστήματα και τα πολυκαταστήματα τύπου outlet παραμένουν ανάμεσα στις λιγότερο προτιμώμενες επιλογές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων (3% και 13% αντίστοιχα).

Χαμηλότερες τιμές, καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες, παροχή συμβουλών και η δυνατότητα κατ' οίκον παράδοσης, εξακολουθούν να είναι τα κύρια σημεία στα οποία Ευρωπαίοι και Έλληνες καταναλωτές θα ήθελαν να επενδύσουν οι λιανέμποροι. Αντίθετα, παράγοντες όπως το εμπόριο μέσω κινητής τηλεφωνίας, οι υπηρεσίες περιτυλίγματος και οι υπηρεσίες φύλαξης παιδιών έχουν τη λιγότερη ζήτηση από τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Οι Έλληνες καταναλωτές δε θεωρούν τόσο σημαντικούς τομείς για τη βελτίωση της αγοραστικής τους εμπειρίας το σύστημα αυτοματοποιημένης συσκευασίας, το εμπόριο μέσω κινητής τηλεφωνίας, τις υπηρεσίες περιτυλίγματος και την καλύτερη διακόσμηση.

Offline Vs Online

Στην Ευρώπη, τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και οι συστάσεις από οικογένεια και φίλους αναδεικνύονται ως τα καλύτερα εργαλεία για την εύρεση ιδεών για δώρα. Για το λόγο αυτό, το 79% περίπου των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιήσει αυτά τα κανάλια για να πάρει ιδέες και συμβουλές σχετικά με τα δώρα που θα αγοράσει. Ακόμα κι αν το διαδίκτυο παραμένει η 1η προτιμώμενη πηγή εύρεσης πληροφοριών, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αγοράσουν τα φετινά δώρα από φυσικά καταστήματα.

Στην Ελλάδα, το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ευρέως από τους καταναλωτές, για να πάρουν ιδέες και συμβουλές για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (88%), διασκέδαση (83%), δώρα για το σπίτι (82%), ταινίες (81%) και ηλεκτρονικά παιχνίδια (80%). Αντιθέτως, για αρκετές κατηγορίες αγορών οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να πηγαίνουν στα φυσικά καταστήματα για να πάρουν ιδέες και συμβουλές, ενώ η τηλεόραση και τα διαφημιστικά φυλλάδια αποτελούν ακόμη πηγές εύρεσης ιδεών. Οι Έλληνες εξακολουθούν να προτιμούν τις αγορές στα φυσικά καταστήματα. Πέραν κάποιων ψηφιακών προϊόντων, όπως είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ή ακόμα και τα δώρα σχετικά με τη διασκέδαση, τα οποία θα αγοραστούν κυρίως μέσω διαδικτύου, τα υπόλοιπα δώρα (ακόμα και κάποια τα οποία είναι σχετικά με την τεχνολογία όπως η μουσική ή οι ταινίες) θα αγοραστούν κυρίως μέσω των φυσικών καταστημάτων καθώς η εμπειρία επίσκεψης στα στολισμένα καταστήματα δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους καταναλωτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

  • DELOITTE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Εφήβων: Με Σερβία την Τετάρτη στο πρώτο νοκ-άουτ

All Content

«Συμφώνησε με τη Μάλαγα ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ»

All Content - BusinessNews.gr

Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία

All Content - BusinessNews.gr

Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία

All Content - BusinessNews.gr

Στην Dunapack Packaging Hellas οι μονάδες κυματοειδούς συσκευασίας της El Pack

All Content

CrediaBank - Unlimited Creativity: Μια ιδέα πέρα από τα τραπεζικά στερεότυπα

All Content

Allwyn: Κάλεσμα σε 6 διαφημιστικές

FleetNews

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

FleetNews

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

FleetNews

Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο το νέο XPENG L03 σε δύο εκδόσεις

All Content

Επίσημη η «βόμβα»: Ανακοινώθηκε από τους Σίξερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! (pics & vid)

All Content

ΠΑΟΚ: Έφτασε τα 6.000 διαρκείας

All Content - BusinessNews.gr

Στοά Αρσακείου: Ανοίγει από σήμερα για το κοινό

All Content - BusinessNews.gr

ΣΒΑΠ: Προτάσεις για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους και την ενίσχυση της βιομηχανίας

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η ενεργειακή ασφάλεια είναι και γεωπολιτική ασφάλεια»

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLC με AI, Hyperscreen και 715 χλμ. αυτονομίας

FleetNews

Nέο Opel Corsa GSE: Η συνέχεια στην παράδοση των hot hatch

CSRΝews.gr

H DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων

CSRΝews.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη – My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou – Skills for Wheels» για 4η χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Κατερίνα Παπακώστα συγκινεί στην παρουσίαση του διδακτορικού του γιού της
Η Κατερίνα Παπακώστα συγκινεί στην παρουσίαση του διδακτορικού του γιού της 17/11/2016 - 02:00
Σεισμός 2,6 Ρίχτερ στην Κέα-Αισθητός και στην Αττική 17/11/2016 - 02:00
Σεισμός 2,6 Ρίχτερ στην Κέα-Αισθητός και στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε drones από το Ιράκ που στόχευαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
    27/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αγρότες: Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ στο ψηφιακό δελτίο αποστολής
    27/07/2026 - 20:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνοελβετική Επιχειρηματική Ένωση – Πρόεδρος ο Νικόλαος Εμμανουηλίδης
    27/07/2026 - 20:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Β. Κικίλιας από Κυλλήνη: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»
    27/07/2026 - 19:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας
    27/07/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ντόναλντ Τουσκ: Η Πολωνία ενδέχεται να λάβει μέτρα για να μειώσει εκ νέου τις τιμές των καυσίμων
    27/07/2026 - 18:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων
    27/07/2026 - 17:50 ESG
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,01%, στα 315,48 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    27/07/2026 - 17:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Υπερκαλύφθηκε 1,8 φορές το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ
    27/07/2026 - 17:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    27/07/2026 - 17:27 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία
    27/07/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία
    27/07/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στην Dunapack Packaging Hellas οι μονάδες κυματοειδούς συσκευασίας της El Pack
    27/07/2026 - 12:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.530,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,51%
    27/07/2026 - 13:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Euronext Athens: Πάνω από 8 δισ. ευρώ άντλησαν οι εισηγμένες εταιρείες το 2026
    27/07/2026 - 13:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Εφήβων: Με Σερβία την Τετάρτη στο πρώτο νοκ-άουτ

27/07/2026 - 20:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Συμφώνησε με τη Μάλαγα ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ»

27/07/2026 - 20:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων

27/07/2026 - 14:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η νέα σειρά Samsung Galaxy Ζ διαθέσιμη για προπαραγγελία στα καταστήματα Nova και το nova.gr

27/07/2026 - 14:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

27/07/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

27/07/2026 - 13:36
FleetNews
fleetnews.gr

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

27/07/2026 - 07:15
FleetNews
fleetnews.gr

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

27/07/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo