Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πάιατ: Είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/09/2019 · 17:58

Πάιατ: Είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Την πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στη συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ο κ. Πάιατ διαμήνυσε ότι είναι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους Αμερικάνους επενδυτές και για τις εταιρικές σχέσεις με την Ελλάδα καθώς η χώρα προοδεύει. Υπογράμμισε μάλιστα πως «από κυβερνητικής πλευράς τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά το υποστηρικτικό μήνυμα που θα περάσουμε».

«Βλέπετε στις αγορές τη θετική υποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», είπε ο πρέσβης, προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ συμμερίζονται τον στόχο του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε όχι μόνο σε επενδυτές αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά να έχουμε πραγματική επιχειρηματική κίνηση. Σίγουρα δεν υπήρχαν ποτέ καλύτερες ευκαιρίες απ΄ ό,τι σήμερα».

Πιάνοντας το νήμα από τη περυσινή ΔΕΘ, κατά την οποία οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα, ο Τζέφρι Πάιατ έδωσε το στίγμα της αμερικανικής παρουσίας στη ΔΕΘ 2019. «Η ΔΕΘ 2018 μάς βοήθησε να θέσουμε ένα νέο ρυθμό για τις διμερείς μας σχέσεις, ενδυναμώνοντας τη διμερή συνεργασία μας», για «να μεταφέρουμε τη σκυτάλη στη φετινή Έκθεση», επισήμανε.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί από την περσινή ΔΕΘ και η τεράστια επιτύχια της «μας ενέπνευσε να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην εταιρική αυτή σχέση, να δομήσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο επιτυχίας την ελληνοαμερικανική συνεργασία και να αναβαθμίσουμε τις διμερείς σχέσεις σε νέο επίπεδο επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας τους δεσμούς μας».

Υπό αυτό το πρίσμα, ειδική αναφορά έκανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα και στη νέα επίσκεψη που θα κάνει στην Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Δίνοντας μια πρόγευση, ο κ. Πάιατ είπε ότι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ θα μιλήσει για ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή, «της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ και έχει τόσα να προσφέρει η Ελλάδα».

Επιπλέον, διατύπωσε τη βούληση της αμερικανικής κυβέρνησης να δομήσει «πάνω στη θετική ροπή που υπάρχει από τη ΔΕΘ σε όλα τα επίπεδα των διμερών σχέσεων, από την ενέργεια, στο εμπόριο, την ασφάλεια, την άμυνα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό», για τον επόμενο στρατηγικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι στην ενέργεια οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να γίνει περιφερειακός κόμβος για την ενεργειακή ασφάλεια της περιφέρειας και συμπλήρωσε πως προσβλέπει να συμμετάσχει την Παρασκευή στο επόμενο φόρουμ ενέργειας που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ τονίζει και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα εν συνόλω ως διεθνή πύλη προς τα Βαλκάνια και μια ευρύτερη αγορά 30 εκατ. ατόμων. «Είναι στρατηγική σημασίας η Θεσσαλονίκη. Στρατηγικός είναι και ο ρόλος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» σημείωσε περαιτέρω ο Τζέφρι Πάιατ.

Εστιάζοντας στη φετινή συμμετοχή των ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η χώρα του επιστρέφει στην 84η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία. «Η νέα μας παρουσία στη ΔΕΘ του 2019 θα εστιάσει στο να μοιραστεί τις αμερικανικές εμπειρίες τεχνογνωσίας στις εμπορικές σχέσεις, στην καινοτομία και στην τεχνολογία μέσω μιας σειράς γεγονότων, κρατώντας ζωντανή την αγορά ιδεών η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίας μας ως τιμώμενης χώρας πέρυσι» ανέφερε και προσέθεσε: «Επί τη βάσει των πολλών συζητήσεων που είχαμε με τη νέα κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο, εστιάζουμε επιπροσθέτως στην περικοπή της γραφειοκρατίας και στην προώθηση φιλικών προς τις επενδύσεις μεταρρυθμίσεων». Στην κατεύθυνση αυτή, ειδική μνεία έκανε στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις υποδομές και τις μεταφορών, αλλά και στους τομείς της υγείας και του τουρισμού, καθώς και στους αναδυόμενους τομείς που στηρίζονται στην καινοτομία και τη γνώση. Αναφερόμενος στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Πάιτ τόνισε πως η Ελλάδα έχει αναδυθεί σαν μείζων ενεργειακός κόμβος και η Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερα. Ήδη υπάρχει πολύ ισχυρή συνεργασία μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών, συμπλήρωσε.

Επισήμανε ακόμα πως προτεραιότητα της αμερικανικής πρεσβείας είναι να ενισχύει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, να δουλεύει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και με υποτροφίες και με διεθνή προγράμματα επισκέψεων διεθνών επιστημόνων.

Μιλώντας περαιτέρω για τον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων χαιρέτισε την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη «να υποστηρίξει τη δημιουργία ειδικού περιπτέρου του υπουργείου που είναι υπό την ομπρέλα του ευρύτερου περιπτέρου των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, αναγνωρίζοντας ότι η δουλειά στο πεδίο αυτό δεν είναι απλώς ένα θέμα και δέσμευση μίας εβδομάδας ή ενός χρόνου». Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως η χώρα του επαναφέρει τον κόμβο καινοτομίας για να τονίσει το δυναμικό πνεύμα και την κοινή κουλτούρα που έχουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα και να προάγουν τον ενισχυμένο διάλογο και να ενισχυθούν νέες συνεργασίες.

Σημαντική ψηφίδα στο μωσαϊκό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αποτελεί και ο αγροδιατροφικό τομέας. Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Πάιτ σημείωσε πως οι ΗΠΑ συγχρηματοδοτούνται την τέταρτη διεθνή συνάντηση αγροδιατροφής για να συνδέσουν τη ΔΕΘ με το θέμα της διεθνούς σύναξης συνόδου κορυφής επιχειρηματιών στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που οργανώνεται με την Ολλανδία. «Θα περιλαμβάνει δημόσιες εκδηλώσεις, μια εμπορική έκθεση και ένα διαγωνισμό για τις σχετικές εταιρείες ώστε να βοηθηθούν οι Έλληνες εταίροι να κάνουν το επόμενο βήμα στον κρίσιμο και ιστορικό αυτό τομέα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτή την έννοια είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο οποίος δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα να τον πείσω για το τι θέλω να κάνω στη Θεσσαλονίκη» επεξήγησε.

Για το πρότζεκτ του Ελληνικού, εξέφρασε τη χαρά του που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δύο πολύ ισχυρές αμερικανικές εταιρείες.

  • ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έτσι συνέτριψε ο Άρης την ΑΕΚ (vid)

All Content

Live: Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Παναθηναϊκός AKTOR 59-84 (τελικό)

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»

All Content - BusinessNews.gr

Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72

All Content - BusinessNews.gr

Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Έκανε το 2/2 η Καρδίτσα, 85-74 τον Βίκο Ιωαννίνων (pics)

All Content

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ, 86-73 τη Δόξα Λευκάδας (vids & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

«Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,93% και νέος γύρος θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Στο τραπέζι έκτακτος φόρος στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών – Οι έξι χώρες που πιέζουν

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Υπ. Τουρισμού: Μέτρα για την απρόσκοπτη κίνηση Βρετανών τουριστών σε περίπτωση Brexit
Υπ. Τουρισμού: Μέτρα για την απρόσκοπτη κίνηση Βρετανών τουριστών σε περίπτωση Brexit 03/09/2019 - 17:52
Πλακιωτάκης: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) 03/09/2019 - 18:11
Πλακιωτάκης: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    10/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κεραμέως: Στο 7,4% η ανεργία - Περίπου 600.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά τα τελευταία επτά χρόνια
    10/10/2026 - 16:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΔΠ: Μειωμένος κατά 8% ο προϋπολογισμός που προτείνει η Ιρλανδική Προεδρία
    10/10/2026 - 15:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου, πότε θα καταβληθούν
    10/10/2026 - 14:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξάρχεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 λόγω εργασιών για το Μετρό
    10/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025
    10/10/2026 - 13:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Γιατί τα ομόλογα μπαίνουν σε νέα εποχή υψηλών αποδόσεων - Οι νέες ισορροπίες
    10/10/2026 - 12:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας για τα ρωσικά διυλιστήρια: Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν
    10/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Allwyn: Αγορές μετοχών 11,6 εκατ. ευρώ από το VALEA FOUNDATION, βασικό μέτοχο της εισηγμένης
    10/10/2026 - 11:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για την απαγόρευση χρήσης των social media στους κάτω των 15
    10/10/2026 - 11:02 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ενεργειακή στροφή Τραμπ προς τη Μόσχα: Η Ρωσία θα ρίξει στην αγορά 3 εκατ. τόνους ντίζελ τις επόμενες εβδομάδες
    09/10/2026 - 22:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας για τα ρωσικά διυλιστήρια: Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν
    10/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»
    10/10/2026 - 10:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72
    10/10/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξάρχεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 λόγω εργασιών για το Μετρό
    10/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χωρίς να ιδρώσει ο Παναθηναϊκός, 84-59 τον Προμηθέα Πάτρας (vids)

10/10/2026 - 18:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

GBL 2026/27: Η βαθμολογία

10/10/2026 - 18:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo