Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Saxo Bank: Επενδυτικές Προτάσεις για το β’ τρίμηνο του 2016
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/04/2016 · 03:00

Saxo Bank: Επενδυτικές Προτάσεις για το β’ τρίμηνο του 2016

Το β' τρίμηνο του 2016, η άνοδος του πολιτικού & κοινωνικού κινδύνου θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, δημοσιεύει σήμερα την τριμηνιαία έκθεση Επενδυτικές Προτάσεις, η οποία περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις της τράπεζας για την πορεία των παγκόσμιων αγορών, καθώς και τις βασικές επενδυτικές προτάσεις της για το β’ τρίμηνο του 2016.

Η πολιτική αβεβαιότητα και η αυξανόμενη αντίδραση απέναντι στο κατεστημένο, που παρατηρούνται με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και την πορεία προς το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το λεγόμενο Brexit) τον Ιούνιο, αποτελούν δύο από τους κύριους παράγοντες κινδύνου που θα αντιμετωπίσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές το β’ τρίμηνο του 2016. Η σημασία τους αυξάνεται περαιτέρω από την ανάδυση παρόμοιων δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο – γεγονός που σηματοδοτεί μια θεμελιώδη απόρριψη της ελίτ και του status quo. Στην έκθεση του β’ τριμήνου, οι στρατηγικοί αναλυτές της Saxo Bank διατυπώνουν τις θέσεις τους ως προς τις πιθανές επενδυτικές κινήσεις σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, στο πλαίσιο ενός τέτοιου περιβάλλοντος.

Ο Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγος της Saxo Bank, ανέφερε σχετικά τα εξής: «Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις χαμηλότερες αποδοχές ως προς το ΑΕΠ στην ιστορία, ενώ την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη προ φόρων ως προς το ΑΕΠ στην ιστορία. Επιπλέον, καταγράφονται οι χαμηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες και το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας που έχουν σημειωθεί ποτέ. Αυτός ο αρνητικός συνδυασμός δικαιολογεί την άνοδο της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς, καθώς αυτές αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τις διάφορες πολιτικές ελίτ».

«Οι ψηφοφόροι φαίνεται να προτιμούν το χάος από το "μία από τα ίδια". Ονομάσαμε αυτή τη νέα εποχή "διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου".»

Σε αυτό το περιβάλλον, οι προβλέψεις της Saxo Bank για τις βασικές κατηγορίες αξιόγραφων το β’ τρίμηνο του 2016 έχουν ως εξής:

Συνάλλαγμα

Το β’ τρίμηνο, εκτιμούμε ότι η διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη στερλίνα (GBP), καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κινείται προς ένα ενδεχόμενο Brexit. Δεν είναι καθόλου βέβαιο τι συνεπάγεται αυτό πρακτικά, αλλά ειδικά στα νομίσματα, ο αντίκτυπος αναμένεται μεγάλος – ιδίως σε ό,τι αφορά τη μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας.

Φαίνεται, επίσης, ότι το β’ τρίμηνο θα αποτελέσει το χρονικό πλαίσιο στο οποίο η αγορά θα ξεκινήσει να εξετάζει την πιθανότητα μιας προεδρίας υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και όσα αυτή μπορεί να σημαίνει για την οικονομία των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα για το αμερικανικό δολάριο (USD). Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποδυνάμωσης του USD μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, εφόσον οι δημοσκοπήσεις καταγράψουν ισχυρή πιθανότητα νίκης του Τραμπ, κυρίως επειδή ο Τραμπ αποτελεί τον ορισμό της άγνωστης μεταβλητής. Για άλλη μια φορά, ουσιαστικά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα.

Σε άλλες περιοχές του πλανήτη, η Ιαπωνία ενδέχεται να είναι η επόμενη που θα αμφισβητήσει το κοινωνικό συμβόλαιο. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (ΒoJ), Χαρουχίκο Κουρόντα, θα πετύχει εύκολα τον στόχο για πληθωρισμό 2%, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό θα κυμαίνεται στο -2% ή και χαμηλότερα.

Ομόλογα

Η αύξηση της πίεσης προς την Ευρώπη να επιλύσει ορισμένα από τα επιτακτικά της προβλήματα θα μπορούσε πολύ εύκολα να επηρεάσει για άλλη μια φορά τις αγορές ομολόγων, με τους φόβους περί Brexit και τα κινήματα εναντίον της λιτότητας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια να προκαλούν, ίσως, αναταραχή στην αγορά. Στις αρχές του β’ τριμήνου, παραμένουμε επιφυλακτικοί για τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις, λόγω των υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων, των αυξανόμενων (και ακόμα άγνωστων) ρυθμιστικών απαιτήσεων, των υψηλότερων δεικτών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και, κυρίως, λόγω των επιχειρηματικών μοντέλων χαμηλής τεχνολογίας.

Εμπορεύματα

Τα εμπορεύματα εμφανίζουν επιτέλους σημάδια σταθεροποίησης, μετά τις ανελέητες μαζικές πωλήσεις των τελευταίων ετών, με τον χρυσό και το πετρέλαιο να κρατούν τα ηνία αυτής της τάσης. Το α’ τρίμηνο, δεν σταμάτησαν σχεδόν καθόλου να πραγματοποιούνται αγορές χρυσού, με τα hedge fund να μετακινούνται από ρεκόρ θέσεων πώλησης στη μεγαλύτερη καθαρή θέση αγοράς των τελευταίων 13 μηνών. Η τρέχουσα ισχυρή δυναμική λογικά θα επιτρέψει στον χρυσό να φτάσει, αλλά όχι και να ξεπεράσει, τα 1.310 USD/ουγγιά.

Σχεδόν ένα τρίμηνο μετά τις μαύρες μέρες στα μέσα Ιανουαρίου, όταν το αργό πετρέλαιο Brent είχε αγγίξει χαμηλό 12ετίας, το επενδυτικό συναίσθημα έχει βελτιωθεί. Το β’ τρίμηνο συνεχίζουμε να τασσόμαστε υπέρ του ίδιου εύρους τιμών όπως και στο α’ τρίμηνο, μεταξύ 35-40 USD/βαρέλι, χωρίς όμως πλέον να διαβλέπουμε κίνδυνο περαιτέρω υποχώρησης της τιμής.

Μετοχές

Το γεμάτο αναταράξεις ξεκίνημα του 2016 επηρέασε αρνητικά τις παγκόσμιες αγορές μετοχών, οδηγώντας ορισμένους κλάδους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σύμφωνα με το νέο μοντέλο αποτίμησης που αναπτύξαμε για τους κλαδικούς δείκτες του MSCI World. Ως αποτέλεσμα, κλάδοι με κυκλικότητα όπως τα μη βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι πρώτες ύλες και τα χρηματοοικονομικά μετατράπηκαν σε φθηνούς τομείς σε σχέση με τις αναλύσεις τυποποιημένης αποτίμησης. Το β’ τρίμηνο, λοιπόν, εστιάζουμε σε αυτούς τους κλάδους.

Μακροοικονομικά

Από μακροοικονομικής άποψης, το β’ τρίμηνο, προς τα τέλη του, περιλαμβάνει διάφορα σημαντικά γεγονότα κινδύνου, όπως τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς των ΗΠΑ (FOMC) στις 15 Ιουνίου, το δημοψήφισμα για το Brexit στις 23 Ιουνίου και το ενδεχόμενο νέων εθνικών εκλογών στην Ισπανία. Ωστόσο, ακόμα και αν η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων το β’ τρίμηνο διεξαχθεί ομαλά, οι μετοχές από τις αναπτυγμένες οικονομίες αυτή τη στιγμή δεν αποτιμώνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η απότομη ανάκαμψή τους κατά 10% από το χαμηλό του Φεβρουαρίου επηρεάζει την αποτίμησή τους.

Εκτιμούμε ότι η Ιταλία θα καταγράψει σημαντικό άλμα κερδοφορίας, καθώς ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της ανακάμπτει ενώ παράλληλα προσφέρει μέρισμα που διαμορφώνεται περίπου στο 3,5%. Στον αντίποδα, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υπερτιμημένο, ενώ ταυτόχρονα οι ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες που καλλιέργησε ο στεγαστικός κλάδος εξανεμίζονται.

  • SAXO BANK
  • ·
  • STEEN JAKOBSEN
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

EuroLeague: Στο διαιτητικό τιμ της νέας σεζόν ο Γιάννης Τσιμπούρης

All Content

Η Φενέρμπαχτσε 83-78 την Τόφας πριν από τον Ολυμπιακό

All Content - BusinessNews.gr

Υλοποιήθηκαν τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης - Ξεκίνησε η αξιολόγηση αιτημάτων πληρωμής 8,2 δισ.

All Content - BusinessNews.gr

Πληθωρισμός: Στο 3,3% στην ευρωζώνη τον Αύγουστο – Ρεκόρ τριετίας

All Content - BusinessNews.gr

Raben Greece: Σε λειτουργία το νέο κέντρο Logistics 4.000 τ.μ. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

All Content

Oι Meteorites με νέα καμπάνια για τα Υπ. Κοινωνικής Συνοχής, ΚΜΟΠ και Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

All Content

Ermis Awards: Πρόεδρος της Επιτροπής Digital & Direct ο Άλεξ Έσσλιν

FleetNews

BMW: Νέες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας στον βασικό εξοπλισμό

FleetNews

Σε ισχύ νέος κανονισμός στη σχεδίαση αυτοκινήτων

FleetNews

Νέα πρόσωπα στη Kosmocar

All Content

Πρώτο παιχνίδι για Κίναν Έβανς!

All Content

EuroCup: Η ανάρτηση για τη μεταγραφή του Αντετοκούνμπο στον Άρη

All Content - BusinessNews.gr

Η&Μ: H νέα επικεφαλής στην Ελλάδα και η επένδυση στο δίκτυο

All Content - BusinessNews.gr

Μειώσεις τιμών: Ποια προϊόντα γίνονται φθηνότερα – Έως 44% η πτώση σε επιλεγμένους κωδικούς

All Content - BusinessNews.gr

Capital Tankers: Ισχυρό τρίμηνο για την εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη – Κέρδη $92,9 εκατ.

FleetNews

Νέο CUPRA Born με έως 631 χλμ. αυτονομία και 326 PS

FleetNews

Audi A2 e-tron: Το νέο σημείο αναφοράς στην αποδοτικότητα

CSRΝews.gr

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ δίνει το vibe της ενυδάτωσης στο ZAMNA x PRIMER

CSRΝews.gr

ΟΛΠ: Στήριξη στον Δήμο Σαλαμίνας για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές

CSRΝews.gr

Global Green Energy Fund: Σταθερές αποδόσεις και βιώσιμη ανάπτυξη στις ανανεώσιμες πηγές από τη GMM

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ειδομένη: Ειρηνική διαμαρτυρία παιδιών - προσφύγων
Ειδομένη: Ειρηνική διαμαρτυρία παιδιών - προσφύγων 05/04/2016 - 03:00
Ρέγκλινγκ: Στις αρχές Μαΐου το κλείσιμο της αξιολόγησης 05/04/2016 - 03:00
Ρέγκλινγκ: Στις αρχές Μαΐου το κλείσιμο της αξιολόγησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Hard Rock Cafe Athens: Yποδέχεται τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής για το Hard Rock Rising
    01/09/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το χρήμα κοστίζει όλο και πιο ακριβά για τα νοικοκυριά και τα κράτη
    01/09/2026 - 21:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν – Ο Τραμπ απειλεί με σφοδρότερη επίθεση, αντίποινα προαναγγέλλει η Τεχεράνη
    01/09/2026 - 21:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γερμανία: Ρωσική μυστική υπηρεσία πίσω από το περιστατικό με drones στη Λειψία, λέει η κυβέρνηση
    01/09/2026 - 20:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Volkswagen: Η διοίκηση προτείνει κλείσιμο τεσσάρων γερμανικών εργοστασίων έως το 2034
    01/09/2026 - 20:16 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση υποδέχθηκαν τον Σεπτέμβριο
    01/09/2026 - 19:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ και ΣΑΤΕ ζητούν άμεση παρέμβαση για τις αναθεωρήσεις τιμών στα δημόσια έργα
    01/09/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκες σε 19 από 22 κατηγορούμενους για απάτη παραγωγών από την Κρήτη
    01/09/2026 - 19:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Gastrade: Το σύστημα LNG στην Αλεξανδρούπολη στην 5άδα των REGIOSTARS Awards
    01/09/2026 - 18:51 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • OΠEKA: Αιτήσεις για ενίσχυση όσων διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές
    01/09/2026 - 18:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πληθωρισμός: Στο 3,3% στην ευρωζώνη τον Αύγουστο – Ρεκόρ τριετίας
    01/09/2026 - 12:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η&Μ: H νέα επικεφαλής στην Ελλάδα και η επένδυση στο δίκτυο
    01/09/2026 - 08:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ρεύμα: Σε ανοδική τροχιά τα πράσινα τιμολόγια – Ο ρόλος φυσικού αερίου και χονδρικής, τι εξετάζει η κυβέρνηση
    01/09/2026 - 08:16 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Υλοποιήθηκαν τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης - Ξεκίνησε η αξιολόγηση αιτημάτων πληρωμής 8,2 δισ.
    01/09/2026 - 12:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Capital Tankers: Ισχυρό τρίμηνο για την εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη – Κέρδη $92,9 εκατ.
    01/09/2026 - 09:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Φενέρμπαχτσε 83-78 την Τόφας πριν από τον Ολυμπιακό

01/09/2026 - 20:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επέστρεψε στη Σαραγόσα ο Ζίλσον Μπάνγκο (pic)

01/09/2026 - 20:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ δίνει το vibe της ενυδάτωσης στο ZAMNA x PRIMER

01/09/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Παύλος Τσίμας με διευρυμένο ρόλο στην Alter Ego Media

01/09/2026 - 14:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΠ: Στήριξη στον Δήμο Σαλαμίνας για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές

01/09/2026 - 13:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alpha Marketing: Ο MCE Community στη Smart City Expo World Congress 2026 στη Βαρκελώνη

01/09/2026 - 12:43
FleetNews
fleetnews.gr

BMW: Νέες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας στον βασικό εξοπλισμό

01/09/2026 - 11:10
FleetNews
fleetnews.gr

Σε ισχύ νέος κανονισμός στη σχεδίαση αυτοκινήτων

01/09/2026 - 09:38
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo