Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έκθεση PwC: Απαισιόδοξοι οι CEO's για την παγκόσμια ανάκαμψη
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/01/2020 · 14:41

Έκθεση PwC: Απαισιόδοξοι οι CEO's για την παγκόσμια ανάκαμψη

Βάσει της 23ης ετήσιας έκθεσης CEO της PwC, επίπεδα ρεκόρ σημειώνει η απαισιοδοξία των CEO για την παγκόσμια οικονομία.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το 53% προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης για το 2020, με το δείκτη για την Ελλάδα να κινείται στα αντίστοιχα επίπεδα. Σημαντική πτώση σημείωσε ο αριθμός των CEO που προβλέπουν αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης από 44% το 2019 σε μόλις 23% το 2020 για την Ελλάδα.

Η έρευνα πραγματοποιείται για 23η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 1.600 CEO από 83 χώρες του κόσμου και παρουσιάστηκε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η απαισιοδοξία των CEO για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα υψηλή στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με 63%, 59% και 57% αντίστοιχα των CEO από τις περιοχές αυτές να προβλέπουν χαμηλότερη παγκόσμια ανάπτυξη για τη φετινή χρονιά.

Ο Bob Moritz, Πρόεδρος του Δικτύου PwC σχολιάζει σχετικά: «Δεδομένης της παρατεταμένης αβεβαιότητας που προκαλούν οι εμπορικές εντάσεις, τα γεωπολιτικά ζητήματα και η έλλειψη συναίνεσης για τον τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η κάμψη στην εμπιστοσύνη αναφορικά με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης δεν προκαλεί έκπληξη, σε αντίθεση με το εύρος της αλλαγής στη διάθεση. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο το μέγεθός τους και η ταχύτητα κλιμάκωσης ορισμένων από αυτές αποτελούν νέα εξέλιξη και σημείο συζήτησης ως προς τον εντοπισμό κοινού εδάφους για την αντιμετώπιση τους, από τους ηγέτες που έχουν συγκεντρωθεί στο Νταβός.

Παρά όμως τα υψηλά επίπεδα απαισιοδοξίας, εξακολουθούν να υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες. Ο συνδυασμός ευέλικτης στρατηγικής, εστίασης στην μεταβολή των προσδοκιών των εμπλεκομένων μερών και εμπειρίας που έχουν αποκτήσει οι περισσότεροι CEO τα τελευταία δέκα χρόνια (λόγω του απαιτητικού περιβάλλοντος), υποστηρίζουν την αποτελεσματική διαχείριση τυχόν οικονομικής ύφεσης, επιτυγχάνοντας συνεχή ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον Μάριο Ψάλτη, CEO, PwC Ελλάδας: «Η χώρα μας έχει εισέλθει στη μετά-κρίση εποχή όπου η οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει και το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται σταδιακά. Το θετικό κλίμα δείχνει να επηρεάζεται από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, που δημιουργούν αβεβαιότητα ως προς την ικανότητα της παγκόσμιας οικονομίας να συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αυτές οι τάσεις αποτυπώνονται και στις απαντήσεις των Ελλήνων CEO, οι οποίοι πρόκεινται θετικά απέναντι στις προοπτικές των επιχειρήσεων τους, χωρίς ωστόσο να λείπει η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία».

Αντίθετα με τις εκτιμήσεις για το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, οι CEO είναι θετικοί για την προοπτική της δικής τους εταιρείας. Για την Ελλάδα, το 21% δείχνει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στην ανάπτυξη της εταιρείας του για τους επόμενους 12 μήνες σημειώνοντας πτώση 2% σε σχέση με το 2019 ενώ το 67% παρουσιάζει «συγκρατημένη εμπιστοσύνη» με αύξηση 16% σε σχέση με το 2019. Σε έναν μακροχρόνιο ορίζοντα 3ετίας, οι Έλληνες CEO εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι με το 38% να καταγράφει «μεγάλη εμπιστοσύνη» και αύξηση 2% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα, το 54% καταγράφει «συγκρατημένη εμπιστοσύνη» παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2019.

H αλλαγή στη διάθεση των CEO σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την προοπτική αύξησης των εσόδων τους, αποδεικνύεται εξαιρετικός δείκτης πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι προβλέψεις των CEO από το 2008 και μετά, και ο συσχετισμός μεταξύ της εμπιστοσύνης των CEO στην αύξηση εσόδων 12μήνου και της πραγματικής ανάπτυξης που σημείωσε η παγκόσμια οικονομία υπήρξε μεγάλη. Εφόσον αυτή η σχέση εξακολουθεί να ισχύει, η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να επιβραδυνθεί στο 2,4% το 2020, χαμηλότερα από πολλές εκτιμήσεις, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,4% τον Οκτώβριο, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Κίνα αναζητά ανάπτυξη πέρα από τις ΗΠΑ

Οι συνεχιζόμενες εμπορικές διαμάχες και οι πολιτικές εντάσεις έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελκυστικότητα των ΗΠΑ για τους CEO της Κίνας. Το 2018, το 59% των CEO της Κίνας επέλεξαν τις ΗΠΑ ως μία από τις τρεις κορυφαίες αγορές για ανάπτυξη, ενώ το 2020 το ποσοστό σημειώνει κατακόρυφη πτώση στο 11%. Η απώλεια των ΗΠΑ δημιούργησε ευκαιρία για την Αυστραλία, με το 45% των CEO της Κίνας να περιλαμβάνουν πλέον την Αυστραλία μεταξύ των τριών βασικών αγορών για ανάπτυξη, ενώ πριν δύο χρόνια βρισκόταν μόλις στο 9%.

Αυξάνονται οι ανησυχίες που σχετίζονται με τα γεωπολιτικά ζητήματα, την αβέβαιη οικονομική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή

Μεταβολή καταγράφεται στις βασικές ανησυχίες των Ελλήνων CEO. Σημαντική είναι η μείωση του προβληματισμού σχετικά με τη φορολογική επιβάρυνση όπως αναδεικνύει η μετακίνηση από την 1η θέση με ποσοστό 54% το 2019 στη λίστα των “απειλών”, να μειώνεται στο 25% το 2020, φτάνοντας έτσι στην 11η θέση. Αντίστοιχα, η αβεβαιότητα για την οικονομική ανάπτυξη έχει ανέβει από την 5η θέση της λίστας (2019 με 33%) στη 2η (2020 με 44%) ενώ τα γεωπολιτικά ζητήματα έχουν περάσει από την 8η (2019 με 31%) στην 1η θέση (2020 με 52%). Έντονος είναι και ο προβληματισμός σχετικά με την κλιματική αλλαγή μετακινούμενος από την 14η θέση (2019 με 18%) στην 4η (2020 με 40%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι βασικές ανησυχίες των CEO αφορούν στις εμπορικές διαμάχες ενώ η διαχρονική υπερβολική επιβολή κανονιστικών ρυθμίσεων για ακόμη μια χρονιά προσδιορίστηκε ως η νούμερο ένα απειλή. Επιπλέον, αυξανόμενοι είναι οι προβληματισμοί και για τις κυβερνοαπειλές, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ρυθμιστικές αλλαγές στον κυβερνοχώρο

Ενώ οι CEO ανά τον κόσμο εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την υπερβολική επιβολή κανονιστικών ρυθμίσεων, προβλέπουν επίσης σημαντικές ρυθμιστικές αλλαγές στον τομέα της τεχνολογίας. Παγκοσμίως, πάνω από τα δύο τρίτα των CEO πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις θα θεσπίσουν νέους νόμους για τη ρύθμιση του περιεχομένου του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για τη διάσπαση των κυρίαρχων εταιρειών τεχνολογίας. Επίσης, η πλειοψηφία των CEO (51%) προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις θα επιβάλλουν ολοένα και περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα, την απόδοση ατομικής οικονομικής αποζημίωσης για τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων.

Οι CEO ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι κυβερνήσεις επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της αύξησης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσα από το σχεδιασμό ρυθμίσεων για τα προσωπικά δεδομένα. Ως προς αυτό, το 41% δηλώνει θετικό προς την επίτευξη της σωστής ισορροπίας και το 42% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Director, Technology consulting σχολιάζει: «Στη νέα «ψηφιακή» εποχή που δημιουργεί τις συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός «οικοσυστήματος στρατηγικών συνεργασιών», η διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με τους «τρίτους» (έμπιστους συνεργάτες, παρόχους υπηρεσιών) δεν έχει αναδειχθεί στην Ελλάδα ως σημαντική παράμετρο στη διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας για την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών και τη προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών ενός οργανισμού».

Η πρόκληση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων

Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, η έλλειψη βασικών δεξιοτήτων παραμένει κορυφαία απειλή για την ανάπτυξη, στην χώρα μας μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η διατήρηση των εργαζομένων που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, η διατήρηση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων συγκαταλέγεται στη λίστα των απειλών για τους Έλληνες CEO. Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με μόλις 18% των CEO να αναφέρουν ότι έχουν κάνει «σημαντική πρόοδο» στη διαμόρφωση ενός προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων. Την ίδια άποψη εκφράζουν και οι εργαζόμενοι. Στην έρευνα Hopes & Fears της PwC, σε ποσοστό 77% (σε 22,000 συμμετέχοντες), εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι θα ήθελαν να μάθουν νέες δεξιότητες ή να επανεκπαιδευθούν, αλλά μόλις το 33% νιώθει ότι του έχουν δοθεί οι ευκαιρίες να αναπτύξει ψηφιακές δεξιότητες εκτός των κανονικών του καθηκόντων.

«Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν αυτήν την εβδομάδα στο Νταβός και οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, οι εκπαιδευτές, οι κυβερνήσεις και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο θα παραμείνουν απασχολούμενοι παραγωγικά σε ουσιαστικές θέσεις εργασίας που τους επιβραβεύουν. Οι επικεφαλής έχουν κρίσιμο ρόλο: παρόλη την ανασφάλεια για το μέλλον, οι άνθρωποι επιθυμούν να μάθουν και να εξελιχθούν και περιμένουν από εκείνους να παρέχουν έναν αξιόπιστο τρόπο για την επίτευξη αυτού του σκοπού», προσθέτει ο Bob Moritz.

Ο Μάριος Ψάλτης, CEO PwC Greece αναφέρει:« Η ανάγκη για αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από τη τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, απαιτεί νέες δεξιότητες και αλλαγή νοοτροπίας. Η τεχνολογία δεν αποτελεί απειλή, αντίθετα δημιουργεί ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οργανισμών και οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη. Οι Έλληνες CEO έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για την υιοθέτηση μιας τέτοιας κουλτούρας που είναι ανοιχτή στη τεχνολογία και σε νέους τρόπους εργασίας που προάγουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων».

Κλιματική αλλαγή - πρόκληση ή ευκαιρία;

Σε παγκόσμιο επίπεδο η κλιματική αλλαγή δεν έχει κάνει την εμφάνισή της ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες απειλές, σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει καταλάβει την τέταρτη θέση. Ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο οι CEO αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο τα πλεονεκτήματα της ανάληψης δράσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους. Σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν, οι CEO παγκοσμίως είναι πλέον δύο φορές πιθανότερο να «συμφωνήσουν απόλυτα» ότι η επένδυση σε πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή θα δώσει ώθηση στη φήμη τους. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες οδηγούν στη δημιουργία νέων ευκαιριών για προϊόντα και υπηρεσίες της επιχείρησής τους. Για την ανάδειξη των ευκαιριών αυτών σε success story, απαιτείται η υιοθέτηση των αρχών της κλιματικής αλλαγής σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εμπειρίας του πελάτη μιας επιχείρησης.

  • CEO
  • ·
  • PWC
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Βιλερμπάν: Ο Τόνι Πάρκερ μείωσε κατά 80% τον μισθό του!

All Content

Κλέι Τόμπσον: «Θα προσπαθήσω να ηγηθώ διά του παραδείγματος» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Motor Oil: Άλμα 43% στον τζίρο και κέρδη 689 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο - EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο - Στα 5,77 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

All Content

ΕΡΤ: Στη Socialab το media spec των 300.000 ευρώ

All Content

«Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκάς Πετρούνιας, CMO της Τράπεζας Πειραιώς

FleetNews

Η OMODA & JAECOO σε επτά συνεχόμενους μήνες τριψήφιας ανάπτυξης

FleetNews

Volvo Safety Coach: Ασφαλέστερη οδήγηση με χαμηλότερη ασφάλιση

FleetNews

Volkswagen: Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τα συνδικάτα

All Content

Ντουμπάι: Άρχισε προετοιμασία η ομάδα του Πασκουάλ (pics)

All Content

ΑΕΚ: Προσωρινή προσθήκη ο Ντιάντρε Πίνκνεϊ

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΘ 2026: Η κυβέρνηση ρίχνει «γέφυρες» στη μεσαία τάξη – Τα μέτρα για ΜμΕ και επαγγελματίες

All Content - BusinessNews.gr

Η στρατηγική ανάπτυξης της Superbet στην ελληνική αγορά

All Content - BusinessNews.gr

Η συμβουλευτική του Άλεξ, τα «παγωμένα» Mere και οι λεπτομέρειες που μετράνε για την Evergood

FleetNews

Το Dacia Sandero στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς

FleetNews

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν σε επτά μήνες τις πωλήσεις όλου του 2025 στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

Η OMODA & JAECOO γίνεται ο Official Automotive Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

CSRΝews.gr

Η Ioniki επενδύει στην υγεία των ανθρώπων της

CSRΝews.gr

Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Στη Σίκινο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Νέος Τειρεσίας: Φακέλωμα για τράπεζες, Εφορία, τηλεφωνία, ρεύμα, συνδρομητική τηλεόραση
Νέος Τειρεσίας: Φακέλωμα για τράπεζες, Εφορία, τηλεφωνία, ρεύμα, συνδρομητική τηλεόραση 21/01/2020 - 14:13
Αύξηση 13% παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 21/01/2020 - 15:02
Αύξηση 13% παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μουσείο Ακρόπολης: Παρατείνεται έως τις 6 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Έμπνευση»
    25/08/2026 - 23:00 LIFESTYLE
  • Ρωσία: Έρχεται παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ έως τον Σεπτέμβριο
    25/08/2026 - 21:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνελήφθη οδηγός ταξί - Κατηγορείται ότι απέσπασε με απειλές 600 ευρώ από τουρίστες
    25/08/2026 - 21:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεσσαλονίκη: Τεχνολογίες που φέρνουν το μέλλον στο σήμερα θα παρουσιάσει το ΕΚΕΤΑ στη ΔΕΘ
    25/08/2026 - 20:40 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικρά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    25/08/2026 - 20:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ομάν και Ιράν συζητούν για έναν "προσωρινό διάδρομο ναυσιπλοΐας" μέσω του Ορμούζ
    25/08/2026 - 19:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • O Καναδάς θα επιβάλει δασμούς από 15% έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από τις 8 Σεπτεμβρίου
    25/08/2026 - 19:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Motor Oil: Άλμα 43% στον τζίρο και κέρδη 689 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο - EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ
    25/08/2026 - 18:10 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Σε νέα υψηλά 17 ετών η αγορά με άνοδο 0,81%
    25/08/2026 - 18:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δήμος Θεσσαλονίκης: Τριετής συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES για ενίσχυση του δικτύου πρώτων βοηθειών
    25/08/2026 - 17:51 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της
    31/08/2026 - 12:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια
    25/08/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΘ 2026: Η κυβέρνηση ρίχνει «γέφυρες» στη μεσαία τάξη – Τα μέτρα για ΜμΕ και επαγγελματίες
    25/08/2026 - 09:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκάς Πετρούνιας, CMO της Τράπεζας Πειραιώς
    25/08/2026 - 13:45 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο - Στα 5,77 δισ. ευρώ στο επτάμηνο
    25/08/2026 - 10:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γρίβας: «Στον Μανδραϊκό ο πήχης δεν είναι ποτέ χαμηλά»

25/08/2026 - 20:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κλέι Τόμπσον: «Θα προσπαθήσω να ηγηθώ διά του παραδείγματος» (vid)

25/08/2026 - 20:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Heineken στο Release Athens 2026 με την καμπάνια «Οι Φανς Έχουν Περισσότερους Φίλους»

25/08/2026 - 13:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Calvin Klein: Νέα denim καμπάνια “Feel the Fit” για το Φθινόπωρο 2026, με την Tate McRae

25/08/2026 - 13:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η OMODA & JAECOO γίνεται ο Official Automotive Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

25/08/2026 - 12:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ioniki επενδύει στην υγεία των ανθρώπων της

25/08/2026 - 11:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η OMODA & JAECOO σε επτά συνεχόμενους μήνες τριψήφιας ανάπτυξης

25/08/2026 - 08:09
FleetNews
fleetnews.gr

Volvo Safety Coach: Ασφαλέστερη οδήγηση με χαμηλότερη ασφάλιση

25/08/2026 - 07:51
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo