Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αναλυτές από 6 κορυφαίους διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους μίλησαν σε εκδήλωση της HSBC
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/11/2018 · 02:00

Αναλυτές από 6 κορυφαίους διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους μίλησαν σε εκδήλωση της HSBC

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι ιδιώτες πελάτες της HSBC είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από 6 κορυφαίους διεθνείς αναλυτές των επενδυτικών οίκων: HSBC Global Asset Management, BlackRock, Franklin Templeton Investments, Legg Mason, Pimco και Schroders, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “HSBC Global Market Outlook 2019”.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι ιδιώτες πελάτες της HSBC είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από 6 κορυφαίους διεθνείς αναλυτές των επενδυτικών οίκων: HSBC Global Asset Management, BlackRock, Franklin Templeton Investments, Legg Mason, Pimco και Schroders, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “HSBC Global Market Outlook 2019”. Την εκδήλωση, η οποία εστίασε στις πρόσφατες εξελίξεις και τις τάσεις των διεθνών αγορών και πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 πελάτες της HSBC.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας, δήλωσε καλωσορίζοντας το κοινό: «Η HSBC ιδρύθηκε πριν από 153 χρόνια με μια απλή ιδέα – μια τοπική τράπεζα που θα εξυπηρετεί διεθνείς ανάγκες. Μέχρι σήμερα, βασική προτεραιότητα του Ομίλου είναι να εκμεταλλευόμαστε το παγκόσμιο δίκτυό μας προκειμένου να συνδέουμε τους πελάτες μας με ευκαιρίες. Η σημερινή εκδήλωση, η οποία φέρνει κοντά στους πελάτες μας 6 διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη αυτής της φιλοσοφίας μας».

Ο Olivier Gayno, CIO Wealth & EMEA Liquidity της HSBC Global Asset Management μίλησε για τις προοπτικές των χρηματαγορών για το 2019. «Η Παγκόσμια Οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με τις ΗΠΑ να επιταχύνουν, την Ευρώπη να επιβραδύνει και τις αναδυόμενες αγορές να χάνουν τη δυναμική τους. Οι αποτιμήσεις των παγκόσμιων χρηματαγορών παραμένουν σχετικά ελκυστικές, ενώ τα κρατικά ομόλογα των αναπτυγμένων αγορών και τα εταιρικά ομόλογα φαίνονται σχετικά ακριβά», υπογράμμισε ο O. Gayno. Ενώ, ο Κωνσταντίνος Κάμαρης, Head of Global Markets της HSBC Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για τις παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές προκλήσεις, τόνισε: «Αναμένεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη θα παραμείνουν σχετικά χαμηλές».

«Η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, αλλά παραμένει έως σήμερα σε γενικές γραμμές ισχυρή. Ο δείκτης PMI βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην πλειοψηφία των αγορών παγκοσμίως και δεν πιστεύουμε ότι κινούμαστε σε περιβάλλον ύφεσης», τόνισε η Laurence Gallo, Director, Product Strategist of European Fundamental Equity Team, της BlackRock. Σύμφωνα με την αναλύτρια, η οποία μίλησε για τις ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, η αβεβαιότητα σχετικά με το μακροοικονομικό περιβάλλον οδήγησε σε εκροές από την Ευρώπη αλλά τα βασικά οικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά. Η ανεργία εξακολουθεί να κινείται πτωτικά, γεγονός που αυξάνει την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η ευρύτερη ανθεκτικότητα της παγκόσμιας ανάπτυξης έχει μεταφραστεί σε ανθεκτικότητα και της αύξησης των ευρωπαϊκών κερδών. Μετά την επαναφορά της αγοράς, βλέπουμε τις αποτιμήσεις σε κάποιους κλάδους να υποχωρούν σημαντικά, γεγονός που αναδεικνύει ευκαιρίες σε κάποιες εταιρείες με ελκυστικές αποτιμήσεις που παρουσιάζουν δυνατότητες για ενισχυμένα κέρδη. «Παραμένουμε θετικοί ως προς την ανάληψη ρίσκου, αλλά έχει πλέον μεγαλύτερη σημασία η ανθεκτικότητα του χαρτοφυλακίου», τόνισε κλείνοντας η L.Gallo.

O Jonathan Curtis, Vice President, Portfolio Manager, Research Analyst της Franklin Templeton Investments μίλησε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τον επονομαζόμενο Ψηφιακό Μετασχηματισμό. «Βλέπουμε σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που σχετίζονται με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό μέσα στην επόμενη δεκαετία» υπογράμμισε ο J. Curtis. «Ψηφιακός Μετασχηματισμός σημαίνει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τη σχέση τους με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. Πιο συγκεκριμένα, να τις βοηθήσουμε να μεταβούν από απλώς συναλλακτικές σχέσεις που βασίζονται σε λίγα δεδομένα, σε σχέσεις με διάρκεια που στηρίζονται σε πληθώρα δεδομένων. Πιστεύουμε ότι αυτές που αποκαλούμε ‘ψηφιακές επιχειρήσεις’ έχουν μεγαλύτερη αξία, καθώς κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών τους ενώ προσφέρουν και αποκομίζουν μεγαλύτερη αξία με χαμηλότερο κόστος. Στρατηγική μας είναι να επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε κορυφαίες ψηφιακές πλατφόρμες και στους παρόχους τεχνολογιών οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους πελάτες τους να προχωρήσουν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Οι βασικές επενδυτικές ευκαιρίες που απορρέουν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Cloud Computing, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), το νέο εμπόριο και τη FinTech (χρηματοοικονομική τεχνολογία)», τόνισε ο αναλυτής της Franklin Templeton Investments.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε στον οικονομικό κύκλο», είπε η Nuria Ribas, Investment Director της Legg Mason. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, υπάρχουν ενδείξεις τόσο για μια ανοδική αγορά (bull market) εξαιτίας της επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης όσο και για μία πτωτική αγορά (bear market) εξαιτίας της αποδυνάμωσης του παγκόσμιου εμπορίου», συμπλήρωσε. H αναλυτής της Legg Manson μίλησε για το πώς οι προοπτικές του δολαρίου συνδέονται με τα σενάρια αυτά και πώς το 2018 το δολάριο ενισχύθηκε από τα επιτόκια και τις διαφοροποιήσεις στην ανάπτυξη. «Οι αναπτυσσόμενες αγορές υπέφεραν περισσότερο από τη φετινή αστάθεια, αλλά προσφέρουν και τις καλύτερες ευκαιρίες αποτίμησης για το μέλλον», σημείωσε η N. Ribas.

Σύμφωνα με την Ελένη Σηφάκη, Senior Vice President, Account Manager της Pimco, μακροπρόθεσμα, αναμένεται να αναδειχθεί ένα πολύ διαφορετικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Οι επενδυτές που πιστεύουν ότι το μέλλον θα μοιάζει με το μετά-κρίσης παρελθόν μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά δυσάρεστων εκπλήξεων. «Αναμένουμε ότι η επόμενη ύφεση θα είναι πιο επιφανειακή από παλιότερα αλλά, ταυτόχρονα, μεγαλύτερης διάρκειας και πιθανώς πιο επικίνδυνη. Σε αυτό το περιβάλλον μεγαλύτερης μεταβλητότητας, είμαστε προσεκτικοί ως προς τη θέση μας, παραμένοντας επικεντρωμένοι στην ποιότητα και την ευελιξία για να παράξουμε κέρδη και να προστατεύσουμε το αρχικό κεφάλαιο», δήλωσε η κυρία Σηφάκη.

Σύμφωνα με τον Alexander Prawitz, Head of CEE & Mediterranean της Schroders, οι Αναπτυσσόμενες Αγορές μπορούν να παρουσιάσουν ευκαιρίες διαρθρωτικής ανάπτυξης για τους επενδυτές και θα πρέπει, συνεπώς, να συμπεριλαμβάνονται σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Πάντως, οι περισσότεροι ευρωπαίοι επενδυτές είτε είναι συγκρατημένοι είτε περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν στις Αναπτυσσόμενες Αγορές. «Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η καλύτερη κατανόηση των ευκαιριών και των κινδύνων των Αναπτυσσόμενων Αγορών και η υιοθέτηση μιας πιο μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής», τόνισε κλείνοντας ο αναλυτής της Schroders.

  • HSBC
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Βεζένκοφ: "Κάθε χρονιά είναι διαφορετική" (vid)

All Content

Παναθηναϊκός: Το φωτογραφικό άλμπουμ της προπόνησης (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Cambas Gardens: Το masterplan της Dimand για το ιστορικό Κτήμα Καμπά - Οι τέσσερις άξονες

All Content - BusinessNews.gr

IDEAL Holdings: Ισχυρό εξάμηνο με άνοδο 27% στις πωλήσεις - Εξαγορά του 25% της Kymora

All Content - BusinessNews.gr

Πέτρος Πετρόπουλος: Μειωμένα στα 2,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

All Content

Στο Publicis Groupe ο παγκόσμιος λογαριασμός media της PepsiCo

All Content

Στην Pollen η Superbet

FleetNews

Ευρείες διοικητικές αλλαγές στη Stellantis

FleetNews

Το νέο Audi Q3 με 299 ευρώ το μήνα και όφελος έως 2.400 ευρώ

FleetNews

Πρώτο σε πωλήσεις στα ηλεκτρικά LCV το Kia PV5

All Content

Άρης: Το video από την πρώτη προπόνηση υπό τον Σπανούλη

All Content

ΠΑΟΚ: Το video της προπόνησης Καλάθη-Όσμαν

All Content - BusinessNews.gr

METLEN – Coca-Cola Τρία Έψιλον: Δεκαετές deal για πράσινη ενέργεια - Φωτοβολταϊκο στη Μαγνησία

All Content - BusinessNews.gr

Έρευνα ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.: Το 72,8% των ερωτηθέντων βλέπει τη βιομηχανία ως πιθανή επιλογή καριέρας

All Content - BusinessNews.gr

Η COSMOTE TELEKOM εξελίσσεται σε Telekom

FleetNews

«Κόμβος»: Πρεμιέρα για το νέο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας

FleetNews

Tesla FSD: Τα στοιχεία που θέλει να πείσουν την Ευρώπη για την ασφάλεια

CSRΝews.gr

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026: Αυτές είναι οι νικήτριες εταιρείες

CSRΝews.gr

ΕΣΠΙ: Μία μουσική βραδιά για την αξιοπρέπεια των ιπποειδών

CSRΝews.gr

Mars: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση εκπομπών στην ιστορία της

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αυξημένες οι εξαγωγές ένδυσης το εννεάμηνο του 2018
Αυξημένες οι εξαγωγές ένδυσης το εννεάμηνο του 2018 21/11/2018 - 02:00
Πάρος: Οι δράσεις ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μετά τις φετινές επιδόσεις 21/11/2018 - 02:00
Πάρος: Οι δράσεις ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μετά τις φετινές επιδόσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας
    03/09/2026 - 22:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Ασφαλιστική: Αντλεί 200 εκατ. ευρώ στην πρώτη έξοδο στις αγορές - Μεγάλου: Ορόσημο για τον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο
    03/09/2026 - 21:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις από κανέναν για το πώς θα ενισχύσει την άμυνά της
    03/09/2026 - 21:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου ενόψει της ένταξης Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας
    03/09/2026 - 20:42 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    03/09/2026 - 20:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πρόταση της Reggeborgh για δωρεά ύψους 5 εκατ. στις Ένοπλες Δυνάμεις - Για τη δημιουργία του Κέντρου Τραύματος 
    03/09/2026 - 20:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μαρινάκης για πακέτο ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»
    03/09/2026 - 19:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διπλωματικές πηγές: Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τα θαλάσσια πάρκα
    03/09/2026 - 19:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μαραθώνας: Δήλωσε ότι είχε θάψει τη μητέρα της στην αυλή πριν από 10 χρόνια για να παίρνει τη σύνταξή της
    03/09/2026 - 19:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Fais Group: Συγχωνεύει τρεις θυγατρικές – Στη Sportswind η λιανική της Levi’s και τα επενδυτικά ακίνητα
    03/09/2026 - 18:36 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Cambas Gardens: Το masterplan της Dimand για το ιστορικό Κτήμα Καμπά - Οι τέσσερις άξονες
    03/09/2026 - 08:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • IDEAL Holdings: Ισχυρό εξάμηνο με άνοδο 27% στις πωλήσεις - Εξαγορά του 25% της Kymora
    03/09/2026 - 09:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το ελληνικό comeback στον Stoxx 600 - Ποια εννέα «βαριά» χαρτιά επιστρέφουν
    03/09/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το University of London στην Ελλάδα: Μια νέα σελίδα για τη διεθνή ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα μας
    03/09/2026 - 11:29 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΒΙΖ: Η ουγγρική UBM εξαγόρασε το 65% της ελληνικής εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών
    03/09/2026 - 09:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βεζένκοφ: "Κάθε χρονιά είναι διαφορετική" (vid)

03/09/2026 - 20:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το τεύχος Σεπτεμβρίου του AllStar Basket

03/09/2026 - 20:51
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου – Dr. Vet Nikoleta Sereti – Apollonia Politia SKG”

03/09/2026 - 15:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Hisense: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την UEFA για το EURO 2028

03/09/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Athletiko: Πάνω από 460.000 μοναδικοί θεατές και 4,2 εκατ. προβολές στο ξεκίνημα της νέας σεζόν

03/09/2026 - 14:40
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιορτή Αλέξανδρου Καλλέργη & Αλεξάνδρας Παναγιώταρου” – Synaxis Taverna

03/09/2026 - 13:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026: Αυτές είναι οι νικήτριες εταιρείες

03/09/2026 - 13:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΣΠΙ: Μία μουσική βραδιά για την αξιοπρέπεια των ιπποειδών

03/09/2026 - 11:29
FleetNews
fleetnews.gr

Ευρείες διοικητικές αλλαγές στη Stellantis

03/09/2026 - 07:01
FleetNews
fleetnews.gr

Το νέο Audi Q3 με 299 ευρώ το μήνα και όφελος έως 2.400 ευρώ

03/09/2026 - 05:02
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo