Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ευρωπαϊκές πηγές: Ζήτημα ημερών ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT – Υπέρ και η Ελλάδα
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
26/02/2022 · 16:51

Ευρωπαϊκές πηγές: Ζήτημα ημερών ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT – Υπέρ και η Ελλάδα

Το ενδεχόμενο της αποβολής της Ρωσίας από το σύστημα εξακολουθεί να παραμένει ισχυρά στο "τραπέζι" των κυρώσεων.

Παρά την ομόφωνη καταδίκη της Δύσης και την αποφασιστικότητα ΗΠΑ και ΕΕ να επιβάλουν άμεσα κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, το σύστημα διακρατικών τραπεζικών συναλλαγών SWIFT και ο αποκλεισμός της της Ρωσίας από αυτό το διεθνές διατραπεζικό σύστημα (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), διχάζει τους συμμάχους. Αν η Ρωσία εκδιωχθεί, θα χάσει τη σύνδεσή της με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ενδεχόμενο της αποβολής της Ρωσίας από το σύστημα εξακολουθεί να παραμένει ισχυρά στο "τραπέζι" των κυρώσεων και οι δυτικές δυνάμεις το εξετάζουν, παρότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει και προβλήματα καθώς οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενείς και για άλλες οικονομίες. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν να μην αποκόψουν τη Ρωσία από το SWIFT στο πλαίσιο σκληρότερων κυρώσεων αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά μπορούν να επανέλθουν στο θέμα αυτό, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Στο μεταξύ, η μια μετά την άλλη οι δυτικές χώρες δηλώνουν σύμφωνες με τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT. Τον αποκλεισμό της Ρωσίας στηρίζει και η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μια απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT είναι ζήτημα ημερών, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας μιας χώρας της ευρωζώνης. "Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών", είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυτής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά", πρόσθεσε.

Το Βερολίνο που είναι αρνητικό σε μια τέτοια προοπτική, εκτιμά ότι θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις και απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ διευκρίνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

H Γαλλία είναι υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα Swift, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. "Ορισμένα κράτη μέλη έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, η Γαλλία δεν είναι ένα από αυτά τα κράτη", δήλωσε.

Στο μεταξύ, θετικός εμφανίζεται και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και σε κυβερνητική ανακοίνωση για την επικοινωνία του με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι τονίζεται: “Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η Ιταλία στηρίζει και θα στηρίξει πλήρως την γραμμή της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο πλαίσιο του SWIFT”.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποκλείσει τη Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT σε έναν νέο γύρο κυρώσεων, δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα. "Ο Πούτιν θέλει πόλεμο. Αλλά ο κόσμος θέλει ειρήνη, ελευθερία και το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του", έγραψε στο Twitter. "Επιπλέον, μαζικές κυρώσεις, που λαμβάνουν όλα τα θέματα υπόψη, είναι σημαντικές -- μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT".

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να αναλάβουν άμεση δράση κατά της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT για να πλήξουν τον πρόεδρο Πούτιν. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, το γραφείο του Μπ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι τους προέτρεψε να αναλάβουν άμεση δράση με το SWIFT "για να προκαλέσουν το μέγιστο πόνο στον Πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του".

Απάντηση σε ό,τι αφορά την επίσημη στάση που θα κρατήσει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών Swift έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

”Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησαν στις παράνομες ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία με οικονομικές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Πετρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Όπως επισημαίνει ο κος Πετρίδης, ”στο όνομα της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό, η Κύπρος δεν έχει αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Swift. Όλα είναι στο τραπέζι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν ο οποίος ανέφερε:«Έχουμε δύο επιλογές. Είτε θα αποκλείσουμε τη Ρωσία από το Swift, είτε θα παρακολουθήσουμε την πλήρη κατοχή της Ουκρανίας από τη Ρωσία μέσα σε μερικές ημέρες» ανέφερε το κείμενο των δηλώσεών του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας. «Είμαι υπέρ της πρώτης επιλογής», πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να ήταν ο τελευταίος ηγέτης κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχε ακόμη συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διεθνή μηχανισμό πληρωμών SWIFT. Για τη στάση του αυτή αντιμετώπισε μάλιστα δριμεία κριτική από το ίδιο του το κόμμα.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier, έγινε γνωστό ότι και η Ουγγαρία έδωσε τελικά τη συγκατάθεσή της . Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έκανε τη σχετική δήλωση κατά την επίσκεψή του, σήμερα, στα σύνορα της χώρας του με την Ουκρανία.

Ο Όλαφ Σολτς αντιμετωπίζει σε αυτή του τη στάση την αντίδραση και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η οποία εκφράζεται κυρίως από τη Νεολαία (Jusos). Η πρόεδρος της οργάνωσης Νεολαίας Γιέσικα Ρόζενταλ κάλεσε να ανοίξει ο δρόμος για αυτή την κατηγορία κυρώσεων, επισημαίνοντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι «πρέπει να επιβληθούν όλες οι διαθέσιμες κυρώσεις - και σε αυτές περιλαμβάνεται και αυτός ο αποκλεισμός». Μπορούμε να βλάψουμε πραγματικά τη ρωσική κυβέρνηση με αυτό, πρέπει να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις των χωρών - εταίρων μας στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε η κυρία Ρόζενταλ, ενώ ο κ. Σολτς μιλούσε ακόμη υπέρ της παραμονής της Ρωσίας στον SWIFT. «Έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική επίθεση. Η αλληλεγγύη μας με την Ουκρανία είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από ξεκάθαρες πράξεις», πρόσθεσε η επικεφαλής της Νεολαίας του SPD. Οι Jusos αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD στην Bundestag.

Όπως επισημαίνει η Rheinische Post, η συγκεκριμένη κύρωση θεωρείται ως η σκληρότερη, ωστόσο ο καγκελάριος Σολτς διστάζει, λόγω των συνεπειών που θα έχει και για γερμανικές επιχειρήσεις και καταναλωτές. «Εγωισμοί, τους οποίους βλέπουμε και στη Γερμανία, η οποία είναι πλέον η τελευταία στην ΕΕ με το όχι της», δήλωσε ο πολωνός Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και ζήτησε επιπλέον την αναστολή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1. Κάτι τέτοιο βέβαια θα σήμαινε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου.

Τι είναι το Swift

Η Swift, ακρωνύμιο του Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, είναι μία εταιρεία με έδρα τις Βρυξέλλες και, κατά συνέπεια, διέπεται από το βελγικό και το ευρωπαϊκό δίκτυο.

Ιδρύθηκε το 1973 και είναι ένα από σημαντικότερα δίκτυα τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής επικοινωνίας, που επιτρέπει τις διατραπεζικές συναλλαγές μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού οργανισμού Rosswift, η Ρωσία είναι η δεύτερη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αριθμό χρηστών του συστήματος αυτού, με 300 ρωσικές τράπεζες και θεσμούς ως μέλη της.

Στην πράξη, το σύστημα επιτρέπει σε μία χώρα, όπως η Γερμανία, να πληρώνει ηλεκτρονικά την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο αποκλεισμός μιας χώρας από το σύστημα αυτό θεωρείται «πυρηνικό οικονομικό όπλο», αφού οι συνέπειες στις οικονομικές σχέσεις της χώρας αυτής με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστιες.

Αλλά ο αποκλεισμός ενός κράτους από το Swift σημαίνει ότι ούτε οι άλλες τράπεζες μπορούν να έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες της τιμωρημένης χώρας. Ενα δεδομένο που δεν έχει διαφύγει της προσοχής των περισσότερο οικονομικά εξαρτημένων χωρών από την Ρωσία, όπως είναι η Γερμανία.

  • SWIFT
  • ·
  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ·
  • ΕΙΣΒΟΛΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Η ατμόσφαιρα που έκλεψε την παράσταση, στην παρακάμερα του Game 2 με τη Mονακό (vid)

All Content

Αταμάν στα αποδυτήρια: "Ένα ακόμα, τίποτε άλλο"! (video)

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

AVE: Ισχυρή αύξηση εσόδων το 2025, Ανάκαμψη λειτουργικών επιδόσεων, πιέσεις στα καθαρά μεγέθη

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής

All Content

Elite League: ΝΕΜ-Παπάγος και Βίκος-Πρωτέας σήμερα στους ημιτελικούς του Final-4

All Content - BusinessNews.gr

Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία στα 281 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2026

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

FleetNews

VW ID. Buzz: Νέα αναβαθμισμένη έκδοση 4MOTION

CSRΝews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Δύσκολες ώρες για την Ουκρανία - Νεκροί 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους 3 παιδιά
Δύσκολες ώρες για την Ουκρανία - Νεκροί 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους 3 παιδιά 26/02/2022 - 15:34
"Κρατάει" η Ουκρανία, συνεχίζει την επίθεση η Ρωσία προς όλα τα μέτωπα 26/02/2022 - 17:46
"Κρατάει" η Ουκρανία, συνεχίζει την επίθεση η Ρωσία προς όλα τα μέτωπα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη και ατεκμηρίωτη
    01/05/2026 - 14:06 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στενά του Ορμούζ: Έπειτα από δυο μήνες πολέμου, 913 πλοία παγιδευμένα στον Κόλπο
    01/05/2026 - 12:55 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΛΑΜΨΑ ΑΕ: Στο επίκεντρο η ολοκλήρωση των νέων επενδυτικών σχεδίων
    01/05/2026 - 12:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βίντεο Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει για τους εργαζόμενους
    01/05/2026 - 11:19 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Q&R: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025 - Σημαντικό ανεκτέλεστο και νέες αναθέσεις
    01/05/2026 - 10:46 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα
    01/05/2026 - 10:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030
    01/05/2026 - 09:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    01/05/2026 - 09:00 MEDIA
  • Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά
    30/04/2026 - 22:00 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Eυρωαγορές: Με κέρδη έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    30/04/2026 - 21:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ουκρανία: "Το πλοίο που μεταφέρει σιτηρά που κλάπηκαν από τη Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ"
    30/04/2026 - 16:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Όμιλος Aktor: Αυξημένα κατά 137% τα EBITDA - Στα 1,39 δισ. ευρώ ο τζίρος για το 2025
    30/04/2026 - 17:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025
    30/04/2026 - 20:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά
    30/04/2026 - 22:00 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Mermeren: Βελτιώθηκε η κερδοφορία το 2025 , μειώθηκε ο κύκλος εργασιών
    30/04/2026 - 20:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Elite League Final-4: Οι οδηγίες προς τους φιλάθλους

01/05/2026 - 11:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ρεάλ Μαδρίτης-Χάποελ Τελ Αβίβ μέρος 2ο απόψε στην Ισπανία

01/05/2026 - 10:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Freenow by Lyft και Sleed για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

30/04/2026 - 14:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

30/04/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

30/04/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deepfakes ονομάζουμε τη νέα κρίση εμπιστοσύνης για τα media

30/04/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

30/04/2026 - 07:44
FleetNews
fleetnews.gr

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

30/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo