Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΙΣΝ: Το iMEdD ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του με ένα 24ωρο πρόγραμμα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/02/2019 · 02:00

ΙΣΝ: Το iMEdD ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του με ένα 24ωρο πρόγραμμα

Με 24 ώρες γεμάτες συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβληματισμό για την επόμενη μέρα της δημοσιογραφίας, τους «Διαλόγους» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μουσική και προβολές ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την έναρξη της λειτουργίας του τo iMEdD – Incubator for Media Education and Development
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με 24 ώρες γεμάτες συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβληματισμό για την επόμενη μέρα της δημοσιογραφίας, τους «Διαλόγους» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μουσική και προβολές ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την έναρξη της λειτουργίας του τo iMEdD – Incubator for Media Education and Development. Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ.

Ο οργανισμός έχει την έδρα του στην Αθήνα, και προσβλέπει στην προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας, της ανεξαρτησίας και της αριστείας στη δημοσιογραφία. O πρώτος άξονας της δράσης του είναι το Ideas Zone, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και εμπειρίας από εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα Ideas Zone απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ο πρώτος θεματικός κύκλος διάρκειας 3 μηνών θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου με τίτλο «Η επόμενη μέρα: νέα μοντέλα, νέα εργαλεία, νέα πραγματικότητα». Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Παράλληλα, θα λειτουργεί ως incubator, που θα φιλοξενεί υπάρχοντες οργανισμούς - κερδοσκοπικούς και μη - καθώς και ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν έναν νέο οργανισμό ή να υλοποιήσουν ένα καινοτόμο project. Στόχος του iMEdD είναι να στηρίξει και να αγκαλιάσει αυτές τις ιδέες προσφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Οι επιλεγμένοι οργανισμοί θα φιλοξενούνται για 9 μήνες ενώ τα projects για 3 μήνες και ο πρώτος κύκλος ξεκινά την 1η Απριλίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου, με μια 24ωρη εκδήλωση, την παρουσίαση των δράσεων και προγραμμάτων του iMEdD καθώς και την ξενάγηση στον χώρο, πλαισιώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων, παρουσιάσεων και παράλληλων δράσεων. Στο επίκεντρο της πρώτης συζήτησης είναι το ντοκιμαντέρ και Visual Storytelling με τους Γιώργο Αυγερόπουλο, ντοκιμαντερίστα και δημοσιογράφο, Άρη Μεσσίνη, Φωτογράφο, Επικεφαλής Φωτογραφικού Τμήματος Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα, Γιάννη Παπαδόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή», Σοφία Παπαϊωάννου, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha 360 μοίρες. Η δεύτερη αφορά στην ερευνητική δημοσιογραφία με τους Χάρη Καρανίκα, μέλος ICIJ και δημοσιογράφο protagon.gr, Νικόλα Λεοντόπουλο, Δημοσιογράφο, Μέλος Investigate Europe και Ιδρυτή ReportersUnited, Leila Minano, Μέλος Investigate Europe και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, Δημοσιογράφο, Inside Story.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, η παρουσίαση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα υποτροφιών του ΙΣΝ στο Graduate School of Journalism, Columbia University μαζί με τη Janine Jaquet, Associate Dean, Graduate School of Journalism, Columbia University.

Επιπλέον, παρουσιάζεται policy report με τίτλο «Η απειλή της παραπληροφόρησης: Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πως μπορούν να απαντήσουν και να ανταποκριθούν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Reporting on International Affairs, a CSIS Practicum in Journalism με τη δωρεά του ΙΣΝ στο Center for Strategic and International Studies (CSIS) στις ΗΠΑ. Συμμετέχουν ο Νίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ & οι SNF Fellows από το ίδιο Πανεπιστήμιο που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μαζί με τη Yumi Araki, Senior Producer and Editorial Lead, Andreas C. Dracopoulos iDeas Lab, CSIS.

Στο πλαίσιο της 24ωρης εναρκτήριας εκδήλωσης του iMEdD, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ πραγματοποιούνται στο χώρο του οργανισμού και, έναν χρόνο μετά την πρώτη τους συζήτηση για τη Δημοσιογραφία, ανοίγουν ξανά το διάλογο με τους Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφο The Νew Υork Τimes, Τάσο Τέλλογλου, δημοσιογράφο, Bertrand Pecquerie, CEO του Global Editors Network, Marija Ristic, Regional Director του BIRN - Balkan Investigative Reporting Network, και σε ρόλο συντονίστριας η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες Ελλήνων φωτορεπόρτερ με διεθνείς διακρίσεις, γελοιογραφίες Ελλήνων γελοιογράφων, προβολές ντοκιμαντέρ, προβολές ταινιών με θέμα τη δημοσιογραφία καθώς και συνδέσεις με δημοσιογράφους και επιστήμονες από διαφορετικά μέρη του πλανήτη μέσω του Shared Portal, μιας πρωτοβουλίας που φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να συζητήσουν και να προβληματιστούν για θέματα κοινωνικού, γεωπολιτικού, επιστημονικού και φυσικά δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου οργανισμού, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, δήλωσε: «Στόχος του iMEdD είναι να αποτελέσει ένα πεδίο έμπνευσης και δημιουργίας για τους δημοσιογράφους προάγοντας την ανεξαρτησία και την εγκυρότητα. Ο Οργανισμός εδρεύει στην Αθήνα όμως ο προσανατολισμός του είναι διεθνής, προσβλέποντας στη δημιουργία και τη συμμετοχή σε παγκόσμια δίκτυα και πρωτοβουλίες επαγγελματιών του χώρου. Μέσω των προγραμμάτων μας θα παρέχονται σύγχρονα εργαλεία δημοσιογραφίας παραμένοντας ταυτόχρονα πιστοί στις βασικές αρχές και την δεοντολογία του επαγγέλματος».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Η ανεξάρτητη, έγκυρη, διαφανής και δυνατή Δημοσιογραφία είναι προϋπόθεση και ένδειξη μιας προηγμένης κοινωνίας που σκέφτεται, δρα και αντιδρά, ενημερωμένα και συνειδητά και, πρωτίστως, προς όφελος του κοινού καλού. Ο ρόλος του ΙΣΝ στη στήριξη αυτού του νέου εγχειρήματος είναι να συμβάλλουμε ώστε το iMEdD, και κατ’ επέκταση όλοι οι επωφελούμενοι από τις υπηρεσίες και τα προγράμματά του, να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, χωρίς άλλες δεσμεύσεις ή αδιαφανή κίνητρα».

Στόχος του iMΕdD, που ξεκίνησε σήμερα επίσημα την πορεία του, είναι μέσω της διάδρασης όλων των συμμετεχόντων στα προγράμματα του οργανισμού να χτιστεί μια καινοτόμος και δημιουργική κοινότητα ανεξάρτητων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του χώρου. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα που ξεκινούν την 1η Απριλίου καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα iMEdD.org. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 28 Φεβρουαρίου.

  • ΙΣΝ
  • ·
  • IMEDD
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

H Σερβία 86-63 την Ιταλία και στον δρόμο της Εθνικής Νέων στους "8"

All Content

Δείτε πώς η Εθνική Νέων νίκησε με 79-66 το Ισραήλ και προκρίθηκε στους "8" (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Γρηγόρης: Αύξηση 5,8% στον κύκλο εργασιών το 2025 – Επέκταση δικτύου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό

All Content - BusinessNews.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Αύξηση πωλήσεων σε όγκο και ενίσχυση της κερδοφορίας το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Froneri Ελλάς: Δάνειο 9,2 εκατ. ευρώ από τη μητρική για το στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας

All Content

Effie Awards Hellas 2026: McCann και Wikifarmer ξεχώρισαν ξανά

All Content

IPRA Golden World Awards 2026: Οι ελληνικές διακρίσεις

FleetNews

Leasehub: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών leasing

FleetNews

Αναδείχθηκαν οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

FleetNews

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία της TOYOTA στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

All Content

Ζαλγκίρις: Επίσημη η «βόμβα» - Ανακοινώθηκε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας

All Content

Χουάντσο: "Θα μείνω εδώ για πάντα" (video)

All Content - BusinessNews.gr

Η Speakeasy στην Αθήνα, νέοι επενδυτές στην Παναχαϊκή και το σήμα Μαρκόπουλου για τη ΔΕΘ

All Content - BusinessNews.gr

Αναδείχθηκαν οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026» - Επιχείρηση της Χρονιάς η Παπαστράτος

All Content - BusinessNews.gr

Cosmos Sport: «Σκόραρε» πάνω από τα 212 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κέρδη προ φόρων

FleetNews

Wolt: Πρωτοβουλία οδικής ασφάλειας με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

FleetNews

Toyota: Νέα υπηρεσία οικιακής φόρτισης οχημάτων

CSRΝews.gr

Hatzi Filax Group: Στηρίζει το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος μέσω της τεχνολογικής εκπαίδευσης

CSRΝews.gr

«Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Στην κορυφή του κλάδου χαρτικών ατομικής υγιεινής η ΜΕΓΑ Α.Ε.

CSRΝews.gr

Στο 14th Brand Protection Excellence Forum η RESINVEST: Στο επίκεντρο η διαχείριση κινδύνων στον ενεργειακό τομέα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κουντουρά: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Μάλτας
Κουντουρά: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Μάλτας 15/02/2019 - 02:00
ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: "Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξής μας πέφτει στο κενό" 15/02/2019 - 02:00
ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: "Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξής μας πέφτει στο κενό"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΕΖΑ: Στα αποστάγματα το «επόμενο κεφάλαιο» της εταιρείας μέσω της συνεργασίας με την Πιλάβας
    16/07/2026 - 06:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παρέμβαση Μασκ υπέρ της Λεπέν προκαλεί πολιτική θύελλα στη Γαλλία
    15/07/2026 - 22:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Kοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Delivery Hero έναντι €12,5 δισ. η Uber
    15/07/2026 - 22:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    15/07/2026 - 21:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πετρόπουλος: Μέρισμα 0,37 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2025 – Στις 27 Ιουλίου η πληρωμή
    15/07/2026 - 20:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aktor: Συμμετέχει στην ΑΜΚ η Blue Silk -Nέα επένδυση έως 50 εκατ. ευρώ
    15/07/2026 - 19:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 24 Ιουλίου η καταβολή του υπολοίπου μερίσματος για τη χρήση 2025
    15/07/2026 - 19:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γρηγόρης: Αύξηση 5,8% στον κύκλο εργασιών το 2025 – Επέκταση δικτύου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό
    15/07/2026 - 19:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ελληνικό Μετρό: Χωρίς πρόβλημα στατικής επάρκειας τα κτίρια στην Κυψέλη
    15/07/2026 - 18:44 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ουκρανία: Ο Ζελέσνκι πρότεινε για τη θέση του νέου πρωθυπουργού τον διευθύνοντα σύμβουλο της Naftogaz
    15/07/2026 - 18:17 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Cosmos Sport: «Σκόραρε» πάνω από τα 212 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κέρδη προ φόρων
    15/07/2026 - 07:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Froneri Ελλάς: Δάνειο 9,2 εκατ. ευρώ από τη μητρική για το στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας
    15/07/2026 - 07:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Speakeasy στην Αθήνα, νέοι επενδυτές στην Παναχαϊκή και το σήμα Μαρκόπουλου για τη ΔΕΘ
    15/07/2026 - 12:22 WHISPERER
  • Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
    15/07/2026 - 09:47 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πρεμιέρα για το ΜΙΔΑ με τα αγροτεμάχια - Τι αλλάζει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων
    15/07/2026 - 08:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Effie Awards Hellas 2026: McCann και Wikifarmer ξεχώρισαν ξανά

15/07/2026 - 22:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague transfer market: Οι κινήσεις των 20 ομάδων

15/07/2026 - 21:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

H Σερβία 86-63 την Ιταλία και στον δρόμο της Εθνικής Νέων στους "8"

15/07/2026 - 20:16
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Hatzi Filax Group: Στηρίζει το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος μέσω της τεχνολογικής εκπαίδευσης

15/07/2026 - 14:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΚΑΕ Πανιώνιος Cosmorama Travel- Novibet: Μαζί για τρίτη χρονιά

15/07/2026 - 13:57
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Στην κορυφή του κλάδου χαρτικών ατομικής υγιεινής η ΜΕΓΑ Α.Ε.

15/07/2026 - 13:48
FleetNews
fleetnews.gr

Leasehub: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών leasing

15/07/2026 - 12:15
FleetNews
fleetnews.gr

Αναδείχθηκαν οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

14/07/2026 - 12:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

«Μια Στρατηγική Σύμπραξη με το Βλέμμα στο Μέλλον του Greek Modeling!» : DELTA MODELS ACADEMY / ΔΕΛΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

14/07/2026 - 06:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

8η Επίδειξη Μόδας ΔΥΑΜΕΑ

13/07/2026 - 06:24
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo