Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αναλυτές από 6 κορυφαίους διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους μίλησαν σε εκδήλωση της HSBC
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/11/2018 · 02:00

Αναλυτές από 6 κορυφαίους διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους μίλησαν σε εκδήλωση της HSBC

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι ιδιώτες πελάτες της HSBC είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από 6 κορυφαίους διεθνείς αναλυτές των επενδυτικών οίκων: HSBC Global Asset Management, BlackRock, Franklin Templeton Investments, Legg Mason, Pimco και Schroders, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “HSBC Global Market Outlook 2019”.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι ιδιώτες πελάτες της HSBC είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από 6 κορυφαίους διεθνείς αναλυτές των επενδυτικών οίκων: HSBC Global Asset Management, BlackRock, Franklin Templeton Investments, Legg Mason, Pimco και Schroders, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “HSBC Global Market Outlook 2019”. Την εκδήλωση, η οποία εστίασε στις πρόσφατες εξελίξεις και τις τάσεις των διεθνών αγορών και πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 πελάτες της HSBC.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας, δήλωσε καλωσορίζοντας το κοινό: «Η HSBC ιδρύθηκε πριν από 153 χρόνια με μια απλή ιδέα – μια τοπική τράπεζα που θα εξυπηρετεί διεθνείς ανάγκες. Μέχρι σήμερα, βασική προτεραιότητα του Ομίλου είναι να εκμεταλλευόμαστε το παγκόσμιο δίκτυό μας προκειμένου να συνδέουμε τους πελάτες μας με ευκαιρίες. Η σημερινή εκδήλωση, η οποία φέρνει κοντά στους πελάτες μας 6 διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη αυτής της φιλοσοφίας μας».

Ο Olivier Gayno, CIO Wealth & EMEA Liquidity της HSBC Global Asset Management μίλησε για τις προοπτικές των χρηματαγορών για το 2019. «Η Παγκόσμια Οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με τις ΗΠΑ να επιταχύνουν, την Ευρώπη να επιβραδύνει και τις αναδυόμενες αγορές να χάνουν τη δυναμική τους. Οι αποτιμήσεις των παγκόσμιων χρηματαγορών παραμένουν σχετικά ελκυστικές, ενώ τα κρατικά ομόλογα των αναπτυγμένων αγορών και τα εταιρικά ομόλογα φαίνονται σχετικά ακριβά», υπογράμμισε ο O. Gayno. Ενώ, ο Κωνσταντίνος Κάμαρης, Head of Global Markets της HSBC Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για τις παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές προκλήσεις, τόνισε: «Αναμένεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη θα παραμείνουν σχετικά χαμηλές».

«Η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, αλλά παραμένει έως σήμερα σε γενικές γραμμές ισχυρή. Ο δείκτης PMI βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην πλειοψηφία των αγορών παγκοσμίως και δεν πιστεύουμε ότι κινούμαστε σε περιβάλλον ύφεσης», τόνισε η Laurence Gallo, Director, Product Strategist of European Fundamental Equity Team, της BlackRock. Σύμφωνα με την αναλύτρια, η οποία μίλησε για τις ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, η αβεβαιότητα σχετικά με το μακροοικονομικό περιβάλλον οδήγησε σε εκροές από την Ευρώπη αλλά τα βασικά οικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά. Η ανεργία εξακολουθεί να κινείται πτωτικά, γεγονός που αυξάνει την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η ευρύτερη ανθεκτικότητα της παγκόσμιας ανάπτυξης έχει μεταφραστεί σε ανθεκτικότητα και της αύξησης των ευρωπαϊκών κερδών. Μετά την επαναφορά της αγοράς, βλέπουμε τις αποτιμήσεις σε κάποιους κλάδους να υποχωρούν σημαντικά, γεγονός που αναδεικνύει ευκαιρίες σε κάποιες εταιρείες με ελκυστικές αποτιμήσεις που παρουσιάζουν δυνατότητες για ενισχυμένα κέρδη. «Παραμένουμε θετικοί ως προς την ανάληψη ρίσκου, αλλά έχει πλέον μεγαλύτερη σημασία η ανθεκτικότητα του χαρτοφυλακίου», τόνισε κλείνοντας η L.Gallo.

O Jonathan Curtis, Vice President, Portfolio Manager, Research Analyst της Franklin Templeton Investments μίλησε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τον επονομαζόμενο Ψηφιακό Μετασχηματισμό. «Βλέπουμε σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που σχετίζονται με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό μέσα στην επόμενη δεκαετία» υπογράμμισε ο J. Curtis. «Ψηφιακός Μετασχηματισμός σημαίνει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τη σχέση τους με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. Πιο συγκεκριμένα, να τις βοηθήσουμε να μεταβούν από απλώς συναλλακτικές σχέσεις που βασίζονται σε λίγα δεδομένα, σε σχέσεις με διάρκεια που στηρίζονται σε πληθώρα δεδομένων. Πιστεύουμε ότι αυτές που αποκαλούμε ‘ψηφιακές επιχειρήσεις’ έχουν μεγαλύτερη αξία, καθώς κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών τους ενώ προσφέρουν και αποκομίζουν μεγαλύτερη αξία με χαμηλότερο κόστος. Στρατηγική μας είναι να επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε κορυφαίες ψηφιακές πλατφόρμες και στους παρόχους τεχνολογιών οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους πελάτες τους να προχωρήσουν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Οι βασικές επενδυτικές ευκαιρίες που απορρέουν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Cloud Computing, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), το νέο εμπόριο και τη FinTech (χρηματοοικονομική τεχνολογία)», τόνισε ο αναλυτής της Franklin Templeton Investments.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε στον οικονομικό κύκλο», είπε η Nuria Ribas, Investment Director της Legg Mason. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, υπάρχουν ενδείξεις τόσο για μια ανοδική αγορά (bull market) εξαιτίας της επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης όσο και για μία πτωτική αγορά (bear market) εξαιτίας της αποδυνάμωσης του παγκόσμιου εμπορίου», συμπλήρωσε. H αναλυτής της Legg Manson μίλησε για το πώς οι προοπτικές του δολαρίου συνδέονται με τα σενάρια αυτά και πώς το 2018 το δολάριο ενισχύθηκε από τα επιτόκια και τις διαφοροποιήσεις στην ανάπτυξη. «Οι αναπτυσσόμενες αγορές υπέφεραν περισσότερο από τη φετινή αστάθεια, αλλά προσφέρουν και τις καλύτερες ευκαιρίες αποτίμησης για το μέλλον», σημείωσε η N. Ribas.

Σύμφωνα με την Ελένη Σηφάκη, Senior Vice President, Account Manager της Pimco, μακροπρόθεσμα, αναμένεται να αναδειχθεί ένα πολύ διαφορετικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Οι επενδυτές που πιστεύουν ότι το μέλλον θα μοιάζει με το μετά-κρίσης παρελθόν μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά δυσάρεστων εκπλήξεων. «Αναμένουμε ότι η επόμενη ύφεση θα είναι πιο επιφανειακή από παλιότερα αλλά, ταυτόχρονα, μεγαλύτερης διάρκειας και πιθανώς πιο επικίνδυνη. Σε αυτό το περιβάλλον μεγαλύτερης μεταβλητότητας, είμαστε προσεκτικοί ως προς τη θέση μας, παραμένοντας επικεντρωμένοι στην ποιότητα και την ευελιξία για να παράξουμε κέρδη και να προστατεύσουμε το αρχικό κεφάλαιο», δήλωσε η κυρία Σηφάκη.

Σύμφωνα με τον Alexander Prawitz, Head of CEE & Mediterranean της Schroders, οι Αναπτυσσόμενες Αγορές μπορούν να παρουσιάσουν ευκαιρίες διαρθρωτικής ανάπτυξης για τους επενδυτές και θα πρέπει, συνεπώς, να συμπεριλαμβάνονται σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Πάντως, οι περισσότεροι ευρωπαίοι επενδυτές είτε είναι συγκρατημένοι είτε περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν στις Αναπτυσσόμενες Αγορές. «Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η καλύτερη κατανόηση των ευκαιριών και των κινδύνων των Αναπτυσσόμενων Αγορών και η υιοθέτηση μιας πιο μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής», τόνισε κλείνοντας ο αναλυτής της Schroders.

  • HSBC
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Στο Ροστόκ για το αήττητο στο EuroCup

All Content

Ολυμπιακός: Όλη η ομάδα σήμερα στα εγκαίνια του House of Legend

All Content - BusinessNews.gr

To Halcyon Equity Partners επενδύει στη Ροδούλα – Νέο εργοστάσιο 32.000 τ.μ. στις Αχαρνές

All Content - BusinessNews.gr

Η Waterdrop στην ελληνική αγορά – Το πλάνο για το πρώτο κατάστημα και το δίκτυο πωλήσεων

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22% - Ποιοι απαλλάσσονται από το μέτρο

All Content

Interamerican: Νέα καμπάνια με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα

All Content

Fussion - Bed & Bath: Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας στο SEO

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Δύο αγώνες την Τρίτη στην Elite League (live streams)

All Content

Για το 3/3 απόψε η Μύκονος κόντρα στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ

All Content - BusinessNews.gr

Ryanair: Έρχονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών αερομεταφορών

All Content - BusinessNews.gr

Επίδομα 400 ευρώ για συνταξιούχους: Πότε θα γίνει η πληρωμή, ποιοι οι δικαιούχοι

All Content - BusinessNews.gr

Η ελληνική γη ως διεθνές brand και η συμβολή της AI - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα ελπίδας και προσφοράς: Η WEST στο Penteli HOME Race 2026

CSRΝews.gr

Ημερίδα στο Επιμελητήριο Τρικάλων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία με επίκεντρο τον άνθρωπο

CSRΝews.gr

Make A Wish: Με κεντρικό μήνυμα «Εδώ. Για σένα!» παρουσιάστηκε το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αυξημένες οι εξαγωγές ένδυσης το εννεάμηνο του 2018
Αυξημένες οι εξαγωγές ένδυσης το εννεάμηνο του 2018 21/11/2018 - 02:00
Πάρος: Οι δράσεις ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μετά τις φετινές επιδόσεις 21/11/2018 - 02:00
Πάρος: Οι δράσεις ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μετά τις φετινές επιδόσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ella Resorts: 12 διεθνείς διακρίσεις στα World Luxury Hotel Awards 2026
    20/10/2026 - 13:36 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
    20/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Volkswagen: Πιέζει για πάγωμα μισθών - Ξεκινούν οι συνομιλίες με τα συνδικάτα
    20/10/2026 - 13:24 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Amazon: Επενδύσεις άνω των 16 δισ. ευρώ στη Γερμανία το 2027 για AI και υποδομές cloud
    20/10/2026 - 13:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΟΤ: Προβολή του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
    20/10/2026 - 13:21 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.591,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,45%
    20/10/2026 - 13:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ανακαινίστηκε το Γ΄ Εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
    20/10/2026 - 13:13 ESG
  • Η TCL γιόρτασε 45 χρόνια καινοτομίας με τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου της
    20/10/2026 - 13:09 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Mattel αναδιοργανώνει την εμπορική της λειτουργία και τη διοικητική ομάδα στην Core Europe
    20/10/2026 - 13:08 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Bureau Veritas Hellas: Η ενεργειακή αποδοτικότητα καθορίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
    20/10/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • NielsenIQ – Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 6,4% στο εννεάμηνο – Ώθηση από τρόφιμα και ποτά
    19/10/2026 - 16:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κ. Πιερρακάκης: Οι προβλέψεις για την οικονομία και τα μέτρα του 2027
    19/10/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Daily Mail: Πωλείται η νησίδα Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα έναντι 4,5 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 17:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2021–2027: Υπογραφή συμβάσεων για 21 νέα έργα, ύψους 33,4 εκατ. ευρώ
    19/10/2026 - 14:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ιταλία: Φόβοι για νέα επεισόδια στο Μιλάνο, μπλόκα φορτηγών στον Νότο
    19/10/2026 - 21:22 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

FORECOMM_s: Αυξάνονται τα marketing budgets, υποχωρεί η αισιοδοξία των agencies

20/10/2026 - 10:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Μήνυμα ελπίδας και προσφοράς: Η WEST στο Penteli HOME Race 2026

20/10/2026 - 10:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα ελπίδας και προσφοράς: Η WEST στο Penteli HOME Race 2026

20/10/2026 - 09:57
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ημερίδα στο Επιμελητήριο Τρικάλων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία με επίκεντρο τον άνθρωπο

20/10/2026 - 09:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κεραμιδάς: Σπουδαία στιγμή για τον Πανσερραϊκό ο αγώνας με τη Μονπελιέ

20/10/2026 - 09:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

9FORTY APEX by New Era: Όταν το performance συναντά το σύγχρονο streetwear (pics)

20/10/2026 - 09:24
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo