Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Συναγερμός στα νότια προάστια λόγω έντονης μυρωδιάς αερίου – Εκκενώσεις σχολείων και επιχειρήσεων
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κορονοϊός: Συνεργασία Πανεπιστημίου Οξφόρδης με Oracle για τον εντοπισμό μεταλλάξεων
NewsRoom NewsRoom
ΚΟΣΜΟΣ
20/05/2021 · 17:58

Κορονοϊός: Συνεργασία Πανεπιστημίου Οξφόρδης με Oracle για τον εντοπισμό μεταλλάξεων

Η συνεργασία θα επιτρέψει την καθολική αλληλούχηση και εξέταση του γονιδιώματος μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας που αναπτύσσεται στο Oracle Cloud Infrastructure, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις των δυνητικά επικίνδυνων μεταλλάξεων της COVID-19.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η εμφάνιση πιο μολυσματικών μεταλλάξεων του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19 απειλεί να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάκαμψη και δυνητικά να εξαλείψει την τρέχουσα ανοσία λόγω εμβολιασμού. Για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τις ιατρικές κοινότητες να εντοπίζουν αυτές τις μεταλλάξεις ταχύτερα και να δρουν ανάλογα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Oracle δημιούργησαν ένα Παγκόσμιο σύστημα ανάλυσης παθογόνων (GPAS) που συνδυάζει την πλατφόρμα Scalable Pathogen Pipeline Platform (SP3) της Οξφόρδης με την ισχύ της λύσης Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Αυτή η πρωτοβουλία αξιοποιεί την εργασία μιας κοινοπραξίας που χρηματοδοτείται από το Wellcome Trust και περιλαμβάνει την Εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας της Ουαλίας, το Πανεπιστήμιο του Cardiff και την Εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας.

Ο Derrick Crook, Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική σχολή Nuffield του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Αυτό το πανίσχυρο νέο εργαλείο θα επιτρέψει στους επιστήμονες της δημόσιας υγείας από ερευνητικούς οργανισμούς, φορείς δημόσιας υγείας, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικές εταιρείες ανά τον κόσμο να βοηθήσουν στην περαιτέρω κατανόηση των λοιμωδών νόσων, ξεκινώντας με τον κορωνοϊό.

Το Παγκόσμιο σύστημα ανάλυσης παθογόνων θα βοηθήσει να καθιερωθεί ένα παγκόσμια κοινό πρότυπο για την συγκέντρωση δεδομένων και την ανάλυση αυτού του νέου ιού, καθώς και άλλων μικροβιολογικών απειλών για τη δημόσια υγεία. Αυτό προσθέτει μια νέα διάσταση στην ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα των παθογόνων. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με την Oracle με σκοπό την προώθηση της έρευνάς μας χρησιμοποιώντας αυτήν την υπερσύγχρονη πλατφόρμα τεχνολογίας.»

Η πλατφόρμα SP3 χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη φυματίωση και τώρα έχει μετατραπεί με σκοπό την ενοποίηση, προτυποποίηση, ανάλυση και σύγκριση δεδομένων αλληλουχιών του SARS-CoV-2, αποκαλύπτοντας αλληλουχίες γονιδιωμάτων και εντοπίζοντας νέες μεταλλάξεις και ανησυχητικές μεταλλάξεις. Η επεξεργαστική ικανότητα της πλατφόρμας SP3 έχει βελτιωθεί με εκτενείς νέες εργασίες ανάπτυξης από την Oracle, επιτρέποντας υψηλή απόδοση και ασφάλεια, καθώς και διαρκή παγκόσμια διαθεσιμότητα του συστήματος SP3 στο Oracle Cloud. Το σύστημα SP3 θα παρέχει τώρα ολοκληρωμένα και προτυποποιημένα αποτελέσματα των αναλύσεων COVID-19 μέσα σε μερικά λεπτά, σε διεθνή κλίμακα. Στα αποτελέσματα θα έχουν από κοινού πρόσβαση χώρες από όλο τον κόσμο, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ο Sir John Bell, Καθηγητής Βασιλικής Έδρας της Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, δήλωσε: «Η δυνατότητα εφαρμογής της συστηματικής εξέτασης γενετικών μεταλλάξεων σε μια σειρά παθογόνων θα έχει τεράστια οφέλη για τη δημόσια υγεία διεθνώς. Αυτό το πρόγραμμα, με την Oracle ως συνεργάτη, μας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο.

Σε συνδυασμό με τις εκτενείς δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης του Oracle Cloud, οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες, ερευνητές και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο μπορούν να επεξεργάζονται, να αναλύουν, να οπτικοποιούν και να αναλαμβάνουν δράση πάνω σε μια μεγάλη συλλογή δεδομένων για τα παθογόνα της COVID-19 για πρώτη φορά. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό μεταλλάξεων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και της δυνητικής επίπτωσής τους στην αποτελεσματικότητα εμβολίων και θεραπειών. Για παράδειγμα, οι πίνακες χειρισμού (dashboards) εργαλείων ανάλυσης στο σύστημα θα δείξουν ποια συγκεκριμένα στελέχη εξαπλώνονται πιο γρήγορα από άλλα και το εάν κάποια γενετικά χαρακτηριστικά συνεισφέρουν σε αυξημένη μεταδοτικότητα και διαφυγή από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ήδη, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει επεξεργαστεί τις μισές από τις αλληλουχίες SARS-CoV-2 ανά τον κόσμο, ο συνολικός αριθμός των οποίων ξεπερνάει τις 500.000.

Ο Larry Ellison, Chairman και CTO της Oracle, δήλωσε: «Υπάρχει μια κρίσιμη ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία επί της αλληλούχησης και εξέτασης του γονιδιώματος της COVID-19 και άλλων παθογόνων. Το βελτιωμένο σύστημα SP3 θα εδραιώσει ένα παγκόσμιο πρότυπο για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα παθογόνα, επιτρέποντας έτσι στους ιατρικούς ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και άλλες μικροβιακές απειλές για τη δημόσια υγεία.»

Το επόμενο βήμα θα είναι να επεκταθεί αυτή η υπηρεσία σε όλα τα παθογόνα με ταυτόχρονη συνεργασία με επιστήμονες από ερευνητικούς οργανισμούς, υπηρεσίες δημόσιας υγείας και ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτή η εργασία είναι σε θέση να παράσχει πληροφόρηση για τη λήψη αποφάσεων επί των στρατηγικών αντιμετώπισης της πανδημίας παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα θα είναι δωρεάν για χρήση από ερευνητές και μη κερδοσκοπικούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι λέει η κοινότητα της υγειονομικής περίθαλψης:

Ο Καθηγητής Thomas R Connor, Σχολή Βιοεπιστημών, Πανεπιστήμιο Cardiff, δήλωσε: «Η πλατφόρμα SP3 έχει προκύψει από δραστηριότητες συμμετοχής, σχεδίασης και δοκιμών που λειτουργούσαν κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια, από τη στενή συνεργασία ανάμεσα σε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cardiff και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, την Εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοπληροφορικής, καθώς και εμπλεκόμενους φορείς δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το νέο Παγκόσμιο σύστημα ανάλυσης παθογόνων θα επιτρέψει στους συνεργαζόμενους επιστήμονες να αναλύουν μια δεξαμενή παγκόσμιων δεδομένων με νέους τρόπους, παρέχοντας καλύτερη αξιοποιήσιμη πληροφόρηση για ανησυχητικές μεταλλάξεις ιών και για τη δυνητική διασπορά τους.»

Η Δρ Isabel Oliver, Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμώξεων στην Εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας, σημείωσε: «Αυτή η δωρεά είναι μια ευπρόσδεκτη ενίσχυση της ικανότητας από κοινού χρήσης δεδομένων για αλληλουχίες γονιδιωμάτων με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Η αξιόπιστη εξέταση του γονιδιώματος και τα ευρέως διαθέσιμα δεδομένα έχουν ζωτικό ρόλο για τις συλλογικές μας προσπάθειες καταπολέμησης της υφιστάμενης πανδημίας, αλλά επιπλέον θα έχουν πλεονεκτήματα στο διηνεκές όσον αφορά την ανταπόκριση σε άλλα παθογόνα στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να έχει μια εκτεταμένη θετική επίπτωση για τη διεθνή δημόσια υγεία και την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια. Καθώς προκύπτουν νέες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 ανά τον κόσμο, απαιτείται μια συνεργατική παγκόσμια προσπάθεια για να επιτευχθεί αποτελεσματική ανταπόκριση. Συνεργασίες όπως αυτή είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι είμαστε σε θέση να μετριάσουμε την επίπτωση της COVID-19 στον παγκόσμιο πληθυσμό, και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις αναδυόμενες απειλές κατά τα επόμενα χρόνια.»

  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη το τεύχος Μαΐου του AllStar Basket

All Content

Η Τρέντο του Καντσελιέρι σόκαρε τη Βίρτους στην Μπολόνια - Εύκολα το 2-0 η Βενέτσια

All Content - BusinessNews.gr

Aegean: Αύξηση 4% στην ταξιδιωτική κίνηση για το α΄τρίμηνο - Στα 320,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Σημαντική αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο - Επιταχύνεται το σχέδιο μετασχηματισμού και επέκτασης

All Content - BusinessNews.gr

BriQ: Αύξηση 21,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου - Ανήλθαν σε 3,58 εκατ. ευρώ

All Content

Initiative & Unilever «ανεβάζουν» την Ελλάδα στο Global TikTok for Business

All Content

BBDO: Νέα 360 καμπάνια για το Regency Casino Online

FleetNews

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

FleetNews

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

FleetNews

Η Lepas έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion

All Content

Άρης: Την Πέμπτη η συνάντηση με τη Euroleague

All Content

Φενέρμπαχτσε: Ανακοίνωσε ότι παραμένει στη EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Ε. Μυτιληναίος: «Τα γεωπολιτικά υπερισχύουν των πάντων»

All Content - BusinessNews.gr

Euronext: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο με ώθηση από αγορές, ETFs και Euronext Athens

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Επενδυτικό πλάνο 180 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

FleetNews

Νέο Volkswagen ID. Polo με 226 «ηλεκτρικούς» ίππους

FleetNews

Ράλλυ Ακρόπολις: Έρχεται με υπερειδική στο Ελληνικό!

CSRΝews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

CSRΝews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

CSRΝews.gr

Walking Basketball 60+: Ολοκληρώθηκε ο πιλοτικός κύκλος του πρώτου προγράμματος walking αθλήματος στην Ελλάδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βρετανική ανάλυση: Δύο δόσεις του AstraZeneca κάνουν το εμβόλιο 85-90% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου
Βρετανική ανάλυση: Δύο δόσεις του AstraZeneca κάνουν το εμβόλιο 85-90% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου 20/05/2021 - 17:34
Ιράν: Η ΙΑΕΑ συζητά με την Τεχεράνη την παράταση των επιθεωρήσεων στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις 20/05/2021 - 18:37
Ιράν: Η ΙΑΕΑ συζητά με την Τεχεράνη την παράταση των επιθεωρήσεων στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος
    19/05/2026 - 22:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΕΒ και διμερή επιμελητήρια τόνισαν την ανάγκη ισχυρού «Made in Greece» και εργαλείων εξωστρέφειας
    19/05/2026 - 22:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fitch: Ανάπτυξη 1,7% για την ελληνική οικονομία το 2026 - Θετική η πορεία του δημόσιου χρέους
    19/05/2026 - 21:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango, για την αποφυλάκισή του
    19/05/2026 - 21:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    19/05/2026 - 20:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BriQ: Αύξηση 21,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου - Ανήλθαν σε 3,58 εκατ. ευρώ
    19/05/2026 - 20:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Euronext: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο με ώθηση από αγορές, ETFs και Euronext Athens
    19/05/2026 - 19:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΥΠΕΞ: Εγκρίθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030
    19/05/2026 - 19:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fast track Δικαιοσύνη για υποθέσεις πολιτικών προσώπων φέρνει η κυβέρνηση, με τροπολογία
    19/05/2026 - 19:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τραμπ: Οι αμερικανικές δυνάμεις ενδέχεται να χρειαστεί να πλήξουν ξανά το Ιράν "εντός των επόμενων ημερών"
    19/05/2026 - 18:43 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μασούτης- Kρητικός: Τα 53 καταστήματα που δεν «χωράνε» στη νέα εποχή
    19/05/2026 - 07:28 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΔΕΗ: Εντυπωσιακή ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στην ΑΜΚ - Τα επόμενα βήματα
    19/05/2026 - 08:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • crypto4me: Συνεργασία με ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων
    19/05/2026 - 10:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ebola: Ανησυχία του ΠΟΥ από τις διαστάσεις και την ταχύτητα της επιδημίας στην Αφρική
    19/05/2026 - 11:45 ΥΓΕΙΑ
  • SKY express: Αύξηση 19,4% στην επιβατική κίνηση το α΄ τρίμηνο - Καμία αύξηση τιμών λόγω καυσίμων
    19/05/2026 - 07:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Τρέντο του Καντσελιέρι σόκαρε τη Βίρτους στην Μπολόνια - Εύκολα το 2-0 η Βενέτσια

19/05/2026 - 20:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Stoiximan GBL 2025/26: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

19/05/2026 - 19:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Τα Νέα: COURT ROOM Two Minds Powered by Stoiximan

19/05/2026 - 14:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

19/05/2026 - 14:15
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

19/05/2026 - 12:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Europe Gulf Forum, πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού

19/05/2026 - 11:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

19/05/2026 - 04:37
FleetNews
fleetnews.gr

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

19/05/2026 - 04:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo