Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στην σκιά της πίεσης που δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος παγκοσμίως και ιδιαιτέρως οι εταιρειες της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Οι μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασία και στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας σημείωσαν απότομες μειώσεις καθώς οι επενδυτές ήθελαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν στο δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, η μικρότερη έκθεση της Ευρώπης σε τεχνολογικές μετοχές βοήθησε στον περιορισμό της αρνητικής επίδρασης στον δείκτη STOXX.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακά κέρδη στις 639 μονάδες.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, οριακά κέρδη καταγράφει στη Γερμανία ο DAX στις 25.056 μονάδες και στη Γαλλία, ο CAC ενισχύεται κατά 0,42% στις 8.373 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE κινείται οριακά θετικά.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,36% και στην Ισπανία ο IBEX ενισχύεται κατά 0,37%