Κυριακή, 9 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σ.Β.Π.Ε.: «Ο ρόλος της βιομηχανίας πλαστικών μετά την πανδημία: Προκλήσεις και Προοπτικές»
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/06/2020 · 16:01

Σ.Β.Π.Ε.: «Ο ρόλος της βιομηχανίας πλαστικών μετά την πανδημία: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Σημαντικές παρεμβάσεις στην Ανοιχτή Διαδικτυακή Συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στην ανάγκη ύπαρξης μιας ισχυρής βιομηχανίας πλαστικών στην Ελλάδα συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος της βιομηχανίας πλαστικών μετά την πανδημία: Οι Προκλήσεις και οι Προοπτικές της». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, την Τετάρτη 24 Ιουνίου και συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειος Γούναρης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Πλαστικά Θράκης», Κωνσταντίνος Χαλιορής ενώ από την Ευρώπη έλαβαν μέρος ο Managing Director, της EuPC (European Plastics Converters), Αλεξάντερ Ντανζίς, ο Managing Director του «Resilux Group», Peter de Cuijper και ο Executive Managing Director, της «Poly Recycling AG», Casper van den Dungen. Την ανοικτή συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Παπαχλιμίτζος.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας, το επικείμενο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες, οι ενέργειες, που απαιτούνται για τόνωση της ανακύκλωσης και φυσικά οι τρόποι, που η βιομηχανία θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ήταν τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν διεξοδικά στην ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειος Γούναρης τονίζοντας ότι, «Η βιομηχανία θα πρέπει να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στη μετάβαση προς το νέο μοντέλο, που επιθυμούμε, έτσι ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κράτος, με ευρεία παραγωγική βάση και αυτάρκεια στα βασικά προϊόντα. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος είναι έτοιμος, έχει διαμορφώσει το όραμα του για βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου μας, το οποίο εκφράζει την κυκλική οικονομία και την ανάδειξη του πλαστικού ως πολύτιμου πόρου». Ο κ. Γούναρης συνέχισε αναφέροντας ότι, «Η βιομηχανία των πλαστικών είναι ένας κλάδος, που συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της Ελλάδας, όπως πιστοποίησε πρόσφατα μελέτη του ΙΟΒΕ και αποτελεί ισχυρή μου πεποίθηση ότι μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Επιδιώκουμε διαχρονικά τη συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία την τελευταία τριετία με την προηγούμενη κυβέρνηση και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία και με την τωρινή. Αυτή την περίοδο της κρίσης, αφουγκραστήκαμε τα αιτήματα των μελών μας και παρεμβήκαμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με τρόπο πολύ αποφασιστικό».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης δεσμεύτηκε στην τηλεδιάσκεψη για μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σ.Β.Π.Ε., Βασίλειο Γούναρη όπου θα συζητηθούν ενδελεχώς οι προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός τόνισε, «Είμαι πολύ πρόθυμος να μου καταθέσετε προτάσεις εφαρμόσιμες, που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν παραβιάζουν ευρωπαϊκές οδηγίες και συμβάλλουν στην γενική αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα πλαστικά είναι ένα πρόβλημα για το περιβάλλον, στο μέτρο, που δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Πρέπει, όμως, να έχουμε μια ισχυρή βιομηχανία πλαστικών με σεβασμό στο περιβάλλον. Ακούω τη δική σας αντίθεση για τα τέλη, που μπήκαν στις πλαστικές σακούλες αλλά και την κριτική του κυρίου Φάμελλου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συγκεράσουμε την ισχυρή εγχώρια βιομηχανία πλαστικών με τον σεβασμό στο περιβάλλον. Δέχομαι την κριτική, που ασκείται για το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, όμως ως Υπουργός Ανάπτυξης χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο συγκερασμού των αντικρουόμενων τάσεων για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή παραγωγή στη βιομηχανία πλαστικών» ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης στην τοποθέτηση του.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης ανακοίνωσε μέσω της τηλεδιάσκεψης ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ απάντησε και στις αναφορές ότι το Υπουργείο χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακούς σκοπούς. «Η ενσωμάτωση της οδηγίας για τα πλαστικά μιας χρήσης κάθε άλλο παρά επικοινωνιακό σκοπό έχει. Έχει γίνει μια εκτεταμένη διαβούλευση για τα πλαστικά μιας χρήσης, στην οποία συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και καταλήξαμε σε 400 προτάσεις, οι οποίες έχουν όλες ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και θα διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες του. Υπάρχουν 17 υποχρεωτικά σημεία, τα οποία θα πρέπει να εναρμονιστούν με την οδηγία. Πέρα από αυτά θα υπάρξουν ακόμη 16 μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στις προτάσεις, που μας απέστειλαν οι φορείς και εφτά σχέδια δράσης τα οποία είναι επιπλέον της οδηγίας».

Ο κ. Αραβώσης μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο:

  • Παροχή κινήτρων στους παραγωγούς φιαλών για υπερ-επίτευξη του στόχου χρήσης ανακυκλωμένου υλικού μέσω των εισφορών των συνολικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και δημιουργία συστήματος επιστροφής εγγύησης τουλάχιστον για τις πλαστικές φιάλες ποτών.
  • Υποχρέωση για διάθεση στα σημεία πώλησης επαναχρησιμοποιούμενων εναλλακτικών λύσεων για κυπελλάκια και περιέκτες τροφίμων.
  • Υποχρέωση χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων ειδών από δημόσιους φορείς στο πλαίσιο των πράσινων δημόσιων συμβάσεων.
  • Υποχρεωτική χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών κατά την επιτόπια κατανάλωση στις επιχειρήσεις εστίασης» αποκάλυψε ο κύριος Αραβώσης.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη βιομηχανία των πλαστικών για να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρησιμοποιούσε τη βιομηχανία πλαστικών σαν εξιλαστήριο θύμα ή «μαύρο πρόβατο» για να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάναμε μια συζήτηση μαζί της για το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης. Ένα νομοσχέδιο, που κανείς δεν γνωρίζει. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία και την βιομηχανία. Αυτή την περίοδο, της πανδημίας αποκαλύφτηκαν και διαχρονικές αδυναμίες. Χρειαζόμαστε μια βιομηχανία που να είναι ισχυρή. Βιώσιμη βιομηχανία και βιώσιμες εργασίες με καλές αμοιβές. Χρειάζονται ξεκάθαροι κανόνες για να μπορεί να επενδύσει η βιομηχανία πλαστικών και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακή πολιτική η ανάπτυξη της βιομηχανίας».

Στην ανοικτή συζήτηση συμμετείχε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, «Πλαστικά Θράκης», Κωνσταντίνος Χαλιορής, η εταιρεία του οποίου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της αυτάρκειας στη χώρα μας στον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, που ήταν απαραίτητος για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου COVID-19. «Η επιτάχυνση της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κυκλική οικονομία είναι ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Ο περιορισμός της σπατάλης, η ανακύκλωση και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με εναλλακτικά υλικά, θα αποκαταστήσουν την φήμη του πλαστικού», ανέφερε στη μεστή τοποθέτηση του ο κ. Χαλιορής.

Την ευρωπαϊκή προοπτική ανέλυσαν οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ο Managing Director, της EuPC (European Plastics Converters), Αλεξάντερ Ντανζίς αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Η βιομηχανία πλαστικών βρίσκεται σε ένα στάδιο μεταμόρφωσης τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλες οι εταιρείες των πλαστικών επηρεάστηκαν από την πανδημία. Η πανδημία, όμως, άλλαξε το προφίλ της βιομηχανίας των πλαστικών γιατί όλοι οι πολίτες κατάλαβαν πόσο χρήσιμα είναι τα προϊόντα της. Αυτό που δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η συμπεριφορά των καταναλωτών στην απόρριψη των προϊόντων. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα των απορριμμάτων. Επίσης, μιλάμε για φόρους, αλλά γιατί δεν αναφέρεται κανείς σε έναν φόρο για την απόρριψη απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ; Η οικονομική ανάκαμψη θα είναι πολύ αργή. Εργαζόμαστε σκληρά για την Οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης. Είμαι ανήσυχος για αυτήν. Θα μπορούσε να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή της οδηγίας, εξαιτίας της πανδημίας, κάτι που ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε ο κύριος Ντανζίς.

Ο Managing Director του «Resilux Group», Peter de Cuijper, αναφέρθηκε στην τόνωση της ανακύκλωσης και την εμπειρία της εταιρείας του στον συγκεκριμένο τομέα. «Η Resilux έχει πολυετή εμπειρία με την ανακύκλωση PET. Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο υλικό από τις αρχές του 2000. Ήμασταν τυχεροί γιατί υπήρχε αγορά στην Ελβετία. Έτσι έχουμε μια καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους πελάτες μας και η χρήση ανακυκλωμένου υλικού στα προϊόντα μας, μπορώ να πω, ότι είναι πλέον μια συνήθεια και είμαστε πολύ έμπειροι. Είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε μια αγορά ανακύκλωσης».

Ο Executive Managing Director, της «Poly Recycling AG», Casper van den Dungen κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να μειωθούν τα απορρίμματα από PET στην Ελλάδα. «Η πανδημία καθυστέρησε την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην Ευρώπη και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται σε μια φάση μετάβασης για να προσαρμοστούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή τη στιγμή και στην Ευρώπη η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων είναι βασικό ζήτημα συζήτησης και μεγάλη πρόκληση. Πώς να μειώσετε τα πλαστικά απορρίμματα από PET στην Ελλάδα; Συλλογική εργασία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας. Αρχίστε με ένα σύστημα δημιουργίας επιστροφής φιαλών από PET».

  • ΣΒΠΕ
  • ·
  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αρμάνι Μιλάνο: Το καινούριο της ρόστερ και ο αέρας ανανέωσης

All Content

Εθνική Κορασίδων: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Δανίας και πριν από τον ημιτελικό με τη Νορβηγία

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

FleetNews

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

FleetNews

Νέο Audi A2 e-tron με στόχο την κορυφή της αποδοτικότητας

All Content

Σασλόγλου: «Ξεχνάμε ό,τι έγινε και προχωράμε»

All Content

Εθνική Κορασίδων: Νίκησε με 74-65 τη Δανία και παίζει ημιτελικό με τη Νορβηγία

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες

All Content - BusinessNews.gr

Β.Σ. Καρούλιας: Τζίρος 98,7 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών 57% - Τα νέα στοιχήματα σε low & non alcohol

All Content - BusinessNews.gr

Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

FleetNews

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 38 εταιρίες τροφίμων και ποτών
Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 38 εταιρίες τροφίμων και ποτών 25/06/2020 - 15:28
Έκθεση Κομισιόν: Απαιτείται περισσότερη προστασία για τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας 25/06/2020 - 16:01
Έκθεση Κομισιόν: Απαιτείται περισσότερη προστασία για τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου – Πάνω από 56.000 επιβάτες αναχωρούν σήμερα από τα λιμάνια της Αττικής
    08/08/2026 - 14:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δυτική Αττική: Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές – Τα έργα Antinero και η «μάχη» πριν από τις βροχές
    08/08/2026 - 14:08 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις, νησιά και προορισμούς υπό πίεση
    08/08/2026 - 13:21 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Υπουργείο Εργασίας: Ο “χάρτης” των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου
    08/08/2026 - 12:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι Hamilton Reserve Bank και SEE Capital Hamilton Ltd. συνάπτουν συμφωνία υπηρεσιών μάρκετινγκ
    08/08/2026 - 13:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους
    08/08/2026 - 12:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διευρύνεται η πρωτοβουλία για τις τιμές στο ράφι με 916 προϊόντα
    08/08/2026 - 12:12 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών
    08/08/2026 - 11:48 ΥΓΕΙΑ
  • Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες
    08/08/2026 - 11:22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • 5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση
    08/08/2026 - 10:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία
    08/08/2026 - 10:26 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών
    08/08/2026 - 11:48 ΥΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους
    08/08/2026 - 12:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες
    08/08/2026 - 11:22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • 5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση
    08/08/2026 - 10:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αρμάνι Μιλάνο: Το καινούριο της ρόστερ και ο αέρας ανανέωσης

08/08/2026 - 20:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Κορασίδων: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Δανίας και πριν από τον ημιτελικό με τη Νορβηγία

08/08/2026 - 19:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

07/08/2026 - 05:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
FleetNews
fleetnews.gr

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

06/08/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo