Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ισότητα αμοιβής - 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/06/2026 · 08:00

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ισότητα αμοιβής - 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η εξάλειψη φαινομένων όπου το φύλο επηρεάζει τον καθορισμό της αμοιβής μίας εργαζόμενης ή ενός εργαζομένου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενίσχυση της εφαρμογής της ισότητας της αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για όμοια εργασία ή για εργασία ίσης αξίας - Ενσωμάτωση Οδηγίας (Ε.Ε.) 2023/970».

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η εξάλειψη φαινομένων όπου το φύλο επηρεάζει τον καθορισμό της αμοιβής μίας εργαζόμενης ή ενός εργαζομένου.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Η αμοιβή των εργαζομένων πρέπει να καθορίζεται από την ποιότητα εργασίας τους και τις ικανότητές τους και όχι από το φύλο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το νέο σχέδιο νόμου θεσπίζει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε δύο βασικά στάδια: αφενός πριν από την πρόσληψη και αφετέρου μετά την πρόσληψη. Με σαφείς κανόνες, μεγαλύτερη λογοδοσία και ουσιαστικούς μηχανισμούς ελέγχου, ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στην αγορά εργασίας με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο σχέδιο νόμου εισάγει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαφάνειας στις αμοιβές σε δύο άξονες: πριν από την πρόσληψη και κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης.

Πριν από την πρόσληψη, η επιχείρηση:

- οφείλει να ενημερώνει για την αμοιβή ή το μισθολογικό εύρος της προσφερόμενης θέσης,

- δεν θα μπορεί να ρωτάει το ύψος της αμοιβής που λάμβανε σε πρότερη εργασία ο υποψήφιος.

Κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται στην υποβολή στοιχείων για:

- το μισθολογικό χάσμα σε απολαβές και πρόσθετες εταιρικές παροχές και

- το μισθολογικό χάσμα ανά κατηγορία εργαζομένων.

Ο εργαζόμενος θα μπορεί να ρωτά:

- πώς κατατάσσεται μισθολογικά,

- τις μέσες αμοιβές ανδρών και γυναικών για ίδια ή ισάξια εργασία.

Θεσπίζεται, επίσης, εσωτερικός έλεγχος μισθολογικού χάσματος στις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να υποβάλουν στοιχεία σχετικά με το μισθολογικό χάσμα ανδρών και γυναικών, το μισθολογικό χάσμα στα bonus, το διάμεσο μισθολογικό χάσμα και το μισθολογικό χάσμα ανά κατηγορία εργαζομένων. Η υποχρέωση αυτή θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο για επιχειρήσεις με 250 και άνω εργαζόμενους και ανά τριετία για επιχειρήσεις 100 εργαζομένων και άνω.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί μισθολογική απόκλιση, χωρίς αντικειμενική εξήγηση (π.χ. μεγαλύτερη εμπειρία, περισσότερα προσόντα), η επιχείρηση υποχρεούται να την διορθώσει.

Το νέο πλαίσιο συνδέεται και με την προσπάθεια για ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προβλέπει ότι, όταν εφαρμόζεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θεωρείται καταρχήν ότι δεν υπάρχουν αδικαιολόγητες μισθολογικές διακρίσεις και ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μπορούν να χρησιμοποιούνται ως βάση για τη δημιουργία μισθολογικών δομών στις επιχειρήσεις.

Το σχέδιο νόμου ενισχύει σημαντικά και τη δικαστική προστασία των εργαζομένων. Αν ο εργαζόμενος θεωρεί ότι υπάρχει διάκριση, δικαιούται να ζητήσει στοιχεία μισθών, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, να εκπροσωπηθεί από συνδικαλιστική οργάνωση ή φορέα ισότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, η κ. Κεραμέως έχει ενσωματώσει στο υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου 65 προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι, εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο προβλέπονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις που προβλέπουν:

Ένταξη συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά (νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών, οδηγών και βοηθών ασθενοφόρων - διασωστών), με δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 62ο έτος με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης, εκ των οποίων 12 έτη στις συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αναγνώρισης και εξαγοράς προηγούμενου χρόνου απασχόλησης για συμπλήρωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων ασφάλισης. Εξομοιώνονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με εκείνες που ισχύουν για αντίστοιχες ειδικότητες του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής στη διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Θεσμοθέτηση Ψηφιακού Μητρώου Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), ώστε οι οργανώσεις να καταθέτουν ηλεκτρονικά συλλογικές ρυθμίσεις, με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση από τους πολίτες στο περιεχόμενο των ΣΣΕ και την παρακολούθηση της κάλυψης των εργαζομένων από ΣΣΕ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 45 άρθρα και θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 17 Ιουνίου.

Τα σχόλια που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.opengov.gr/minlab/?p=6416

Ακολουθούν 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενίσχυση της ισότητας της αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για όμοια εργασία ή για εργασία ίσης αξίας.

1. Ποια είναι η ουσία του νομοσχεδίου για την ισότητα των αμοιβών;

Με μία πρόταση: η αμοιβή να καθορίζεται από τη δουλειά σου και την αξία σου και όχι από το φύλο σου. Το φύλο δεν πρέπει να παίζει κανέναν ρόλο στη διαμόρφωση των απολαβών.

2. Υπάρχει σήμερα μισθολογική απόκλιση μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Ναι, παρά τη βελτίωση των τελευταίων ετών, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να υπάρχει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι μέσες ωριαίες αποδοχές των γυναικών είναι κατά 13,4% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των ανδρών και στην Ευρώπη κατά 11,1% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των ανδρών.

Το νέο σχέδιο νόμου βασίζεται στη λογική ότι η ίση αμοιβή δεν αρκεί να προβλέπεται θεωρητικά, αλλά χρειάζονται και μηχανισμοί διαφάνειας, ελέγχου και πραγματικής εφαρμογής στην αγορά εργασίας.

3. Είμαι γυναίκα εργαζόμενη. Τι αλλάζει ουσιαστικά στην καθημερινότητά μου;

Για πρώτη φορά, δημιουργείται ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο, ώστε να μπορείς να γνωρίζεις αν αμείβεσαι δίκαια και να διεκδικείς ευκολότερα τα δικαιώματά σου.

Μέχρι σήμερα, η αρχή της ίσης αμοιβής υπήρχε στη νομοθεσία, αλλά στην πράξη πολλές γυναίκες δυσκολεύονταν να αποδείξουν ότι υπάρχει διάκριση ή ακόμα και να αποκτήσουν εικόνα για το πώς αμείβονται αντίστοιχες θέσεις μέσα στην ίδια επιχείρηση.

Με το νέο σχέδιο νόμου αυξάνεται η διαφάνεια στους μισθούς, υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να έχουν σαφέστερες μισθολογικές δομές, δίνεται δικαίωμα πρόσβασης σε περισσότερες πληροφορίες και ενισχύεται η προστασία, όταν υπάρχει υποψία διάκρισης.

Στόχος είναι να μην εξαρτάται η αμοιβή από το φύλο, αλλά από την πραγματική αξία της εργασίας.

4. Πώς θα μπορώ να καταλάβω αν πληρώνομαι λιγότερο από έναν συνάδελφό μου με τον οποίο παρέχουμε την ίδια εργασία;

Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον αποκτάς δικαίωμα πληροφόρησης. Θα μπορείς να ζητάς στοιχεία όχι μόνο για το ατομικό επίπεδο αμοιβής σου, αλλά και για τον μέσο μισθό ανδρών και γυναικών που κάνουν ίδια ή ισάξια εργασία στην επιχείρηση.

Αυτό αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα, γιατί πολλές φορές οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει διαφορά αποδοχών.

Μέχρι σήμερα, οι μισθοί λειτουργούσαν συχνά ως «κλειστό σύστημα πληροφόρησης».

Τώρα, δημιουργείται μεγαλύτερη διαφάνεια, ώστε να εντοπίζονται πιο εύκολα αδικαιολόγητες αποκλίσεις και ανισότητες στη μεταχείριση.

5. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες να αμείβονται το ίδιο; Δεν υπάρχει αξιοκρατία;

Φυσικά και υπάρχει αξιοκρατία.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει και το νομοσχέδιο και η Ευρωπαϊκή Οδηγία από την οποία απορρέει, είναι να μην υπάρχουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις στις αμοιβές, λόγω φύλου ή άλλων διακρίσεων, δηλαδή ένας άντρας και μία γυναίκα στην ίδια θέση εργασίας με τα ίδια προσόντα και αρμοδιότητες να μην αμείβονται διαφορετικά.

Αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος απόκλισης στις αμοιβές (π.χ. αν ο ένας έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τον άλλον ή περισσότερα πτυχία), τότε δεν τίθεται θέμα ίσης αμοιβής.

6. Τι αλλάζει στις προσλήψεις;

Μέχρι σήμερα, αρκετοί υποψήφιοι πήγαιναν σε συνέντευξη χωρίς να γνωρίζουν ούτε στο περίπου τις αποδοχές της θέσης την οποία διεκδικούσαν.

Επίσης, πολλές φορές ζητούνταν πληροφορίες για προηγούμενους μισθούς, κάτι που μπορούσε να παγιώσει παλιές ανισότητες.

Με το νέο πλαίσιο, ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώνει πριν από τη συνέντευξη για το μισθολογικό εύρος ή την αμοιβή της θέσης, δεν μπορεί να ζητά «πόσα έπαιρνες στην προηγούμενη εργασία σου» και η διαδικασία πρόσληψης συνολικά πρέπει να είναι ουδέτερη ως προς το φύλο.

Αυτό σημαίνει πιο καθαρούς κανόνες από την αρχή και περιορισμό αναπαραγωγής μισθολογικών ανισοτήτων, όταν αλλάζεις εργασία.

7. Ποιος ελέγχει αν μία επιχείρηση εφαρμόζει ίση αμοιβή για ίση εργασία;

Κεντρικό ρόλο έχει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το νέο σχέδιο νόμου ενισχύει τη δυνατότητα ελέγχου και παρέμβασης, όταν υπάρχουν ενδείξεις αδικαιολόγητων διαφορών στις αποδοχές.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να παρακολουθούν και να υποβάλουν στοιχεία για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε συγκεκριμένα περιοδικά διαστήματα ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν.

Αν εντοπίζεται σημαντική απόκλιση στις αμοιβές για όμοια εργασία χωρίς αντικειμενική εξήγηση, πρέπει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα.

'Αρα, το σύστημα δεν βασίζεται μόνο στην ατομική καταγγελία ενός εργαζομένου, αλλά δημιουργείται υποχρέωση διαφάνειας και εσωτερικού ελέγχου και μέσα στις επιχειρήσεις.

8. Αν πιστεύω ότι υπάρχει διάκριση εις βάρος μου, τι μπορώ να κάνω;

Θα μπορείς να ζητήσεις στοιχεία, να προσφύγεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, να απευθυνθείς στη δικαιοσύνη και να έχεις στήριξη από τον Συνήγορο του Πολίτη ή συνδικαλιστικό φορέα.

Συνεχίζει να ισχύει η προστατευτική πρόβλεψη ότι, αν υπάρχουν ενδείξεις διάκρισης, το βάρος της απόδειξης μεταφέρεται στον εργοδότη. Δηλαδή, δεν χρειάζεται ο εργαζόμενος να αποδείξει μόνος του όλο το πρόβλημα από την αρχή μέχρι το τέλος.

9. Πώς προστατεύονται οι επιχειρήσεις από καταχρηστικά ή επαναλαμβανόμενα αιτήματα χορήγησης μισθολογικών στοιχείων;

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ρητά ότι ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση στοιχείων, όταν το αίτημα είναι δυσανάλογο ή καταχρηστικό, λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα του. Στις περιπτώσεις αυτές, ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τις πληροφορίες μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος κρίνει τη βασιμότητα του αιτήματος.

Παράλληλα, προβλέπεται υποχρέωση εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας για εργαζόμενους και εκπροσώπους εργαζομένων ως προς τα μισθολογικά δεδομένα που λαμβάνουν, ενώ, σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων αυτών, η επιχείρηση μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.

10. Ποιες είναι οι ενδεχόμενες κυρώσεις αν αποδειχθεί διάκριση;

Αν αποδειχθεί ότι υπήρξε αδικαιολόγητη μισθολογική διάκριση, ο εργαζόμενος μπορεί να λάβει πλήρη αποζημίωση, αναδρομικούς μισθούς ή bonus που έχασε.

Παράλληλα, η Επιθεώρηση Εργασίας διατηρεί το δικαίωμα επιβολής κυρώσεων και προστίμων.

11. Αν μία επιχείρηση έχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τι αλλάζει;

Το νέο πλαίσιο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Προβλέπει ότι, όταν εφαρμόζεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θεωρείται καταρχήν ότι δεν υπάρχουν αδικαιολόγητες μισθολογικές διακρίσεις και ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μπορούν να χρησιμοποιούνται ως βάση για τη δημιουργία μισθολογικών δομών στις επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, η επιχείρηση υποχρεούται να προσαρμόζει τις κατηγορίες θέσεων, ώστε να αποτυπώνεται ορθά η αξία της εργασίας στον οργανισμό και η Επιθεώρηση Εργασίας διατηρεί πλήρως τις αρμοδιότητές της και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να προστατεύονται.

'Αρα, δεν μειώνεται η προστασία, αλλά δημιουργείται κίνητρο για περισσότερες οργανωμένες συλλογικές ρυθμίσεις.

12. Τι αλλάζει για τους νοσηλευτές, τους βοηθούς νοσηλευτών, τους οδηγούς ασθενοφόρων και τους διασώστες του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ;

Υπήρχε μία στρέβλωση εδώ και δεκαετίες: νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών, οδηγοί ασθενοφόρων και διασώστες που υπάγονταν στον ιδιωτικό τομέα ενέπιπταν στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ κάποιοι συνάδελφοι τους στον δημόσιο τομέα όχι.

Το νέο σχέδιο νόμου εντάσσει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών, οδηγούς ασθενοφόρων και διασώστες του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ που υπάγονται στη συνταξιοδοτική προστασία του Δημοσίου, ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών.

Εξισώνονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με εκείνες που ισχύουν ήδη για αντίστοιχες ειδικότητες στα ΒΑΕ του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και προβλέπεται δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 62ο έτος με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλισης.

Ρυθμίζονται επίσης συνολικά οι εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ενώ δίνεται δυνατότητα αναγνώρισης και εξαγοράς προηγούμενου χρόνου απασχόλησης, ώστε να μπορούν να θεμελιωθούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ρύθμιση με άμεση εφαρμογή στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου συστήματος υγείας.

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
  • ·
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ·
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Με Γιόβιτς στη Γερμανία για τον αγώνα με τους Ροστόκ Σίγουλβς - Τι είπε ο Σέρβος

All Content

Το μήνυμα που έστειλαν από το Κόμο οι Αγγελόπουλοι και ο Γιαννακόπουλος (vid)

All Content - BusinessNews.gr

NielsenIQ – Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 6,4% στο εννεάμηνο – Ώθηση από τρόφιμα και ποτά

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις – Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

All Content

The Ellinikon: Ένας υπέροχος καινούργιος κόσµος

All Content

Στη Cineview η Bundaberg Ginger Beer

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

EuroLeague με εντός έδρας «μονομαχίες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR, EuroCup με Άρη και ΠΑΟΚ και Αθηναϊκό Qualco για την EuroLeague Γυναικών στο παρκέ του Novasports!

All Content

GBL: Ο Τζέντι Όσμαν MVP της 3ης αγωνιστικής (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης: Στα 200 εκατ. ευρώ το «επενδυτικό clawback» για τη φαρμακοβιομηχανία

All Content - BusinessNews.gr

Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2021–2027: Υπογραφή συμβάσεων για 21 νέα έργα, ύψους 33,4 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

CSRΝews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

CSRΝews.gr

Ευ. Μυτιληναίος: Προειδοποίηση για μια «νέα Γιάλτα» εν μέσω υποβάθμισης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Καμπανάκι Κομισιόν: Χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν λόγω ενεργειακού κόστους και πράσινης μετάβασης
Καμπανάκι Κομισιόν: Χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν λόγω ενεργειακού κόστους και πράσινης μετάβασης 04/06/2026 - 07:30
Πολυτελή ακίνητα: Μια αγορά με περιορισμένη εξάρτηση από τη στεγαστική πίστη (premier realty) 04/06/2026 - 08:14
Πολυτελή ακίνητα: Μια αγορά με περιορισμένη εξάρτηση από τη στεγαστική πίστη (premier realty)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΕΒΕΠ: Ναι στις νέες παραγωγικές επενδύσεις του ΟΛΠ, όχι στην ανεξέλεγκτη καθετοποίηση
    19/10/2026 - 18:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για το «ΔΑΙΔΑΛΟ»
    19/10/2026 - 17:55 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,39%, στα 180,59 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    19/10/2026 - 17:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • CrediaBank: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση με την Ευρώπη Holdings
    19/10/2026 - 17:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ από την PROFARM
    19/10/2026 - 17:41 ΥΓΕΙΑ
  • Εμπορικές συμφωνίες αξίας 12 δισ. δολαρίων για τις ΗΠΑ στην Κεντρική Ασία για τον περιορισμό της κινεζικής επιρροής
    19/10/2026 - 17:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βραζιλία: Διορία 24 ωρών στη Meta να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει "επί ίσοις όροις" τους δύο υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές
    19/10/2026 - 17:24 ΚΟΣΜΟΣ
  • Daily Mail: Πωλείται η νησίδα Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα έναντι 4,5 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 17:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση έως το 2027 για μελέτη κόστους 1,6 εκατ. ευρώ για την παραγωγή στην Ελλάδα
    19/10/2026 - 17:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
    19/10/2026 - 17:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    18/10/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Barilla Hellas: Τζίρος 139,6 εκατ. ευρώ, σημαντική αύξηση κερδών και μέρισμα 20 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 07:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε διαβούλευση το ν/σ για τα μέτρα της ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, επιδόματα και ενισχύσεις – Όλα τα μέτρα για το 2026 και το 2027
    19/10/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωπαϊκή ψήφος εμπιστοσύνης στις Σκουριές: Επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων και ορίζοντα λειτουργίας 20 ετών
    19/10/2026 - 09:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αγροτικό πετρέλαιο: Έκπτωση 50,84 λεπτά το λίτρο με ένα QR code - Τι αλλάζει για παραγωγούς και πρατήρια
    19/10/2026 - 09:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Με Σλούκα και Ναν η παρακάμερα από τη νίκη επί του Περιστερίου (vid)

19/10/2026 - 15:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δημοκρατία και παραπληροφόρηση: Πώς τα bots κατασκευάζουν την αίσθηση της πλειοψηφίας

19/10/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Foundever: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

19/10/2026 - 14:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Land»: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα δραματική σειρά του Disney+

19/10/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προστασίας των λιμνών, με χρηματοδότηση της ΕΕ

19/10/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μαστρογιαννόπουλος: «Ο κόσμος του Ηρακλή ήταν και είναι πάντα εκεί»

19/10/2026 - 13:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo