Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2019: «Η δημοκρατία κι εγώ»
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
30/04/2019 · 03:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2019: «Η δημοκρατία κι εγώ»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποσκοπεί στον εορτασμό και την προώθηση δραστηριοτήτων για τη νεολαία μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποσκοπεί στον εορτασμό και την προώθηση δραστηριοτήτων για τη νεολαία μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+. Για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου θα εορταστεί σε όλη την Ευρώπη η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας. Φέτος θα έχει το θέμα «Η δημοκρατία και εγώ». Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν όλη την εβδομάδα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, στις 29 και 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εμβληματικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε εκατοντάδες νέες και νέοι να μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Ενόψει των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 23 έως τις 26 Μαΐου, οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας θα εστιάσουν στον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μπορούν να είναι πιο ενεργοί στις κοινότητές τους και να επηρεάζουν τις δημοκρατικές αποφάσεις.

Στις 30 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, θα διοργανωθεί διάλογος των πολιτών με τους νέους, καθώς επίσης και μία εμβληματική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 νέοι και νέες και θα συζητήσουν για τη συμμετοχή στα κοινά, καθώς επίσης και για τον αντίκτυπο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για τους νέους, τις ΜΚΟ και τις τοπικές κοινότητες.

Ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας, ο Επίτροπος Νάβρατσιτς δήλωσε: Χαιρετίζω τη δραστήρια και αφοσιωμένη νεολαία της Ευρώπης, η οποία είναι έτοιμη να υποστηρίζει τους άλλους. Περίπου 125.000 νέες και νέοι έχουν μέχρις στιγμής εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης κι αυτό είναι σαφής ένδειξη της θέλησής τους να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τη νεολαία, τρεις στους τέσσερις νέους δηλώνουν ότι έχουν συμμετάσχει σε κάποια μορφή δραστηριότητας ως πολίτες, είτε μέσω της ψήφου τους, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε κάποιο κίνημα, είτε μέσω της διαδικτυακής υπογραφής αιτήματος είτε μέσω του εθελοντισμού. Νιώθω περήφανος και θα ήθελα επίσης να ενθαρρύνω τους νεότερους πολίτες να παροτρύνουν τους συνομηλίκους τους να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους.»

Τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε στις 29 Απριλίου 2019 δείχνουν ότι πάνω από τα δύο τρίτα της νέας γενιάς (67 %) πιστεύουν ότι η βασική προτεραιότητα της δράσης της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία θα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η δεύτερη και τρίτη σε σειρά προτεραιότητα που ξεχωρίζουν νέοι και νέες είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στην οποία συγκαταλέγεται η ελεύθερη κυκλοφορία φοιτητών, ασκούμενων ή μαθητών (56%), και η καταπολέμηση της φτώχειας και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων (56%) αντίστοιχα. Επιπλέον, το 72% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι, από τη στιγμή που απέκτησε το δικαίωμα ψήφου έως σήμερα, ψήφισε στις τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Η έρευνα διεξήχθη τον Μάρτιο του 2019 και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 11.000 νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 30 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν αυτά και άλλα ζητήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Επιπρόσθετα, το απόγευμα της 29ης Απριλίου, ο Επίτροπος Νάβρατσιτς παρουσίασε τα αποτελέσματα του Βραβείου προβολής Altiero Spinelli 2018. Την τιμητική της έχει φέτος η νεολαία και με το βραβείο θα τιμηθούν έργα που ενισχύουν την κριτική γνώση των νέων όσον αφορά την ΕΕ και τη θέλησή τους να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποβλήθηκαν 79 υποψηφιότητες και το βραβείο θα λάβουν πέντε έργα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.

Ιστορικό πλαίσιο

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποσκοπεί στον εορτασμό και την προώθηση δραστηριοτήτων για τη νεολαία μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+. Παράλληλα με τις εμβληματικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, εκατοντάδες δραστηριότητες και εκδηλώσεις διοργανώνονται κατά τόπους. Στην προηγούμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας το 2017 συμμετείχαν 112.000 νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Μακεδονία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2016 εξήγγειλε τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, το οποίο είναι ένα από τα βασικά θέματα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αλληλεγγύης σε ολόκληρη την ΕΕ. Από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, περισσότεροι από 125.000 νέοι και νέες έχουν εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, και από αυτούς σχεδόν 15.000 έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους.

Το Βραβείο προβολής Altiero Spinelli είναι μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2017. Στόχος του Βραβείου είναι η ανάδειξη εξαιρετικών έργων που ενισχύουν την κατανόηση των πολιτών όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη βούλησή τους να λαμβάνουν μέρος στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας το 2019, η Επιτροπή θα δημοσιεύσει επίσης νέα στοιχεία σχετικά με την αξιοποίηση των Εγγυήσεων για τη νεολαία και την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων. Οι Εγγυήσεις για τη νεολαία είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία της ΕΕ για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, με την οποία διασφαλίζεται ότι όλοι οι νέοι κάτω των 25 θα λάβουν μια ποιοτική πρόταση απασχόλησης, δια βίου εκπαίδευσης, μαθητείας ή άσκησης εντός περιόδου τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που καθίστανται άνεργοι ή εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση.

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αγνώριστος στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός έχασε 78-62 από την Παρτιζάν

All Content

Παναθηναϊκός: Ανησυχία για τον τραυματισμό του Γκραντ

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Ανακοινώθηκε η νέα οργανωτική δομή του Ομίλου - Εξάρχου: Φέρνουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό λειτουργικό μοντέλο

All Content - BusinessNews.gr

ΑΔΜΗΕ: Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Κόκκινα δάνεια: Δικαίωσε τους δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη ο Άρειος Πάγος

All Content

VML: Νέα καμπάνια για το κρουασάν Champion της Tottis

All Content

Ogilvy: Νέα καμπάνια για τη Lacta και τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Στην παράταση η Βαλένθια, 104-99 τη Χάποελ Τελ Αβίβ

All Content

«Επτάψυχη» η Φενέρμπαχτσε, 92-90 την Παρί

All Content - BusinessNews.gr

myPROPERTY: Ανοιξε η πλατφόρμα για έκπτωση ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες

All Content - BusinessNews.gr

Mega συνεργασία στον ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο: ΤΕΡΝΑ, AKTOR και Metlen ενώνουν δυνάμεις στο project 2 δισ.

All Content - BusinessNews.gr

Βιολάντα: Εφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία - Kατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ερντογάν: Το πρόγραμμα των F-35 θα καταρρεύσει χωρίς την Τουρκία
Ερντογάν: Το πρόγραμμα των F-35 θα καταρρεύσει χωρίς την Τουρκία 30/04/2019 - 03:00
Αμβούργο: Οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητο σε εμπορικό κέντρο 30/04/2019 - 03:00
Αμβούργο: Οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητο σε εμπορικό κέντρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κακοκαρία στη Γερμανία: Το αεροδρόμιο Βερολίνου ανέστειλε τη λειτουργία του
    05/02/2026 - 22:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Tα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, λέει ο... Ελον Μασκ
    05/02/2026 - 21:46 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κεραμέως: Η αναβάθμιση των συστημάτων ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και ΑΡΙΑΔΝΗ ενισχύει εργαζόμενους και επιχειρήσεις
    05/02/2026 - 21:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει το σύστημα ελέγχου στους αγρότες για διορθώσεις του 2024 και 2025
    05/02/2026 - 21:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χάλκινος... περίπατος για την εθνική πόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
    05/02/2026 - 20:47 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Ιράν: Αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 2.000 χλμ.
    05/02/2026 - 20:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    05/02/2026 - 19:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βιολάντα: Εφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία - Kατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός
    05/02/2026 - 19:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AKTOR: Ανακοινώθηκε η νέα οργανωτική δομή του Ομίλου - Εξάρχου: Φέρνουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό λειτουργικό μοντέλο
    05/02/2026 - 19:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ξεκίνησαν οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές της φρεγάτας FDI HN «Νέαρχος» του Πολεμικού Ναυτικού
    05/02/2026 - 18:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες ακίνητα, τι φέρνει το νέο πλαίσιο
    05/02/2026 - 08:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Mega συνεργασία στον ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο: ΤΕΡΝΑ, AKTOR και Metlen ενώνουν δυνάμεις στο project 2 δισ.
    05/02/2026 - 10:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ με εντολή Βουρλιώτη
    05/02/2026 - 11:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μυτιληναίος: «Η Ευρώπη δεν έχει άλλο χρόνο» – Τρία επείγοντα μέτωπα για τη βιομηχανία
    05/02/2026 - 07:55 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου
    05/02/2026 - 08:43 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Επτάψυχη» η Φενέρμπαχτσε, 92-90 την Παρί

05/02/2026 - 22:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

05/02/2026 - 22:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

CrediaBank: Συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή

05/02/2026 - 15:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το 60ο Super Bowl ζωντανά στην COSMOTE TV

05/02/2026 - 14:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

GIVMED: Ολοκλήρωση του προγράμματος πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο

05/02/2026 - 13:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Φεβρουάριος με πρεμιέρες και αποκλειστικό περιεχόμενο στο Vodafone TV

05/02/2026 - 13:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
FleetNews
fleetnews.gr

MG: Ισχυρή πορεία στην ελληνική αγορά – Αύξηση 43% στο μερίδιο αγοράς της το 2025

05/02/2026 - 06:14
FleetNews
fleetnews.gr

Το Jeep Avenger 4xe τώρα από 29.990€

05/02/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo